Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο μαθητής μηδενίστηκε ενώ απάντησε... σωστά σε όλα!!!

Γιατί άραγε; ...

1 - Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας;- Στην τελευταία του.

2 - Πού υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας;
-Στο κάτω μέρος της σελίδας.

3 - Ποια είναι η κύρια αιτία διαζυγίων;
-Ο γάμος.

4 - Ποια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας;
-Οι εξετάσεις.

5 - Τι μοιάζει περισσότερο με μισό μήλο;
-Το άλλο μισό.

Κοντά σε υψηλό 12 ετών ο Nasdaq

Dow13.992,9748,92 0,35%  



  Nasdaq3.193,8728,74 0,91%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το Nasdaq να καταγράφει τα μεγαλύτερη κέρδη κλείνοντας σε απόσταση αναπνοής από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές ωστόσο έδωσαν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και της Κίνας.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε σχεδόν 21% στα 38,54 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 48,61 δισ. δολ. ένα μήνα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 10 ετών. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 45,5 δισ. δολ. Για το σύνολο του έτους το έλλειμμα υποχώρησε 3,5% και διαμορφώθηκε σε 540,4 δισ. δολ. από 559,9 δισ. δολ. το 2011.

Παράλληλα στην Κίνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας σημείωσε άνοδο 2% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση υποχωρώντας από το 2,5% που είχε καταγραφεί το Δεκέμβριο επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άλμα 25% και οι εισαγωγές σκαρφάλωσαν 28,8% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο διαμορφώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 29,2 δισ. δολ.

Τουρκία: ένα κτήνος σε κλουβί ή “το ποντίκι που βρυχάται”;

διαιρεμένη ΚύπροςΤου Ν.Καραβαζάκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να δηλώνει πως «δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία» και πως η Ε.Ε δεν θα έπρεπε να την είχε εντάξει στους κόλπους της!
Ο τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του που πραγματοποίησε σε πανεπιστήμιο στην Βουδαπέστη δήλωσε πως «η Ε.Ε παρόλο που οι ελληνοκύπριοι δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν επιβράβευσε τους ελληνοκύπριους και τους έκανε μέλος της Ε.Ε αυτό που είναι δυνατόν, τι είδους ιδεολογική προσέγγιση είναι αυτή; Τώρα η Ε.Ε προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την οικονομία των ελληνοκυπρίων που χρεοκόπησε και έτσι πληρώνει τίμημα».
Ο Ερντογάν δεν δίστασε να δηλώσει πως «δεν υπάρχει κράτος Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε.» Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απείλησε την Ε.Ε. και τόνισε πως σε περίπτωση που συνεχίσει την άρνηση της να εντάξει την Τουρκία στους κόλπους της, η Άγκυρα θα επανεξετάσει τη στάση της. «θα περιμένουμε ως ένα σημείο.

Εικονική πραγματικότητα και ελληνική ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν τα τουρκικά ΜΜΕ, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αναγκάζονται να μιλήσουν για την ελληνική ΑΟΖ, η οποία δεν υπάρχει ακόμα. Βέβαια δεν μπορούν να είναι επιφυλακτικοί γιατί η Τουρκία από το 1978 πριν τη Συμφωνία του Δικαίου της Θάλασσας το 1982 και λέει συνεχώς ότι η Μεσόγειος είναι μία κλειστή θάλασσα, όπου δεν πρέπει να γίνει καμία συμφωνία. Και αυτές οι προσπάθειες είναι τόσο πετυχημένες στρατηγικά που έχουμε την Κύπρο να έχει κάνει μία θέσπιση το 2004 και τρεις συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ διαδοχικά το 2003, το 2007 και το 2010.

