Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΠΠΟ: Αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών ναού Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες


Μια ακόμα φάση του μακρόπνοου και σύνθετου έργου για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα Βασσών Φιγάλειας, ενός από τα σπουδαιότερα δείγματα της αρχαίας οικοδομικής, ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το Υπουργείο Πολιτισμού. Όπως είναι γνωστό, ο χαρακτήρας του έργου είναι κυρίως στερεωτικός και αποσκοπεί στην άρση των γεωμετρικών παραμορφώσεων του αρχαίου κτηρίου και στην ενίσχυση των μηχανισμών άμυνάς του έναντι των φυσικών δράσεων.

Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ας δούμε όμως πως η φεμινιστική ψευδοεπιστήμη μεταμορφώνεται σε εργαλείο ποινικοποίησης. Πριν μερικούς μήνες ήρθε πρόταση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κύπρου για να ποινικοποιηθεί ο σεξισμός, κάτι που μας εξηγείται πως έχει ως στόχο την καταπολέμηση του σεξισμού και των σεξιστικών συμπεριφορών σε βάρος των γυναικών στην κυπριακή κοινωνία. 

Ύβρις και Νέμεσις στην Εποχή μας


Φωτογραφία αρχείου - 2024 Η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision 
VIA ASSOCIATED PRESS

Η περίπτωση της Σάττι, η Τραγωδία και η Απουσία της Ηθικής.

Πηνελόπη Τσίλη, Αρθρογράφος
Δρ. Κοινωνιολογίας

Το Netflix περιορίζει την προβολή της σειράς «Famagusta» σε Ελλάδα και Κύπρο

AP Photo/Paul Sakuma, File

Μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα είναι τελικά  διαθέσιμη η σειρά «Famagusta», από το Netflix, μετά την θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στα Κατεχόμενα.

Call of Duty Black Ops 6: Κίνδυνο δυσφήμισης της «ΤΔΒΚ» βλέπουν οι Τούρκοι


Ποικίλες αντιδράσεις εκ μέρους των τούρκων  έχει προκαλέσει η είδηση ότι στη νέα σειρά του παιχνιδιού Call of Duty Black Ops 6, εμφανίζεται ένα διαβατήριο της «ΤΔΒΚ». Ουσιαστικά οι παίκτες μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάσκοποι (Sleeper Agent) από την αντίπαλη ομάδα και όταν σκοτωθούν, βγαίνει από τις τσέπες τους ένα διαβατήριο της «ΤΔΒΚ».

Στοχεύει σε συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση το συντομότερο η Κυβέρνηση. «Έχει επιτευχθεί πρόοδος»


Στοχεύει σε συμφωνία για ηλεκτρική διασύνδεση το συντομότερο η Κυβέρνηση. «Έχει επιτευχθεί πρόοδος» – Τι λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δυναμικό μπάσιμο ΗΑΕ στο παιχνίδι του GSI μετά την επίσκεψη Χριστοδουλίδη


Ανδρέας Πιμπίσιης


Η συμμετοχή της εμιρετιανής TAQA στον Great Sea Interconnector ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τετάρτη.

Κοντά στη συμφωνία για το καλώδιο Ελλάδα και Κύπρος: Στις 19/9 η συνάντηση Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη – Επί τάπητος η συμμετοχή της Κύπρου στο μετοχικό κεφάλαιο


FILE PHOTO Ο Great Sea Interconnector σε σχεδιάγραμμα που δημοσιοποίησε ο ΑΔΜΗΕ. Photo via ΑΔΜΗΕ

Το θέμα της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του εταιρείας, Great Sea Interconnector, η οποία θα είναι η ιδιοκτήτρια του έργου και ο διαχειριστής του για περίπου 35 χρόνια, θέλει να κλείσει τις επόμενες μέρες, μαζί με τα άλλα ανοικτά ζητήματα o ΑΔΜΗΕ.

Κύπρος: Γιατί πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Πάφο


Σεπτέμβριος 13, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Εδω και σχεδόν μια ώρα πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Πάφο δημιουργώντας αναστάτωση στους κατοίκους, που διερωτούνται τι συμβαίνει, γράφει η κυπριακή «Πολίτης News».

Νέο Μη Επανδρωμένο Σκάφος παρουσίασαν για πρώτη φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Γιάννης Νικήτας

Για πρώτη φορά στα πλαίσια της Πολυεθνικής Άσκησης «ΩΡΙΩΝ 24» με επίκεντρο τις Ειδικές Δυνάμεις και τις Ειδικές Επιχειρήσεις, παρουσιάστηκε το Νέο Μη Επανδρωμένο Ταχύπλοο Σκάφος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μήπως γέλασε η τύχη στην Ελλάδα με τα ισραηλινά ATMOS-2000 – Τι έγινε

Εμβέλεια πυρός πάνω από 40 χλμ. και συχνότητα βολής 80 βλήματα την ώρα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Συν ένα με καθυστέρηση 10 ετών! 17 πλέον τα ελικόπτερα ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελπίδα για μετέπειτα τεχνική υποστήριξη ως στα τέλη του χρόνου


Το 17ο ΝΗ-90 κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησής του μπροστά από το υπόστεγο του 2ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού, της μονάδας δηλαδή που φιλοξενεί τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου. Πηγή: Hellasjournal

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Με καθυστέρηση σχεδόν δέκα ετών ένα ακόμη ΝΗ-90 εντάσσεται στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.

Αεροπορία Στρατού: «Ο κύβος ερρίφθη» – Σε Λάρισα, Μέγαρα και Αλεξάνδρεια τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ


*Του Κώστα Σαρικά 

Η τελική επικύρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πλέον απομένει για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που αφορά την επόμενη μέρα για την Αεροπορία Στρατού, έπειτα από την οριστική απομάκρυνση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Δένδιας από Καστελλόριζο: Τα Δωδεκάνησα έχουν πλήρη ΑΟΖ


Μήνυμα προς κάθε αποδεκτή για τα κυριαρχικά δικαιώματα του Καστελλόριζου και των Δωδεκανήσων έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης με αφορμή την 81η επέτειο της απελευθέρωσής της από την Ιταλική κατοχή.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Γεραπετρίτης: Ανεξαρτήτως με τη χρηματοδότηση, ο φράκτης στον Έβρο θα γίνει - Αποτελεί εθνική επιλογή (video)


«Το μεταναστευτικό έχει μία διάσταση πολιτική και μία πραγματική», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ζητήματα ευρωπαϊκού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με αιχμή την οικονομία και το μεταναστευτικό, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Alberto Núñez Feijóo.

Το μεταναστευτικό διχάζει (πάλι) την Ευρώπη


Από τα σύνορα της Γερμανίας στα νερά της Μεσογείου

του Δημοσθένη Γκαβέα από την huffingtonpost.gr

Η απόφαση του Βερολίνου για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική ακόμη και εάν γίνεται για εσωτερικούς λόγους αναδεικνύει τις αδυναμίες της ΕΕ.

Γερμανία: Τι προτείνουν για το Μεταναστευτικό κυβέρνηση και αντιπολίτευση


Η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση «για τη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας και του συστήματος ασύλου» προβλέπει ότι θα γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία περί ασύλου και διαμονής

Η Σένγκεν καταρρέει μαζί με την ΕΕ;


Μερικοί αριθμοί εδώ κι εκεί. Τους κοιτάζω με την προσοχή που δείχνει κάποιος σε κάτι καινούργιο που είναι παλιό. Με τον εγκέφαλο αδρανή πίσω από τα κέντρα της όρασης.

Γερμανία: Συνελήφθη Σύρος με ματσέτες για σχεδιασμό επίθεσης εναντίον στρατιωτών της Bundeswehr


Ένας 27χρονος Σύρος συνελήφθη χθες, Πέμπτη, στην Βαυαρία, με την υποψία ότι σχεδίαζε επίθεση με ματσέτες εναντίον στρατιωτών της Bundeswehr.

Σοκ στο Οχάιο: Τη συνέλαβαν ενώ έτρωγε γάτα - Ποιος ο ρόλος του Τραμπ [βίντεο]

ΗΠΑ: Η αστυνομία στο Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα φρικιαστικά πλάνα μιας γυναίκας που φέρεται να πάτησε το κεφάλι μιας γάτας μπροστά σε τρομαγμένους μάρτυρες.

Σκόπια: «Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μετονομάσει τη χώρα σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας»


Σεπτέμβριος 12, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σκόπια.

Σε παρουσία του στην εκπομπή «Πρέτρες» της «PrvaTV» των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι μέλημά του είναι να επαναφέρει στη χώρα την ονομασία χωρίς το «Βόρεια», δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Γερμανική “προειδοποίηση” στην Χιλή για τα Leopard 2A4 και η ενδιαφέρουσα ελληνική διάσταση

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

“Απειλητική προειδοποίηση” στα σχέδια της Χιλής να αναβαθμίσει τα άρματά μάχης που διαθέτει, εκφράσθηκε από γερμανικής πλευράς, υποστηρίζει η τουρκική ιστοσελίδα TurDef, με σημερινό της δημοσίευμα. 

Προβλήματα συνοχής και πειθαρχίας στο στρατό της Τουρκίας

Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Ο τουρκικός στρατός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συνοχής και πειθαρχίας, τα οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και των αλλαγών που έχουν επιβληθεί μετά το πραξικόπημα του 2016. 

Οι Τούρκοι διδάσκουν τη «γαλάζια πατρίδα» στα σχολεία τους: Τι γράφουν στα βιβλία


Στην Τουρκία, η «γαλάζια πατρίδα» διδάσκεται σαν επίσημη Γεωγραφία.

Αρμενία υπό τη στρατιωτική αιγίδα της Ινδίας πλέον…


Αρμενία υπό τη στρατιωτική αιγίδα Ινδίας πλέον – Τον Αύγουστο, αναφέρθηκε ότι η Αρμενία θα αποκτήσει το ινδικό, εγχώριο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Akash-1S, κι άλλα οπλικά συστήματα. 

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επιχείρηση διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Sounion - 27 εστίες φωτιάς

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, που δέχθηκε επίθεση των ανταρτών Χούθι παραμένει φλεγόμενο από την 23η Αυγούστου (Ansar Allah Media Office via AP)

Nέα προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα που παραμένει αγκυροβολημένο 72 ν.μ. δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης, θα επιχειρηθεί από ναυγοσωστικό πλοίο και ένα ρυμουλκό.

Κρεμλίνο: Διαφωνούμε με τη δήλωση Ερντογάν για την Κριμαία


ΗΡωσία διαφωνεί πλήρως με τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στον έλεγχο της Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Σούμι - Πλησιάζουν και το Ποκρόβσκ ο Ρώσοι, τους έκοψαν το νερό


Η επίθεση στο Σούμι προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, μια κλινική καθώς και διακοπή της ηλεκτροδότησης - Η Μόσχα επέκτεινε την επίθεσή της σε Ντόνετσκ και Χερσώνα

Η χαλάρωση των όρων χρήσης των δυτικών όπλων από την Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν - Στάρμερ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δείχνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και σχεδιάζει να συζητήσει το θέμα αυτό με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στη συνάντηση τους σήμερα στον Λευκό Οίκο. 

Μέτρα κατά Ιράν εξετάζει η ΕΕ, αιτία οι πύραυλοι που έστειλε στη Ρωσία


Αιτία οι πύραυλοι που έστειλε στη Ρωσία. «Αποτελεί άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική υλική κλιμάκωση από την παροχή ιρανικών UAV και πυρομαχικών», αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος του μπλοκ, Ζ. Μπορέλ.

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Δύση ότι "φοβάται" να μιλήσει για κατάρριψη ρωσικών πυραύλων


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι "φοβάται" να αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και drones που στοχεύουν την Ουκρανία, παρόλο που βοηθούν το Ισραήλ να το κάνει.

Η Ρωσία παράγει νέο drone «καμικάζι» μεγάλης εμβέλειας με κινέζικο κινητήρα


Η ύπαρξη του νέου ρωσικού drone που ενσωματώνει κινεζική τεχνολογία δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν και δείχνει ότι η Ρωσία βασίζεται περισσότερο στην εγχώρια ανάπτυξη

Σενάρια των ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη – ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών


Σεπτέμβριος 12, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο

Μια θλιβερή τάση στις παγκόσμιες υποθέσεις, και προσωπική για μένα- γράφει ο Ανδρέας Κλουθ στο Bloomberg, είναι το αυξανόμενο ρήγμα στον Ατλαντικό.

Βόρεια Κορέα: Οι αρχές δημοσίευσαν για πρώτη φορά εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου


Ο αρχές της Πιονγκγιάνγκ δημοσίευσαν για πρώτη φορά σήμερα εικόνες από εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στην Βόρεια Κορέα με την ευκαιρία επίσκεψης εκεί του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.