Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μύλος με τα ομόλογα των μικροεπενδυτών

Μια ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τις δηλώσεις συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI+) -μέσα ενημέρωσης όπως Bloomberg  κάνουν λόγο για συμμετοχή που φτάνει στο 58% -  μερικές χιλιάδες ιδιώτες φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.

Οι τράπεζες έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους που κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου για τις επιλογές που έχουν ως φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για το τι σημαίνει να αποδεχθούν ή να μην αποδεχθούν την πρόσκληση συμμετοχής στο PSI καθώς και για τις επιπτώσεις από την πιθανή ενεργοποίηση των CACs που σημαίνει υποχρεωτικό κούρεμα σε όλα τα ομόλογα.

Financial Times:"Η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή"

"Η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή" υποστηρίζει ο πρωτοκλασσάτος εμπειρογνώμονας της Χρηματιστηριακής Αγοράς DAX της Φρανκφούρτης Dirk Mueller, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times.
O κ. Mueller -του οποίου το προσωνύμιο είναι mister DAX- λέει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν "να παίρνει μέρος σε αγώνα κολύμβησης με πόδια από μόλυβδο" επισημαίνοντας ότι όσο παραμένει στο ευρώ δεν έχει πιθανότητες να γίνει ανταγωνιστική. "Η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στη δραχμή" διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς συμπληρώνει ο κ. Mueller.

“Ή μου μειώνετε το ενοίκιο ή φεύγω” • ΜΕΙΩΣΗ 300 ΕΥΡΩ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ!!!

Οικονομική αδυναμία ελέω οικονομικής κρίσης επικαλέστηκε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να ζητήσει μείωση ενοικίου από τον δήμο Χίου, το ακίνητο του οποίου ενοικιάζει εδώ και αρκετά χρόνια, στην περιοχή του Κολωνακίου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο www.politischios.gr , ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Μ. Γιαννάρας, ο κ. Στεφανόπουλος μέσω της κόρης του, που είναι παράλληλα και δικηγόρος του, ζήτησε μείωση 300 ευρώ με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  πλέον οικονομικά στο μίσθωμα των 1.200 ευρώ που πλήρωνε μέχρι πρότινος.
«Η νομική εκπρόσωπός μας, που είχε την επικοινωνία με τη θυγατέρα του κ. Στεφανόπουλου μας μετέφερε τα όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και δικαιολογημένες. Αν δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο ο κ. Στεφανόπουλος τότε τι θα πρέπει να πουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες που ζουν πλέον με μισθούς κάτω των 1000 ευρώ», διερωτήθηκε ο κ. Γιαννάρας.

Oμιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα«Οι Δίκαοι του Albert Camus»

Oμιλία του κυρίου Νίκου Λυγερού με θέμα «Οι Δίκαοι του Albert Camus» πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο Βοτανοποιείο – Τεϊοποιείο  «Παιώνια» στο Θησείο, Αθήνας. Στην παρουσίαση και ανάλυση του θεατρικού έργου «Οι Δίκαιοι»  εντάχθηκαν  επιλεκτικές σκηνές από το έργο, με συνοδεία πιάνου από τον Μπόντα Βαγγέλη. Στο ρόλο της Ντόρας: Σβέτα Σταμπολίδου, της Μεγάλης Δούκισας: Ραπτοπούλου Όλγα, του Στεπάν:Μπόντας Βαγγέλης, του Καλιάγιεφ: Νίκος Λυγερός. O Albert Camus δεν ήταν φτιαγμένος να γράφει για έναν εφήμερο χειμώνα. Ήταν ο συγγραφέας του αιωνίου θέρους. Εκείνος του οποίου το συγγραφικό έργο είναι φωτεινό όπως η αυγή, όμορφο όπως το λυκόφως. Όμως, από το 1905, ο Ivan Kaliayev είχε μια συνάντηση, πάνω σε τούτη τη γη, μαζί του. Και Οι Δίκαιοι εκφράζουν αυτή τη νοητική συνάντηση.

Ο χορός των δειλών μας κατάστρεψε

Ο χορός των δειλών μας κατάστρεψε
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Δεν είχαν το κουράγιο στην κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου να πουν ούτε ένα όχι στην Τρόικα, που θα σκορπούσε όμως πανικό σε όλο το σύστημα των ληστών της χώρας μας και θα τους ανάγκαζε σε άτακτη υποχώρηση σε ότι αφορά στους απάνθρωπους όρους που μας επέβαλαν με το νέο Μνημόνιο.
Τους είχαμε στο χέρι, μπορούσαμε να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους, μπορούσαμε να πληρώσουμε –ναι αυτά που χρωστάμε – αλλά όχι με όρους ληστρικούς και με χρόνους ασφυξίας – αλλά οι δειλοί και οι μοιραίοι κατά Καβάφη μας πήγαν στην Κόλαση.
Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα κόστιζε ένα τρισ. ευρώ για τις χώρες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος πυροδοτώντας ένα δραματικό ντόμινο εξελίξεων σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία αγγίζοντας ακόμα και τις οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Αυξάνει τις πιέσεις στους διοικητές ο Βενιζέλος «Αν δεν γίνει το PSI, δεν θα δούμε καθόλου συντάξεις»

Βέβαιος για αίσια έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, που προσπαθούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, να ακυρώσουν κάθε λύση για τη χώρα μας και την ευρωζώνη.

