Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η Μάχη στα Δερβενάκια και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Κολοκοτρώνη απέναντι στον Δράμαλη

Η Μάχη στα Δερβενάκια είναι μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη.
Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο.

Mαθήματα Πολιτισμού, Δημοκρατίας κι Ανθρωπισμού!

Η Συρία επιστρέφει στην κανονική ζωή και διαβεβαιώνει για τη νίκη του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας!

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Δαμασκού άνοιξε με τον... ανεκτίμητο θησαυρό των αρχαιοτήτων μετά από επτά χρόνια πολέμου...

Απειλεί με πόλεμο η Αγκυρα για τα 12 μίλια -«Θα απαντήσει ο στρατός μας» - Ο ΤΣΕΛΙΚ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΤΟ CASUS BELLI

Νέο «πολεμικό» μήνυμα στέλνει η Αγκυρα, για το ενδεχόμενο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, προειδοποίησε με σκληρή απάντηση από την τουρκική πλευρά.
«Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Ελλάδα κάνει τη δική της νομοθεσία. Θα πω κάτι ξεκάθαρο. Αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη προσέγγιση», είπε ο Τσελίκ, πρώην υπουργός, ενώ υπενθύμισε το casus belli. «Τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του κοινοβουλίου το 1995. Η παραμικρή προσπάθεια από την Ελλάδα για επέκταση των χωρικών υδάτων θα προκαλέσει την πιο σκληρή απάντηση της Τουρκίας», τόνισε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ενώ σημείωσε ότι οι «ναυτικές δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια».

Μητροπολίτης Κονίτσης: Έγκλημα ο θάνατος του Κατσίφα – Να ενωθεί η Β. Ήπειρος με την Ελλάδα

«Πύρινα» λόγια από έναν σύγχρονο «Παπαφλέσσα» - Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει στη διαλεύκανση της υπόθεσης – «Οι Αλβανοί έχουν μίσος για τον Ελληνισμό»

Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα, για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Ο Σεβασμιότατος μέσα από ένα «πύρινο» κείμενο καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση, ενώ ζητάει ένωση της Ελλάδας με την Βόρεια Ήπειρο.

Αρχηγός Αεροπορίας: Αν χρειαστεί το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, τότε και αυτό θα γίνει - Οι δηλώσεις του Χρήστου Χριστοδούλου για την τουρκική προκλητικότητα

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην Τουρκία, με την Ελλάδα να έχει δεσμεύσει σχεδόν όλο το ανατολικό Αιγαίο από αύριο και μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου για ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.
«Υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες εμπλοκής. Από εκεί και πέρα όποτε χρειαστεί θα αποδεσμευτούν. Ένας στρατηγός έλεγε δεν μπορείς να βάλεις ένα κανόνι για να σκοτώσει ένα κουνούπι. Αν χρειαστεί το κανόνι να σκοτώσει το κουνούπι, τότε και αυτό θα γίνει. Η μέθοδος που θα επιλεγεί εξαρτάται από την περίπτωση. Θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με ό,τι έχεις».