Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Το ντοκουμέντο του Ομήρου για τους 29 ισχυρούς του αρχαίου ελληνικού κόσμου

Ο κατάλογος με τις πόλεις και τα πλοία που πήραν μέρος στον τρωικό πόλεμο.
Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας. Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά ελληνική πόλη, που παίρνουν μέρος στον τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1250 π.Χ.), με ιδιαίτερη αναφορά στα ονόματα των αρχηγών των στρατευμάτων ανά πόλη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε προγενέστερο ποίημα της μυκηναϊκής εποχής που ο Όμηρος χρησιμοποίησε αυτούσιο ενσωματώνοντάς το στο έπος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Όμηρος περιγράφει στον κατάλογο τις μεγάλες πόλεις της εποχής του (8ος αι. π.Χ.) και τις τοποθετεί αναχρονιστικά πίσω στη μυκηναϊκή εποχή. Είτε πρόκειται για έναν κατάλογο των ελληνικών πόλεων του 13ου αι. είτε του 8ου αι. π.Χ., η σημασία του είναι ανεκτίμητη.

Δεν υπάρχει πιο όμορφη γλώσσα από την Ελληνική...

 "Η Γλώσσα της Ελευθερίας,
ο Ένδοξος θησαυρός της Ελλάδος, η Δόξα της Ελλάδος, ανήκει σε όλους μας και έχει διαμορφώσει την επιστημονική και λογοτεχνική κληρονομιά του Δυτικού Κόσμου.

Η ιστορία της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί την ιστορία της φιλοσοφικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρώπου της Δύσης. Από όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα, η Ελληνική γλώσσα είναι το καταπληκτικότερο.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ευρώπη & Χριστιανισμός"(Β'ιντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ευρώπη & Χριστιανισμός". 
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας. 
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ALERT… Οι Αστρονόμοι «συνέλαβαν» UFO να μπαίνει στην ατμόσφαιρα της γης… (Φωτό και Βίντεο)

Εισβολή UFO στη γη… Στο αποκαλυπτικό βίντεο παρακάτω οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι εκπληκτικές και μυστηριακό.

Αυτό το βίντεο εστάλη στο Thirdphaseofmoon από ανώνυμη πηγή.

Κάτω από τα 14 χιλιάδες πόδια στην κορυφή του Mauna Kea το τηλεσκόπιο «Canada France Hawaii» συλλαμβάνει μια απίστευτη έλευση UFO! Ακριβώς γύρω στις 3.55 π.μ. αυτό το ασυνήθιστο σκάφος κάνει την εμφάνιση του, αφήνοντας αφήνει πίσω του ατμό!

ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η κυβέρνηση μας όφειλε από τη πρώτη στιγμή της παράνομης εισβολής του barbaros και των πολεμικών πλοίων της τουρκίας στη Α.Ο.Ζ. μας, να ζητήσει
από την Ευρωπαϊκή Ενωση επιβολή κυρώσεων προς τη Τουρκία, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες εμποδίων για να πληρώσει βαρύ τίμημα για τις αποφάσεις της, εναντίον της μικρής μας Πατρίδας.

Σ’αυτή τη περίπτωση η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα γιατί αδυνατούν να το πράξουν; Οφείλουν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις στο Λαό μας.

«Ισλαμιστές με βίαζαν μπροστά στον άνδρα μου και όταν αντιστεκόμουν έκαιγαν τσιγάρα στο σώμα μου» (Bίντεο)

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει μία Χριστιανή από τοΠακιστάν, η οποία έπεσε επανειλημμένα θύμα βιασμού και μάλιστα μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Η Iqra Masih εργαζόταν μαζί με το σύζυγό της Danish Masih σε ένα εργοστάσιο κατασκευής τούβλων. Οι συνθήκες εργασίας ήταν άθλιες, αφού και οι δυο τους είχαν πωληθεί στον ιδιοκτήτη ως σκλάβοι.

Μία μέρα μετά το τέλος της δουλειάς, ο λογιστής του εργοστασίου διέταξε τον Danish να φέρει την Iqra στο σπίτι του.

Aμφίπολη: H αλήθεια για την ταυτότητα του νεκρού - Τι δείχνουν τα ευρήματα των ανασκαφών- ΤΟ "ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ" ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ

Πολλά λέγονται για την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης, και κυκλοφόρησαν φήμες ότι πρόκειται για γυναίκα και μάλλιστα για την Ολυμπιάδα, κάτι το οποίο το ΥΠ.ΠΟ διέψευσε, αλλά και το ίδιο με τη σειρά του αρνείται να διαφωτίσει και να δώσει περαιτέρω στοιχεία.
 
Καλό είναι μετά από τόσους μήνες να δούμε ξανά περιληπτικά ποια είναι τα κύρια σημεία μέχρι τώρα που έχουν αποκαλυφθέι από τους υπευθυνους, δίνοντας μια εικόνα για το ποιος είναι τελικά ο νεκρός.
 

Οι Κρητικοί θα βουτήξουν για τον σταυρό στη λίμνη του Σήφη- Επιμένουν να παραμείνει στο Φράγμα των Ποταμών ο κροκοδείλος

Σχεδιάζουν να του κάνουν το... χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κρητικό γουρουνόπουλο
Ατρόμητοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος των Ποταμών, οι οποίοι φαίνεται ότι πλέον έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την παρουσία του Σήφη του κροκόδειλου στην περιοχή τους ώστε να σκέφονται σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν για τον Σταυρό στην εορτή των Θεοφανίων.

«Θα γίνει η τελετή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πέσω πρώτος να πιάσω τον σταυρό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Έθνος ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παντάνασσας.

NBC: Αμφίπολη, το κορυφαίο επιστημονικό ζήτημα του 2014

Το ερώτημα που απασχόλησε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε ήταν το ποιος είναι θαμμένος στον τύμβο της Αμφίπολης, σημειώνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ποιος είναι θαμμένος σε ένα τάφο 2.300 ετών στην Ελλάδα; Πόσο καιρό θα χρειαστούμε μέχρι να χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ενέργεια από σύντηξη; Μπορεί ο ιός του Έμπολα να εξαλειφθεί; Αυτά είναι μερικά από τα κυριότερα ερωτήματα που απασχόλησαν την επιστήμη τη χρονιά που φεύγει, όπως τα αξιολόγησε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.