Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΘΟΛΩΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


Ζωγραφική αναπαράσταση μινωικού πλοίου. Ήδη από τις
αρχές της Πρωτομινωικής περιόδου, στα τέλη της 4ης προ
Χριστού χιλιετίας, οι Μινωίτες είχαν αρχίσει να εξερευνούν
τις θάλασσες σε αναζήτηση πρώτων υλών και εμπορικών
σταθμών. Αυτή ήταν και η αρχή της Μινωικής
Θαλασσοκρατορίας. Στο εγχείρημά τους αυτό της
εξερεύνησης των άγνωστων ως τότε θαλασσών, οι Μινωίτες
αποδεδειγμένα δεν έμειναν εντός των ορίων της Μεσογείου
θαλάσσης, αλλά, περνώντας τον πορθμό του Γιβραλτάρ,
έφτασαν μέχρι και στα Βρετανικά Νησιά. Το ερώτημα όμως
είναι ποια θα ήταν τα αποτελέσματα της αλληλεπίδρασης
των δύο πολιτισμών; Αν και οι Μινωίτες ουδέποτε
προσπάθησαν να επιβάλουν τον πολιτισμό τους σε ξένους,
θα ήταν παράλογο να ισχυριζόμασταν ότι μία μακροχρόνια
σχέση μεταξύ δύο λαών θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς
να υπάρξουν στοιχεία επιρροής του
ενός πολιτισμού στον άλλον...
Του Λεωνίδα Μανιάτη
Από το paraxenolibrary

Έ
στω και εκ των υστέρων, οφείλω να προσθέσω στα όσα έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Ο προϊστορικός πολιτισμός των Βρετανικών Νησιών και η άγνωστη ιστορίατου» ότι ταφικά μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Bryn Celli Ddu και το Maeshowe, αν και, όπως έγραψα στο άρθρο που προανέφερα, όντως μοιάζουν – ειδικά ο δεύτερος – στην εμφάνιση και στην δομή με τους θολωτούς τάφους του Μυκηναϊκού πολιτισμού, υπάρχει ίσως και ένας ενδιάμεσος κρίκος που φέρνει τα δύο αυτά είδη μνημείων ακόμα πιο κοντά.
Ο
 λόγος σαφώς γίνεται για τους προγενέστερους των μυκηναϊκών θολωτούς τάφους του Μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη. Οι τάφοι αυτοί που δεν είχαν προλάβει να εξελιχθούν σε αυτό που θα εξελίσσονταν οι μεταγενέστεροι θολωτοί τάφοι των Μυκηναίων, σε σύγκριση με τα ταφικά μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας που μελετήσαμε, εμφανίζουν πιο έντονες ομοιότητες. Αυτό φαίνεται εύκολα, αν δούμε ζωντανά ή σε φωτογραφία έναν μινωικό θολωτό τάφο, όπως αυτός στην περιοχή Απεσωκάρι στον νομό Ηρακλείου, στην Κρήτη. Είναι ένας τάφος κυκλικός στο σχήμα, χτισμένος με λίθους, τοποθετημένους με τρόπο εκφορικό, πάνω από την τετράγωνη είσοδο του οποίου δεν φαίνεται να υπήρχε η τριγωνική οπή που αργότερα θα χρησιμοποιείτο από τους Μυκηναίους για την καλύτερη κατανομή του βάρους των θολωτών τους τάφων. Επίσης, αν και πλέον έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί, ο θολωτός τάφος στο Απεσωκάρι πρέπει στην αρχαιότητα να ήταν καλυμμένος με χώμα, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους.

Πως το "έριχναν έξω" οι αρχαίοι Έλληνες; (Πως διασκέδαζαν στην Κόρινθο και Πειραιά;)

Του Αθανάσιου Δέμου
Αναδημοσίευση από: aftonomi
Φωτό: Marie-Lan Nguyen
ΠΗΓΗ kartson
 
 
 Οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούνται μόνο οι εφευρέτες του κρασιού, αλλά και της ταβέρνας και γενικά των κέντρων διασκέδασης.

 Στην αρχαία Αθήνα, τα καπηλειά ήταν τόσο πολλά, ώστε ο Περικλής με ένα διάταγμά του, θέλησενα τα καταργήσει μια για πάντα.