Παράλληλα, κατήγγειλε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSΙ, λέγοντας ότι, χωρίς την ανταλλαγή των ομολόγων, δεν θα υπάρχει καθόλου σύνταξη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει η ίδια η χώρα, όταν η διεθνής αγορά βρίσκει δελεαστική την προσφορά, ενώ κάποια ασφαλιστικά ταμεία κάνουν συνδικαλισμό και προειδοποίησε πως, αν δεν επιτευχθεί το PSI, τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων «θα αξίζουν ένα μηδενικό».

Να γιατί επεμβαίνει στην Ελλάδα η Bild

Η Bild αρνείται να συμμετάσχει στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων, ανακοινώνει στο σημερινό της φύλλο, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.

«Ήλθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι», διακηρύσσει η εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες σε μία χώρα 82 εκατομμυρίων κατοίκων.

Nέα επιστολή Μπαρόζο προς Παπαδήμο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟ real.gr

Και νέα επιστολή απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν στον Έλληνα πρωθυπουργό σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής τους στις Βρυξέλλες όπου μεταξύ άλλων:

- Τονίζει την ανάγκη η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεμπλοκαριστούν γρήγορα 650 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

- Υπενθυμίζει πως πρέπει να γίνει δουλειά στο συμβούλιο των υπουργών σε σχέση με «τον μηχανισμό καταμερισμού του ρίσκου για κρίσιμα έργα υποδομής».

Ρόδος: Πέταξαν γιαούρτια σε πολιτικούς κατά τη διάρκεια παρέλασης(Βίντεο)

 Στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρέλασης στη Ρόδο για την 65η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στην οποία έδωσαν το «παρών» και αρκετοί πολιτικοί, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν ομάδα πολιτών εκσφενδόνισε μπουκάλια με νερό, καφέδες και γιαούρτια στην εξέδρα των επισήμων.
Παρόντες ήταν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι, πρόσφατα διαγραφέντες από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μίκα Ιατρίδη και Γιώργος Κασσάρας.

Πτώση γιά το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Πτωτικά, για τέταρτη στη σειρά χρηματιστηριακή συνάντηση, κινείται την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο, λόγω, κυρίως, των πιέσεων που δέχεται από την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, οι ζημιές της οποίας ξεπερνούν το 2%.

Στις 13:36, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 288,79 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 1,13%.

Πτώση σε ποσοστό 1,2% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 102,35 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα στο 1,20 εκατομμύριο ευρώ.

ΧΑ: Διστακτικός ο Γενικός Δείκτης, ανοδικά οι τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Διστακτική είναι η κίνηση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ την Τετάρτη, παρά τα κέρδη έως 4,1% νωρίτερα στις τράπεζες και με το ενδιαφέρον της αγοράς να παραμένει σταθερά εστιασμένο στις εξελίξεις που αφορούν το PSI.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται εκ νέου οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, με άνοδο έως και άνω του 5%, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

«Φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο οι επενδυτές προεξοφλούν την επιτυχία του PSI και, γι’ αυτό, θα αναμέναμε την αγορά να συνεχίσει σε θετικούς τόνους και σήμερα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και στο σχόλιο της Piraeus Sec.

Από την πλευρά της η Beta Securities επισημαίνει ότι «όπως και να έχει, η αγορά παραμένει επί της ουσίας σε στάση αναμονής αφού δεν υπάρχει ως γεγονός κάτι το οποίο να μεταβάλει τα έως τώρα γνωστά δεδομένα και η χθεσινή συνεδρίαση -όπως και η συνεδρίαση της Δευτέρας- προσφέρονται περισσότερο ως εμπειρίες εντυπώσεων». 

«Μη αναστρέψιμος ο ανθελληνισμός των Αλβανών» λέει ο π.πρόξενος μας στην Αλβανία

Boreios Hpeiros flag Μη αναστρέψιμος ο ανθελληνισμός των Αλβανών λέει ο π.πρόξενος μας στην ΑλβανίαΑποκαλυπτικός ήταν ο Έλληνας πρώην πρόξενος στην Κορυτσά για τα όσα συνέβησαν πριν από ένα χρόνο όταν ανακλήθηκε από την ηγεσία του ΥΠΕΞ ως «επικίνδυνος εθνικιστής». Τι ήταν όμως αυτό που είχε δηλώσει τότε ο ΄Ελληνας πρώην πρόξενος : «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας».
Όπως ισχυρίζεται ο Οικονόμου ο ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι μη αναστρέψιμος. όπως ο ίδιος δηλώνει «Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».

Μετά από 10 μέρες βρήκαμε υπουργούς!!!

Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η Άννα Διαμαντοπουλου που φεύγει από το υπουργείο Παιδείας, αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από την πλευρά του, αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του παραιτηθέντα Χρήστου Παπουτσή.