Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ο αφανισμός της Κανδάνου(Βίντεο)

Στις 3 Ιουνίου 1941 οι γερμανοί κατακτητές κατέστρεψαν ολοσχερώς το χωριό Κάνδανος Χανίων και εκτέλεσαν 180 από τους κατοίκους του, σε αντίποινα για την αντίσταση που πρόβαλαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης (20 -31 Μαΐου 1941). Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα.

Η Κάνδανος ή Κάντανος βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Χανίων, στο δρόμο που συνδέει τα Χανιά στα βόρεια με την Παλαιόχωρα στα νότια. Βομβαρδίστηκε από τις πρώτες ημέρες της γερμανικής εισβολής στη μεγαλόνησο, επειδή η περιοχή θεωρήθηκε στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις τους. Στις 23 Μαΐου ένα μηχανοκίνητο απόσπασμα προσπάθησε να την καταλάβει, αλλά οι ντόπιοι με αυτοσχέδια όπλα κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Την επόμενη ημέρα οι Γερμανοί επανήλθαν με υπέρτερες δυνάμεις και στις 25 Μαΐου κατέλαβαν το χωριό, ενώ οι κρήτες μαχητές διασκορπίστηκαν στα γύρω βουνά.

Νέες πληροφορίες για την επιφάνεια του γιγάντιου πλανήτη Δία

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ μελέτησαν με ραδιοτηλεσκόπια την ατμόσφαιρα του γιγάντιου αεριώδους πλανήτη Δία και δημιούργησαν τον πιο ολοκληρωμένο μέχρι σήμερα «ραδιο-χάρτη» της.

Αυτό που, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται από τις ραδιο-εικόνες, είναι ότι κάτω από τα -ορατά και με γυμνό μάτι- στροβιλιζόμενα πολύχρωμα νέφη, κηλίδες και λωρίδες, κρύβονται αόρατα συνεχώς μετακινούμενα αέρια αμμωνίας.

ΗΧΗΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Νέα μεγάλη επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων Αιγύπτου Τουρκίας, προκαλεί η απόφαση του καθεστώτος Σίσι της Αιγύπτου να χορηγήσει άδεια στα αιγυπτιακά κανάλια να προβάλλουν εκπομπές του γνωστού Ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και είναι το κόκκινο πανί για τον Ερντογάν, που τον έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή "Ιδεοδρόμιο". 
Πρώτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας. 
04.06.2016

Πάλι συνωμοσίες εναντίον του βλέπει ο Ερντογάν, με αφορμή τους Αρμένιους

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο είναι μια «συνωμοσία» κατά της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ωστόσο πως η αντιπαράθεση με το Βερολίνο δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο EFE, ο τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως στη «συνωμοσία» εμπλέκονται μέσα ενημέρωσης και πως η απόφαση της Bundestag ελήφθη κατόπιν εντολής από μια «ανώτατη αρχή».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε την έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ ΠτΔ: Ευγνωμοσύνη στη Ρωσία για στήριξη σε Κυπριακό και οικονομία

Λεμεσός: Την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη θέση αρχής που τηρεί παραδοσιακά η Ρωσία στο Κυπριακό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την παραδοσιακή θέση αρχής της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αρχών για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Φορολογικό: Τέλος στις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των μικρών νησιών!

«ΦΟΡΟΣΟΚ» ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 3.100 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Σιωπηρή …ταφόπλακα στις φοροαπαλλαγές οι οποίες ίσχυαν για τους κατοίκους των μικρών νησιών έβαλε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, για τους φορολογούμενους που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, εφαρμοζόταν ένα πλήθος ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, οι οποίες καταργήθηκαν σιωπηρά από την 1η-1-2016, καθώς η ισχύς τους έληξε την 31η-12-2015 και δεν ανανεώθηκε.

Συνέλαβαν Γάλλο με 100 κιλά εκρηκτικά και Καλάσνικοφ -Ετοίμαζε χτύπημα στο Euro; - Στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας

Είχε συλληφθεί από τις 21 Μαΐου αλλά οι Αρχές το ανακοίνωσαν μόλις σήμερα - Μετέφερε με το αυτοκίνητό του ολόκληρο οπλοστάσιο  - Κρατείται και ανακρίνεται από την ουκρανική αστυνομία
Ένας Γάλλος πολίτης έχει τεθεί υπό κράτηση στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. Eικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα του Euro 2016.