Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Σουηδία αρχίζει να συνειδητοποιεί τι σημαίνει μουσουλμανική εισβολή... (βίντεο)

Και να που η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει Ισλάμ έφτασε και στη Σουηδία, μια χώρα όπου η "ανεκτικότητα" αποτελεί τρόπο ζωής. Σε ολόκληρη πλέον την Ευρώπη, παρατηρούμε την αναβίωση... της έννοιας του έθνους και τα αντι-μεταναστευτικά κόμματα να κερδίζουν σεβασμό και εξουσία. Η Δεξιά πτέρυγα των Σουηδών Δημοκρατών κατέλαβε το 6 τοις εκατό των ψήφων και μπήκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με 20 έδρες, όπως συνέβει και με τα δεξιά κόμματα σε Νορβηγία και Δανία.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα ακούσετε Σουηδούς πολιτικούς αλλά και καθηγητές να μιλούν για το ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες που ζουν στη Σουηδία, μια χώρα εννέα εκατομμυρίων, οι οποίοι δεν ενσωματώνονται στην σουηδική κοινωνία όμως...

Καίνε οι αποκαλυπτικές επιστολές για την τραγωδία της Κύπρου

"Επιστολές που καίνε - Διαπίστωσαν τον κίνδυνο, τον συζητούσαν, τίποτε δεν έγινε", είναι ο τίτλος της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" της Τετάρτης (13.07), η οποία αποκαλύπτει επιστολές μεταξύ Εθνικής Φρουράς, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών για το...
 φονικό φορτίο στη ναυτική βάση, τη στιγμή που ο Παπακώστας, εν έτει 2009, τόνιζε πως είναι "ασφαλές". Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι «σε σύσκεψη που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2011, τονιζόταν πως το φορτίο έχει διαβρωθεί, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και διαφαινόταν μια διάθεση μετακίνησης του». Ωστόσο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, «τίποτα δεν έγινε, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εξαιτίας εγκληματικών παραλείψεων».

Μια τρισδιάστατη περιήγηση στο αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας

Από το thebest


Και μετά το νέο λιμάνι το επόμενο μεγάλο έργο που περιμένει η περιοχή μας είναι το αυτοκινητοδρόμιο. Έργο πνοής που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει το πρόσωπο της Πάτρας.
Ας δούμε τις τρισδιάστατες μακέτες για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το έργο.
FOCUS ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Η πίστα και το συγκρότημα των εγκαταστάσεων υποστήριξής της έχουν μελετηθεί για τη λειτουργία: αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων Μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike και αγώνων και πρωταθλήματος καρτ.

Το οδικό δίκτυο του συγκροτήματος διακρίνεται σε τρία επίπεδα:

1. Το κύριο οδικό δίκτυο,:
πίστα αγώνων μήκος 4.880μ. και πλάτος 15μ. για την κύρια ευθεία μήκους 904μ. και 12μ. για την υπόλοιπη διαδρομή.
run-off , tire barriers, μεταλλικά στηθαία ασφαλείας τριπλά καθ’ ύψος (guard rail), Φράκτης συγκράτησης θραυσμάτων (debris fence), φράκτης από συρματόπλεγμα (spectator fence).
2. Το δίκτυο ασφαλείας (service road), που παρακολουθεί το κύριο οδικό δίκτυο αριστερά και δεξιά της πίστας με πλάτος 4,5μ - 6,0μ. και επιτρέπει την ταχεία κυκλοφορία ασθενοφόρων, γερανών, πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και άλλων οχημάτων ασφαλείας.

3. Το δευτερεύον οδικό δίκτυο, που εξασφαλίζει την πρόσβαση των οχημάτων σε όλους τους λειτουργικούς χώρους του συγκροτήματος και αποτελείται από μια περιμετρική οδό και δύο εσωτερικές οδούς. οικοπέδου. Ο δρόμος είναι ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους 6,5m και εκτίνεται για μήκος 3,6 km.

16χρονος (αλβανός) έκλεψε 13χρονο με λεία... 18.500 ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86824&catid=4



Έγινε και αυτό. Το 13χρονο παιδί είχε την ατυχία να βρεθεί χθες το απόγευμα στο δρόμο του 16χρονου απ' την Αλβανία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Κρήτη

Ο 16χρονος, όπως είπε στην αστυνομία ο μικρός, τον πλησίασε και άρχισε να τον χτυπάει. Όταν είδε πως το 13χρονο παιδί δεν είχε χρήματα πάνω του, το απείλησε ότι θα το σκότωνε και το ανάγκασε να πάει στο σπίτι για να βρει χρήματα.
Όταν ο 16χρονος αντιλήφθηκε ότι οι γονείς του παιδιού δεν ήταν στο σπίτι μπήκε μαζί του και κυριολεκτικά το άδειασε από ό,τι πολύτιμο υπήρχε.
Άρπαξε τέσσερα ρολόγια μία ψηφιακή βιντεοκάμερα και κοσμήματα του 52χρονου πατέρα του, συνολικής αξίας 18.500 ευρώ!

