Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Ταμπού η φορολόγηση των εφοπλιστών στην Ελλάδα»

«Ταμπού η φορολόγηση των εφοπλιστών στην Ελλάδα»
Η περιβόητη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» έγινε αφορμή για να ακουστούν αλήθειες αναφορικά με τις «ιερές αγελάδες» των φοροαπαλλαγών, τους Έλληνες εφοπλιστές, δυστυχώς όμως στη Γαλλία και όχι στην Ελλάδα.

Το θέμα γύρω από τη συνέντευξη, που πήρε ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν Καρτενέρ, δημιουργήθηκε για τη φερόμενη δήλωση του κ. Στουρνάρα περί κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία υπήρξε παρανόηση από μεριάς του Γάλλου δημοσιογράφου, επειδή η συνέντευξη έγινε στα ελληνικά:

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ στέλνουν το κόμμα στο «σκαμνί»

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ στέλνουν το κόμμα στο «σκαμνί»
Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσονται τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ που αντί να λύνονται, διογκώνονται μέρα με την ημέρα.
Το κακό σενάριο για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι ήδη πραγματικότητα, αφού 120 εργαζόμενοι του κόμματος που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες και είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισαν να κινηθούν νομικά για να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη, θα υποχρεωθεί να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους στους απλήρωτους εργαζόμενους του κόμματος που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας και δουλεύουν δύο ημέρες την εβδομάδα.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΖΗΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ …ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΖΗΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ …ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου


Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προέβηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν και μάλιστα σε δημόσια ομιλία του στην πόλη της Κεσάνης κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ευρισκόμενος ο Τούρκος πρωθυπουργός στην περιοχή του Έβρου και μιλώντας στο κοινό ανέφερε απροκάλυπτα πως η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία προσθέτοντας με προκλητικό τρόπο πως όταν λέει για την Τουρκία Θράκη, εννοεί και την Κομοτηνή, την…Θεσσαλονίκη, το Kırcaali και Deliorman της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές μέχρι τα Σκόπια και την Βοσνία, επεκτείνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις σε όλη σχεδόν την κεντρική Βαλκανική χερσόνησο. Φαίνεται πως ο άκρως αλλά και επικίνδυνα φιλόδοξος Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζοντας τις προκλήσεις του έβαλε μπρος εκείνο το μεγάλο σχέδιο που έχει καταστρωθεί εδώ και χρόνια από τουρκικής πλευράς για την ανασύσταση της λεγομένης, «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία θα περιλαμβάνει εδάφη της βορείου Ελλάδας καθώς και εδάφη της νοτίου Βουλγαρίας μέχρι και τα... κεντρικά Βαλκάνια. Φυσικά από όλα αυτά τα σχέδια δεν θα έλειπε και η Θεσσαλονίκη, (του τουρκολάγνου δήμαρχου), που θεωρείται το σύμβολο του νεοτουρκισμού και τα τελευταία χρόνια του νεόκοπου νεοοθωμανισμού που προωθούν οι Ερντογάν και ο «πολύς» Νταβούτογλου.

Φτάνει η υποκρισία για τη Συρία


Φτάνει η υποκρισία για τη Συρία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Από το pentapostagma

Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στη Συρία, σε βάρος των εκεί Ορθοδόξων Χριστιανών μοναζουσών και των ορφανών κοριτσιών που προστατεύουν, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Οι συνεργαζόμενες με την Αλ Κάϊντα ομάδες των τζιχαντιστών ανταρτών της αλ Νούσρα για μιαν ακόμη φορά δείχνουν ότι δεν έχουν όρια στη βαρβαρότητα. Στην "παλικαριά" τους εναντίον άοπλων και αδύναμων γυναικών - μοναζουσών και κοριτσιών ορφανών οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες αντέδρασαν με τυπικές δηλώσεις, στις οποίες η υποκρισία περισσεύει. 

Ακόμα και σε δημοφιλή online παιχνίδια είχε διεισδύσει η NSA - Έψαχνε «τρομοκράτες» ανάμεσα σε... γκόμπλιν και ξωτικά


Λονδίνο: Πράκτορες της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) και της αντίστοιχης βρετανικής υπηρεσίας είχαν διεισδύσει σε δημοφιλή online παιχνίδια, όπως τα «World of Warcraft» και «Second Life», φτιάχνοντας avatar, προσπαθώντας να ανακαλύψουν «τρομοκράτες» και να «στρατολογήσουν» πληροφοριοδότες.

Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα που υπέκλεψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, τα οποία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Φαίνεται ότι η υπηρεσία εκτιμούσε πως το πρόγραμμα παρακολουθήσεων δεν αρκούσε και ότι έπρεπε να στοχεύσει στην κοινότητα των online gamers.

Και πετρέλαιο αναζητά η Noble στο οικόπεδο 12


Λευκωσία: Σύσκεψη το Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας Noble Energy πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των δραστηριοτήτων στο οικόπεδο 12 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, με το ενδεχόμενο νέων ερευνών για εξόρυξη πετρελαίου να επανέρχεται στο τραπέζι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία της Noble Energy, στην παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κλίμα επιφυλακτικότητας στη Wall

Dow16.025,535,33 0,03%  



  Nasdaq4.068,756,23 0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρές μεταβολές συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street μετά τις ομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Federal Reserve οι οποίες έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να κινηθεί νωρίτερα για να τροποποιήσει την πολιτική της μετά τα ισχυρά στοιχεία το τελευταίο διάστημα από την αγορά εργασίας.

Τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αμερικανική αγορά εργασίας αναζωπύρωσαν τις εικασίες ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσε να αποφασίσει νωρίτερα την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων από το επίπεδο των 85 δισ. δολ. που βρίσκεται σήμερα.

Την εικόνα αυτή ήρθαν να ενισχύσουν σήμερα με τις δηλώσεις τους υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας. 

"Τα πρόσφατα αποτελέσματα από την αγορά εργασίας φαίνεται να δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα δείξουν ότι η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται", δήλωσε σήμερα ο James Bullard, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis. "Με βάση τα στοιχεία μόνο από την αγορά εργασίας, η πιθανότητα να μειωθεί ο ρυθμός των αγορών ομολόγων έχει αυξηθεί", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος της Richmond Fed, εκτίμησε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα συζητήσουν στην επόμενη συνεδρίαση τους (17 και 18 Δεκεμβρίου) το θέμα της μείωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ επανέλαβε την αντίθεση του στο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι έχει μικρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Δευτέρας, μετά τις ζημιές που κατέγραψε η αγορά την περασμένη εβδομάδα. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 106,74 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €84.505. Περιορισμένες απώλειες σε ποσοστό 0,21% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 51,67 μονάδες.

Πάνω ο Γενικός Δείκτης... κάτω ο τζίρος

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με απογοητευτικό τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 55 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε τη Δευτέρα να διακόψει ένα τετραήμερο πτωτικό σερί.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ανοδικές διαθέσεις και με τον ΓΔ να ενισχύεται έως και άνω του 1%. Το κλίμα ωστόσο στο ταμπλό υπήρξε εξαιρετικά υποτονικό και, καθώς η αγορά ξέμενε από «καύσιμα», η αδυναμία αυτή αποτυπώθηκε και στην διακύμανση του Δείκτη.

Προερχόμενος από συνολικές απώλειες 7,86% στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις, ο δείκτης των τραπεζών κινήθηκε σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, για να κλείσει τελικά στο μέσον περίπου της διακύμανσης των... 3,64 μονάδων.