Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΈΡΕΥΝΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ Η Σπάρτη (Σπάρτα στη Δωρική διάλεκτο, Σπάρτη στην Αττική διάλεκτο) ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα που ήταν χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ευρώτα στηΛακωνία στο νότιο ανατολικό μέρος της Πελοποννήσου. Έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη στρατιωτική δύναμή της, την πειθαρχία της, τον ηρωισμό της και το μεγάλο αριθμό των δούλων της. Επίσης, είναι γνωστή και στην Ελληνική Μυθολογία, κυρίως για τον μύθο της Ωραίας Ελένης.

Ανακαλύφθηκε «Σούπερ Γη» που βρίσκεται σε απόσταση 33 ετών φωτός


Mία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη ανακοινώθηκε, καθώς εντοπίστηκε μία «Σούπερ Γη», σε απόσταση -μόλις- 32,7 ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα.


Ο πλανήτης GJ 536 b είναι τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται στο σύστημα ενός κόκκινου νάνου, το οποίο είναι πιο κοντά από κάθε άλλο που έχει εκτιμηθεί κατά την αναζήτηση νέων κόσμων στον Γαλαξία, που να έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την ύπαρξη και ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών.

Η Γη εκπέμπει SOS: Ο Βόρειος Πόλος 2,2 βαθμούς Κελσίου πιο θερμός από το κανονικό - Το 2016 είναι η θερμότερη χρονιά στην ιστορία

Σε περιοχές της Αρκτικής Ρωσίας μετρήθηκε 6 και 7 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη θερμοκρασία - Τουλάχιστον 3 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές σε Αρκτική, Αλάσκα και Καναδά
Είναι η αλλαγή του κλίματος η επόμενη μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα; Οι επιστήμονες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση προς τους ηγέτες των μεγάλων κρατών ιδιαίτερα, αλλά και στους υπόλοιπους, προκειμένου να λάβουν μέτρα. Τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα, υποστηρίζουν, είναι μόνο η αρχή της μεγάλης καταστροφής (;) που μπορεί να επέλθει. Μία νέα διαπίστωση των επιστημόνων ήρθε να προστεθεί στα ήδη ανησυχητικά μηνύματα, σημαίνοντας συναγερμό για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους - «Βλέπει» καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

Το επιχείρημά του: «Έχουν, σε σχέση με το ΑΕΠ τους, σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ' ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί» - Μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Ολοένα και πιο «άγριες» φαίνεται πως γίνονται οι προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα και σε ενδεχόμενη ρύθμιση-ελάφρυνση του χρέους της.