Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η «προηγμένη τεχνολογία» των Αρχαίων Σπαρτιατών

Με βάση δείγματα που λήφθηκαν από αρχαιολόγους, διατύπωσαν τη θεωρία ότι ο χάλυβας ήταν το μυστικό όπλο των Σπαρτιατών και ότι ήταν ο λόγος για τις στρατιωτικές επιτυχίες τους ενάντια στους εχθρούς που τότε χρησιμοποιούσαν μόνο μαλακό σίδηρο ή χάλκινα όπλα
Πιθανόν να ήταν η πιο τρομερή πολεμική μηχανή των αρχαίων χρόνων και όχι μόνο.
Ο Σπαρτιάτικος στρατός φημιζόταν εκτός από την απίστευτη πειθαρχία και εκπαίδευση και για την καινοτομία του. Για αιώνες είχε μετατρέψει το μεγαλύτερο ελάττωμά του – αριθμητική του σύσταση- σε δύναμη.

Το άρθρο 14 της Συνθήκης Παρισίων του 1947(Βίντεο)

Το άρθρο 14 της Συνθήκης Παρισίων του 1947
Του Ν. Λυγερού


Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 70 ετών της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Μ’ αυτήν την Συνθήκη η Ελλάδα έχει αποκτήσει τα σημερινά της σύνορα και τα έχει κρατήσει ως έχει ό,τι και να λέγεται. Το θέμα είναι ποιος το θυμάται ότι στις 10 Φεβρουαρίου του 1947 η Ελλάδα δικαιώθηκε και τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Έτσι, μπορεί η οθωμανική Αυτοκρατορία να τα άρπαξε το 1522 από τους Ιωαννίτες Ιππότες που αντιστάθηκαν έως το τέλος και η κατοχή των Τούρκων να διήρκησε έως το 1912, τίποτα δεν άλλαξε, διότι η δημοκρατική Ιταλία, που άφησε πίσω την φασιστική, ήξερε ποιανού ήταν η πατρίδα και το ίδιο ισχύει για τις Μεγάλες Δυνάμεις, που είδαν ποιος παρέμεινε μαζί τους και μάλιστα θυσιάστηκε για ν’ αντέξουν όλοι μαζί τα χτυπήματα του Άξονα.

DW: «Ακούγονται τύμπανα πολέμου και έρχεται επαναχάραξη συνόρων για την πρώην Γιουγκοσλαβία» - ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΞΑΝΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Η «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων που είναι η Γιουγκοσλαβία φαίνεται πως είναι πάλι έτοιμη να εκραγεί καθώς το αίτημα επαναχάραξης συνόρων με ανταλλαγή εδαφών ψιθυρίζεται όλο και περισσότερο στις χώρες που προέκυψαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Με αφορμή και τις δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή Ντέινα Ρόραμπάκερ περί διάλυσης των Σκοπίων αξίζει να δει κανείς τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες.

Τα νησιά ελληνικής ιδιοκτησίας που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία γίνεται θέμα στην Ευρωβουλή - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ;

Το ξεχασμένο από την ελληνική πολιτεία αλλά και κρίσιμο ταυτόχρονα θέμα των νησιών ελληνικής ιδιοκτησίας που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία έγινε θέμα στην ευρωβουλή.
Πρόκειται για τις αποκαλούμενες «Δωδεκανησιακής ιδιοκτησίες» που συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο ολόκληρα νησιά αλλά και χιλιάδες στρέμματα γης στα παράλια της Μικράς Ασίας.
Το θέμα έφερε με γραπτή του ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Γαβρόγλου: Τέρμα οι Πανελλαδικές -Με το απολυτήριο Λυκείου η είσοδος στο πανεπιστήμιο - ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ

Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω βαθμού απολυτηρίου και κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων σε βάθος τριετίας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια, στη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας τόνισε: «Οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου πρέπει να αναβαθμιστούν δραματικά και τα παιδιά να έχουν ένα απολυτήριο με σοβαρή υπόσταση στην κοινωνία, πρέπει να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις, που παιδαγωγικά δεν παίζουν κανένα ρόλο, αφού τα παιδιά μαθαίνουν απ’ έξω τα μαθήματά τους και πάνε και γράφουν και όποιο δεν τα έχει μάθει, κόβεται. Και αυτό είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο σύστημα».

«Βούλιαξε» η Λευκωσία - Κινδύνευσε μητέρα και παιδί - Έχουν κλείσει δρόμοι (Εικόνες - Βίντεο)

Λευκωσία: Ατυχήματα, αβαρίες, μποτιλιαρίσματα και κλειστοί δρόμοι συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στη Λευκωσία μετά την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.  Σε κάποια σημεία των δρόμων Λακατάμειας – Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Λόγω καταρρακτωδών βροχών, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας παρά την περιοχή Λυμπιών – Κόσσιης, έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα.

Μύρισε μπαρούτι: Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε Τούρκους – Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Ερντογάν ο Πούτιν

Τρεις νεκρούς και τουλάχιστον έντεκα Τούρκους στρατιώτες τραυματίες άφησε πίσω του «κατά λάθος» βομβαρδισμός ρωσικού μαχητικού σε στρατώνα των γειτόνων κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο βομβαρδισμός στον τουρκικό στρατώνα έγινε κατά λάθος, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του.
Σύμφωνα μάλιστα με τη Milliyet και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ήδη τη λύπη και τα συλλυπητήριά τους για το «ατυχές» περιστατικό, κάνοντας λόγο για τραγικό δυστύχημα.

Ο αρχηγός της Αεροπορίας απαντά στους Τούρκους: Έχουμε καλύτερους πιλότους

Ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν φοβάται τον εκσυγχρονισμό της τουρκικής αεροπορίας στέλνει ο αντιπτέραρχος Χριστοδούλου - «Δεν θα υπάρξει ποτέ πτήση αεροσκάφους με κόκκινα φτερά χωρίς να «συνοδεύεται» από αεροσκάφος με γαλάζια»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τονώνει το ηθικό των Ελλήνων πιλότων και απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων
Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο με καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, η Πολεμική Αεροπορία διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να καθίσει με... σταυρωμένα τα χέρια.

Economist: Οι τρεις λόγοι που καθιστούν υπαρκτό το σενάριο του Grexit - Σύμφωνα με τον κύριο οικονομικό αναλυτή, Σάιμον Μπάπτιστ

Υπάρχει μικρότερο ρίσκο άτακτης χρεοκοπίας, τα νοικοκυριά δεν είναι τόσο εκτεθειμένα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν θα είναι χειρότερη σε σχέση με αυτό που περνάνε
Στο σενάριο του Grexit για το οποίο υποστηρίζει ότι επανέρχεται αναφέρεται σε σύντομη ανάλυσή του ο κύριος οικονομικός αναλυτής του Economist, Σάιμον Μπάπτιστ.

Ο Μπάμπτιστ παρουσιάζει τρεις λόγους για τους οποίους το σενάριο είναι υπαρκτό και καταλήγει με το ερώτημα: Είσαστε έτοιμοι για Grexit;