Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο Πόλεμος των Φόκλαντς

Ο Πόλεμος των Φόκλαντς ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 1982 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Αντίπαλοι, η Μεγάλη Βρετανία, που κατείχε τα νησιά Φόκλαντς, Νότια Γεωργία και Νότια Σάντουιτς και η Αργεντινή, που τα διεκδικούσε τουλάχιστον από το 1833. Τα Φόκλαντς -Μαλβίνας για τους Αργεντινούς- βρίσκονται στ' ανοιχτά της Αργεντινής και αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών, με 3.000 κατοίκους και περισσότερους πιγκουΐνους.
Αφορμή για το ξέσπασμα του πολέμου υπήρξε η εμφάνιση 50 αργεντίνων εμπόρων σιδηρομεταλλευμάτων στα νησιά της Νότιας Γεωργίας στις 19 Μαρτίου 1982.

Ελληνικό: «Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του υπ. Πολιτισμού στην κατεδάφιση κτισμάτων - ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, πληροφορεί ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του ΥΠΠΟΑ, που συνεδρίασε σήμερα (2/4), γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα στο αίτημα της «Ελληνικό ΑΕ»

«Το ΚΣΝΜ γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών, σύμφωνα με την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Κορονοϊός: Ανατριχιαστικό αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για 100.000 σάκους πτωμάτων - Ο Λευκός Οίκος υπολογίζει έως και 240.000 θανάτους

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία.
Το τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας «ανταποκρίνεται» σε αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Αντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Τουρκία – 356 νεκροί και 18.135 κρούσματα και ο Ερντογάν… αισιόδοξος

Κάθε ημέρα και… χειρότερα στην Τουρκία, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, σήμερα, 02.04.2020, 79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και καταγράφηκαν 2.456 νέα κρούσματα.

Στο σύνολο από της 11 Μαρτίου όπου έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα στην γειτονική χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 356 άνθρωπο και έχουν εντοπιστεί 18.135 κρούσματα.

Στην Τουρκία, 1.101 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική και 783 διασωληνωμένοι.

Η χριστιανική καμπάνα είναι πρόβλημα, αλλά όχι και ο μουσουλμανικός μιναρές;

Από το defence-point

Δεν σας προκάλεσε έκπληξη η εξάπλωση της πανδημίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης. Οι φερόμενοι ως ”ηγέτες” της μουσουλμανικής μειονότητας εδώ και καιρό ενεθάρρυναν τον τοπικό πληθυσμό να αψηφήσει τα μέτρα της Κυβέρνησης και να ακούσει μέσα από τις δορυφορικές τηλεοράσεις μόνο όσα τον ”νουθετεί” ο Σουλτάνος Ερντογάν. Πρώτοι αποκαλύψαμε το αντάρτικο που έκανε προς την ελληνική πολιτεία ο ψευδομουφτής Ιμπράμ Σερίφ δηλώνοντας ότι λαμβάνει εντολές από την Διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων του Σουλτάνου.

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ
ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ


Η εφημερίδα μας όμως ξέρει και κάτι άλλο: πως την ώρα που η Πολιτεία κυνηγά τους ιερείς και τους