Άλλο αντιεισβολικά κι άλλο αντικατοχικά

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί αυτήν την περίοδο οργανώνουν αντικατοχικές εκδηλώσεις οι οποίες είναι επετειακές και δεν αντιλαμβάνονται ότι επί της ουσίας η επέτειος αφορά μόνο και μόνο την εισβολή και όχι την κατοχή, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα και μάλιστα ονομάζεται κυπριακό, είναι το θέμα της κατοχής. Για να ξεκαθαρίσουμε το νοητικό σχήμα αρκεί να πούμε το εξής. Αν είχαμε αντιμετωπίσει την εισβολή με αποτελεσματικό τρόπο, δεν θα είχαμε κανένα θέμα με αυτή, αφού δεν θα υπήρχε κατοχή. Κατά συνέπεια κάνοντας επετειακές αντικατοχικές εκδηλώσεις μπερδεύουμε τις έννοιες και δίνουμε την εντύπωση ότι ασχολούμαστε με αυτό το θέμα μόνο εποχιακά, ενώ η κατοχή είναι καθημερινή και διαρκεί σαράντα χρόνια τώρα.

Η Αλόη Βέρα και ο Ζεόλιθος

Του Ν. Λυγερού


Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες της Αλόης Βέρας, αφού είμαστε ικανοί να αγοράσουμε προϊόντα που την εμπεριέχουν. Από την άλλη λέμε ότι ασχολούμαστε με τα φυτά του κήπου μας, αλλά βάζουμε γρασίδι για να είμαστε της μόδας. Ενώ θα μπορούσαμε όλοι μας στην Κύπρο να έχουμε στον κήπο μας, ακόμα και αν δεν είναι της Εδέμ, Αλόη Βέρα για να τη χρησιμοποιούμε άμεσα και χωρίς ενδιάμεσο. Επιπλέον πολύ εύκολα αυτή η καλλιέργεια μπορεί να ενισχυθεί με τη χρήση του ζεόλιθου, για να βοηθήσει την ανάπτυξη ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όσον αφορά στο νερό.

Μπικάκης: Ένας μοναχικός Κρητικός εκδικητής που συνέτριψε τους εισβολείς του Αττίλα.

Γ.ΘΈνας, αλλά Έλληνας! Διαβάστε όπως και δήποτε το παρακάτω άρθρο για να διαδοθεί...
τι μπορεί να κάνει ένας αντρειωμένος Έλληνας και πόσο ανίσχυροι είναι μπροστά του οι τούρκοι... και επίσης πόσο αγνώμον είναι το ψευτορωμαίικο ελληνικό κρατίδιο.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού!

Δ. Νανόπουλος: «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε»

Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα –συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις. Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).

13.000.000 χρόνια χαλάστρα στους “Αφροκεντρικούς” χιμπατζήδες

16th International Congress of the International Union of Anthropological and Ethnological Sciences
(IUAES)

Οι Πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, ανακοινώθηκε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών(2009), από τον δρα Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό (πρόχειρη μετάφραση της ανακοίνωσης στα ελληνικά ακολουθεί στο τέλος).
Εκεί παρουσίασε ευρήματά τους: κνήμη και εργαλεία ατόμων που παρουσιάστηκαν το 1997 – , και ο απολιθωμένος σκελετός κοριτσιού 14 ετών, της “Δάφνης”, που βρέθηκε το 2008 στις ανασκαφές τού όρους Κάλαυρος, κοντά στο περίφημο Σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, όπου ήδη έχουν βρεθεί οστά 3 …δισέγγονών της!

Β.Πούτιν: "Τέλος στην οικονομική μονοκρατορία ΗΠΑ και ΔΝΤ - Φτιάξαμε νέο Παγκόσμιο Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα"

Β.Πούτιν: "Τέλος στην οικονομική μονοκρατορία ΗΠΑ και ΔΝΤ - Φτιάξαμε νέο Παγκόσμιο Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα"!
ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΣΑΓΚΑΗ ΜΕ ΙΝΔΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
Η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της ήταν πράγματι "μεγατόνων"! Οχι πυρηνική, αλλά οικονομική και αφορά το "ξεδόντιασμα" των εργαλείων με τα οποία η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει την παγκόσμια κυριαρχία τους:

Η κατασκευή πραγματικότητας ΜΜΕ σε μια φωτο

Τη βρήκαμε στο fb από φίλους και την αναρτούμε. Ο @avgerinosx κάνει την καλύτερη καταγραφή της "νέας γλώσσας" των ΜΜΕ. Με αυτή την οργουελιανό μέθοδο, το καθεστώς διαιωνίζει την κυριαρχία του.

Ἡ Ἔννοια «Ξένος» εἰς τὴν Ἀρχαῖαν Ἑλλάδαν.

Ξένος καὶ βάρβαρος…..ξένος Ἕλλην ἀπό ἄλλην γῆν.

Ὅπως τὸ ἀντιλαμβανώμεθα εἰς τὰ Ὁμηρικὰ ἔπη, ὁ Ἕλλην ταξειδιώτης προσφωνεῖται ὡς ξένος εἰς τὰ Ἑλληνικὰ ἐδάφη ὅπου εὑρίσκεται , προστατεύεται ἀπὸ τὸν ξένιον Δία, καὶ φιλοξενεῖται μὲ ὅλας τὰς τιμάς.

