Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Oι Ελληνίδες μαθηματικοί της αρχαιότητας

Άρωμα γυναίκας είχαν τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, όπως αποδεικνύει έρευνα του μαθηματικού Ευ. Σπανδάγου στην οποία αναφέρονται Τα Νέα (30.10.2007).
 
Μπορεί να έμεινε στην Ιστορία ως η μητέρα του Θησέα, αλλά πόσοι γνωρίζουν πως η Αίθρα ήταν δασκάλα λογιστικής; Και πως στη σύντροφο του σπουδαίου μαθηματικού Πυθαγόρα, Θεανώ, φέρεται ότι οφείλεται η θεωρία της χρυσής τομής; Είναι δύο μόλις από τις 40 άγνωστες αρχαίες Ελληνίδες μαθηματικούς, που αν και συνέβαλαν στην εξέλιξη της επιστήμης βυθίστηκαν στη λήθη της Ιστορίας. Χρειάστηκε να περάσουν 31 αιώνες για να έρθουν και πάλι στο φως και να διεκδικήσουν μια θέση στον επιστημονικό κόσμο, χάρη στην έρευνα που πραγματοποίησε ο μαθηματικός και συγγραφέας Ευάγγελος Σπανδάγος.

Γιατί να είναι φυλακισμένα τα μνήματα;

Του Ν. Λυγερού

Τα φυλακισμένα μνήματα των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα είναι από τα πιο διάσημα της Κύπρου και από τα πιο συμβολικά. Κι όμως μετά από τόσες δεκαετίες ακόμα δεν είναι ελεύθερα και παραμένουν φυλακισμένα. Είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να αφήνει αυτά τα σύμβολα να είναι εγκλωβισμένα μέσα στις φυλακές. Δεν αρκεί που οι ήρωές μας τελείωσαν τη ζωή τους στη φυλακή πρέπει να ζήσουν το θάνατό τους στον ίδιο χώρο. Ήδη είχε γράψει γι’ αυτό το θέμα ο Albert Camus καταγγέλοντας τη βάρβαρη καταδίκη.

Όταν πετάξαμε χαρταετούς στα Κατεχόμενα

Του Ν. Λυγερού
Όταν πετάξαμε χαρταετούς στα Κατεχόμενα ήταν για να θυμηθούμε τα απαγορευμένα πετάσια των εγκλωβισμένων μας, για να μην λησμονήσουμε τους ξεχασμένους διαλόγους. Έτσι ετοιμάσαμε τρεις χαρταετούς κι ο καθένας κουβαλούσε πάνω του το σύμβολό του. Είχαμε μαζί μας τα θεμελιακά μας στοιχεία: το σύνθημα: Ελευθερία ή Θάνατος με το σταυρό, τη Φιλική Εταιρεία με το σταυρό, και το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για τη στρατηγική. Μετά τη Ζώδια και τη Μόρφου πήγαμε στον αρχαιότερο ελαιώνα που βρίσκεται στα Κατεχόμενα και ανήκει στο πλαίσιο Natura της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου υπάρχουν ελιές 800 ετών.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Όλοι οι μεγάλοι της αρχαίας Ελλάδας πέθαναν από την ίδια αιτία!

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
ΠΗΓΗ  zoomblog

Πυραμίδα σε... Αστεροειδή;... (Βίντεο)

Με μία πρώτη ματιά στον αστεροειδή 1999 RQ36, βλέπεις έναν κοινό αστεροειδή, έναν βράχο στο διάστημα. Αλλά αν τον κοιτάξεις προσεκτικότερα θα παρατηρήσεις ένα μαύρο, ξεχωριστό σώμα, επάνω του: 

Μία πυραμίδα... 

Κατοικείται ο αστεροειδής; Εξωγήινοι έχτισαν, τοποθέτησαν ή λάξευσαν την πυραμίδα;
Τι άλλο να υποθέσεις;

Σοκάρει ο Μπαζ Όλντριν: Στην πτήση του Apollo 11 είδα εξωγήινους

Εξερεύνηση 2 ωρών πραγματοποίησαν τον Ιούλιο του 1969 οι Μπαζ Όλντριν και Νηλ Άρμστρονγκ στη σελήνη. Αποτέλεσαν τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν ποτέ εκεί.


Σήμερα, σύμφωνα με το exedra.gr, ο 84χρονος εξερευνητής του διαστήματος, έρχεται να ρίξει μια πραγματική βόμβα και να προκαλέσει παγκόσμιο σάλο με τις δηλώσεις και τις αποκαλύψεις του, πως σε εκείνο το ιστορικό ταξίδι για την ανθρωπότητα, συνάντησε εξωγήινους!

Ένας ισχυρισμός που δεν προέρχεται από κάποιον συνωμοσιολόγο ή από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά από ένα βετεράνο του διαστήματος που η NASA τον θεωρεί μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες και τον πλέον σοβαρό επαγγελματία που είχε ποτέ στις τάξεις της.

Ο κόσμος της ελεύθερης ενέργειας του Τέσλα


Τι θα γινόταν αν ο Νικολα Τέσλα εφάρμοζε πριν από ένα Αιώνα τα σχέδια του για την ελεύθερη ενέργεια

Free Energy World

«Το σχέδιο μου καθυστέρησε από τους νόμους της Φύσης. Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, όμως οι ίδιοι νόμοι θα επικρατήσουν στο τέλος και θα το κάνουν να επιτύχει θριαμβευτικά».
Νίκολα Τέσλα, Οι Εφευρέσεις μου

Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σ’ έναν κόσμο πνιγμένο στην ατμοσφαιρική μόλυνση, που απειλείται από πλανητική υπερθέρμανση, ερημοποίηση, αύξηση της στάθμης των θαλασσών, πείνα, μείωση της βιοποικιλότητας και ακραία καιρικά φαινόμενα. Το κλίμα του πλανήτη μας έχει πλέον απορυθμιστεί, οι πόλεις μας είναι μολυσμένες από μικροσωματίδια και βαριά μέταλλα και η λειψυδρία έχει καταντήσει συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ


Στους κύκλους των πιο πρωτοποριακών ερευνητών συζητιέται τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη ότι ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πλέγμα που συνδέει όλα τα ζωντανά πλάσματα μεταξύ τους και συντονίζει σε μια κοινή συχνότητα τους εγκεφάλους των ανθρώπων. Ένας από τους πρώτους ερευνητές-επιστήμονες που παρουσίασαν αυτό το θέμα στο κοινό, είναι ο πολυσυζητημένος (από τις παλαιότερες εμφανίσεις του στο Strange) συνταξιδιώτης μας –όσο και αινιγματικός– Ελληνοαμερικανός ωκεανολόγος και οικοβιολόγος Άγγελος Αριβάνης.
Στο τολμηρό κείμενο που ακολουθεί, ο κ. Αριβάνης αποκαλύπτει τα απίστευτα παρασκήνια των ερευνών που αποκάλυψαν την ύπαρξη του Πλέγματος, μιλάει για την προσωπική του εμπλοκή στο θέμα και καταγγέλλει ανοιχτά την αποσιώπηση μιας από τις πιο παράξενες ανακαλύψεις της εποχής μας, αλλά και τον αγώνα εκμετάλλευσής της με άγνωστα αποτελέσματα για τον πλανήτη μας.

Νέα ΕΠΙΣΗΜΗ παραδοχή λάθους, από τους κομπογιαννίτες του ΔΝΤ: “Κάναμε λάθος στην Ελλάδα – Οι περικοπές…έπληξαν την παραγωγικότητα”

Στροφή 180 μοιρών κάνει για μια ακόμη φορά το ΔΝΤ το οποίο σε τελευταία έκθεση του με θέμα… «Η προσαρμογή στις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης: Πρόοδος, Προκλήσεις και Πολιτικές» αναφέρει πως η δημοσιονομική προσαρμογή έπληξε την παραγωγικότητα της Ελλάδας και οι περικοπές μισθών δεν συνοδεύτηκαν με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την “Ημερησία”: Οι αναλυτές του ΔΝΤ υπογραμμίζουν πως αν και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ζώνης του ευρώ έχει γίνει πλεονασματικό η εσωτερική εξισορρόπηση σε ελλειμματικές οικονομίες όπως της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας συνοδεύεται από υποτονική δραστηριότητα και πολύ υψηλή ανεργία, κάτι που καθιστά οδυνηρή την προσαρμογή.

Μυθική σφαλιάρα και από την μικρή αλλά υπερήφανη Σερβία στην ΕΕ: "Οχι σε εμάς τελεσίγραφα"!

Αντέδρασε απότομα και με εθνική αξιοπρέπεια η κατεστραμμένη ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999, αλλά και βαριά πληγωμένη από τον οκταετή αποσχιστικό πόλεμο που κατέστρεψε την Γιουγκοσλαβία,Σερβία, στην απαίτηση της ΕΕ να διακόψει άμεσα τις συνομιλίες για τον South Stream "σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπούν οι συνομιλίες σύνδεσής της με την ΕΕ"

"Με τη Σερβία σήμερα κανένας δεν μπορεί να συνομιλεί με τη γλώσσα τελεσιγράφων" δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η ιστορία της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου


Ένα πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό για την, παντελώς άγνωστη σε πολλούς, Ιστορία της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου και την αργή εξόντωση της από την κρατικοδίαιτη λαίλαπα της Μεταπολίτευσης και την ΕΟΚ που κατήργησε τους προστατευτικούς για τα εγχώρια προϊόντα, δασμούς εισαγωγής.

Θαυμάστε την αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια που είχε γίνει στην Ελλάδα κατά το πρόσφατο παρελθόν με μηδενικά κεφάλαια και.....ανύπαρκτη τεχνογνωσία..

Την «πάτησε» ο Ομπάμα: Κινδυνεύει να πέσει στο «λάκκο» που άνοιξε για τη Ρωσία…

Η ουκρανική ηγεσία παραιτήθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της να επιβάλει τους όρους του ΔΝΤ, οι οποίοι θα επιφέρουν τη φτωχοποίηση του πληθυσμού μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Η εξαθλίωση του ουκρανικού λαού θεωρείται δεδομένη, καθώς οι απλοί πολίτες θα κληθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια του ΔΝΤ, τα οποία φυσικά και άρπαξαν οι δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες της χώρας, μεταφέροντάς τα σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους.Δύο από τα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού αποσκίρτησαν, αρνούμενα τους όρους του ΔΝΤ για την αποπληρωμή των δανείων.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Με έχουν πνίξει τα χρέη-«Είμαι ράκος», λέει στο protothema.gr

Σκοτώνω διαμέρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους που το 2009 είχε αξία 1,5 εκατ. ευρώ για 500.000, εξομολογείται ο πρώην νομάρχης και σημειώνει: Με ξέχασαν όλοι οι ευεργετηθέντες, είτε βιομήχανοι, είτε πολιτικοί, είτε επιχειρηματίες .
Αμεση ανάγκη για μετρητά έχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, o οποίος αναγκάζεται να πουλήσει σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας του. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής του κόμματος «Πατρίδα» και πρώην περιφερειάρχης, οφείλονται στην επιχείρηση με τις ανατομικές παντόφλες στην οποία συμμετέχει, αλλά και από τις εκκρεμότητες που έχει με τη Δικαιοσύνη.

Σπάρτη: Το μυστήριο του αεροσκάφους και η μοίρα του αεροδρομίου-Από ένας λάθος... στο θάνατο ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποιον ανήκε το λιλιπούτειο αεροπλανάκι που θυμίζει χαρταετό -Ποιος άνοιξε την πύλη του αεροδρομίου για να μπουν οι τρεις φίλοι - «Νεκρό» επί σχεδόν 25 χρόνια το αεροδρόμιο στο Πυρί, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες προσώπων και φορέων της Λακωνίας να αξιοποιηθεί.
Ένα «αόρατο» αεροπλάνο που έμοιαζε με παιχνίδι, σε ένα αεροδρόμιο «φάντασμα» στοιχειωμένο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή είναι με λίγα λόγια η εικόνα που συνθέτει το θρίλερ με το χαμό δύο ανθρώπων χθες, Σάββατο, στο δημοτικό αεροδρόμιο Λευκοχώματος στο Πυρί της Σπάρτης. Του 52χρονου χειριστή Δημήτρη Χελά από την Αθήνα και του 35χρονου συγκυβερνήτη και πρώην προέδρου της Αερολέσχης Καλαμάτας Παναγιώτη Χρονόπουλου από το Πεταλίδι Μεσσηνίας, που εργαζόταν ως μηχανικός αεροσκαφών.

Ποια είναι τα 9 «νέα» μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

«Μάχη» με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.«Μάχη» με το χρόνο για να προλάβει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ώστε να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου δίνουν στην κυβέρνηση.

Και μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα εργάζονταν στο υπουγείο Οικονομικών για να κάνουν αλλαγές σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ.

Αβραμόπουλος ο επόμενος Επίτροπος στην Κομισιόν

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι η πρότασή του για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος - Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν. O κ. Σαμαράς απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία αναφέρεται ότι η ελληνική πρόταση για την θέση του Επιτρόπου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών θέλει η Αμερική στην Κρήτη

Αποκάλυψη στον Τύπο της Κυριακής. Οι ελληνικές Αρχές μελετάνε ήδη αίτημα των ΗΠΑ και προσπαθούν να αντλήσουν σημαντικά ανταλλάγματα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα" της Κυριακής, η Ουάσιγκτον ασκεί ισχυρές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να δεχτεί το αίτημα της δημιουργίας βάσης - χώρου στάθμευσης των UAV για μία περίοδο έξι ως και 12 μηνών, τουλάχιστον στην αρχή.
Η κίνηση αυτή, για την οποία ασκούνται πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών που έρχονται στην επιφάνεια από την αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Λωρίδα της Γάζας: Νέα Νάκμπα, 66 χρόνια μετά

Λωρίδα της Γάζας: Νέα Νάκμπα, 66 χρόνια μετά
Τραγικές στιγμές, ανάλογες με αυτές που είχαν ζήσει οι πρόγονοί τους και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εν ζωή ομοεθνείς τους, βιώνουν τα τελευταία 24ωρα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.
Το μένος με το οποίο σφυροκοπούν οι ισραηλινές δυνάμεις τη Γάζα, επικαλούμενες την ανάγκη εξόντωσης της Χαμάς την ώρα που στοχεύουν σε αμάχους, δεν αφήνει ιδιαίτερες επιλογές στον παλαιστινιακό λαό.
Εξήντα έξι χρόνια μετά τη Νάκμπα, την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις πόλεις, τα χωριά και τα σπίτια τους στα εδάφη που σήμερα απλώνεται το Ισραήλ, ολόκληρες οικογένειες μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και οδεύουν προς τα καταφύγια ελπίζοντας, μάταια είναι η αλήθεια, ότι η ανθρωπιστική συνείδηση θα επικρατήσει του παραλογισμού.