Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

16 Φεβρουαρίου 1821: Ο Υψηλάντης αποφασίζει την έναρξη της Επανάστασης

Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 1821 και μια σειρά από λόγοι πιέζουν ασφυκτικά τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας και επικεφαλής των προετοιμασιών της Επανάστασης, να επιλέξει άμεσα τον οριστικό τόπο και χρόνο έναρξης του Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

Από τον Μάιο του 1820, ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Σουλτάνο Μαχμουτ Β’ και τον Αλή Πασά, απασχολώντας μεγάλο όγκο δυνάμεων των Οθωμανών, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Εξερράγη κρατήρας του ηφαιστείου της Αίτνας: Εντυπωσιακές εικόνες με τη λάβα και από σύννεφα με στάχτες - Δείτε ζωντανή εικόνα

Εξερράγη πριν από λίγο ο Νότιος Ανατολικός κρατήρας του ηφαιστείου της Αίτνας στην Σικελία.

Την θεαματική έκρηξη ακολούθησε υψηλό σύννεφο με στάχτες αλλά και λάβα, ενώ μικρή πυροκλαστική ροή έλαβε χώρα στο Δυτικό μέρος της κοιλάδας Valle del Bove.

Δεν αναφέρονται υλικές ζημιές. Το βίντεο δείχνει ζωντανά την εικόνα από την περιοχή Giarre του ηφαιστείου.

Ἐθνικό ἔγκλημα ΣΥΡΙΖΑ: Ὑπέρ ἀναγνωρίσεως «τουρκικῆς» μειονότητος

Ἐνῶ ζητεῖ τήν ἀποκαθήλωση χριστιανικῶν συμβόλων ἀπό ὅλες τίς δημόσιες ἀρχές καί οὐδετεροθρησκεία – Οἱ θέσεις του στόν προσυνεδριακό διάλογο

YΠΕΡ τοῦ δικαιώματος τῶν μελῶν τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητος τῆς Θράκης στόν συλλογικό ἐθνοτικό αὐτοπροσδιορισμό εἰς τρόπον ὥστε αὐτή εἰς τό μέλλον νά δύναται νά χαρακτηρισθεῖ ὡς «τουρκική», τάσσεται ὁ ΣΥΡΙΖΑ μέ τό κείμενο τῶν θέσεών του πού ἐδόθη στήν δημοσιότητα στό πλαίσιο τοῦ προσυνεδριακοῦ διαλόγου του. Μέ τό ἴδιο κείμενο «κλείνει» ἐν ὄψει καί τῆς ἔντονης φημολογίας περί πρόωρων ἐκλογῶν πονηρά τό μάτι στήν μειονότητα ὑποστηρίζοντας τήν καθιέρωση τῆς τουρκικῆς γλώσσης ὡς γλώσσης ἐπιλογῆς στά σχολεῖα τῆς περιοχῆς τῆς Θράκης δίδοντάς της προτεραιότητα

Η Τουρκία απέρριψε την απαίτηση των ΗΠΑ για απόσυρση στρατευμάτων από τη Λιβύη

Σε ευθεία αντιπαράθεση οδηγούνται Τούρκοι και Αμερικάνοι με θέμα τη Λιβύη

Η Τουρκία απέρριψε επίσημα τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, για απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη, πυροδοτώντας εξελίξεις ανάμεσα τους, μετά το θέμα με τους ρωσικούς πυραύλους, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Συρία.   

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είχε καλέσει πρόσφατα, όλες τις χώρες που διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις και μισθοφόρους στη Λιβύη να τις αποσύρουν «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση». 

Έλληνας ναύαρχος: Να διεκδικήσουμε και εμείς 17 νησιά από την Τουρκία (Βίντεο)

Όχι μόνο η Τουρκία… “17 νησιά που βρίσκονται κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας μπορούν να αμφισβητηθούν από την Ελλάδα στις διερευνητικές, ανέφερε ο ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης. “Μένει να ενισχύσουμε και τον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, μετά τα Rafale και τα F-16V”, τονίζει, σε συνέντευξή του στο Kontra.

“Οι προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού είναι υψηλές και συγκεκριμένες. Μέχρι στιγμής έχουμε υπεροπλία χάρη στα Υποβρύχια 214 και τις τορπίλες βαρέως τύπου αλλά μετά το 2022 θα χάσουμε το τακτικό πλεονέκτημα από τα Τουρκικά του ίδιου τύπου που θα γίνουν επιχειρησιακά.