Καταγγελια σοκ:καταστρέφουν έγγραφα που καίνε τους υπευθύνους της τραγωδίας στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6947

Σε αποκάλυψη σοκ προέβη ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, το πρωί στο Ράδιο Πρώτο, της Κύπρου. Ο κ. Δίπλαρος αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες μέχρι τις 4.30 τα χαράματα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας συγκέντρωναν έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, από τη Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας δέσμευσε το μεγαλύτερο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Οι δύο πληροφορίες κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για την ποινική έρευνα αφού όπως από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει ακόμη και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής πολύτιμων στοιχείων.

Πυροτεχνουργοί: "Αποκλείεται η τυχαία ανάφλεξη των πυρομαχικών"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" ο πυροτεχνουργός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιώργος Μπολίκας, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες των κυπριακών Αρχών για τα αίτια της τραγωδίας.  Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης των πυρομαχικών - κάτι που του defencenet.gr είχε τονίσει από την αρχή - και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.
Αλλά αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Να βρίσκονταν εντός των εμπορευματοκιβωτίων χημικά υλικά που επηρεάζονταν από την υγρασία και τη ζέστη. Ποια είναι αυτά τα υλικά που μετά από παραμονή 2,5 ετών μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες έκρηξης; Μήπως υγρά προωθητικά καύσιμα πυραύλων; Μην ξεχνάμε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής άμυνας της κυπριακής Βουλής στο ένα τρίτο των εμπορευματοκιβωτίων δεν γνώριζαν τι περιιείχαν.

Άγριο έγκλημα στην Κυψέλη με θύμα νεαρό Έλληνα.."Άγνωστοι" τον “έσφαξαν” στη μέση του δρόμου..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_982.html

Νεκρός εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Πόρου και Λέσβου στην Κυψέλη, ένας νεαρός Έλληνας. "Άγνωστοι" τον μαχαίρωσαν τα ξημερώματα...
Ένας άνδρας δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Κυψέλη. Πρόκειται για έναν 26χρονο Έλληνα, ο οποίος...
έφερε τραύματα από μαχαίρι.

Το πτώμα του βρέθηκε...
στη μέση του δρόμου, στη διασταύρωση των οδών Πόρου και Λέσβου.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός έχει πολλά χτυπήματα στο σώμα.Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών του στυγερού εγκλήματος.
Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την περιοχή, κάνουν λόγο για δολοφονία του νεαρού από Αφρικανούς, όταν αυτός προσπάθησε να εμποδίσει κάποια απόπειρα βιασμού.

Ο Γκιουλ κατάφερε να εξοργίσει τους Βούλγαρους…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15052

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ απέδειξε ότι δεν το έχει σε τίποτε να παραβεί το διπλωματικό πρωτόκολλο και να καταχραστεί τη φιλοξενία των οικοδεσποτών του…
Στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βουλγαρία, επισκέφτηκε τη βορειοανατολική πλευρά της χώρας και την περιοχή Σούμεν, στο χωριό Χιρτίνο, όπου ζουν Βούλγαροι πολίτες τουρκικής καταγωγής. Εκεί τον περίμενα περίπου 2.000 άνθρωποι στους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε.


Ναι, αλλά ποιο συνυποσχετικό;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ναι, αλλά ποιο συνυποσχετικό;
Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΕΛ.10
Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας

Αποδοκίμασαν τον Παπούλια οι Παλαιστίνιοι! (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/332836.html

Σε αποδοκιμασία προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια προχώρησε μερίδα Παλαιστινίων σε  συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα εδάφη της Ραμάλλας την Τρίτη (12.07). Είχε προηγηθεί η παρεμπόδιση -κατ’ εντολή του Ισραήλ- από την ελληνική κυβέρνηση, του απόπλου του Στολίσκου της Λευτεριάς-2 προς τη Γάζα.