Πρῶτον τοῦ κάνουν τὸ τραπέζι, ξεκινῶντας βεβαίως μαζύ του μὲ τὰς καθιερωμένας εὐχὰς καὶ σπονδὰς εἰς τοὺς θεούς, καὶ μετὰ ἀφοῦ «τάρπησαν ἐδωδῇς» χόρτασαν φαγητό, τὸν ἐρωτοῦν ποῖος εἶναι, ποὶα ἡ προέλευσις καὶ ὁ προορισμὸς του.

Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως;


Εξασθενεί το μαγνητικό Πεδίο της Γης -Έρχεται η Ημέρα της Κρίσεως; Αόρατα Γεγόνότα

Το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο μας προστατεύει από την ακτινοβολία από το διάστημα, γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Δεν ξέρουμε ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, αλλά τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι αυτό συμβαίνει άνισα σε όλο τον πλανήτη με κάποιες περιοχές να έχουν περισσότερη προστασία.

Αποδεικτικά στοιχεία της αποδυνάμωσης του μαγνητικού πεδίου, είναι η ασυνεπής γεωγραφικά φύση του, έχει εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά το Νοέμβρη του 2013 η εκτόξευση τριών δορυφόρων Swarm του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος επέτρεψε πρωτοφανή ακρίβεια στη μέτρηση αυτών των αλλαγών.

Τεράστιο όσο και παράξενο UFO στον ουρανό της Μελβούρνης (Βίντεο)

Στις 10 Ιουλίου ένα περίεργο αντικείμενο καταγράφηκε πάνω από την Αυστραλία. 
Ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για έναν μετεωρίτη, ενώ άλλοι ειδικοί είπαν ότι πρόκειται για εγκαταλελειμένο σκουπίδι του διαστήματος. 

Αλλά η αλήθεια δεν ειπώθηκε ακόμη:

Πρόκειται για UFO. Το φωτεινό μέρος της κεφαλής μετακινείται σταδιακά στο μέσον του σκάφους. Κανείς μετεωρίτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά ούτε και κάποιο εγκαταλελειμμένο σκουπίδι κάποιου γήινου διαστημικού οχήματος. SCW

Δωρική κολώνα στήν Κίνα;

ΔΩΡΙΚΗ ΚΟΛΩΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΙΝΑ

Μιὰ κολώνα, Δωρικοῦ ῥυθμοῦ, βρέθηκε στὴν εἴσοδο τάφου, σὲ περιοχὴ τῆς Ἄνατολικῆς Κίνας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

Τι άλλο θα ακούσουμε πια;
Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε τεχνολογία ενός ειδικού μικροσκοπικού τσιπ, που μέσω της υποδερμικής τοποθέτησης του σε γυναίκες, πραγματοποιεί αυτόματη αντισύλληψη, με την ειδική τεχνολογία να επιδρά στον γυναικείο οργανισμό έως και 16 έτη!!
Η συσκευή, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία MicroCHIPS με έδρα την Μασσαχουσέτη των Η.Π.Α καθιστά ικανό, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, τον «έλεγχο των γεννήσεων δίχως δεύτερη σκέψη»..

Τα Νέα δεδομένα στο Λεβιάθαν

Του Ν. Λυγερού
Τα Νέα δεδομένα στο Λεβιάθαν αποδεικνύουν σε όλους τους μίζερους και τους ηττοπαθείς με τα ενεργειακά θέματα και ειδικά για το φυσικό αέριο ότι τα πράγματα αλλάζουν και μάλιστα προς τη σωστή κατεύθυνση όταν γίνονται εκτιμήσεις. Το κοίτασμα Λεβιάθαν που βρίσκεται στην ΑΟΖ του Ισραήλ ήταν ήδη το μεγαλύτερο κοίτασμα offshore της τελευταίας δεκαετίας. Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της ποσότητας του φυσικού αερίου ήταν της τάξης των 18,9 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών. Ενώ τώρα τα νέα δεδομένα με ακόμα καλύτερες και ακριβέστερες μετρήσεις δείχνουν ότι έχουμε μία αύξηση κατά 16%. Έτσι η τάξη μεγέθους έφτασε τώρα τα 21,93 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
 "Ο Απόστολος Παύλος ως συνεχιστής του Έργου Του".
 Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου - Λεμεσός.
 Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Πολιτεία FM 106,7. 
Κύπρος 18/7/2014.

Ευρωβαρόμετρο:Το 56% των Ελλήνων φοβάται ότι θα περιέλθει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας

Απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και της οικονομίας, αλλά σταθεροί υποστηρικτές του ευρώΑπαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομίας, αλλά σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ, εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, οι Έλληνες εμφανίζονται οι περισσότερο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι σχετικά με τις προοπτικές της Ε.Ε., καθώς το 56% θεωρεί πως το μέλλον της Ένωσης θα είναι χειρότερο, σε αντίθεση με τους Μαλτέζους, οι οποίοι με 77% εμφανίζονται οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι.

