Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μου έκοψες τα φάρμακα, μου πήρες το σπίτι και σε δυό μήνες πεθαίνω...Θα σε πάρω μαζί μου...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

8 το πρωί. Ένας γκριζομάλλης κύριος μπαίνει στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας. Στην είσοδο της «αίθουσας» τον σταματούν δύο «γίγαντες της φρουράς».
- Παρακαλώ κύριε, τι θα θέλατε;
Ο «μεσόκοπος κύριος» βγάζει ένα πιστόλι και τους σημαδεύει.
- Περάστε μέσα και οι δύο.

Πολιτικές εξελίξεις τον ερχόμενο χειμώνα…

Του Ν. Καραβαζάκη

Συσσωρεύεται η λαϊκή οργή, συσσωρεύονται και τα πολιτικά αδιέξοδα στην Ελλάδα. Η τροϊκανή “πολιτική” είναι αδιέξοδη. Περικοπές, αποεπένδυση, ύφεση, ανεργία, σε όλη την έκταση της οικονομίας. Ταυτόχρονα με αλλεπάλληλες δωρεές και χορηγίες στο τραπεζικό σύστημα, με εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας σε τιμές απαξίωσης. Ποιά η προοπτική;

Πολιτικά, το μόνο κόμμα που φαίνεται να επωφελείται είναι η Χρυσή Αυγή. Εισπράττει την αγανάκτηση και την απελπισία των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, διευρύνει την αποδοχή της, οργανώνει νέα μέλη.

Παίζουν με την αγωνία μας

Παίζουν με την αγωνία μας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το  newsbomb

Έχω αρχίσει να νιώθω ότι όλοι αυτή η ομάδα που αποφασίζει για εμάς και τα παιδιά μας, για το μέλλον μας και τη ζωή μας, από Λαγκάρντ και Μπαρόζο μέχρι Σόιμπλε και Ολάντ, παίζουν με την αγωνία και τις αντοχές μας.Γιατί δεν μπορεί από τη μια όλοι σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Αμερική, να μιλάνε με γλυκά λόγια για την Ελλάδα, να μην συζητάνε καν την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, να λένε όλοι τους (από Μέρκελ και Ρέσλερ, μέχρι Όλι Ρεν και Ντράγκι) ότι η Ελλάδα ματώνει αλλά θα παραμείνει οπωσδήποτε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ότι θα επιμηκύνουν ακόμη και τις υποχρεώσεις μας και εδώ οι υπάλληλοί τους, οι τρεις άνθρωποι–ρομπότ της τρόικα, να κάνουν ό,τι μπορούν με τις παράλογες απαιτήσεις τους, για να πέσει η κυβέρνηση, να βγάλουν τους Έλληνες στο δρόμο στην πιο επικίνδυνη κοινωνική έκρηξη και έτσι να οδηγήσουν ουσιαστικά την Ελλάδα στη δραχμή και στο χάος.

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο δια χειρός Fed

Dow13.539,86206,51 1,55%  



  Nasdaq3.155,8341,52 1,33%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με ανοδική έκρηξη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καλωσόρισαν τις νέες προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να τροφοδοτήσει με καύσιμα την αμερικανική οικονομία.

Η Fed ανακοίνωσε νέο γύρο αγοράς ομολόγων, διευρύνοντας το «οπλοστάσιο» μη συμβατικών μέτρων που χρησιμοποιεί από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης με στόχο να στηρίξει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Μετά τα προσεκτικά σήματα που έστελνε τους τελευταίους μήνες, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed (FOMC) ανακοίνωσε ότι θα προχωρά κάθε μήνα σε αγορές τίτλων, διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια, αξίας 40 δισ. δολαρίων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκτείνει αυτό το μέτρο, αγοράζοντας επιπλέον πάγια εάν η αγορά εργασίας δεν βελτιωθεί.

Η Fed ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα Operation Twist, στο πλαίσιο του οποίου πουλά βραχυπρόθεσμα ομόλογα και διοχετεύει τα έσοδα στην αγορά πιο μακροπρόθεσμων τίτλων με απώτερο στόχο τη μείωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων.

Συνδυαστικά, η Fed θα αγοράζει μακροπρόθεσμους τίτλους αξίας 85 δισ. δολαρίων κάθε μήνα έως τα τέλη του έτους, σε σύγκριση με τα 45 δισ. δολάρια που αγόραζε έως τώρα στο πλαίσιο του Operation Twist. Παράλληλα θα τυπώνει περισσότερο χρήμα για να χρηματοδοτεί τις αγορές ενυπόθηκων τίτλων, διογκώνοντας το μέγεθος του ισολογισμού της που σήμερα φτάνει τα 2,8 τρισ. δολάρια.