Πολυάριθμες παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας στο Facebook οργάνωσαν το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία της Τρίτης (12.07) "Το κίνημα των ανεξάρτητων νέων", "η Συνάντηση της Παλαιστινιακής Νεολαίας" και "οι Νέοι Παλαιστίνιοι" κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη και στην καταδίκη των θέσεων της Ελλάδας ως συνεργού στο σιωνιστικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, κάλεσαν την Ελλάδα να επανεξετάσει την απαγόρευσή της στην αναχώρηση του "Στόλου της Ελευθερίας 2".

«ΤΡΥΠΙΑ» ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ! - Αφού έκλεισαν ή αποδυναμώθηκαν Φυλάκια, Αστυνομικά Τμήματα, κ.α.

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_13.html
Οργιάζει η εγκληματικότητα σε ακριτικά χωριά Κόνιτσας, Πωγωνίου και Φιλιατών. – Η Κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτους τους ακρίτες...

• Η εικόνα εγκατάλειψης που ως γνωστόν εμφανίζουν οι ορεινές και απομονωμένες περιοχές της Ηπείρου, που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με την Αλβανία, γίνεται ολοένα και πιο τραγική. Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, λόγω Μνημονίου, κατήργησε ή αποδυνάμωσε τις δυνάμεις ασφαλείας που υπήρχαν, όπως Συνοριαφυλακή, στρατιωτικά φυλάκια, Αστυνομικά Τμήματα, Αγροφυλακή κ.α., με αποτέλεσμα οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των ακριτικών αυτών περιοχών να βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της καταστροφικής για την ύπαιθρο αυτής πολιτικής.
Τα σύνορα ουσιαστικά θυμίζουν… σουρωτήρι, αφού οι γείτονες μπαίνουν όποτε θέλουν στην Ελλάδα και μάλιστα πολλοί από αυτούς παρανομούν ανενόχλητοι! Λογικό και επόμενο είναι, λοιπόν, το αίσθημα  ανασφάλειας να αυξάνεται στους ακρίτες Ηπειρώτες.
Κάτοικοι από τα χωριά Πωγωνίου, Κόνιτσας και Φιλιατών διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη που βιώνουν από την Κυβέρνηση. 

Χαλκιδική:Συμπλοκή αλλοδαπών με έναν σοβαρά τραυματία

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_5921.html
Συμπλοκή μεταξύ τριών αλλοδαπών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Χανιώτη Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να τραυματιστούν.

Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε έναν...
Αρμένιο και δύο Αλβανούς. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο πρώτος τραυμάτισε με μαχαίρι σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον έναν Αλβανό και ελαφρά στο δεξιό μηρό τον άλλο ομοεθνή του.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την Αστυνομία η κατάσταση του ενός είναι κρίσιμη.

Μετά τη συμπλοκή ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από τις αρχές. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Από το ιστολόγιο tourkikanea.gr

Ανακοίνωση τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης   11-7-2011


Καταστρέφεται στην Ρόδο η κληρονομιά των Οθωμανικών μνημείων
Στο τζαμί Μουράτ Ρείς και στην αυλή του συγκροτήματος του που χτίστηκαν την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ρόδο, θα ιδρυθεί κέντρο φιλαρμονικής. Με βάση την είδηση της εφημερίδας Ζαμάν, ο δήμος Ρόδου κατασκευάζει στην ετοιμόρροπη αυλή του συγκροτήματος Μουράτ Ρείς ένα κέντρο φιλαρμονικής.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Συνεχίζονται με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας για τον εντοπισμό στοιχείων, μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Εθνικής Φρουράς. Εν τω μεταξύ, επιστολές και φωτογραφίες «φωτιά» για τις συνθήκες φύλαξης των κοντέινερ η έκρηξη των οποίων οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου, δημοσιεύονται από τον τοπικό τύπο. Σήμερα, Τετάρτη, κηδεύονται, τα οκτώ από τα δώδεκα θύματα της τραγωδίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο. Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δυο από τους τραυματίες.

Προειδοποίηση Νταβούτογλου για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2015174


«Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και αναλάβει μόνη της την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012 (σ.σ. χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό) αυτό θα σημάνει όχι μόνο ένα αδιέξοδο στο νησί, αλλά και ένα μπλοκάρισμα, ένα πάγωμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε πως διατύπωσε «με σαφήνεια» τους φόβους του στον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αγκυρα.

Επιδημία χολέρας, φυματίωσης και ελονοσίας στην Αθήνα!

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=5983 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ
Ότι «υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στο πρόβλημα για την καλύτερη αντιμετώπισή του και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ’ αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα».

Δυστυχώς μας κυβερνούν παιδάκια! Βροχή αντιφατικών δηλώσεων από τη Γερμανία και κατηγορίες για βαθύ ύπνο πολιτικών ενώ η ευρωζώνη καίγεται

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86841&catid=13



- Le Monde: Ανίκανοι οι ηγέτες στις δύο όχθες του Ατλαντικού
- Γερμανία: Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τη Σύνοδο Κορυφής!
- ''Συζητούν σχέδιο επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα με τη στήριξη της Ευρωζώνης''
- Στην Γερμανία άλλοι προτείνουν ευρωομόλογα άλλοι χρεοκοπία της Ελλάδας και ΟΛΟΙ βάλλουν κατά της Μέρκελ

«Ζήσαμε στις Βρυξέλλες ένα ευρωπαϊκό δράμα»

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR"Ευρωπαϊκοποίηση" του χρέους στο πλαίσιο μιας πραγματικά κοινής οικονομικής πολιτικής προτείνει ο ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ από τους Πράσινους. Καταγγέλλει την ατολμία της πολιτικής και επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανία
Τι γίνεται στην ευρωζώνη; Γιατί έχει πέσει σε εθνική περισυλλογή και κατήφεια, εκεί που οι καιροί απαιτούν ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ανακλαστικών;
Η συνάντηση των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν κατώτερη των περιστάσεων, τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ
 

Le Monde: ΕΕ και ΗΠΑ αφήνουν τον "καρκίνο" για το "συνάχι"

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24848&categories_id=69
Στην έντυπη έκδοση της, η σημερινή "Le Monde", με το άρθρο "Αυτά τα παιδιά που μας κυβερνούν"...  
Le Monde: ΕΕ και ΗΠΑ αφήνουν τον καρκίνο για το συνάχι

στηλιτεύει τη στάση των ηγετών των ΗΠΑ και της Ευρώπης απέναντι στην κρίση.


Στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στάθηκαν ανίκανοι να συμφωνήσουν. Δεν καταφέρνουν πάντα να βρουν τα μέσα  εκείνα που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την βαριά κρίση όσο το χρέος στην Ευρωζώνη πιέζει το κοινό νόμισμα.
Στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έπρεπε, για μια ακόμη φορά, να επιστήσει την προσοχή των αντιπάλων του ρεπουμπλικάνων ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι τις αρχές Αυγούστου, το αμερικανικό κράτος κινδυνεύει να προβεί σε μερική στάση πληρωμών.
Και στις δύο περιπτώσεις, το μέγεθος των δημόσιων ελλειμμάτων είναι αυτό που υπονομεύει την εμπιστοσύνη και μπλοκάρει την επανεκκίνηση.

Παίρνουμε ενυπόθηκο δάνειο για να... χρεοκοπήσουμε!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

bankruptcyΥπάρχει άραγε κάποιος ιδιώτης, που θα υποθηκεύσει το σπίτι του, για να πάρει ένα δάνειο, το οποίο είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να αποπληρώσει και χάρη στο οποίο θα βρεθεί... μαυρισμένος «με το καλημέρα» στον Τειρεσία; Πιθανότατα όχι, εκτός πρόκειται για ανόητο, ή για πρόσωπο με τάσεις προς την οικονομική αυτοχειρία. Κι όμως, μια κίνηση ευθέως αντίστοιχη με αυτή που περιγράψαμε, έστω και αν πρόκειται για διαφορετικές τάξεις μεγεθών, είναι έτοιμη να κάνει η ελληνική κυβέρνηση!
Από αυτά που είπε και, πολύ περισσότερο, από όσα άφησε να εννοηθούν χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Β. Βενιζέλος, αποκαλύπτονται με αρκετή ευκρίνεια όσα σχεδιάζονται στις κλειστές αίθουσες του Eurogroup για την Ελλάδα και θα συζητηθούν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής: το νέο δάνειο-μαμούθ θα είναι ενυπόθηκο και η Ελλάδα θα «μαυριστεί» στον παγκόσμιο... Τειρεσία που τηρούν οι οίκοι αξιολόγησης, με τα ομόλογα της χώρας να περνούν, άγνωστο για πόσο χρόνο, σε αξιολόγηση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

ΕΕ - Έκτακτη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή με SOS αποφάσεις

