Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μια βόλτα στην Αθήνα του 19ου αιώνα! Η Αθήνα του Όθωνα-Η Αθήνα του Τσίλερ.

Μια βόλτα στην Αθήνα του 19ου αιώνα!
Η Αθήνα των πρώτων αρχιτεκτονικών σχεδίων, των οδών που παίρνουν τα πρώτα (αρχαιοελληνικά, πάντα αρχαιοελληνικά) ονόματά τους και των νεοκλασικών αρχοντικών. Η Αθήνα του Γεώργιου Σουρή. Η Αθήνα των περίλαμπρων χορών στα σπίτια των πρέσβεων της. Η Αθήνα του πετροπολέμου. Η Αθήνα του Οφθαλμιατρείου και του «κονιορτού», της μόνιμης σκόνης που αιωρούνταν πάνω από τους χωματόδρομούς της. Η Αθήνα του 19ου αιώνα. Η Αθήνα που δεν ξέρουμε. Όλοι κάπου τις έχουμε δει αυτές τις εικόνες, όλοι έχουμε σταματήσει ό,τι κάναμε για να τις χαζέψουμε –σε όρους Facebook, θα λέγαμε «όλοι τις έχουμε κάνει like». Στα σχόλια που τις ακολουθούν σχεδόν πάντα, έχουμε διαβάσει χαμογελώντας –ειρωνικά ή όχι– τόσο τις γκρίνιες για το πόσο ωραία ήταν η Αθήνα τότε και «πώς την καταντήσαμε», όσο και τη νοσταλγία του τύπου «εκείνες ήταν εποχές».

Ν.Λυγερός "ΑΟΖ, ενέργεια και υγεία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, ενέργεια και υγεία". 
Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Ε.Β.Ε.Η.- αίθουσα Καστελλάκη, 
Ηράκλειο, Κρήτη. Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τριγμοί στην κυβέρνηση ενόψει τρόικας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα χαράτσι, ενώ κάτω από την πίεση και των δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ ζητά ανασχηματισμό και νέα προγραμματική συμφωνία!

Η αποκάλυψη του Φώτη Κουβέλη στη Real News την Κυριακή πως το χαράτσι, αν επαναληφθεί και φέτος, είναι νέο μέτρο και η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να το ψηφίσει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην κυβέρνηση ενόψει της έλευσης της τρόικας και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τετάρτης. Και αυτό καθώς το οικονομικό επιτελείο, κάτω από τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και την τρύπα των οικονομικών, εκτιμά ότι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει και φέτος παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Και μάλιστα η εκτίμηση είναι πως δύσκολα θα μειωθεί, σίγουρα δε η μη συνέχισή του θα οδηγήσει σε νέα μέτρα.

Στην Κύπρο ο Π. Καμμένος

«Ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Σταύρωση και ελπίζουμε στην Ανάσταση που θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και τη θέληση του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου, καθώς και για σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου.

Το πρωί, ο κ. Καμμένος παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στα "Φυλακισμένα Μνήματα", όπου βρίσκονται τάφοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προς τιμή των εξ Ελλάδος αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014; … ζυμώνεται από την Γερμανία στο παρασκήνιο

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014;
Μυστική συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων υπό μορφή φόρου στις αρχές του 2014- ή ακόμα και στα τέλη του 2013!- συζητείται στους κόλπους των δανειστών μας και συγκεκριμένα σε κύκλους του Γερνανικού Υπουργείου Οικονομικών,  σε συνέχεια της αντίστοιχης λύσης- σοκ που επιβλήθηκε στην Κύπρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να ζυμώνει στο παρασκήνιο αντίστοιχο κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων ως μία λύση να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των ελληνικών τραπεζών που έχουν αρχίσει να (ξανά-)δημιουργούνται παρά την ανακεφαλαιοποίηση, λόγω της αδυναμίας των ελληνικών νοικοκυριών να αποπληρώσουν δάνεια και κάρτες.

"Κλειδί" η Finansbank Αντιρρήσεις της Τρόικας για το deal Εθνικής- Eurobank

Στην επιφάνεια βγαίνουν οι αντιρρήσεις της Τρόικας για το deal Εθνικής- Eurobank, με βάση τις μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες, εξαιτίας των αυξημένων επισφαλειών, όπως αναφέρεται στο Reuters, αλλά και το γεγονός ότι το συνολικό ενεργητικό της ενιαίας τράπεζας θα προσεγγίζει τα 170 δισ. ευρώ - περίπου όσο το συνολικό ΑΕΠ της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι η διαδιακασία είναι μη αναστρέψιμη και υποστηρίζει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μια αύξηση κεφαλαλίου συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ.

Αναστασιάδης: Δε μας χρωστά τίποτα η Ελλάδα

«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», τόνισε ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα.

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. «Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν δημοσιευτεί για λίστες με ονόματα ατόμων, που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Νέκρος 58χρονος στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι»

Τέλος στη ζωή του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έβαλε ένας 58χρονος άντρας, ελληνικής καταγωγής, πέφτοντας στις γραμμές του μετρό στο σταθμό Αμπελόκηποι, την ώρα που διερχόταν ο συρμός.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του μετρό προκύπτει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του, ωστόσο, ο 50χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τις γραμμές.

Η γλυκιά Κατερίνα βρέθηκε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή Γλίτωσε από λευχαιμία... και την εκτέλεσαν οι κακοποιοί της Κορίνθου

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την 25χρονη από τα Ίσθμια, η οποία βρήκε το θάνατο όταν μία από τις σφαίρες κακοποιών χτύπησε στην άσφαλτο, πέρασε το σασί του αυτοκινήτου και τη βρήκε στο στήθος.

Η άτυχη Κατερίνα βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο... Η 25χρονη, το βράδυ της Παρασκευής ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της χτυπήθηκε θανάσιμα από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών στα Ισθμια Κορινθίας. Συγκλονισμένοι οι γονείς και τα δύο αδέρφια της κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα τη ξαναδούν.

Τρόικα: Διώξτε τώρα 10.000 δημοσίους υπαλλήλους και προσλάβετε 2.000 των 700€

Σήμα για αλλαγή φρουράς στο Δημόσιο και για απολύσεις 10.000 παλαιών και ακατάλληλων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, για να πάρουν τις θέσεις τους νέοι και προσοντούχοι που θα προσληφθούν, δίνει στην κυβέρνηση η τρόικα, που επιστρέφει στην Αθήνα για την τελική επιθεώρηση της ελληνικής οικονομίας. Σε αντάλλαγμα, όμως, φαίνεται να αποδέχεται ρύθμιση χρεών έως και σε 48 δόσεις, για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο επιχειρούν να καλύψουν με σπριντ 5 ημερών (μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη ίσως, οπότε αναμένεται να καταφτάσουν πάλι οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς) το έδαφος που χάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή η προετοιμασία για τη δεύτερη φάση αξιολόγησης από την τρόικα επισκιάστηκε από τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Ε.Ο.Κ.Α. ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ


 Δείτε ακόμα:
Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
(Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)
ΑΠΟ ΤΟ egolpion


      Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». Στις 17 Δεκεμβρίου 1954, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας. Έτσι, την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε τη δράση της η Ε.Ο.Κ.Α. Όπως προανέφερα, πολιτικός αρχηγός της υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, και Στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής. Σκοπός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας αγκαλιάστηκε απ' όλο το λαό της Κύπρου, κι ανέδειξε αγωνιστές, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, είτε πέφτοντας νεκροί στα πεδία των μαχών, είτε ξεψυχώντας από τα βασανιστήρια, ή δι' απαγχονισμού.