Και δεύτερη μάχη στην Βεγγάζη - Καρέ-καρέ το νέο Μογκαντίσου των ΗΠΑ - 4 οι νεκροί -Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ - Στέλνουν δύο αντιτορπιλικά στην Λιβύη και επιπλέον Στρατό


Νέες λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τα τραγικά γεγονότα της Λιβύης όπου έχασε τη ζωή του ο Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα Christopher Stevens, ένα  ακόμη άτομο από το διπλωματικό προσωπικό και δύο από τους κομμάντο που είχαν σπεύσει από την Τρόπολη ως συνοδεία του Stevens.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από την Ουάσιγκτον και τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, μόλις ξεκίνηση η πολιορκία του προξενείου στη Βεγγάζη, μια ομάδα Αμερικανών κομάντο – το πιθανότερο οκτώ ατόμων- έφυγε εσπευσμένα από την Τρίπολη με ελικόπτερο και αποστολή της να συναντήσει τα 37 συνολικά άτομα της αμερικανικής αποστολής στη Βεγγάζη σε ένα «σίγουρο κρησφύγετο» το οποίο θα χρησιμοποιείτο για ανάλογες περιπτώσεις.

Την τύχη του Καντάφι είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη! Τον εγκατέλειψαν στην μοίρα του και ... "τρεχάτε ποδαράκια μου"!(Φωτό)


Απίστευτης φρίκης φωτογραφίες με τη σορό του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη να σύρεται νεκρός από ισλαμιστές, έδωσαν στην δημοσιότητα τα ... "χελιδονάκια" της "Αραβικής Άνοιξης" οι αιμοσταγείς φονταμενταλιστές, αμέσως μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.
Το αυτοκίνητο του άτυχου πρεσβευτή τινάχθηκε στον αέρα από ρουκέτα RPG-7 με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο ίδιος και οι τρεις φρουροί του λέει η μία εκδοχή.
Η άλλη εκδοχή είναι χειρότερη: Λιντζαρίστηκε από το πλήθος των φανατικών. Όταν τα ζώα εκτελούσαν και μετά περιέφεραν το σώμα του Καντάφι, οι επίσημες ΗΠΑ δεν έβγαλαν ουτε μία ανακοίνωση αποδοκιμασίας.
Οι ΗΠΑ έσπειραν θύελλες και τώρα θερίζουν τυφώνες...

"Φωτιά" ο Πάνος στη Βουλή: "Και το 1941 οι Γερμανοί το πρώτο που διέλυσαν ήταν οι ΕΕΔ"!


Επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες του defencenet.gr για τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε στο υπουργείο Οικονομικών και συνακόλουθα στην τρόϊκα, για να μην μειωθούν οι αποδοχές των στρατιωτικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ομιλία του πριν λίγο στην Βουλή: 440 εκατ. από τους εξοπλισμούς και άλλα 80 εκατ. από τα λειτουργικά έξοδα.
Σε μία ομιλία "από ψυχής" ξεκαθάρισε ότι αυτά αποτελούν την "κόκκινη γραμμή" του υπουργείου και πέραν τούτου, ουδέν , αν θέλουμε να έχουμε Εθνικής Άμυνα.

Κιουτσούκης: "Είναι τιμή μου που με διέγραψαν από τη ΝΔ"

«Οι συνοπτικές διαδικασίες της διαγραφής μου δείχνουν πως αισθάνονται τη Δημοκρατία, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τη διαγραφή του.

«Είναι τιμή μου που με διέγραψαν», συνεχίζει, «για τις αξίες που υπερασπίζομαι εδώ και 35 χρόνια και γιατί υπερασπίζομαι τα δίκαια των εργαζομένων».

Ποιά μέτρα ζητά η Τρόικα απο την Κύπρο

Νέα στοιχεία από το προσχέδιο μέτρων της τρόικας προς την κυπριακή κυβέρνηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα IN Business.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η τρόικα θέτει ενώπιον της Λευκωσίας τους ακόλουθους στόχους:

-Τη συνέχιση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος το συντομότερο δυνατόν και

Ρουπακιώτης: «Οι δανειστές θέλουν αίμα»!

«Πρέπει όλοι να συμβάλουν, άρα και οι δικαστές. Άλλο όμως να συμβάλουν και οι δικαστές και άλλο, μετά το 38% που ήδη τους αφαίρεσαν, να τους αφαιρέσουν και άλλο 23% - 30% στους υψηλόβαθμους. Δεν μπορεί να είναι οριζόντια η περικοπή ιδίως στα κατώτερα στρώματα των δικαστών», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο».

Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας Διεγράφη ο συνδικαλιστής Νίκος Κιουτσούκης από τη ΝΔ

Διεγράφη, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο κ. Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο κ. Κιουτσούκης «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η δήλωση Κατσάμπα «Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο» λέει ο εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ

Έπειτα από την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στις δηλώσεις του αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ στην WSJ, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, ο κ. Θάνος Κατσάμπας, κάνει λόγο για  σημαντικά λάθη της εφημερίδας και την καλεί να διορθώσει το κείμενό της.

Με ανακοίνωσή του, το ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλά για «σημαντικές ασάφειες του άρθρου» και διαψεύδει πως υπήρξε συζήτηση ή αναφορά για «τρίτο πακέτο διάσωσης».

“Φωτιά” στο μουσουλμανικό κόσμο έβαλε η ταινία - Χάος σε Υεμένη και Κάιρο - Φωτό

Βίαιη τροπή πήραν οι διαδηλώσεις κατά μιας αντι-ισλαμικής ταινίας με το θάνατο στη Σαναά ενός διαδηλωτή από τα πυρά της αστυνομίας, αλλά και με τη συνέχιση των συγκρούσεων μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.Οργισμένοι νέοι κατάφεραν σήμερα το πρωί να διεισδύσουν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά και πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα.
Η αστυνομία, η οποία πυροβολούσε στον αέρα και έκανε χρήση αντλιών νερού, κατάφερε να διαλύσει τη διαδήλωση. Ωστόσο οι διαδηλωτές επέστρεψαν αργότερα και ένας από αυτούς σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία τους εμπόδισε να διεισδύσουν εκ νέου στον περίβολο της πρεσβείας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Σαναά.

Κόλαφος για την τρόικα η έκθεση της Alpha Bank: "H Eλλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τους στόχους" - Τι αποκαλύπτει για τα νέα μέτρα

- Σύμφωνα με τους αναλυτές ήδη από το 2012 η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλέονασμα
- Υποστηρίζει ότι τα έσοδα του κράτους θα είναι αυξημένα κατά 3 δισ σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η τρόικα
- Αναφέρει για την τρόικα ότι η στάση της για συνέχεια επιπλέον μέτρα είναι άκρως επικίνδυνη
- Στην έκθεση υπάρχει φράση: "Η Ελλάδα δεν είναι όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός"Η Ελλάδα έχει πετύχει -και με το παραπάνω- τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση, ήδη από το 2012, παρά τη μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές τής Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Σφαγή στη Νέα Δημοκρατία-Δ.Α.Κ.Ε εναντίων βουλευτών

«Θυελλώδης» ήταν η συνεδρίαση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών με τους γαλάζιους υπουργούς της κυβέρνησης. Η ενημέρωση από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ενώ περίπου 100 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΝΔ, μοίραζαν φυλλάδια στα οποία έγραφαν «Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, Δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο».

Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Πορτογαλία για την αυστηρή λιτότητα

Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Πορτογαλία για την αυστηρή λιτότητα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα την Πορτογαλία να μην υιοθετεί υπερβολικά μέτρα λιτότητας και την συμβούλευσε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει την παραγωγικότητα.
Αν γίνονται μόνον περικοπές στον προϋπολογισμό, "η οικονομία δεν θα επιβιώσει", δήλωσε ο Αμπέμπε Σελασιέ, ο οποίος ήταν επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λισαβόνα.
Το ΔΝΤ είναι, μαζί με την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέλος της "τρόικας" η οποία εκτιμά τις επιδόσεις της Πορτογαλίας σε σχέση με το ύψους 78 δισεκ. ευρώ πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

Παπαρήγα: Πουθενά αριστερή κυβέρνηση δεν άλλαξε τη ροή των πραγμάτων...

«Πουθενά δεν υπήρξε κυβέρνηση της Αριστεράς που να άλλαξε τη ροή των πραγμάτων», τόνισε δικαιολογώντας τη μη συμμετοχή του κόμματός της στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης η Αλέκα Παπαρήγα. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, σημείωσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ότι «δεν πείσαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε και δίκιο», ενώ εκτίμησε ότι το ΚΚΕ δυσαρέστησε μέρος των ψηφοφόρων γιατί δεν μπήκε στο παιχνίδι των διερευνητικών εντολών.