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66207.html

image


Οι κόκκινες γραμμές πηγαίνουν περίπατο, καθώς το παιγνίδι «χοντραίνει» από τη στιγμή που η Ιταλία μπήκε στο στόχαστρο. Στόχος της Ευρώπης να αποτρέψει την επέκταση της κρίσης, που από την περιφέρεια εισβάλει στον πυρήνα της ευρωζώνης. Και σε αυτό συμφωνούν οι αναλυτές. Άλλωστε και ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θέλει πλέον και δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε. Ακόμη και την πρόταση του προέδρου της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ για ένα ριζικό κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θεωρεί πλέον αδιάφορη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο γερμανός υπουργός δεν αποκλείει με σαφήνεια ούτε την επαναγορά των ομολόγων από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, EFSF. Ακόμη και το «όχι» του στην έκδοση ευρωομολόγων δεν ήταν αυτή τη φορά τόσο κατηγορηματικό όσο πριν από μερικούς μήνες. «Το χρέος της Ελλάδας είναι το κλειδί για την κρίση στην ευρωζώνη», εκτιμά ο κ. Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί το χρέος της. «Μόνο έτσι θα ανακτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών», διευκρίνισε. Όσο για το δεύτερο πακέτο, αυτό θα πρέπει να έχει εγκριθεί το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, τόνισε.

Ευρωπαϊκή Λύση στο Χρέος; Arrivederci Roma!

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/07/arrivederci-roma.html

"Ce sta 'na leggenda romana, legata a 'sta vecchia fontana, per cui se ce butti un soldino, costringi er destino a fatte tornà..."

"Υπάρχει ένας μύθος στη Ρώμη, που λένε γι' αυτό το παλιό συντριβάνι, αν ρίξεις μια δεκάρα, η Μοίρα πίσω θα σε ξαναφέρει...". (παλιό τραγουδάκι του '50)

Εδώ είμαστε πάλι φοβερέ αναγνώστη μου! Πίσω στα παλιά. Τι κι αν γράφτηκαν τόσα και τόσα άρθρα, τι κι αν έγιναν τόσες και τόσες συσκέψεις τεχνοκρατών, πολιτικών, πανεπιστημιακών, αγανακτισμένων. Η κρίση χρέους είναι εδώ! Και όπως μας λέει το τραγουδάκι:"αν ρίξεις μια δεκάρα, η Μοίρα πίσω θα σε ξαναφέρει..." όχι όμως απλώς για να ξαναδείς τη Φοντάνα Ντι Τρέβι, αλλά για να ρίξεις κι άλλα χρήματα γιατί όπως βλέπεις η μια δεκάρα δε φτάνει!

Επίθεση Hacking στη Moody’s από πορτογάλους hacker

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καιρός ήταν και κάποιοι να ασχοληθούν με δαύτους .......
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16958

1 Επίθεση Hacking στη Moody’s από πορτογάλους hackerH Moody’s που εκτιμά την πιστοληπτική και οικονομική κατάσταση εταιρειών, ακόμη και χωρών, δέχτηκε επίθεση hacking στην ιστοσελίδα της, από πορτογάλους hackers, αφού χαρακτήρισε την ικανότητα της Πορτογαλίας ως αδύναμη για να ανταπεξέλθει στην πληρωμή δανείων.
Η επίθεση ανανεώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας σε βαθμίδα άριστη (A++), ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει τη διαδικτυακή ασφάλεια και τις επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας.
Ένα μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε από<…>

Μεταξύ συνόδου κορυφής, επαναγοράς χρέους από το EFSF, selective default, haircut 30% και ELA πορεύεται η Ελλάδα - Ελεγχόμενη πτώση σε ΧΑ και τράπεζες – Υποχωρούν spreads στις 1368 μ.β. και CDS 2500 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5)Η επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους βρίσκεται προ των πυλών. Θα περιλαμβάνει και επαναγορά χρέους μέσω του EFSF από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα έχει και selective default η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει βαθμολογικά ενώ πιθανότατα να ενεργοποιηθεί και το ELA δηλαδή ο έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας από την ΤτΕ προς τις ελληνικές τράπεζες καθώς θα ανακύψουν σοβαρότατα προβλήματα με τις εγγυήσεις στην ΕΚΤ λόγω του selective default. Ωστόσο μέσα σε αυτό το σύνθετο παζλ θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το haurcut 30% στο ελληνικό χρέος με βάση την πρόταση της Γερμανικής τράπεζας Commerzbank.

Για το ELA το www.bankingnews.gr ήδη είχε ξεκινήσει να αναφέρεται από τις 20 Ιανουαρίου του 2011 ότι δηλαδή στο τέλος οι τράπεζες θα ενεργοποιήσουν αυτόν τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας καθώς θα έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις στην ΕΚΤ.

Δεν ξέρουμε ποιοι έχουν 150 δις ελληνικού χρέους!!!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/13/112240/

Είμαστε για τα πανηγύρια!
Σοβαρότης μηδέν!
Ψάχνουμε να βρούμε σε ποιους χρωστάμε!
Και αυτοί δεν ….εμφανίζονται;
Όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Βενιζέλος, ένας από τους λόγους καθυστέρησης για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, οφείλεται στο γεγονός οτι δεν ξέρουν τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ύψους 150 δις ευρώ!!!
Αν είναι δυνατόν!
Δηλαδή δεν ξέρουμε σε ποιους χρωστάμε;
Και είμαστε σίγουροι ότι τα χρωστάμε;
Ελπίζω να μην περιμένουν τον Αστυνόμο ….Μπέκα να τους ανακαλύψει!
Οφις Ιοβόλος

Με το βλέμμα στην έκτακτη σύνοδο κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80140&catID=14


Με την «επιλεκτική χρεοκοπία» να είναι στο τραπέζι ως λύση για το ελληνικό πρόβλημα, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. εξελίσσεται σε «θρίλερ», καθώς η γερμανική πλευρά φαίνεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιος σχετικός σχεδιασμός.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, στο Reuters επισημαίνοντας πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Χρεοκοπία με ενέχυρo δημόσια περιουσία και "χρώμα" δικτατορίας!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Τους όρους της ελληνικής χρεοκοπίας συζητούν αυτή την στιγμή οι ηγέτες της ευρωζώνης με την ελληνική κυβέρνηση να παραδέχεται πλέον δημοσίως ότι έρχεται ελεγχόμενη πτώχευση.  Πριν λίγες ώρες ο  υπουργός Οικονομικών  Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια δραματική συνέντευξή του, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει  «επιλεκτικά» προκαλώντας θύελλα καθώς είναι η πρώτη φορά που μέλος της κυβέρνησης θέτει δημοσίως το ζήτημα. "Η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας» είπε ο υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας άφωνους του συνομιλητές του.

Προετοιμάζουν τον κόσμο για χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/12/112221/


Προετοιμασία του ελληνικού λαού για χρεοκοπία της οικονομίας, ήταν η συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για πρώτη φορά έβαλε στο τραπέζι τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να τρομάζει κι ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο selective default. Έσπευσε μάλιστα να καθησυχάσει του Έλληνες λέγοντας ότι ακόμη και η περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) δεν δημιουργεί κινδύνους για τις περιουσίες των πολιτών.

Βενιζέλος: "Δεν πρέπει να μας τρομάζει η επιλεκτική χρεοκοπία"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/332812.html

Για πρώτη φορά ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιλεκτικής χρεοκοπίας, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να μας τρομάζει.

Ειδικότερα, στο ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή, την Τρίτη (12/07) αλλά και σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως "η λέξη επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος."

Ο Υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να "απενοχοποιήσει" όχι μόνο την τυχόν συμμετοχή και το ρόλο των ιδιωτών επενδυτών στην λύση για το ελληνικό χρέος, αλλά και αυτήν ακόμα την  πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε "επιλεκτική χρεοκοπία."

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει οριστική λύση

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/venizelos-i-kuvernisi-epidiokei-oristiki-lisi

Οριστική λύση, που θα διασφαλίζει τη μακρόχρονη βιωσιμότητα, τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του δημόσιου χρέους, πριν από τη 15η Σεπτεμβρίου και την 6η δόση, επιδιώκει η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει «ανοικτή» σε όλα τα θέματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέστησε σαφές, σε συνέντευξη Τύπου, ότι:

    - Η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία»
τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος.

Ξύπνησε η Αθήνα με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/421/ent.11421.asp
Φοβάται τώρα την επιλεκτική χρεοκοπία ο πρωθυπουργός

Το παλιό – ήδη ξεπερασμένο και ήδη, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, αποτυχημένο – σχέδιο υπέγραψαν χθες οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης, φορώντας τη μάσκα με το ψεύτικο χαμόγελο, κάτω από την οποία κρύβουν κάθε φορά αμηχανία και αποτυχία.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ως γνωστόν, υπέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε η συνθήκη για την δημιουργία του περίφημου μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να φθάσει υπογεγραμμένη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Πρόκειται για νέα επικύρωση της ξαναζεσταμένης σούπας της 11ης Μαρτίου, με την ηγεσία της ΕΕ να αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει την αναγκαία ευελιξία για να αναθεωρεί εγκαίρως τις αποφάσεις που η ζωή και οι αγορές απέδειξαν πως ήσαν λανθασμένες.

