Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η αρχαιότερη μπάλα «ποδοσφαίρου» στον κόσμο βρίσκεται στη Σαμοθράκη!

Σε ανασκαφές που έκαναν παλαιότερα στη νήσο Σαμοθράκη μια Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή  με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Ντούζμπερι αλλά και τον Έλληνα αρχαιολόγο Ανδρέα Βαβρίτσα,(1914-2014) σ’ έναν τάφο του 3ου π.Χ. αιώνα, βρέθηκε μεταξύ άλλων κι ένα πήλινο συμπαγές ομοίωμα σφαίρας (μπάλας), που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Διάφοροι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι υπήρχαν δερμάτινες μπάλες για το φούσκωμά των οποίων με αέρα χρησιμοποιούταν η ουροδόχος κύστη κάποιου μεγάλου ζώου, συνήθως χοίρου.

Αυτά είναι τα 4+1 σημεία για τη συμφωνία παροχής ψήφου στους απόδημους Έλληνες - Δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ένα αναλυτικό πολυσέλιδο αρχείο σε μορφή Pdf με τα 4+1 σημεία που αποτελούν τη βάση συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες έδωσε μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Στέλιος Πέτσας.
Αφού παραθέτει την αρχική πρόταση της κυβέρνησης την οποία έχει επεξεργαστεί το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, τη δύναμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε γραφική παράσταση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, επισημαίνει ότι η βάση συμφωνίας των 4+1 σημείων επί του θέματος, είναι η εξής: