Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ: ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ "ΣΤΟΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ!)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ: ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ "ΣΤΟΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ!

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ "ΣΤΟΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Δείτε/ακούστε ξανά, ίσως την τελευταία συνέντευξη του Σαράντου Καργάκου, λίγο πριν φύγει από τη ζωή!

Αφήνει ένα τεράστιο, ένα δυσαναπλήρωτο κενό ο μεγάλος ιστορικός και πατριώτης Σαράντος Καργάκος: "ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ "ΣΤΟΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!".

Για να καταλάβετε την προδοσία που διαπράττουν οι Τσίπρας-Καμμένος και οι συν αυτούς!

Τη συνέντευξη την έδωσε για λογαριασμό της εκπομπ'ής μ,ου "Ανεξάρτητος Παρατηρητής".
Μάκης Βραχιολίδης

Η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας

Η Αϊτή -το Χαΐτιον, σύμφωνα με τα ελληνικά της εποχής- ήταν η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε την Επανάσταση του '21 και το δικαίωμα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση, με την επιστολή του προέδρου της Ιωάννου Βόγιερ (Jean Pierre Boyer) προς τον Αδαμάντιο Κοραή, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1822.
Είχε προηγηθεί επιστολή του Κοραή και άλλων επιφανών Ελλήνων των Παρισίων προς τον Βόγιερ, με την οποία του ζητούσαν βοήθεια για την Επανάσταση, κατόπιν συστάσεων του περίφημου Γάλλου στρατηγού Λαφαγιέτ και του Επισκόπου Βλαισών Γρηγορίου, που είχε επισκεφθεί την περιοχή.
Η Αϊτή, μια φτωχή χώρα της Καραϊβικής, δεν ήταν δυνατόν να στείλει βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά ο πρόεδρός της απάντησε με την ακόλουθο επιστολή, που χαρακτηρίζεται από θερμά αισθήματα για την ελληνική εξέγερση:

Το «κόκκινο φεγγάρι» ορατό και στην Κύπρο

Το Αστεροσκοπείο των Φροντιστηρίων Φάκα ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου τις πρωινές ώρες θα συμβεί το φαινόμενο της ολικής έκλειψης της Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή από όλη την Κύπρο. 

Σύμφωνα με τον Αστροφυσικό Χρύσανθο Φάκα, «Το φαινόμενο πρακτικά θα είναι ορατό στο κυπριακό κοινό από τις 05:34, που η Σελήνη θα αρχίσει να εισέρχεται στη σκιά της Γης, ενώ στις 06:41, όπου η Σελήνη θα εισέλθει ολόκληρη στη σκιά της Γης, θα παρατηρούμε την ολική έκλειψη Σελήνης».

Spiegel: Το διαζύγιο με τον Καμμένο εξυπηρετεί τον Τσίπρα -Δεν είναι ένας επώδυνος χωρισμός

Το Spiegel σε εκτενές άρθρο για την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα σημειώνει: «Με μια πρώτη ματιά, το τέλος της κυβέρνησης φαίνεται σαν ένας επώδυνος χωρισμός. Στην πραγματικότητα όμως ο Τσίπρας και ο Καμμένος παίζουν τα χαρτιά τους ακολουθώντας τους δικούς τους πολιτικούς στόχους».
«Μέχρι σήμερα η πολιτική τους συνεργασία βασιζόταν σε μια ατζέντα κατά των μνημονίων. Αυτό τους έδενε. Αλλά από τον Αύγουστο που ολοκληρώθηκε το τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας, δεν υφίσταται πλέον αυτό το θέμα για να τους ενώσει. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος ελπίζουν τώρα ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το καλά προετοιμασμένο διαζύγιο. Ο Τσίπρας για να κρατηθεί στην εξουσία και ο Καμμένος για να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση».
Στη συνέχεια το άρθρο εξηγεί πως ο Καμμένος με τη σκληρή στάση του στο μακεδονικό ελπίζει να κερδίσει ψήφους και από την άλλη πλευρά, και ο Τσίπρας από την άλλη πλευρά χάρη στο πολιτικό διαζύγιο, «δεν φέρει πλέον το στίγμα ότι

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη (17/1)

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον τον δημόσιο τομέα μεθαύριο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
,
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση του Συντάγματος στα Σκόπια - Η κυβέρνηση Ζάεφ παρέκαμψε τον πρόεδρο Ιβάνοφ για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Με υπογραφή του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πΓΔΜ ο νόμος κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τον νόμο αυτό είχε ψηφίσει και μάλιστα δύο φορές (τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο) το Κοινοβούλιο της χώρας, όμως ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, αρνείτο να υπογράψει το σχετικό διάταγμα και να το αποστείλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρά το γεγονός ότι υποχρεούταν από το Σύνταγμα να πράξει κάτι τέτοιο.

Αλλαγή φάσης για το Ποτάμι

Του Ν. Λυγερού

Το Ποτάμι ενώ είχε υποτίθεται μια σταθερή στάση σε σχέση με το Προσύμφωνο των Πρεσπών, προχωρά σε μια αλλαγή φάσης διότι προσαρμόζεται και στα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η θέληση του ελληνικού λαού. Έτσι το Ποτάμι ζήτησε πρώτα να δει τις τελικές τροπολογίες των Σκοπίων, για να πάρει την απόφαση του. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης για να είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει ακόμα τον ελληνικό λαό. Μετά απαίτησε αυτή η ψηφοφορία να μην επηρεάζεται από ένα από τα στελέχη του, αλλιώς θα καταψήφιζε το Προσύμφωνο.

Από την αντίσταση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Του Ν. Λυγερού

Όλη η αντίσταση του ελληνικού λαού που αντιστέκεται τόσους μήνες κι έχει παρασύρει την Εκκλησία, τα κόμματα και τις παρατάξεις, αρχίζει να οργανώνεται αποτελεσματικά και στρατηγικά για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. Έτσι απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, στη συμβολική και ιστορική Πλατεία Συντάγματος, ο ελληνικός λαός θα δώσει το στίγμα του για το μέλλον της Ελλάδας. Διότι δεν ακολουθεί πια τα κόμματα, κι είναι αυτά που τον ακολουθούν, όπως είχε γίνει και στο σχέδιο Ανάν το 2004.

Εθνική Συνείδηση και Σκοπιανό

Του Ν. Λυγερού
 
Έχουν γίνει πολλές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα μετά το τέλος της διαδικασίας των τροπολογιών στα Σκόπια, και όσοι δεν ήθελαν να εκτεθούν από πριν, αναγκάζονται τώρα να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για το όνομα της Μακεδονίας. Επειδή βρισκόμαστε πλέον και σε προεκλογική περίοδο, όλα τα κόμματα έχουν ενεργοποιηθεί, διότι έχουν αντιληφθεί ότι οποιοδήποτε πολιτικό λάθος σε εθνικό επίπεδο θα έχει σοβαρές έως τρομαχτικές επιπτώσεις πάνω στη δομή τους και την οργάνωσή τους. Δεν πρέπει ν’ ασχοληθούμε λοιπόν μόνο και μόνο με την ψήφο εμπιστοσύνης αφού εκεί είναι στημένο το παιχνίδι, αλλά από τώρα να επικεντρωθούμε πάνω στην ψηφοφορία που αφορά το Προσύμφωνο των Πρεσπών.