Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αν η Βουλή δεν κάνει την ανατροπή, ανατροπή θα κάνει ο λαός

Αν η Βουλή δεν κάνει την ανατροπή, ανατροπή θα κάνει ο λαός
Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb

Το Νέο Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανεξάρτητης διοίκησης για την Ελλάδα.
Η μετακύλιση της Ν.Δ στον Μνημονιακό στρατόπεδο, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης.

Το Μνημόνιο 2 πολύ πιο συγκεκριμένο από το Μνημόνιο1, με πολύ πιο σκληρά υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά μέτρα , δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανεξάρτητης διοίκησης για την Ελλάδα.

Εκλογές η μόνη λύση 

Η απόσταση που χωρίζει το σημερινό Κοινοβούλιο από την δεσπόζουσα θέση της κοινωνίας μπορεί να καλυφθεί μέσα από τις εκλογές. Αντίθετα η εκτροπή του συστήματος διακυβέρνησης από τους δημοκρατικούς θεσμούς της νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να διορθωθεί με τις εκλογές.

Ξεφτίλα! Το μπάσκετ βλέπουν οι βουλευτές!


Ξεφτίλα! Το μπάσκετ βλέπουν οι βουλευτές!

Από το newsbomb
 
Ακόμη και την ύστατη στιγμή είστε πολύ λίγοι, κύριοι της Βουλής.
Ο κόσμος παρακολουθεί, παγωμένος και τρομοκρατημένος, τι γίνεται στο Κοινοβούλιο. Γιατί φοβάται. Φοβάται ότι τα παιδιά του θα κληθούν να ζήσουν όλη τους τη ζωή με μισθό 400 ευρώ… Φοβάται, με άλλα λόγια, ότι δε θα είναι ζωή αυτή που θα ζήσουν τα παιδιά του… Θα είναι ένα θλιβερό υποκατάστατο…
Κι αυτοί; Τι θέαμα δίνουν την ώρα που ζούμε τις πιο «κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις», όπως οι ίδιοι και τα ελεγχόμενα από αυτούς media τις αποκαλούν; Ανοίξτε το web-tv του newsbomb.gr και δείτε το θέαμα-ξεφτίλα που παρουσιάζει η βουλή…. Ο ομιλητής, το προεδρείο και από κάτω; Αδεια έδρανα!
Ξέρετε πού βρίσκονται όλη αυτή την ώρα οι βουλευτές μας; Αυτοί που μας εκπροσωπούν; Αυτοί οι ίδιοι που μας λένε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον της χώρας; Στο καφενείο της Βουλής και βλέπουν το μπάσκετ! Τόσο τους ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών μας. Λιγότερο από το αν κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό ή ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό.

Εάν τα μέτρα δεν ψηφιστούν ή δεν συγκεντρώσουν «ισχυρή πλειοψηφία» Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ζητούν Γερμανοί πολιτικοί

Εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία θα συνοδεύεται από πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» δηλαδή, προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εάν απόψε το βράδυ τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές-εταίροι μας δεν ψηφιστούν ή «υποστηριχθούν ανεπαρκώς» από την Βουλή των Ελλήνων. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο  κ. Ντόμπριντ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να χρειαστεί «να ληφθούν προφυλάξεις, εάν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις υποστηριχθούν ανεπαρκώς ή καθόλου από τους Έλληνες πολιτικούς και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

«Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας»!

«Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, προσερχόμενος στη Βουλή, καταγγέλοντας παράλληλα τη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.
«Στέλνουμε ενα μήνυμα αισιοδοξίας... Αγωνιστήκαμε και νικήσαμε... και αυτή τη φορά θα νικήσουμε» ανέφερε, εισερχόμενος στο Κοινοβούλιο.
Στα θεωρεία της Βουλής βρισκόταν ήδη ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος νωρίτερα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Κοινοβουλίου, με αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών.
Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις φλόγες καταστήματα - 22 προσαγωγές


Από το real.gr
 
22.26- Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντο στη Αθήνας.

22.10- Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε σκαλωσιά που βρίσκεται πλησίον της τράπεζας της Ελλάδος.

21.53-
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από κουκουλοφόρους την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Ζημιές προκλήθηκαν και σε πυροσβεστικό όχημα.

