Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο ήρωας που κατόρθωνε τα αδύνατα αφήνει την τελευταία του πνοή σαν σήμερα.

Στις 23 Απριλίου του 1827 έπεσε υπέρ πατρίδος ο μεγάλος ήρωας τους Γένους, Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα. (Το Καραϊσκάκης ήταν υποκοριστικό του επιθέτου του, ως ο γιος του Καραΐσκου).

Ιδιαίτερος και ατίθασος χαρακτήρας, όπως ορίζει η φύση των Ελλήνων, κράτησε μέχρι το τέλος ασβεστη μέσα του την φλόγα της ελευθερίας. Έδωσε επικές μάχες πλάι στον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, κ.α., ανέλαβε σχεδόν ολοκληρωτικά την στήριξη των Πολιορκημένων του Μεσολογγίου και πρωτοστάτησε σε ηρωικές νικηφόρες μαχές απέναντι στον εχθρό.


Αναχαίτισε την πορεία του τουρκικού στρατού στην Στερεά Ελλάδα με την βοήθεια μόλις 680 ανδρών!


Ειδικότερα στις 23 Φεβρουαρίου 1827 ο Καραϊσκάκης είχε ελευθερώσει ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, εκτός του Μεσολογγίου, της Βόνιτσας και της Ναυπάκτου.

Πράσινη Ενέργεια και Κρήτη

Του Ν. Λυγερού

Πολλά δεδομένα στην Κρήτη δεν λειτουργούν ακόμα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην πράσινη ενέργεια. Βλέπουμε ότι υπάρχουν μονάδες που είναι ήδη παλαιές και παράγουν σοβαρή ρύπανση. Με άλλα λόγια, η αλλαγή φάσης είναι απαραίτητη θεσμικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Οι νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις δημιουργούν συνθήκες πολύ σκληρές για τα τωρινά δεδομένα όσο δεν γίνεται χρήση φυσικού αερίου.

EuroAsia Interconnector - Τελική Ομιλία κ. Νάσος Κτωρίδης για Συνέδριο Κρήτης

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ως επίσημος φορέας υλοποίησης της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης-Αττικής και να σας ενημερώσω για την πρόοδο υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Θέλω κατά αρχήν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή διημερίδα και να την συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή.

Μετά την τριμερή συνάντηση και στήριξη των ηγετών του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδος στις 28 Ιανουαρίου 2016 στη Λευκωσία και λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του EuroAsia Interconnector για την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του έργου, η κατασκευή του οποίου αρχίζει το 2017.

Έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου που έχουν πλέον ξεχαστεί

Σάββατο του Λαζάρου είναι το πρώτο Σάββατο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και θεωρείται η «μέρα του θανάτου και της ζωής» αφού συνδέεται με την Ανάσταση του Λαζάρου αλλά και με πολλές δεισιδαιμονίες στην επαρχία.

Τη μέρα αυτή, ο Xριστιανισμός γιορτάζει την Ανάσταση του φίλου του Χριστού, του «αγέλαστου» Λάζαρου, που ο Χριστός τον έφερε ξανά στη ζωή. Ωστόσο, σύμφωνα με την παράδοση ο τρόμος για όσα είδε στον άλλο κόσμο ο Λάζαρος, άφησαν τόσο βαθιά σημάδια στην ψυχή του που δεν ξαναγέλασε ποτέ πια από τότε που αναστήθηκε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν θα φτάσει στο Άγιο Όρος στις 28 Μάιου 2016 χωρίς να αναφέρεται η Αθήνα ως τόπος προορισμού !!

Έγινε επίσημα γνωστή η ημερομηνία αφίξεως  του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ελλάδα και το Άγιο Όρος και αυτή είναι η 28η Μαΐου 2016.

Πριν τον  Ρώσο πρόεδρο  ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών,  κκ. Κύριλλος θα μεταβεί στην Αθήνα . Το ταξίδι του  αφορά τον εορτασμό των  1000 χρόνων παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το Σάββατο το πρωί, στις 28 Μαΐου 2016, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους  (Καρυές ), όπου θα τον υποδεχθεί η Αγία κοινότητα με την  δέουσα τιμή ως Προέδρου της Ρωσίας .

Το πρώτο «meme» ήταν… αρχαιοελληνικό

Το πρώτο, παρακινητικό meme είναι… αρχαιοελληνικό και εντοπίστηκε πρόσφατα στην Αντιόχεια, μια αρχαία πόλη που σήμερα βρίσκεται στην επαρχία Χατάι στη νότια Τουρκία.


Στο εντυπωσιακό μωσαϊκό, ένας σκελετός εμφανίζεται ξαπλωμένος χαλαρά, κρατώντας στο χέρι του μια κούπα κρασί. Την εικόνα συνοδεύει η ελληνική λέξη «ευφρόσυνος» -αυτός που προξενεί μεγάλη χαρά ή ψυχική απόλαυση.

Συνάντησε μετά από χρόνια το λιοντάρι που έσωσε και δείτε τι συνέβη (Βίντεο)

Μια συγκινητική ιστορία και ένα καταπληκτικό βίντεο που την ολοκληρώνει!

Η ιστορία έχει να κάνει με ένα αφρικανικό λιοντάρι το οποίο ζούσε χτυπημένο, σχεδόν ετοιμοθάνατο στο δάσος.

Μέχρι που το έσωσε μια γυναίκα.Το βρήκε, το πήρε σπίτι της και με δικά της έξοδα κατάφερε να το σώσει από το βέβαιο θάνατο. Μερικά χρόνια μετά τη διάσωση, όπως αναφέρει το xorisorianews, η γυναίκα επισκέπτεται το λιοντάρι στον ζωολογικό κήπο και εισπράττει μια πολύ ζεστή αγκαλιά και ένα φιλί ευγνωμοσύνης!

Πρωτοφανής πρόκληση από την Άγκυρα: «Δεν φτάνει που η Ελλάδα εισέβαλε σε 17 νησιά μας ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ παραβιάζει και τον εναέριο χώρο μας» - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΠΟ-ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews
 
Oι Τούρκοι δεν σταματούν τις επιθετικές τους ενέργειες με το να διεκδικούν δεκαεπτά ελληνικά νησιά και νησίδες αλλά συνεχίζοντας το απύθμενο θράσος τους καταγγέλουν την πτήση του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη με F-16 στην περιοχή μεταξύ της Εύβοιας και των Ψαρών, γιατί όπως λένε «παραβίασε» τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή!