Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Η Μάχη των Γιαννιτσών

Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά του σημερινού νομού Πέλλας. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά (Γενιτζέ ι Βαρντάρ για τους Τούρκους) του σημερινού νομού Πέλλας, ανάμεσα στον ελληνικό στρατό υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο και τον οθωμανικό στρατό υπό τον στρατηγό Χασάν Ταξίν Πασά. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου).

Υπόγειες Βάσεις με παράξενη τεχνολογία κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού(Βίντεο)

Υπόγειες Βάσεις με παράξενη τεχνολογία κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού

Μια μεγάλη ποσότητα πληροφοριών που φαίνεται να δείχνει ότι όχι μόνο κατασκευάζονται υπόγειες βάσεις, αλλά και ότι αυτές οι βάσεις κατασκευάζονται ίσως, κάτω από τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο καθένας θα περίμενε να περιέχουν οπλισμό, στρατιωτικά οχήματα και αεροπλάνα, εξωγήινη τεχνολογία, μυστικές και απόρρητες κατασκευές, όμως, υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί που, ίσως, ανατρέπουν αυτό που θα περίμενε ο καθένας.

Είναι πιθανό ότι εκατοντάδες από αυτές τις βάσεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, όμως δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτές, δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται και επειδή κρατούνται μυστικές, προφανώς δεν θέλουν να μάθουμε.

Ο Αρχαίος Πολιτισμός ήταν τόσο Προχωρημένος, που έχει συγκλονίσει όλους τους Εμπειρογνώμονες.(Βίντεο)

Όταν η ιστορία των τελευταίων 100.000 χρόνων συναθροίζεται αρχίζει να αποκαλύπτει κάτι που σχεδόν κανείς δεν περίμενε, την έκταση του χαμένου παγκόσμιου πολιτισμού της Γης.
Ενώ η αρχαιολογία παραμένει αναμφισβήτητη σε τόσα αρχαία αξιοθέατα σε ολόκληρο τον πλανήτη, ορισμένοι πρωτοπόροι ερευνητές παρείχαν τεράστιες αποδείξεις που υποδηλώνουν ότι αυτός ο προηγμένος πολιτισμός ήταν με καταγωγή από την Ατλαντίδα.
Είχαν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και μοιράζονται την τεχνολογία τους μετά από ένα παγκόσμιο κατακλυσμό; Θα εξηγήσει κανείς πώς οι αρχαίοι μέθοδοι κατασκευής σε ερείπια σε διαφορετικές ηπείρους είναι τόσο παρόμοιες;

Πολιτική κρίση στα Σκόπια – Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζάεφ – Καταρρέει και η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών;

Πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται στα Σκόπια καθώς σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές. Το ερώτημα που προκύπτει και αφορά άμεσα τη χώρα μας είναι το πώς επηρεάζουν οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά το μπλόκο της Συνόδου Κορυφής στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως «μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει, πλέον, το μέλλον της χώρας».

Κούρδοι μαχητές: Οι Τούρκοι εμποδίζουν την έξοδό αμάχων

Ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ανακοίνωσε σήμερα την επανάληψη των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία σε συνεργασία με τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.
«Ξαναρχίσαμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των πυρήνων του ΙΚ στην Ντέιρ Έζορ, οι δυνάμεις μας εργάζονται μαζί με εκείνες του συνασπισμού», είπε ο Μαζλούμ Άμπντι, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με το Γαλλικό Πρακτορείο, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από τις SDF μιας διακοπής των επιχειρήσεων αυτών.

Παραλήρημα Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα κεφάλια των Κούρδων αν δεν αποσυρθούν» - ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε μια σχεδιαζόμενη «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, κατά τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα «εφαρμόσει τα δικά της σχέδια» αν δεν επιτευχθεί λύση.

Η Τουρκία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία για 120 ώρες (πέντε ημέρες) ενόσω οι Κούρδοι μαχητές θα αποσύρονται από μια «ζώνη ασφαλείας». Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Σότσι για έκτακτες συνομιλίες με τον Πούτιν όσον αφορά τα επόμενα βήματα. Σήμερα Σάββατο η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός φαίνεται πως τηρείται κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Brexit: Νέα ήττα του Μπόρις Τζόνσον στο Βρετανικό Κοινοβούλιο - Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προτείνει τη συμφωνία ξανά στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα

Η ευκαιρία για μία κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit πέρασε, δυστυχώς, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την τροπολογία Λέτουιν, που ζητά την ενεργοποίηση της αποχώρησης μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της νομοθεσίας για την έξοδο από την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν απογοητεύεται από το αποτέλεσμα και συνεχίζει με την πεποίθηση ότι το καλύτερο για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ είναι η αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου. «Δεν θα διαπραγματευτώ με την ΕΕ μία καθυστέρηση και ούτε ο