Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου(Βίντεο)

Κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας. Είναι το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.
Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Τι ήταν το «Τείχος του Βερολίνου»;

Από το gr.euronews

Στις 9 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την μέρα που άλλαξε την Γερμανία και την Ευρώπη. Την ίδια μέρα, το 1989 το Τείχος του Βερολίνου “κατέρρεε” γεμίζοντας ενθουσιασμό τους κατοίκους της πολύπαθης πόλης.

Γιατί όμως είχε χτιστεί το Τείχος και τι οδήγησε στην πτώση του; 

Το euronews θα δώσει τις απαντήσεις σε όσα πρέπει να ξέρετε.

Τεράστια εξέλιξη: Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό

Άκρως θετικά τα νέα από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, το οποίο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από ό,τι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE αποδείχθηκε καλύτερο από το αναμενόμενο για την προστασία ανθρώπων από τον κορωνοϊό σε Covid-19 σε μια κεντρική μελέτη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ορόσημο στην κούρσα των εμβολίων που μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια πανδημία. Το εμβόλιο αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και ανέπτυξαν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, ανέφεραν οι εταιρείες τη Δευτέρα.

Τατάρ: Ναι σε δύο κράτη & εγγυήσεις, όχι στο χάρτη Ακιντζί

Η πενταμερής για το Κυπριακό είναι η τελευταία ευκαιρία για να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ε/κ πλευρά, δήλωσε ο νέος Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 3 Νοεμβρίου αποφάσισαν να στηρίξουν “τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για τη σύγκληση πενταμερούς την κατάλληλη στιγμή και φάση”.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε πως “είναι καθαρό ότι υπάρχει διαφορά απόψεων (με τον κ. Αναστασιάδη). Ο Ερσίν Τατάρ είπε πως η πενταμερής είναι μια ευκαιρία να θέσουν τις νέες σκέψεις και προσεγγίσεις τους έξω από τα παρόντα καλούπια.

Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα το σχέδιο της Τουρκίας: "Κωδικός ASRIKA" για την ένωση 62 μουσουλμανικών χωρών

Τρομερό σχέδιο για ένωση 62 μουσουλμανικών χωρών στηλιτεύει το μεγαλύτερο ΜΜΕ της Ρωσίας

Μέχρι πρόσφατα, ο Ερντογάν θεωρούταν από τους περισσότερους δυτικούς αναλυτές ως ένας περιφερειακός ηγέτης που κινείται ανάμεσα στις αντιφάσεις των μεγάλων δυνάμεων, πατώντας σε "δύο πόδια" (Δύση και Ανατολή), προκαλώντας ήδη πόλεμο σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Πολλοί μεγάλοι ηγέτες της δύσης προσπαθούν με διάφορες ανούσιες θεωρίες να καθησυχάσουν τον εαυτό τους, λέγοντας ότι η Άγκυρα, η οποία συμμετέχει σε τόσες πολλές στρατιωτικές συγκρούσεις ταυτόχρονα, το κάνει για “προστασία” της και μόνο.