Οι ομορφότερες παραλίες μέσα σε πόλεις

Εκπληκτικές παραλίες λίγα λεπτά απόσταση από μεγάλες πόλεις. Ποιες είναι οι καλύτερες σύμφωνα με την Telegraph. Ποια ελληνική μπήκε στη λίστα.
Τις ωραιότερες παραλίες μέσα σε πόλεις ανέδειξε η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Πρόκειται για 16 παραλίες -φυσικές και τεχνητές- που διακρίνονται για την ομορφιά τους, αλλά και τη χρησιμότητά τους, αφού είναι σε απόσταση αναπνοής από τα κέντρα μεγάλων πόλεων.

Φρίκη στον Αφγανιστάν. Εν ψυχρώ δολοφονία 15 ταξιδιωτών

Επίθεση ενόπλων σε δύο οχήματα στο Αφγανιστάν. Έβγαλαν έξω τους επιβάτες, τους έβαλαν στη σειρά και τους εκτέλεσαν
Ένοπλοι ακινητοποίησαν δύο οχήματα και σκότωσαν 15 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτά, στον αυτοκινητόδρομο επαρχίας του κεντρικού Αφγανιστάν η οποία γενικά δεν πλήττεται από επιθέσεις και βίαια επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι αρχές.
"Οι δράστες της επίθεσης (αφού έβγαλαν τους επιβάτες από τα οχήματα) τους ζήτησαν να μπουν στη σειρά και στη συνέχεια σκότωσαν τον έναν μετά τον άλλον. Ένας άνδρας κατάφερε να διαφύγει. Όλοι οι άλλοι σκοτώθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και στο στήθος". Ένδεκα άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, δήλωσε ο Αμπντούλ Χάι Χατίμπι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Γορ.

Ψυχρός Πόλεμος ΙΙ: Η Δύση χάνει στο επικίνδυνο παιχνίδι του Πούτιν -Μια συγκλονιστική ανάλυση από το Time

Ενα συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού Time για το τεύχος του Αυγούστου αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως τον αποτροπιασμό που αισθάνθηκε όλος ο πλανήτης μετά την κατάρριψη του Boeing της Maysia που παρέσυρε στον θάνατο 298 ανθρώπους.
Στο κατακόκκινο εξώφυλλο ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατάει με ύφος βλοσυρό και στο βάθος η σκιά του είναι ένα Boeing, σαν το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ανατολική Ουκρανία ανοίγοντας ακόμη ένα κεφάλαιο στην σύγκρουση του Ρώσου ηγέτη με την Δύση.

Στο 11770 οι δηλώσεις προς τη ΔΕΗ για καταναλωτές που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης

Στο 11770 οι δηλώσεις προς τη ΔΕΗ για καταναλωτές που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης
Ανακοίνωση – έκκληση σε όσα νοικοκυριά έχουν ανθρώπους που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και είναι γενικά ευπαθείς ομάδες, εξέδωσε η ΔΕΗ, έπειτα από το νέο περιστατικό διακοπής ρεύματος σε σπίτι ζευγαριού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, εξέδωσε η ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως όσοι πολίτες έχουν πρόβλημα και πρέπει να συμπεριληφθούν στις ομάδες που έχουν ανάγκη από παροχή ρεύματος, ανεξαρτήτως οφειλών, θα πρέπει να ειδοποιούν στο 11770, προκειμένου ο Οργανισμός να είναι ενήμερος και να μην προβεί ξανά σε τέτοιες διαδικασίες.

Air Algerie: Δεν αποκλείουν τρομοκρατικό χτύπημα(Βίντεο)


Air Algerie: Δεν αποκλείουν τρομοκρατικό χτύπημα
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος McDonell Douglas MD83 της εταιρίας Algeria Airlines συνετρίβη, η επικρατέστερη εκδοχή για την αιτία του δυστυχήματος ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.
Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, ότι στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, δεν υπήρχαν «ύποπτα πρόσωπα», ενώ εξ αρχής είχαν τονίσει ότι για το δυστύχημα ευθύνονται κατά πάσα πιθανότητα οι καιρικές συνθήκες που συνάντησαν οι πιλότοι λίγο μετά την απογείωση. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού, Φλερ Πελερέν, που δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εξ όσων γνωρίζουμε από τη γαλλική πλευρά, δεν υπάρχουν ύποπτοι μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Όμως, για να είμαστε βέβαιοι, πρέπει να περιμένουμε έως ότου μπορεί να διεξαχθεί έρευνα επί τόπου»