Συνέντευξεις του Ν.Λυγερού


Συνέντευξη του Ν.Λυγερού 
στην εκπομπή "Υπάρχει Θέμα", 
Start Media 06/02/2013
 με την δημοσιογράφο ΗΡΩ ΛΕΛΑ

Διάλεξεις του Νίκου Λυγερού «Η ΑΟΖ ως εξωτερική πολιτική»-Στρατηγική-ενέργεια(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Η ΑΟΖ ως εξωτερική πολιτική».
Αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας.
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00

Solar Warden Η μυστική διαστημική ατζέντα της δυτικής συμμαχίας


Εδω και καιρώ υπάρχει ένα μεγάλο και εύλογο ερώτημα από κόσμο που παρακολουθεί τα γεγονότα που αφορούν τον συναγωνισμό και τη κατάκτηση του διαστήματος με τη κατάργηση των διαστημικών λεωφορείων. Το θέμα προκύπτει από την δημόσια ανακοίνωση κατάργησης των διαστημικών μέσων μεταφοράς των ΗΠΑ καθιστώντας τις ΗΠΑ εξαρτημένες από τους συμμάχους της και ειδικότερα απο τους ρώσους. Είναι όμως έτσι ;

Παραλήρημα... «Οι γυναίκες πάνε στην πλατεία Ταχρίρ για να βιαστούν»(Βίντεο)

Σχόλιο από ΑLEXANDER

Σύντομα και στην Αθήνα τέτοια κηρύγματα...

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τις δολοφονίες και τις κακοποιήσεις γυναικών στην Αίγυπτο ένας ιεροκήρυκας λέει πως: «Οι γυναίκες πηγαίνουν στην πλατεία Ταχρίρ για να βιαστούν και όχι για να διαμαρτυρηθούν».

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε την Τετάρτη από το κανάλι του, ο Ahmad Mahmoud Abdullah, γνωστός και ως «Abu Ιslam» υποστήριξε: «Ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από διαδηλωτές –τους οποίους αποκαλεί ‘σταυροφόρους’- στην πλατεία Ταχρίρ είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς οι ίδιες οι γυναίκες που πηγαίνουν εκεί προκαλούν αφού δεν ντρέπονται ούτε φοβούνται. Πηγαίνουν εκεί όχι για να διαμαρτυρηθούν αλλά για να βιαστούν» και συνέχισε:

Ρίγανη: Η ισχυρότερη Πανάκεια της Φύσης

Origanum vulgaris hirtum

Αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum

“ορίγανος Ηρακλεωτική ,οι δε κονίλην καλούσι” μας λέει ο Διοσκουρίδης

αργότερα ονομάζεται Origanum vulgare hirtum και είναι η αληθινή Ελληνική ρίγανη-Origanum vulgaris hirtum is the true Greek Oregano

με γεύση τόσο έντονη που μουδιάζει το τέλος της γλώσσας όταν είναι φρέσκια και
τα άνθη της ελληνικής ρίγανης είναι λευκά στο σύγχρονο κόσμο μας θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε

Νέα επιτυχία για την κυπριακή ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Η Κύπρος έχει ήδη κερδίσει από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της 23 εκατομμύρια ευρώ για τις σεισμικές έρευνες, 150 εκατομμύρια ευρώ για το bonus υπογραφής των οικοπέδων 2,3 και 9 από την κοινοπραξία της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας και τώρα 12 εκατομμύρια ευρώ για κάθε οικόπεδο από την εταιρεία της Γαλλίας, δηλαδή συνολικά 24 εκατομμύρια ευρώ για τα οικόπεδα 10 και 11. Επιπλέον, μέσα στη σύμβαση ξέρουμε ότι υπάρχει γραπτή αναφορά για την γεώτρηση των 700μ. που πρόκειται να κάνει η Total. Αυτό σημαίνει ότι η έρευνα δεν αφορά μόνο το φυσικό αέριο αλλά και το πετρέλαιο, πράγμα το οποίο διευκολύνει ακόμα περισσότερο μια πιο γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

ΕΛ.ΑΣ: Δεν έγινε κακοποίηση, υπήρξε πάλη

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις συνθήκες τραυματισμού των τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων Παναγιώτη Στάθη αυτόπτες μάρτυρες στον τόπο σύλληψης των τριών εκ των τεσσάρων δραστών στην οδό Τρύφωνας στη Βέροια κατέθεσαν ότι υπήρξε σωματική πάλη, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα.

Στο τραπέζι το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο

Μέχρι τον Μάρτιο σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας θα πρέπει να έχουν τεθεί εκτός δημοσίου 25.000 εργαζόμενοι. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός είναι εφικτός να προκύψει μέσω της διαθεσιμότητας.

Ωστόσο, διαφορετική άποψη έχει η τρόικα και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Παράλληλα, στο στόχαστρο μπαίνουν 700 από τους περίπου 1.500 φορείς οι οποίοι εποπτεύονται από 14 υπουργεία. Στην συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για μικρούς φορείς που θα συγχωνευτούν, ενώ για 73 προβλέπεται οριστική κατάργησή τους.

Νέα μπλόκα - Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Με τη δημιουργία νέων μπλόκων, αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, απαντούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες οι αγρότες της χώρας, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν πρόκειται να μεταβούν στον κόμβο της Νίκαιας την Κυριακή, όπου πρόκειται να γίνει πανελλαδική συγκέντρωσή τους, με στόχο να αποφασιστεί από κοινού το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε διάφορες περιοχές μετρούν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν τους αγρότες και δεν αποκλείουν να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις.

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» o Θ. Τζήμερος

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" ανακοίνωσε με μία λιτή ανακοίνωση ο Θάνος Τζήμερος. Από τις προσωπικές τους σελίδες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησης προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Στην επιστολή παραίτησης ο Θάνος Τζήμερος τονίζει οτι η χώρα βρίσκεται σε εσωτερική προεκλογική περίοδο και προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί με ίσους όρους αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου. Θέση όμως που όπως διευκρινίζει θα διεκδικήσει ξανά.

Ολόκληρη η επιστολή του Θάνου Τζήμερου:

Πώς θα μας παίρνουν μισθούς και συντάξεις

Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον  οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος  έχει εισοδήματα και από άλλες  πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).

Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.

Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!



Σχόλιο από ΑLEXANDER

Eγώ για διαγραφή του Θεοδωρίδη δεν διάβασα πουθενά…
Για απομάκρυνση από μια επιτροπή της πλάκας μόνο… 

Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί...

Ανήμερα της θλιβερής επετείου του 1996, ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων (κατ' εμέ Καρντάκ, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ων Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο»....

Το ΣΔΟΕ επιμένει για την εμπλοκή Μαργαρίτας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα μελή της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την επιμονή του ΣΔΟΕ να εμπλέκει την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ειδικότερα,  ο προϊστάμενος της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επανέλαβε στην επιτροπή όσα είπε και στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι δηλαδή τον Οκτώβριο του 2012 σε σύσκεψη με τους διευθυντές του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ: «Πάλι ρώτησα τους κυρίους Διευθυντάς αν γνωρίζουν κάτι, ο κ. Λέκκας Διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε, μας είπε παρουσία όλων των Διευθυντών, ότι ακούγεται ότι υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια.

Reuters: Η ζωή σήμερα στην Ελλάδα σε 25 κλικ

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα, όπως τη βλέπει και την παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Με 25 φωτογραφίες και τον τίτλο «Η ζωή στη νέα Ελλάδα», το πρακτορείο παρουσιάζει στιγμές καθημερινές, στιγμές συγκλονιστικές, στιγμές ανθρώπινες. Από τον γυμνό διαδηλωτή στο Σύνταγμα μέχρι τα χέρια που υψώθηκαν για να ζητήσουν μία σακούλα τρόφιμα, δείτε το φωτορεπορτάζ που κάνει τον γύρο του κόσμου:


Ατέλειωτες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Στις 11 (ώρα Ελλάδος) ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες διακόπτονται για δύο ώρες. Κι ενώ η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επρόκειτο να ξαναρχίσει στη μία ώρα Ελλάδας, μέχρι τη μία και μισή οι επίσημες διαβουλεύσεις δεν είχαν ξεκινήσει.
Από το πρωί, το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών επιχειρείται να γεφυρωθεί με συνεχείς άτυπες διαβουλεύσεις, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Δικαιολογίες Χατζηδάκη από… άλλον πλανήτη!!!

