Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Η Μέρκελ κλέβει από τους νέους της Ευρώπης το μέλλον τους», την κατηγορεί η αντιπολίτευση στη Γερμανία

Νέα φραστική επίθεση στην Ανγκελα Μέρκελ έκανε η αντιπολίτευση στη Γερμανία. «Η καγκελάριος, είναι ένα είδος κλέφτη, που κλέβει από τους νέους της Ευρώπης το μέλλον τους», δήλωσε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συνεχίζοντας την οξύτατη κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ.
Σχολιάζοντας τη σύνοδο για τις «Προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη», η οποία έγινε στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου και συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, ο Γκαμπριελ κατηγόρησε την Μέρκελ πως κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο και την κατονόμασε ως υπεύθυνη για «την μεγαλύτερη ντροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Η στιγμή που ο στρατός συνέλαβε τον Μόρσι (Βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντο που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο καταγράφει τη στιγμή που ο στρατός συλλαμβάνει τον Μοχάμεντ Μόρσι, στην επέτειο ενός χρόνου από τη νίκη του στις πρώτες εκλογές της Αιγύπτου από την αποκαθήλωση του Μουμπάρακ.
Ο έκπτωτος πια πρόεδρος της Αιγύπτου, που κρατείται στο υπουργείο Αμυνας της χώρας, δεν αντιδρά και δείχνει ότι απλώς περιμένει το αναμενόμενο, την σύλληψή του από τους στρατιωτικούς.
Ηδη δε, ορκίστηκε ο Αντλι Μανσούρ, ο δικαστής που αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου.

Die Presse: Σε προχωρημένη παράλυση η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα – Αποτυχία επίτευξης στόχων

Κίνδυνο νέας κλιμάκωσης της δημοσιονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους της Ευρώπης διαπιστώνει η Die Presse με δημοσίευμά της, στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά στην Ελλάδα. Επισημαίνει πως η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα υπό τον Αντώνη Σαμαρά είναι σε προχωρημένη παράλυση και επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως δεν θα επιτευχθούν οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι.

Κουβέλης: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα

Την άποψή του πως η ΕΡΤ ήταν απλώς «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης σε ομιλία του στη Λάρισα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε τα σενάρια μιας πιθανής νέας σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ επειδή, όπως, είπε το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει κάνει μια σαφή επιλογή «κεντροδεξιάς» κι όχι «κεντροαριστεράς». Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης υπερασπίστηκε σθεναρά τον Αντώνη Μανιτάκη.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, επεσήμανε πως πριν τη ρήξη της τρικομματικής κυβέρνησης για τα... μάτια της ΕΡΤ είχε προηγηθεί πληθώρα διαφωνιών σε θέματα δημοκρατίας ανάμεσα στα τρία κόμματα.

BBC: Πρώτο θέμα τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής(Βίντεο)

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Ελληνικού για να μιλήσει για την αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά της στοιχεία ...

Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τα εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη της Ολυμπιακής στην πίστα του απετέλεσαν το αντικείμενο ρεπορτάζ στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Με την υπογραφή του Nigel Cassidy η ανταπόκριση από την Αθήνα εστιάζει στην εικόνα εγκατάλειψης του παλιού αεροδρομίου με τα παρκαρισμένα τζετ της πάλαι ποτέ κραταιάς, ελληνικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας, σημειώνοντας πως είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδυναμίας της Ελλάδας, εδώ και δέκα χρόνια περίπου, να αξιοποιήσει ένα τεράστιο οικόπεδο – φιλέτο.

Αίγυπτος: «Μου άρπαξαν τα πόδια και με βίασαν όπως αυτοί ήθελαν»...Εκατό βιασμοί γυναικών σε τέσσερις ημέρες στην πλατεία Ταχρίρ!!!(Βίντεο)


Στον απόηχο των χθεσινών πανηγυρισμών για την πτώση του Μοχάμεντ Μόρσι, σοκαριστικά στοιχεία προκύπτουν για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών στις κεντρικές πλατείες της Αιγύπτου.

Έπειτα από τον βιασμό 22χρονης Ολλανδής δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ που παραπέμπει στο περιστατικό του 2011 όταν η δημοσιογράφος Σάρα Λόγκαν κακοποιήθηκε από όχλο, η οργάνωση Human Rights Watch κάνει λόγο για βιασμό περίπου εκατό γυναικών μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Καί στην Κύπρο ο ιός της αστυνομίας



Σχόλιο από ΑLEXANDER



Δείτε τι ΕΔΩ τι γράφαμε ένα χρόνο πριν 

 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 

Ιός με το έμβλημα της Αστυνομίας κάνει θραύση στο Διαδίκτυο. Πληροφορίες του «Newsit» κάνουν λόγο ότι τις τελευταίες ημέρες ηλεκτρονικοί υπολογιστές έγιναν έρμαιο χάκερς με συνέπεια ο γνωστός ιός που απασχολεί και τις Αρχές να κάνει απειλητικά την εμφάνισή του.