Στο «απόσπασμα» 40.000 υπάλληλοι, συντάξεις και επιδόματα

Σε σίριαλ εξελίσσεται πλέον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα που, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να παραμείνει για καιρό ακόμα στην Αθήνα και δεν θα φύγει αν δεν «κλειδώσουν» τα μέτρα λιτότητας που αποτελούν προϋπόθεση για την χορήγηση της επόμενης δόσης –"μαμούθ" των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Με τον Γιάννη Στουρνάρα χθες η Τρόικα ουσιαστικά συμφώνησε πως το ύψος του πακέτου των περικοπών κρατικών δαπανών για την διετία 2013-2014  δεν θα φτάσει ή ξεπεράσει τελικά τα 12 δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί η Τρόικα έκανε εν μέρει δεκτό ότι τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,9 δισ. ευρώ με μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής (έναντι 3,2 δισ. που υποστηρίζει στις συζητήσεις της η κυβέρνηση).

Υεμένη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία

Διαδηλωτές στην Υεμένη, θιγμένοι από την ταινία για το Ισλάμ, επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, σπάζοντας τον κλοιό της αστυνομίας που προσπαθούσε να τους κρατήσει υπό έλεγχο, σε απόσταση από το κτήριο της πρεσβείας.

Το γαλλικό πρακτορείο (AFP) ανέφερε ότι το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να το απωθήσουν και  έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Κατεβάζουν ρολά ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 26 Σεπτεμβρίου γνωστοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και ανά κλάδο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι 12 ομοσπονδιών και σωματίων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα της μελέτης ειδικού σκοπού

Η λίστα με τα νησιά που παραχωρούνται για εκμετάλλευση

Εθνικό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με σύμβαση παραχώρησης σαράντα νησιών έως και 50 χρόνια σε ιδιώτες επενδυτές ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους με βασικό στόχο την απομείωση του χρέους.

Σύμφωνα με το «Εθνος» το Ταμείο Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας εξέτασε 562 από τα περίπου 6.000 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και εντόπισε 40 τα οποία μπορεί να νοικιάσει έως και για 50 χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσει τα αναγκαία για τη μείωση του χρέους κεφάλαια.

Αποσύρθηκε διάταξη για τη Siemens

Ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημιουργεί η τροποποίηση της συμφωνίας συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή, αλλά βρέθηκε απέναντι στις σθεναρές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναλυτικά, η διάταξη που προέβλεπε ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο θα είχε ισχύ από την υπογραφή της αποσύρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Γ. Βρούτση

Να μην συμφωνήσει σε καμία ρύθμιση για τα εργασιακά ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τηλεφώνημά του από τη σύσκεψη των αρχηγών στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να παγώσει κατά το δυνατόν τις συζητήσεις για τα εργασιακά και σε καμία περίπτωση πάντως να μην συμφωνήσει οτιδήποτε με την τρόικα αν το θέμα δεν συζητηθεί προηγουμένως και δεν συμφωνηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Κοντά σε συμφωνία οι κυβερνητικοί εταίροι

«Λευκός καπνός» αναμένεται να βγει την ερχόμενη εβδομάδα από το μέγαρο Μαξίμου καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα καταλήξουν στο πακέτο των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr αποφεύγονται οι απολύσεις στο δημόσιο και οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν θίγονται τα εργασιακά, αλλά αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια – το μέτρο αυτό ίσως να επηρεάσει μεγαλύτερη ομάδα ασφαλισμένων – ενώ θα υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις και κάτω από τα 700 ευρώ.

Με απώλειες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατά τη σημερινή διαδικασία, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 13:09 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 127,57 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 4,13%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 3,58%, και βρισκόταν στις 49,27 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 1.341.085,28 ευρώ.

ΧΑ: Μέτα το ράλι, διόρθωση

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και συνολικά κέρδη 20%, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται την Πέμπτη σε αρνητικό έδαφος.

Ο τραπεζικός δείκτης μετά το χθεσινό «άλμα» σήμερα εναλλάσσει πρόσημο σε εύρος διακύμανσης 25 περίπου μονάδων ή 8,13%, ενώ από τη σύνθεσή του ξεχωρίζει η άνοδος της Eurobank, που μετά το χθεσινό +26,20% καταγράφει σήμερα κέρδη έως και 13,33%.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 τα κέρδη της Eurobank ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και ΟΠΑΠ, ενώ σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται και οι μετοχές των Τιτάν και MIG.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Τρ. Κύπρου που υποχωρεί έως 7,07%, ενώ με απώλειες άνω του 4% ακολουθούν οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, Cyprus PB και ΕΛΠΕ.