21.38-
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

Έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία Δένδια και Γκερέκου!(Βίντεο)



Έφοδο στα γραφεία των βουλευτών Κέρκυρας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έκανε ομάδα αγανακτισμένων  μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών που πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της λαϊκής συνέλευσης. Τα επεισόδια έγινα σήμερα το βράδυ, λίγο μετά τις 8, όταν περισσότερα από 250 άτομα μετά την αποχώρησή τους από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, πήγαν αρχικά κάτω από το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια και, στη συνέχεια, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μνημόνιο και να απαιτήσουν από τους κοινοβουλευτικούς τους εκπρόσωπους να μην υπογράψουν. Μικρή ομάδα διαδηλωτών, έσπασε τις πόρτες των δύο γραφείων και πέταξε αντικείμενα, φακέλους και άλλο υλικό στο δρόμο υπό τις επιφημίες των συγκεντρωμένων στις δύο περιοχές, παρά τις προσπάθειες της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που ήταν στο χώρο και των δύο γραφείων να μπορέσει να τους αποτρέψει.

"Οδηγούν την Ελλάδα σε Ολοκαύτωμα"

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να δώσουν αρνητική ψήφο σήμερα στη Βουλή απευθύνουν με κοινή δήλωσή τους πέντε διανοούμενοι , υπογραμμίζοντας ότι «τα κείμενα που κατατέθηκαν στη Βουλή δεν είναι νόμιμο να εγκριθούν» επειδή «το κοινοβούλιο δικαιούται και δύναται να κυρώσει διεθνείς συμφωνίες μόνο εφόσον είναι τα κείμενα των συμβάσεων και φέρουν τις υπογραφές των μερών. Χωρίς παραπομπές σε άγνωστα επί μέρους επιπρόσθετα κείμενα και χωρίς τον εφαρμοστέο νόμο παρόντα».
Το κείμενο υπογράφουν ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας, ο Πέτρος Μηλιαράκης, Δικηγόρος ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου, ο Ηλίας Νικολόπουλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ο Δημήτρης Πλευράκης, δικηγόρος-MSc Φιλοσοφίας Δικαίου.

Στης Βουλής την ολόμαυρη ράχη

Του Χαρρυ Κλυν 
από το Facebook
 
Στης Βουλής την ολόμαυρη ράχη
Περπατώντας η Ελλάδα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
Που εθνική έχουν υψώσει κραυγή
Κι έχουν αρπάξει κασμάδες και φτυάρια
Να τη θάψουν στην έρημη γη…

 

Το ηθικό των Ελλήνων

Του Ν.Λυγερού

Το ηθικό των Ελλήνων δεν πρόκειται να σπάσει. Και δεν είναι αυτή η κρίση που θα τα καταφέρει. Οι δυσκολίες υπάρχουν, σίγουρα, αλλά συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια. Όσον αφορά στην αντοχή μας, η ιστορία την έχει αποδείξει. Κι αφού είμαστε οι απόγονοι των ανθρώπων του ελληνισμού, της αρχαιότητας, του βυζαντίου, της επανάστασης και της ελευθερίας, τίποτα δεν θα μας βάλει κάτω. Όσο πιο δύσκολα παρουσιάζουν όλοι τα πράγματα, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση έχουμε. Κανένα επιχείρημα οικονομικό ή όχι δεν μπορεί να εμποδίσει τη στρατηγική μας και την εξέλιξή μας. Και τα κομματικά τερτίπια δεν εντυπωσιάζουν παρά μόνο τους μαλθακούς, και βέβαια τους ραγιάδες. Οι δικοί μας είναι από άλλη πάστα και δεν μασάνε. Για τους δικούς μας, για τους παλιούς, για τους γέρους και για τα παιδιά μας δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τίποτα. Ο προορισμός μας είναι ξεκάθαρος, διότι βρισκόμαστε στη γη της θάλασσας και ανήκουμε στο λαό του χρόνου. Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα από το ελληνικό έδαφος παρά μόνο τάφους στους εχθρούς μας που νομίζουν ότι είναι η ευκαιρία να μας χτυπήσουν και να μας αρπάξουν τα νησιά μας.

Ακόμα κι αν δεν ξέρω

Του Ν.Λυγερού
 
Ακόμα και αν δεν ξέρω τι κάνεις
δεν πρόκειται να σ’ αφήσω μόνη
και την πατρίδα σου τη φτωχή
δεν θα την εγκαταλείψω
οι δυσκολίες δεν με φοβίζουν
αρκεί να είσαι καλά εσύ
με τα παιδιά σου στο μάθημα
θα κάνω όλα τα άλλα
για να έχεις πιο κοντά
την θάλασσα που αγαπάς
ακόμα κι αν ξέρεις τα βουνά
και όλα τα λευκά του μυστικά
διότι είμαι η μνήμη μέλλοντος.