 Δικαιολογίες Χατζηδάκη από… άλλον πλανήτη!
Προσπάθησε να δικαιολογήσει τη «γκάφα» του υπουργείου Ανάπτυξης  για τα διαστημόπλοια κάνοντας λόγο για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας… προς άλλους πλανήτες
Τελικά στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αποφασίσει να μας τρελάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς…
Απαντώντας σε χθεσινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το υπουργείο χρηματοδοτεί  την κατασκευή αεροπλάνων και διαστημοπλοίων με ποσά που ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν τα 300.000, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως τα χρήματα του ΕΣΠΑ απευθύνονται σε επιχειρήσεις «καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας».

Σε κενό αέρος η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα Προς μετάθεση, αναβολή ή και οριστική ματαίωση οδεύει η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα.

Σε κενό αέρος η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα
Οι Ρώσοι έχουν άριστη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις πιέσεις που ασκούνται για να μην παραχωρηθούν σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ.
Στις 19 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία των δεσμευτικών προσφορών αλλά η Μόσχα έχει πληροφόρηση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ πριν που ή θα ματαιώνουν τη διαδικασία ή θα αποκλείουν τις ρωσικές εταιρείες. Άλλωστε οι πιέσεις των ΗΠΑ είναι πλέον ορατές από όλους.
Πίσω από αυτές τις πιέσεις βρίσκεται και το Βερολίνο, που έχει επιλέξει σε αυτή τη φάση να αφήσει τους Αμερικανούς να καθαρίσουν αυτοί το πεδίο.

Όχι στους όρους Σόιμπλε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Λευκωσία: Η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση που προωθούν οι Γερμανοί για έρευνα στην Κύπρο που αφορά του ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος από ξένο οίκο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η χώρας μας δεν μπορεί να δεχθεί «μια καινοφανή διαδικασία» και «να μπει σε μια θέση ειδικού, άρα μειονεκτικού χειρισμού από τον οποιοδήποτε».

Επίσης η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ, Εύα Παπακυριακού, απορρίπτει ότι η έρευνα της Moneyval αφορά μόνο τους νόμους

Κέρδη σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω κυρίως της στήριξης που δέχεται η αγορά από τη μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας. Στις 13.01, ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωνε μικρή αύξηση σε ποσοστό 0,62%, στις 109,59 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν την ίδια ώρα στις 42,77 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,56%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν μόλις στις 64.532 ευρώ.

"Γεύση" από νέα υψηλά για τον ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εικόνα συσσώρευσης στο ταμπλό του Χ.Α. την Παρασκευή, όπου ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο, παίρνοντας… γεύση και από τις 1.050 μονάδες.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα κέρδη 2,14% της Frigoglas.

Με μικρότερα κέρδη ακολουθούν οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, Eurobank Properties, OTE και Jumbo.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank με απώλειες 2,21% και 2,17%, πάνω από 1% υποχωρούν επίσης οι τίτλοι των Βιοχάλκο, FF Group, Τρ.. Κύπρου και Μυτιληναίος, ενώ ακολουθούν με αρνητικό πρόσημο, μεταξύ άλλων, οι Ελλάκτωρ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ.

Λόγος του Μέγα Αλέξανδρου (Βίντεο)

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ!!!

ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
 ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
TAYTHN ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ'ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΕΓΕΝΤΕΣ,ΑΛΛ'ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ'ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ,ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΟΙΣΠΕΡ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΙΠΕΙΝ.ΜΟΝΟΙΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΡΟΦΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣΑΙ ΠΡΟΣΗΚΕ.
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25)

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ):
ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΔΙΩΞΕΙΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΕΞΕΙ ΜΙΓΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΛΩΣ KAI ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΙΝΑΜΕ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΙΝΑΜΕ) ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!)ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ (ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ) ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ) ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΤΡΟΦΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ...