Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Μωραίνει Κύριος»: Στο κατώφλι της κατάρρευσης εμμένουν στη διεύρυνση!!!

Μπορεί η υποδοχή ενός νέου μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελεούσε στο παρελθόν μια συγκυρία η οποία… εορταζόταν δεόντως και όλοι οι ηγέτες των χωρών-μελών να εξυμνούσαν το μεγάλο επίτευγμα των οραματιστών της Γηραιάς Ηπείρου, πλέον όμως τα πράγματα έχουν σημαντικά διαδοροποιηθεί…
Υπογράφεται λοιπόν αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κροατία θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ την 1η Ιουλίου του 2013 και το διάστημα που μεσολαβεί θα έχει καθεστώς παρατηρητή.
Η Κροατία, κράτος δορυφόρος της Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απέκτησε εκ νέου κρατική οντότητα μετά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην οποία η Γερμανία είχε και πάλι κυρίαρχο ρόλο, αφού έπαιξε ρόλο στον περίφημο «πόλεμο των 10 ημερών» που διεξήχθη ανάμεσα στις ομοσπονδιακές δυνάμεις και τη Σλοβενία.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χαρίζουν μέχρι το 2026 4 δισ. φόρους στις τράπεζες!!!

Όλα για τις τράπεζες, που στο κάτω-κάτω το ... "δικαιούνται", αφού κατάφεραν να τοποθετήσουν τον δικό τους άνθρωπο στην ηγεσία της χώρας: Σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, που ακούει στο όνομα "λογιστική ελάφρυνση" των ζημιών που θα εγγράψουν οι τράπεζες από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών!
 
Με την ρύθμιση, δεν θα πληρώνουν φόρους λόγω των ζημιών από την απομείωση των ομολόγων που υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ και εάν τελικά γίνει ο συμψηφισμός σε βάθος δεκαετίας, οι τράπεζες θα τύχουν τεράστιας ελάφρυνσης, καθώς δεν θα είναι υποχρεωμένες να αναζητήσουν τα 4 δισ. ευρώ ως νέα κεφάλαια.

Αλλαγή τακτικής από Άγκυρα - Ετοιμάζουν κάτι "μεγάλο" στο Αιγαίο;


"Άλλα κόλπα" έχει ξεκινήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο από τον Σεπτέμβριο και μετέπειτα, οπότε και έγινε φανερό ότι το διετές μορατόριουμ, είχε περάσει στη λήθη, μαζί με τους εναγκαλισμούς Γ.Παπανδρέου-Ρ.Τ.Ερντογάν. Μάλιστα πλέον η στατιστική καταδεικνύει όει έχουμε αιφνιδιαστικές περιόδους "αιχμής" της τουρκικής επιχειρησιακής δραστηριότητας στο Αιγαίο μετά από σχετικά μικρές περιόδους «ανάπαυλας» με μηδενική αεροπορική ή ναυτική δραστηριότητα.
Π.χ. χθες μετά από μερικές ημέρες με ελάχιστες παραβιάσεις και γενικά ήπια αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο είχαμε έναν παροξυσμό παραβιάσεων από δεκάδες τουρκικά μαχητικά που ενεπλάκησαν σε άσκηση νότια της Σαμοθράκης, ενώ αρχικά είχε εκδοθεί μόνο NAVTEX και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή της στο πεδίο της άσκησης μια ολόκληρη Μοίρα μαχητικών, χωρίς να προηγηθεί κάποια NOTAM.

Διείσδυση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία - Μάχες στα σύνορα

Πυρά με Σύριους στρατιώτες αντάλλαξαν σήμερα ένοπλοι που επιχείρησαν να εισέλθουν στη Συρία από το έδαφος της Τουρκίας σε ένα περιστατικό που προσθέτει ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα η οποία επιχείρησε να εισέλθει σε συριακό έδαφος βρίσκονταν και άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το συριακά ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana τουρκικές  ειδικές δυνάμεις συνοδεύοντας ένοπλους αντικαθεστωτικούς και φορτία όπλων από την Τουρκία προς τις δύο εξεγερμένες περιοχές του βορά της Συρίας αντάλλαξαν πυροβολισμούς   με Σύριους στρατιώτες, όταν οι τελευταίοι αντιλήφθηκαν την παρουσία τους. 

Η Π.Α. "οχυρώνει" το Καστελόριζο - Ειδικό rediness για το νησί...




Με την πρώτη σημαντική αλλαγή-προσθήκη, εδώ και χρόνια, σε ότι αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό  στην περιοχή γύρω από το Καστελόριζο (Μεγίστη), απάντησε η Πολεμική Αεροπορία στην πρόσφατη υπέρπτησητων δύο τουρκικών μαχητικών RF-4E σε ύψος μόλις 300 μέτρων επάνω από το νησί.
Η περιοχή του Καστελόριζου, παρά το γεγονός ότι είναι κρίσιμης σημασίας σε ότι αφορά την εθνική πολιτική, αλλά και την άσκηση δικαιωμάτων ελέγχου της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ με Κύπρο), εν τούτοις για μια σειρά λόγω που δεν είναι του παρόντως να αναλυθούν, δεν αποτελούσε τμήμα των καθημερινών επισκέψεων των ελληνικών μαχητικών, ίσως και γιατί οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες έκριναν ότι ίσως η συχνή παρουσία ελληνικών μαχητικών θα αποτελούσε «μαγνήτη» για μαχητικά της ΤΗΚ σε μια περιοχή που έτσι ή αλλιώς, έχει ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τον γενικότερο αμυντικό σχεδιασμό της.

Το πρώτο βίντεο από το αμερικανικό stealth UAV έδειξαν τα ιρανικά ΜΜΕ


Το καταρριφθέν κατά τους Ιρανούς stealth UAV RQ-170 Sentinel έδειξε ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός PressTV. Στις σκηνές της μετάδοσης του ρεπορτάζ το αμερικανικό UAV εμφανίστηκε σε σχεδόν άψογη κατάσταση, γεγονός που καταδεικνύει΄ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσγειώθηκε ουσιαστικά κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες!
Το αμερικανικό UAV πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη Kashmar στα ανατολικά της χώρας, 225 χλμ από τα σύνορα του Ιράν με το Αφγανιστάν. Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το αμερικανική UAV RQ-170 πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη, καθότι η περιοχή είναι αγροτική χωρίς στρατιωτικό ενδιαφέρον.

Νέα από τη Σερβία

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
08.12.2011.
 «Μέλη της σερβικής Κυβέρνησης υιοθέτησαν το διάταγμα σχετικά με το κτηματολόγιο, καθώς και το Συμπέρασμα για την υποχρεωτική ασφάλιση των μηχανοκίνητων οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδονται από τα προσωρινά θεσμικά όργανα του Κοσόβου», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Κυβέρνησης υπεύθυνος για σχέσεις με τα ΜΜΕ, κ. Μίλιβογιε Μιχαήλοβιτς. Επιπλέον, ο ίδιος είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Κυβέρνησης, ότι αυτές οι αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές για την εφαρμογή των συμφωνιών που προέκυψαν από το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα στις Βρυξέλλες, δηλαδή για να εφαρμόσει η συμφωνία για την ελευθερία κυκλοφορίας. Τέλος, ο Μιχαήλοβιτς είπε ότι στη συνεδρίαση της Κυβέρνησης δεν συζητούσαν σχετικά με τη συμφωνία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των διοικητικών διαβάσεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
 

Σάρωσαν το Αιγαίο οι Τούρκοι: Μαζικές παραβιάσεις του ΕΕΧ από μαχητικά και ελικόπτερα



21 τουρκικά αεροσκάφη πετώντας σε επτά σχηματισμούς -άλλα τρία μεμονομένα- προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ενώ κατεγράφησαν σε 13 περιπτώσεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Ηταν 18 μαχητικά, εκ των οποίων 4 οπλισμένα, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Η ιδιαίτερα έντονη παρουσία της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, οφείλεται εν μέρη σε άσκηση των γειτόνων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, νότια της Σαμοθράκης.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικώς οι Τούρκοι είχαν εκδώσει μόνο ναυτική οδηγία για πλοία, αλλά από το πρωί αποφάσισαν να εισέρχονται στην περιοχή των ασκήσεων και μαχητικά.

