Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»


O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών αλλά και στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο ζεόλιθος της δικαιοσύνης

Του Ν.Λυγερού

Σε όσους θέλουν μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών να μπλοκάρουν τον ελληνικό ζεόλιθο για να διατηρήσουν μερικά προνόμια και μονοπώλιο που καταπατά τα δικαιώματα της Ελλάδας και των Ελλήνων, θέλουμε να υπενθυμίσουμε διακριτικά βέβαια την επανάσταση του Ghandi ενάντια στο μονοπώλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, όσον αφορά στη χρήση του αλατιού. Όσο οι Ινδοί δεν είχαν καταλάβει την αξία του αλατιού, η Αυτοκρατορία ήταν ήσυχη, γιατί μπορούσε να ελέγχει τα πάντα λόγω της ανάγκης που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός. Όταν όμως με τις ενημερώσεις που έκαναν οι οπαδοί του Ghandi κατάλαβαν όλοι οι Ινδοί ποια ήταν η πραγματικότητα από την αναμονή που ήταν, πέρασαν στην ετοιμότητα. Κι όταν η Βρετανική Αυτοκρατορία επέμενε ώστε να μην αλλάξει την νομοθεσία, οι Ινδοί χάρη στον Ghandi αποφάσισαν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, δίχως να περιμένουν την αλλαγή του νόμου που τους καταπατούσε. Έτσι ο καθένας πήγε στη θάλασσα να μαζέψει το δικό του αλάτι ακόμα κι αν αυτή η πράξη ήταν απαγορευμένη από το καθεστώς.

Η εκστρατεία του ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Εκτός από τη Θράκη που γνωρίζει την αξία του ζεόλιθου λόγω εν δυνάμει παραγωγής, βλέπουμε ότι άλλες περιοχές της Ελλάδας ανακαλύπτουν επί του πρακτέου τα οφέλη του. Στη Μακεδονία έχουν γίνει ήδη πολλά πειράματα σε αγροκτήματα και όχι μόνο σε εργαστήρια που αποδεικνύουν την αύξηση της παραγωγικότητας. Στην Κρήτη σε μερικά σημεία έχουν ήδη εντοπίσει την εξοικονόμηση που επιτρέπει ο ζεόλιθος όσον αφορά στη χρήση των λιπασμάτων, διότι λόγω της οξύτητας της γης ακόμα και το 70% του λιπάσματος αχρηστεύεται και απλώς μολύνει το περιβάλλον δίχως καμιά απόδοση. Με τις πρώτες ενημερώσεις που κάναμε στην Τρίπολη, στην Κέρκυρα και στη Νάουσα αντιληφθήκαμε ότι οι αγρότες και όχι μόνο οι γεωπόνοι, οι χημικοί και οι φυσικοί, ήθελαν να προστατέψουν τη γης τους μ’ έναν τρόπο φυσικό και όχι τεχνητό που επιτρέπει ταυτόχρονα μια αύξηση της παραγωγικότητας.

Σπάνιο έγχρωμο ντοκιμαντέρ του ΄47 - Μυκήνες και Τίρυνθα πριν 66 χρόνια


Ένα σπάνιο έγχρωμο αμερικανικό φιλμ του '47 για τις Ελληνικές αρχαιότητες, με έντονο το στοιχείο του φοκλόρ. Το 1947 η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα ανέθεσε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θριαμβεύοντας στον χρόνο» (Triumph over time).

Προσωπικό της Αμερικανικής Σχολής εμφανίζεται να αρχίζει εκ νέου τις έρευνές του και να προετοιμάζει τους αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να τους επισκεφτούν οι «μεταπολεμικοί» τουρίστες.

Παρουσιάζονται πλάνα από τις Μυκήνες και την Τίρυνθα, τις ανασκαφές στην Αγορά των Αθηνών και την Αρχαία Κόρινθο που αναμιγνύονται με σκηνές από την καθημερινή αγροτική ζωή, οι πρώην βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη που παρακολουθούν μια δημόσια διάλεξη, η βιβλιοθηκάριος της Γενναδίου που παρουσιάζει μερικά από τα σπάνια βιβλία της βιβλιοθήκης.

Ταινία αφιερωμένη σε σπουδαίο μηχανικό έργο των Αρχαίων Ελλήνων!

ΔΕΙΤΕ Περισσότερα για το Ευπαλίνειο Όρυγμα.
ΚΑΙ ΕΔΩ

 «Τα μαθηματικά φέρνουν κοντά το νερό στη Σάμο» είναι ο τίτλος της εικονοκινητικής ταινίας που δημιούργησαν οι Θ.Π Τάσιος, ο Ν. Μήκας και ο Γ. Πολύζος της Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) που χρηματοδοτήθηκε από τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Η ταινία είναι αφιερωμένη στο Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα 1.036 μέτρων κοντά στο Πυθαγόρειο της Σάμου, η οποία κατασκευάστηκε έπειτα από εντολή του τυράννου Πολυκράτη τον 6ο αιώνα π.Χ. με σκοπό να μεταφερθεί νερό από την πηγή που βρισκόταν πίσω από το βουνό στην πρωτεύουσα της Σάμου. Το υδραγωγείο λειτουργούσε στο νησί για περίπου 1.000 χρόνια.

