Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Από το kalimera-arkadia

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς

Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά. Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.

Γιατί τόση μανία ενάντια στην πίστη;

Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε ιστορικά τι έχει γίνει σε απολυταρχικά καθεστώτα, βλέπουμε ότι το θέμα της πίστης τους προβλημάτιζε τόσο πολύ που πάντα ήθελαν να την ελέγχουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, δηλαδή από την απαγόρευση έως τη συγγραφή ενός νέου προγράμματος που ήταν διαμορφωμένο για να επιβάλει ένα νέο τρόπο σκέψης που είχε πάντα ως βάση τον μηδενισμό και την ισοπέδωση του παρελθόντος, για να φανεί το παρόν ως το ξεκίνημα του κόσμου.

Ο Ότζι σπάει την σιωπή του μετά από 5.300 χρόνια!(Βίντεο)

Ο Ότζι σπάει την σιωπή του μετά από 5.300 χρόνια!Δεν έχει πει ούτε μία λέξη από τον βίαιο θάνατό του πριν από 5.300 χρόνια, αλλά αυτή την εβδομάδα, ο Ότζι, ο άνθρωπος των πάγων, έσπασε επιτέλους τη σιωπή του.
Χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία, οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπαράγουν με επιτυχία την «καλύτερη προσέγγιση» της βαθιάς φωνής του αρχαίου ανθρώπου της Λίθινης Εποχής.

Η ομάδα αναδημιούργησε επιτυχώς τις φωνητικές χορδές της μούμιας, το λαιμό και το στόμα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να παράγουν ψηφιακά πώς μπορεί να ήταν οι ήχοι των φωνηέντων που χρησιμοποιούσε ο Ότζι.

Η συγκλονιστική κατάθεση του ιατροδικαστή για την υπόθεση της Άννυ - KΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ

«Η Άννυ ήταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε» κατέθεσε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, που δικάζει την αποτρόπαια δολοφονία του παιδιού, ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης.

Σοκαρισμένοι και σιωπηλοί οι παράγοντες και όσοι παρακολουθούν την δίκη άκουσαν τον κ. Καρακούκη να λέει ότι είναι «πεπεισμένος πέραν του ποσοστού 95%» πως η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

ΜΙΑ ΜΙΑ ΣΚΑΝΕ ΟΙ «ΒΟΜΒΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Ν.Σαρκοζί: «Δημοψήφισμα για αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ εάν εκλεγώ πρόεδρος»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το   pronews
 
«Ξηλώνεται» η ΕΕ καθώς ουδείς σώφρον λαός δεν επιθυμεί να παραμείνει κάτω από την γερμανική κυριαρχία και έτσι ο Ν.Σαρκοζί που διεκδικεί με πολύ σοβαρές αξιώσεις την εκλογή του για δεύτερη φορά στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι και αυτός θεωρεί πιθανή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γαλλία τύπου «Brexit» για την παραμονή ή όχι  της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που έρθει και πάλι στην εξουσία.

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Πειραιώς: Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο, ο Φίλης πού ήταν;

Νέα επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας εξαπολύει ο κ. Σεραφείμ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Ο Μητροπολίτης Πειραιά απαντώντας στον Νίκο Φίλη για τα όσα ισχυρίστηκε για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας είπε με νόημα: «Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία. Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της Εκκλησίας, εγώ που ήμουν νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ, ο κ. Φίλης πού ήταν;»

Επιστολή - βόμβα Ιερωνύμου στον Φίλη: Κάτω τα χέρια από τα Θρησκευτικά και την Εκκλησία!

«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι ενός Υπουργού» - «Πλασματικές οι επικρίσεις ότι δήθεν η Εκκλησία συνεργάστηκε με τη δικτατορία» - Ολόκληρη η επιστολή
Φανερά εξοργισμένος εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την άκρως προκλητική και ανιστόρητη τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος χθες, Πέμπτη (22/09/2016) επιχείρησε να απαξιώσει με άθλιο τρόπο τον ρόλο της Εκκλησίας, αποδίδοντας σχέσεις της με τη Χούντα των Συνταγματαρχών κατά τη διάρκεια της επταετίας (1967-1974).

ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις, κόψτε αφορολόγητο, φορολογήστε τους πλούσιους - Εφιαλτική πρόβλεψη για διψήφια ποσοστά ανεργίας μέχρι το 2050!

Μη βιώσιμη η δημοσιονομική πολιτική - Χρειάζεται ελάφρυνση χρέους - Ασθενικές οι προοπτικές ανάπτυξης - Φοροδιαφεύγουν πλούσιοι και αυτοαπασχολούμενοι - Η εισπραξιμότητα των φόρων κάτω του 50% - Οι επενδύσεις έχον μειωθεί 60% - Όχι σε νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών
Επιπλέον μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και μειώσεις φορολογικών συντελεστών ήταν το μήνυμα που έστειλε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την ολοκλήρωση  της παρουσίας των κλιμακίων του ταμείου στην Αθήνα.