Υπόθεση Apache.Μια υπόθεση που αποδεικνύει ότι και η μη υπογραφή,αποτελεί αδίκημα



Είχαμε γράψει το καλοκαίρι ένα άρθρο με τίτλο "Αδίκημα απιστίας και η μη υπογραφή.Μήπως να το σκεφτούμε;"

Δυστυχώς, η υπόθεση των ελικοπτέρων Apache, έρχεται να μας δικαιώσει. Τα επιθετικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, είναι από χθες ακάλυπτα από την τεχνική υποστήριξη των τεχνικών της κατασκευάστριας εταιρείας. Κανείς από την ελληνική πλευρά δεν βρέθηκε να συζητήσει και να υπογράψει την επέκταση της τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων. Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Υπάρχει κονδύλι 12 εκατομμυρίων. Υπογραφή δεν υπήρξε για την ενεργοποίησή του,γιατί κανείς πια δεν υπογράφει τίποτα σ΄ αυτή τη χώρα. Ακόμη κι αν είναι αναγκαίο και τελικά και πιο φθηνό!

Που υπάρχει πετρέλαιο-φυσικό αέριο στην Ελλάδα.Όλοι οι χάρτες!

Αναλυτική ενημέρωση για τα κοιτάσματα πετρελαίου,φυσικού αερίου αλλά και του ορυκτού πλούτου της χώρας,έκανε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Για τα τρία κοιτάσματα που θα γίνει άμεσα διεθνής διαγωνισμός, είπε:

- Στον  Πατραϊκο η εκτίμηση είναι για αποθέματα 200 εκατομμυρίων βαρελιών που αντιστοιχούν σχεδόν σε δύο «Πρίνους»,

Στρατηγική και Ρόδος

Toυ Ν.Λυγερού

Όταν είσαι ένα όμορφο νησί δεν έχεις ανάγκη από στρατηγική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει ένα τριαντάφυλλο από έναν ιππότη; Καμία, όσο το προστατεύει. Αν όμως λείψει κι εμφανιστεί η σελήνη με το τσεκούρι της, τότε δεν πέφτουν μόνο τα πέταλα. Όταν είσαι ένα όμορφο νησί, δεν κοιτάς τη θάλασσα. Η γη σου είναι πιο σημαντική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει η χαρά από γνώσεις; Η Ρόδος πιστεύει ότι είναι ανεξάρτητη και αυτόβουλη. Δεν λογαριάζει τα Δωδεκάνησα με τον ίδιο τρόπο. Θυμίζει την Κέρκυρα με το Ιόνιο. Διότι δεν συνειδητοποιεί ότι οι ανοιχτές δομές είναι αυτές που με την ανθεκτικότητά τους, της εξασφαλίζουν την ελευθερία της. Κοιτάζει περισσότερο την οικονομία και όχι τη στρατηγική, διότι θεωρεί ότι είναι πιο σημαντική αυτές τις μέρες, δίχως να υπολογίσει το βάθος του χρόνου.

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας"


Τα επεισόδια στη Μόσχα ήταν … ελληνικά!!!

Τα επεισόδια στη Μόσχα ήταν … ελληνικά!
Από το newsbomb

Με τις παγκόσμιες αναταραχές που συμβαίνουν στους καιρούς που ζούμε, εύκολα κάποιοι μπορεί να μπερδευτούν...
Ένα βίντεο με επεισόδια που «χρεώθηκε» στη Μόσχα και στα όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές άναψε φωτιές μεταξύ δύο ενημερωτικών μέσων, του Rt και του FOX.
Το αγγλόφωνο ρωσικό δίκτυο με τον τίτλο: «FOX, ψέματα και λάθος βίντεο. Τι δεν συμβαίνει στη Μόσχα», καταρρίπτει καρέ - καρέ το βίντεο που μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι.
Αιτία, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα... Ναι, σωστά διαβάσατε.

Έτσι θα μας τα παίρνουν κάθε μήνα!

Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου. Το ποδαρικό της νέας χρονιάς γίνεται κυριολεκτικά με το αριστερό, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της αυξημένης παρακράτησης που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ καθώς και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως και τις 31-12-2014.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης έστειλε σήμερα προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1-1-2012, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Τριγμοί στο και πέντε από τις ενστάσεις Βρετανίας και Νοτίων «Μέτωπα» κατά του γαλλογερμανικού άξονα στην Σύνοδο ;

Ούτε οι ίδιοι  οι εμπνευστές του περιβόητου γαλλογερμανικού  σχεδίου για την επόμενη ημέρα  της ΕΕ δεν δείχνουν πια αισιόδοξοι πως η πρότασή τους μπορεί να τύχει  της αποδοχής των υπολοίπων εταίρων τους.

Την ώρα που οι διεργασίες και οι διαπραγματεύσεις ενόψει των «επίσημων» συζητήσεων αργότερα σήμερα το βράδυ και το πρωί της  Παρασκευής κορυφώνονται, τα μηνύματα προς το Βερολίνο και το Παρίσι δείχνουν πως οι αντιδράσεις απέναντι στα  μεγαλεπήβολα οράματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί θα προέλθουν ακόμα και από χώρες που θεωρούνται «φίλα προσκείμενες» κυρίως στη Γερμανία, όπως για παράδειγμα η Φινλανδία που ευθέως διαφώνησε με την πρόταση Μέρκελ εφεξής οι αποφάσεις στην ΕΕ να λαμβάνονται με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία και των 27.

Απώλειες στο ΧΑ - Χαμηλές προσδοκίες για τη Σύνοδο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αποτυπώνοντας την αμηχανία με την οποία αναμένει η αγορά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε με απώλειες την Πέμπτη, μέσα σε υποτονικό συναλλακτικό κλίμα.

Το κλίμα διαμόρφωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, η απόφαση της ΕΚΤ για νέα μείωση του βασικού της επιτοκίου, κυρίως όμως οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, που τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα σέβεται τη συνθήκη η οποία της απαγορεύει τη «νομισματική χρηματοδότηση» των κρατών μελών.

Δηλώσεις που προς το παρόν διαψεύδουν τις ελπίδες για επιθετικότερη παρέμβαση στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, σε μία στιγμή που οι προσδοκίες των αγορών από τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης δείχνουν να μετριάζονται, κυρίως σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της τρέχουσας Συνόδου Κορυφής.

Οριακή αύξηση σημειώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

 
 Λευκωσία: Οριακή αύξηση παρουσιάζει την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου, περιορίζοντας ενδοσυνεδριακά τα σημαντικά κέρδη γύρω στο 1,1% που κατέγραφε αρχικά.

Στις 13:09, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 259,34 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 92,12 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,29%.

Την ίδια ώρα ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 259.277 ευρώ.

"Καρυδότσουφλο" σε ευρωπαϊκά νερά η Wall Street


  Dow12.196,3746,24 0,38%  



  Nasdaq2.649,21-0,35 -0,01%  

Η Wall Street χθες
Ήπια ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με ώθηση της τελευταίας στιγμής από δημοσιεύματα για πιθανή ευρωπαϊκή διάσωση από G20 και ΔΝΤ που στη συνέχεια διαψεύστηκαν, στερώντας μέρος των κερδών.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν σήμερα από έντονες εναλλαγές προσήμων, στο ρυθμό που όριζαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η αρχική απαισιοδοξία για τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες, μετά και τις αποθαρρυντικές δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου διαλύθηκε με τη βοήθεια της ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού κλάδου για να κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη συνέχεια, πριν τα δημοσιεύματα για σχέδιο-μαμούθ διάσωσης της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Nikkei μετέδωσε πως η ομάδα των G20 και το ΔΝΤ συζητούν ένα πρόγραμμα δανεισμού της Ευρώπης ύψους 600 δισ. δολαρίων. Εκπρόσωποι της ομάδας των G20 και του ΔΝΤ διέψευσαν άμεσα το δημοσίευμα.

 Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 46,24 μονάδες (0,4%) κλείνοντας στις 12.196,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο 0,4 μονάδων (+0,01%) φτάνοντας τις 2.649,21 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,54 μονάδων (0,2%) στις 1.261,01 μονάδες.