Συγκεκριμένα, οι παραπονούμενοι μόλις ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, ο οποίος έχει σύνδεση με το διαδίκτυο μπλοκάρει.

Την ίδια ώρα διαπιστώνουν την ύπαρξη αρχείου, το οποίο τους ενημερώνει ότι, ο εν λόγω υπολογιστής είχε μπλοκαριστεί, διότι δήθεν παραβίασε τον ποινικό κώδικα της Κύπρου, τον κώδικα του Νόμου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων κ.ά.

Υπέρ της έκδοσης Μιχαηλίδη ο ΔΗΣΥ

H κυπριακή Πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο για έκδοση των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη στις ελληνικές Αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν αρμόζει σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπάρχουν ακόμα νομικά κωλύματα που να εμποδίζουν την εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, για την έκδοση των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη χρειάζεται απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, γιατί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται φέρονται να διαπράχθηκαν πριν από την ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τροποποίηση του Συντάγματος το 2006.

ΑΙΓΙΟ-ΣΟΚ:Ο υπουργός ανακοίνωσε την πώληση σε ιδιώτες της Ελληνική Βιομηχανία Όπλων

"Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη", είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Με επισπεύδον υπουργείο το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα την διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης»,

Χουντής:Τεράστιες οι ευθύνες και της Κομισιόν για την ΕΡΤ(Βίντεο)


Χουντής:Τεράστιες οι ευθύνες και της Κομισιόν για την ΕΡΤ
Την Κομισιόν κατηγόρησε ευθέως ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων τόνισε ότι από το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ωφεληθούν «τα ιδιωτικά κανάλια και όσοι περιμένουν να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία», ενώ χαμένοι θα είναι «η δημοκρατία, η ελευθερία του τύπου, ο πολιτισμός, η σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και οι εργαζόμενοι που απολύονται».

Πόρισμα προανακριτικής: Προτείνουν παραπομπή Παπακωνσταντίνου

ΠΟΡΙΣΜΑ, ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ολοκληρώθηκε εν μέσω μεγάλης έντασης η συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.
Η πλειοψηφία της Επιτροπής (7 μέλη σε σύνολο 13) παρουσίασε πορισματικό κείμενο, το οποίο όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη στις 12.20.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Μύδροι Παυλόπουλου για τη «Νέα Ελλάδα»!

Μύδροι Παυλόπουλου για τη «Νέα Ελλάδα»!
-«Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αλλαγής ονόματος», ξεκαθαρίζει ο πρώην υπουργός
 -«Είμαστε υπερήφανοι και για το όνομα του Κόμματος και για την ιστορία μας»
Σαφές μήνυμα σε όσους επιθυμούν και προωθούν τη μετατροπή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας σε «Νέα Ελλάδα» έστειλε ο πρώην υπουργός, καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως το «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν απλώς “moto” στο πλαίσιο του Συνεδρίου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ιστορικό όνομα της φιλελεύθερης παράταξης.  

Παγώνει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Βενιζέλος

Παγώνει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Βενιζέλος
- Δεν τέθηκε το ζήτημα στη συνάντησή του με τον κ. Βεστερβέλε 
- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Εξωτερικών ανατρέπει την πολιτική Αβραμόπουλου

Ανατρέπεται η πολιτική που είχε με συνέπεια χαράξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Βενιζέλο φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα και τα πρώτα δείγματα τα είδαμε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Βεστερβέλε στην Αθήνα.
Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή αναφορά στο ζήτημα αυτό, αντιμετωπίστηκε σαν να μην υφίσταται.

Χρηματιστήριο Κύπρου: Μικρά κέρδη εν μέσω υποτονικού κλίματος

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο επίπεδο των 96 μονάδων επιδεικνύοντας άνοδο μόλις μίας μονάδας.

Σε άλλη μία υποτονική συνεδρία, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 96,62 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 0,10%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε σε ποσοστό 0,56% κλείνοντας στις 37,10 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €24.600.

Επιφυλακτική άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε με μικρά κέρδη την Πέμπτη, σε μία συνεδρίαση χαμηλού τζίρου.

Η κίνηση στο ταμπλό υπήρξε υποτονική, υποδηλώνοντας στάση αναμονής εκ μέρους των επενδυτών με το ενδιαφέρον να εστιάζει στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.