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;


Του Γεωργίου Σουρή

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Πώς οι κυβερνήσεις κοιμίζουν το λαό

Πώς οι κυβερνήσεις κοιμίζουν το λαό
Του Τάσου Ζάχου από το newsbomb

Η έκθεση του ΟΟΣΑ πριν από 16 χρόνια, η οποία μαρτυρά τη στρατηγική επιβολής μέτρων λιτότητας στο πληθυσμό και η Ελλάδα μετά από δύο χρόνια στο Μνημόνιο.
Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.
Μια κυβέρνηση σε κατάσταση αποσύνθεσης καλείται να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, που πλήττουν τους Έλληνες, ακολουθώντας πιστά για ακόμη μια φορά τη συνταγή του ΔΝΤ και της Γερμανικής- Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια συνταγή , η οποία όπως έχει αποδειχθεί απέτυχε παταγωδώς αυτά τα δύο χρόνια, βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση και τη λιτότητα και στην απώλεια της οικονομικής της κυριαρχίας.
Όμως για να «πετύχει» μια καλή συνταγή, χρειάζεται, εκτός από τα απαραίτητα υλικά, και τους κατάλληλους «μάγειρες» - πολιτικούς που θα έχουν πάρει τις κατάλληλες συμβουλές από τις καλύτερες σχολές.

Κόντρα εκτός ορίων Βενιζέλου-ΚΚΕ(Βίντεο)


Πανδαιμόνιο στη Βουλή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης για το Μνημόνιο 2. Τα δύο κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να «περάσει» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αναντιστοιχία και σύγκρουση με τα συμφέροντα του λαού.
Προειδοποίησαν μάλιστα ότι θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε όλες τις φάσεις ψήφισης, επί της αρχής και επί των άρθρων, και να ζητούν το νέο Μνημόνιο να ψηφιστεί με τη διαδικασία που απαιτεί πλειοψηφία τριών πέμπτων.
Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Πάνου Καμμένου, Χρήστου Κουρουμπλή και Σοφίας Σακοράφα ενώ και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι οι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με εκβιαστικά διλήμματα σημειώνοντας όμως ότι τα διλήμματα είναι και αληθινά.

Η απάντηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε Λ.Παπαδήμο, Γ.Παπανδρέου & Α.Σαμαρά

Η απάντηση στην τρομοκρατία των Ελλήνων πολιτών του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του "αλλαξοπιστήσαντα" προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για να αποδεχθεί η Βουλή το εθνοκτόνο Μνημόνιο, έρχεται από τα βάθη της ελληνικής Ιστορίας και δεν ανήκει σε κανέναν άλλο, παρά στον μεγαλύτερο Έλληνα της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, τον στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Προσαρμοσμένη στα καθ'ημάς δημοσιεύεται "αποκλειστικά" από το defencenet.gr, όπως παρουσιάζεται και η αρχική απάντησή του στον Ιμπραήμ, όταν ο τελευταίος απείλησε να κάψει ολόκληρη της Μεσσηνία και κυρίως να κάψει τα ελαιόδενδρα που ήταν η πηγή ζωής των Μεσσήνιων (ειδικά ο Α.Σαμαράς θα έπρεπε να γνωρίζει αυτή την απάντηση και να τον είχε διδάξει).

Η μεγάλη ημέρα των πολιτών για τα μέτρα - σοκ

Νέο αγωνιστικό ραντεβού το απόγευμα δίνουν τα συνδικάτα, ενόψει  της ψήφισης του νέου μνημονίου από  τη Βουλή.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την ίδια ώρα.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί δεν θα κάνουν στάση εκεί, αλλά θα σταματούν στον επόμενο σταθμό, Πανεπιστήμιο.
Στη σημερινή κινητοποίηση συσπειρώνονται Έλληνες από όλη τη χώρα. 150 περίπου μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχουν ήδη αναχωρήσει από το πρωί με τρία λεωφορεία από το Δημαρχείο του Βόλου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Ένταση στην κρισιμότερη συζήτηση στην Ιστορία της χώρας στη Βουλή

Με τον κυβερνητικό συνασπισμό να  «τρίζει» από την εσωτερική περιδίνηση που έχουν περιέλθει οι ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξεκίνησε η κρισιμότερη συνεδρίαση των τελευταίων της οποίας η ψηφοφορία θα κρίνει το μέλλον της χώρας.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, Αναστασίας Κλαυδιανού, Χρίστου Γκόκα και Αννας Βαγενά που παίρνουν την θέση των παραιτηθέντων Δημήτρη Βαρβαρίγου, Παύλου Στασινού και Πέμης Ζούνη.

Παραιτήθηκε από βουλευτής της Ν.Δ. - Τι αναφέρει στην επιστολή του

Την παραίτησή του υπέβαλε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας.

