Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Η κατάρριψη: Η ινδοευρωπαϊκή φυλή, η κάθοδος των Δωριέων και το φοινικικό αλφάβητο

Όσοι δώσαμε λίγη προσοχή στο μάθημα της ιστορίας, όταν το διδασκόμασταν στο σχολείο, μάθαμε για το μεγαλείο το αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Μαθαίναμε για την ινδοευρωπαϊκή καταγωγή των Ελλήνων, τη μεσογειακή καταγωγή των Κρητών, την κάθοδο των Δωριέων και για το Φοινικικό αλφάβητο.

Υποψιάζομαι (δεν το γνωρίζω, για να είμαι ειλικρινής), ότι πάνω κάτω η ίδια ιστορία διδάσκεται στα σχολεία.

Πειραματικός ελληνικός ζεόλιθος

Του Ν.Λυγερού

Χάρη στην άδεια έρευνας για ζεόλιθο στην περιοχή Κόκκαλο που έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ελληνικό ζεόλιθο, για να κάνουμε πειράματα και επίλεκτες εφαρμογές. Προς το παρόν είναι βέβαια μόνο μερικά κιλά μέχρι να δοθεί η άδεια εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου, αλλά είναι μία συμβολική αρχή που αποδεικνύει ότι το όραμα έγινε πραγματικότητα και τώρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξή του όσο και καθυστερημένος να είναι.

Η αστερόεσσα κυματίζει ξανά στην Αβάνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα, Παρασκευή (14/08) στην Κούβα για να υψώσει την αμερικανική σημαία στην πρόσφατα ανακαινισμένη πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα, άλλο ένα συμβολικό βήμα στη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο αντιπάλους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.
Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Κέρι προσγειώθηκε γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας). Λίγο πριν προσγειωθεί, ο αμερικανός υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν πως "θα υπάρξουν απρόοπτα" στην πορεία για την επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, όμως "είναι μια αρχή".

Eurogroup: Θετική εισήγηση των Θεσμών – Άμεση εκταμίευση 23 εκατ. ευρώ

Θετικό ήταν για την ελληνική πλευρά το κλίμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την υπουργική σύνοδο - «Κλείνει» η συμφωνία.
Και οι τρεις Θεσμοί ([ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) μάλιστα εισηγήθηκαν την ένταξη της χώρας μας στο τριετές πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα εκταμιευθούν άμεσα 13 δισ. ευρώ που θα διατεθούν κατά κύριο λόγο στην αποπληρωμή των δόσεων προς τους δανειστές, ενώ 500 εκατ. από αυτά θα αξιοποιηθούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Γαλλία: Η δήμαρχος του Καλαί απειλεί τους Άγγλους ότι θα... ανοίξει τα σύνορα!

Η δήμαρχος του Καλαί δήλωσε ότι η Αγγλία εμπαίζει και περιφρονεί την Γαλλία στο μεταναστευτικό πρόβλημα της περιοχής και βλέπει ως μοναδική λύση το άνοιγμα των συνόρων για τους μετανάστες
Τα πράγματα στο Καλαί φαίνεται να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Και πολύ περισσότερο αρχίζουν να παίρνουν μεγάλες πολιτικές διαστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να προβλεφθούν στο που θα οδηγήσουν.

Σε συγκέντρωση κατοίκων του λιμανιού του Καλαί, η δήμαρχος της πόλης απείλησε την αγγλική κυβέρνηση με κάτι πρωτοφανές για σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα: ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Αγγλία για την ελεύθερη πρόσβαση των μεταναστών στην άλλη πλευρά της Μάγχης.

Ο Τσίπρας μεταξύ πρόωρων εκλογών και κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση – Πώς διαμορφώνονται οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί θα είναι καθοριστική η στάση της Ευρώπης
Η μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών αναγκάζει τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Επεσε από το αποδεκτό όριο των 120 βουλευτών η κυβέρνηση: 47 οι απώλειες - Με 222 «ναι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής το Μνημόνιο - 64 τα «όχι» - 11 τα «παρών»

32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» - 11 τα «παρών» - Ένας ο απών - Τρεις διαφοροποιήθηκαν με «ναι» επί της αρχής και παρών σε επιμέρους άρθρα - Καταψήφισαν Ζωή, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης - Παρών από τον Μητρόπουλο - Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα
Με ένα βαθύ ρήγμα για την κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Το κυβερνών κόμμα μετρά συνολικά 47 απώλειες καθώς 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.