Η ΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης - Πως σώζεται το ευρώ και η Ελλάδα μαζί - Γκάφα Βενιζέλου!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66199.html

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Τα κοράκια της κερδοσκοπίας (από τις ΗΠΑ ορμώμενα κυρίως), οι λεγόμενες “αγορές” που όμως δρουν βάσει των διεθνών επενδυτικών νόμων, είδαν ότι στην Ευρωζώνη, εκτός από την μεγάλη διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, υπάρχει και κενό εξουσίας. Αυτή η διαπίστωση τους έκανε να πιστεύουν ότι μπορούν να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Πως το κάνουν αυτό;
Με αφορμή την χωρίς κυβερνητική αποφασιστικότητα Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, αλλά και την Ιταλία, ανέβασαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ ακόμη και στην Κύπρο τα spreads, γεγονός που ταρακούνησε το παγκόσμιο σύστημα των μετοχών και των ομολόγων.

«Ραντεβού με την πραγματικότητα»

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/oikonomia/10321-ranteboy-me-thn-pragmatikothta

XRIMANEWS.GRΟι χθεσινές διαβουλεύσεις του Eurogroup και η αναμενόμενη μετάθεση της τελικής απόφασης για το 2ο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα και στις οικονομικές σελίδες των εφημερίδων.
«Το φίμωτρο», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου σχολίου της Frankfurter Allgemeine για τις προτάσεις του , κοινοτικού επιτρόπου για την εσωτερική αγορά, και της Βιβιάνε Ρέντινγκ, κοινοτικής επιτρόπου για θέματα δικαιοσύνης, περί κατάτμησης των τριών οίκων αξιολόγησης ή και περί απαγόρευσής τους:
«Την σκληρή πραγματικότητα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, από την Πορτογαλία και την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει με το μήνυμα ενός φίμωτρου. …Κάτι τέτοιο εξάλλου δεν πρόκειται να διευκολύνει ούτε την πρόσβαση των χωρών αυτών σε νέες πιστώσεις στις διεθνείς αγορές.»

Ασύλληπτο κι όμως αληθινό! Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μάλιστα αναδρομικά

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86744&catid=13



- Πόσο αυξάνεται η παρακράτηση φόρου που θα ψαλιδίσει τις αποδοχές
- Η αύξηση στην παρακράτηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2011
- Διπλάσιος ο φόρος για τους χαμηλόμισθους
- Παραδείγματα από τα ποσά που θα πληρώσουν οι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Εισαγγελική έρευνα για τη σχέση του αδελφού του πρωθυπουργού με χαρτοφυλάκια CDS

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος καλείται να εξακριβώσει την βασιμότητα δημοσιεύματος της "Ελευθεροτυπίας" και να διαπιστώσει αν τίθεται θέμα διάπραξης αδικημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" ανέφερε πως ο κ. Ανδρέας Α. Παπανδρέου είναι στέλεχος πολυεθνικής επενδυτικής εταιρίας που σχετίζεται με χαρτοφυλάκια επισφαλειών κρατών (CDS),μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Εισαγγελική παρέμβαση και για τα φέσια των δήμων που "μπλόκαραν" προσωρινά την πέμπτη δόση

Reuters: Το νταηλίκι... επλήγη

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24752&categories_id=69
Η μοιρολατρία δεν είναι κάτι νέο στην ελληνική ψυχολογία, καθώς βρίσκει την πλήρη εφαρμογή...  
Reuters: Το νταηλίκι... επλήγη
της στις κοινές εκφράσεις «θα δούμε» και « τι να κάνουμε», γράφει ο αρθρογράφος του Reuters, Jeremy Gaunt. Εκτός από τη μοιρολατρία, πλέον στην Ελλάδα υπάρχει και η αγανάκτηση. «Το νταηλίκι του λαού έχει πληγεί και οι Έλληνες κινούνται μεταξύ αμηχανίας και ντροπής. Πλέον η λέξη- κλειδί στα στόματα όλων είναι η «λιτότητα»», σημειώνει o Gaunt.




Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει μνημειώδεις αλλαγές στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα έχει «συνέλθει» από τη μεθυστική αισιοδοξία του να είσαι νέο μέλος της ευρωζώνης και διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει εισέλθει στην πραγματικότητα της απότομης οικονομικής ύφεσης, του χρόνιου χρέους και της εξάρτησης από ξένες «διασώσεις».

Θα δώσει η Ευρώπη συγχωροχάρτι στην Ελλάδα - Τρεις προτάσεις στο τραπέζι της συνόδου κορυφής για την τύχη του χρέους – Μονόδρομος το selective default - Τι θα συμβεί σε ΧΑ και ομόλογα;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     H κρισιμότερη σύνοδος κορυφής στην Ευρώπη πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου καθώς σύμφωνα με το πλήθος των αντικρουόμενων δηλώσεων τρεις φαίνεται να είναι οι κυριότερες προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την τύχη της αγοράς από τις 18 Ιουλίου.
Ο συνδυασμός των αποφάσεων  της συνόδου κορυφής με τα   τραπεζικά stress tests ή θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την αγορά ή θα συμβάλλουν στην αλλαγή κλίματος.
Ποιες είναι οι προτάσεις που θα υποβληθούν; Πόσο θα επηρεάσουν την ελληνική αγορά και τα spreads; Πόσο θα επηρεαστούν οι τραπεζικές μετοχές;
Στην σύνοδο κορυφής θα τεθεί επί τάπητος μια λύση συλλογικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους για την Ελλάδα αλλά και την Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Ειδικά για την Ελλάδα όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικοί, IIF το διεθνές ινστιτούτο χρηματοοικονομικής, οι τράπεζες φαίνεται ότι θα καταθέσουν 3 προτάσεις κομβικής σημασίας για την τύχη της χώρας.

Τι απέγινε το βαπόρι που μετέφερε το θάνατο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ως «υπόθεση MV Monchegorsk» αναφέρεται η περιπετειώδης κατάληξη του πλοίου -που μετέφερε το θάνατο- στην Κύπρο, στα θέματα που αφορούν στην παγκόσμια ναυτιλιακή ασφάλεια και μελετούνται από αντίστοιχα διεθνή ιδρύματα.

Τις διπλωματικές πτυχές της ιστορίας έχει αποκαλύψει ήδη το newsbomb. Τώρα σας παρουσιάζουμε την πορεία και την κατάληξη του μοιραίου πλοίου.

Αναζήτηση ευθυνών στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜια μέρα μετά την πολύνεκρη έκρηξη σε ναυτική βάση της Κύπρου η ηλεκτροδότηση του νησιού παραμένει προβληματική, εκφράζονται ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού και αναζητούνται ευθύνες.
Η επόμενη μέρα της μεγάλης τραγωδίας, βρίσκει την Κύπρο να μετρά τις τεράστιες απώλειες και καταστροφές. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων καταγράφει 12 νεκρούς και 62 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή, ανυπολόγιστες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η χθεσινή έκρηξη κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τον καινούργιο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η δυνατότητα ηλεκτροδότησης του νησιού αυτή τη στιγμή φθάνει στο μισό περίπου των αναγκών για μια τέτοια περίοδο. Σημαντική ωστόσο υπήρξε η ανταπόκριση του κοινού, το οποίο περιόρισε στο ελάχιστο την κατανάλωση ηλεκτρισμού για να δώσει την ευκαιρία στις αρμόδιες υπηρεσίες να αναδιοργανωθούν και να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση με εισαγωγή γεννητριών από το εξωτερικό. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προεδρεύει αλλεπάλληλων συσκέψεων με αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν σχέση με την ηλεκτροδότηση, την παροχή νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης και την καλύτερη δυνατή διαχείριση του θέματος του τουρισμού που είναι η κύρια πηγή εσόδων για το κυπριακό κράτος.
 
dw-world.de

Είχαν προσφερθεί οι Γάλλοι να καταστρέψουν τα πυρομαχικά στη Κύπρο;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6926

Το ερώτημα, αν η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε προσφερθεί να μεταφέρει και καταστρέψει στο έδαφός της την εκρηκτική ύλη που φυλασσόταν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, θέτει σε γραπτή του δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωάννης Κασουλίδης.

   

Αν αυτό ισχύει, για ποιό λόγο, διερωτάται ο κ. Κασουλίδης, δεν συμφώνησε η Κυπριακή κυβέρνηση με την πρόταση και προτίμησε να έχει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο υλικό εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, δίπλα από πολίτες, στρατευμένους και την αξίας δισεκατομμυρίων ραχοκοκαλιά του συστήματος παραγωγής ενέργειας, τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού. 
 

Επεισόδια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80043&catID=14


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν απόψε έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χθεσινή φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της.