Ο κ. Λέγκας θα αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα κ. Θεόδωρο Σκρέκα

Η επιστολή παραίτησης του κ. Λέγκα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

«Εκτιμώντας ότι στην πλέον κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο απαιτούν τη μέγιστη εξουσιοδότηση από εκείνους, οι οποίοι με εξέλεξαν ως εκπρόσωπο τους και επειδή η βαρύτητα αυτών των αποφάσεων -που δυστυχώς πήραν εδώ και καιρό τη μορφή εκβιαστικών διλημμάτων- απέχει πρόδηλα από την εντολή που έχω λάβει από τον Τρικαλινό λαό, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή του Νομού Τρικάλων».

ΝΔ: «Ψήνονται» διαγραφές και...κίνημα

Στα σκαριά αντιμνημονιακό «μπλοκ» μέσα από τους κόλπους της ΝΔ έπειτα από το μπαράζ των διαφοροποιήσεων «γαλάζιων» βουλευτών κόντρα στη γραμμή Σαμαρά. Ανακούφιση στη Συγγρού από την «παρέμβαση» Καραμανλή.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχει έντονος προβληματισμός και πλέον όλοι αναρωτιούνται το τι θα γίνει σήμερα εάν ο Πρόεδρος της ΝΔ προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές βουλευτών οι περισσότεροι εκ των οποίων τον στήριζαν από την εποχή της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Φόβοι για δύο ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Ανησυχία για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και συνολικότερες εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα προκαλεί στις ηγεσίες των κομμάτων η βραδινή ψηφοφορία στη Βουλή για το μίνι Μνημόνιο.
Η ηγεσία της Ιπποκράτους κάνει λόγο για είκοσι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το μίνι Μνημόνιο ,εκτός και αν κάποιοι εξ αυτών επιλέξουν την τελευταία στιγμή την αποχή . Μεταξύ αυτών η Βάσω Παπανδρέου ,ιστορικό στέλεχος του κόμματος, κυρίως όμως οι λεγόμενοι «κοινωνιστές» που εκφράζονται σε επίπεδο κορυφής από τον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι οι «κοινωνιστές» με την καταψήφιση του μίνι Μνημονίου κάνουν το πρώτο βήμα για την ίδρυση νέου κόμματος. Άλλωστε, εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, και η ηγεσία του κόμματος υλοποιήσει τις απειλές της και διαγράψει όσους καταψηφίσουν ,οι «κοινωνιστές» θα έχουν όλη τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με το καλημέρα νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα ,αφού για την συγκρότησή της απαιτούνται μόλις δέκα βουλευτές.

Η επιστροφή του βασιλιά

Άρθρον του Νικόλαου Γεωρ. Κατσούλη  -φιλολόγου- από το filologos-hermes

«Μα είναι καιρός οι Αχαιοί
Το δείπνο να ετοιμάσουν,
Όσο που φέγγει, κι έπειτα
Κι αλλιώς θα διασκεδάσουν…
Του τραπεζιού τα δώρα»
(Οδύσσεια)

«Την ώρα εκείνη δίχερο χρυσό, όμορφο ποτήρι, να πάρη ετοιμαζόταν, και να, στο χέρι το’ χε, να πιή κρασί, μήτε έβαζε το θάνατο στο νού του… κι η σαίτα αντίκρυ του πέρασε τη μύτη. Έγειρε δίπλα, του ‘πεσε και το ποτήρι κάτω, κι απ’ τα ρουθούνια ανάβρυσε με μιάς πηχτό το αίμα»(Οδύσσ., χ, 9-18). Ο βασιλιάς που όλοι νομίζανε νεκρό και ρημάξανε το βιός του και το σπιτικό του αντάμα, δίχως να νομίζουνε, ότι ποτέ θε να πληρώσουνε τα κρίματά τους, μόλις είχε επιστρέψει κι άρχιζε η οργή και τιμωρία του.
Τα λόγια του σκληρά και θεία: «Σκυλιά, που στοχαστήκατε πως πίσω στην πατρίδα δεν θα γυρίσω, κι άπονα μου τρώγατε το σπίτι και στανικώς πλαγιάζατε τις δούλες, κι εν ώ ζούσα θέλατε τη γυναίκα μου να κάμετε δική σας, δίχως θεούς, που κατοικούν τα ουράνια να φοβάστε, μήτε πως θα ‘ρθη η εκδίκησι καμιά φορά από κάποιον. Μα να! Τα δίκτυα απλωθήκαν απάνω σας του Χάρου» (Οδύσσ., χ, 36-42).