Διαδικτυακή περιήγηση στην Ακρόπολη

Αυτή η γλαύκα δεν μοιάζει με τις ακίνητες των μουσείων. Ούτε είναι μαρμάρινη. Κινείται διαρκώς πάνω - κάτω, είναι ιπτάμενη, χαριτωμένη και αναλαμβάνει αποστολές συλλογής δεδομένων. Με το που της δίνεις την εντολή, ένα κλικ δηλαδή με το mouse του υπολογιστή, ανοίγει ορίζοντες γνώσης. Πεδίο της; Η σύγχρονη τεχνολογία και πώς χρησιμοποιείται στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Σε πέντε ενότητες

Στα παιδιά είναι ιδιαίτερα αγαπητή γιατί θυμίζει ήρωα κόμικς. Στην ουσία είναι η πρωταγωνίστρια μιας εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, στο πλαίσιο του EΣΠΑ 2007-2013.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που βρήκαν σε ερειπωμένο σπίτι. Σοκ έπαθαν οι κάτοικοι και η αστυνομία ενός χωριού στους Καναρίους Νήσους, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το θέαμα....

Μια πελώρια σφηκοφωλιά μήκους 6 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων βρισκόταν σ' ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Το περίεργο βουητό οδήγησε τους κατοίκους να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Η Τουρκία ‘απειλεί’ τον Καναδά για ενδεχόμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Οτάβα, δήλωσε ότι η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να εγκρίνει τη δολοφονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία, ενδέχεται να εμποδίσει δυνητικά τις επικερδείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρέσβης, Tuncay Babalu, σε εκτενή συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Canadian Press» κατέστησε σαφές ότι η θέση του Καναδά σε σχέση με τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την εποχή του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, εξακολουθεί να αποτελεί πληγή για τη χώρα του.

Η Ρουμανία θα πληρώσει 8 δις ευρώ για κατασχέσεις περιουσιών από τους Κομμουνιστές

Το ρουμανικό κράτος υποχρεούται να αποζημιώσει τους πρώην ιδιοκτήτες των εθνικοποιημένων ή κατασχεθέντων ακινήτων από το κομμουνιστικό καθεστώς και η συνολική αξία εκτιμάται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι  από τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, όπως αναφέρει σχετικό  ρουμανικό δημοσίευμα.

«Το κράτος οφείλει να αποζημιώσει τους πρώην ιδιοκτήτες των εθνικοποιημένων ή κατασχεθέντων ακινήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται σε περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο  Πόντα.

«Η Ελλάδα ζήτησε την αφαίρεση του ονόματος ‘Μακεδονία’ σε συνέδριο στο Βελιγράδι»

«Η Ελλάδα απαίτησε την απόσυρση  του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την περιφερειακή διάσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών  της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης (Југо-источна Европа), αφιερωμένη στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη διαφθορά στην περιοχή", αναφέρει το επίσημο πρακτορείο των Σκοπίων.


Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ζήτησε από τους διοργανωτές του συνεδρίου να αφαιρεθεί το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων  και να γραφεί το όνομα της χώρας που είναι «FYROM».

Τα Σκόπια δεν θα λάβουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις λόγω του ονόματος

Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός της θετικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο, η FYROM, δεν θα λάβει ημερομηνία, λόγω του ανεπίλυτου ζητήματος της ονομασίας, ανέφεραν διπλωμάτες των Βρυξελλών.


Επίσης- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δεν είναι σαφές ποια θα είναι η θέση της χώρας μας, καθώς δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για τη συνθήκη καλής γειτονίας.

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών αλλά και στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Πόσο αξίζουν σήμερα οι 13,5 εκατομμύρια χρυσές λίρες που μας χρωστούν οι Γερμανοί

Η οφειλή της Γερμανίας από το «αναγκαστικό» δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής ήταν 13,5 εκατ. χρυσές λίρες -ποσό που τότε χαρακτηρίστηκε «άτοκη πίστωση», με τη ρητή δέσμευση, όμως, ότι θα επιστραφεί μετά το τέλος του πολέμου. Σήμερα, 79 χρόνια μετά, μαζί με τους τόκους αυτό το ποσό ανέρχεται στα 60-70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Μάλιστα, η αποκάλυψη της εφημερίδας για την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις έφτασε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος και την προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.

Χατζημαρκάκης: Οι Γερμανοί "θάβουν" τις αποζημιώσεις(Βίντεο)

«Οι Γερμανοί προσπαθούν να "θάψουν" το θέμα με τις πολεμικές αποζημιώσεις από το κατοχικό δάνειο» είπε ο Ευρωβουλευτής Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος μίλησε για το κλίμα που καλλιεργείται από τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ στη Γερμανία.


Η Γερμανία πήρε από την Ελλάδα 13,5 εκατ. χρυσές λίρες με δέσμευση να τα επιστρέψει

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και πάλι στο τραπέζι με την προσδοκία, από ελληνικής πλευράς, τη διεκδίκησή τους δια της νομικής οδού. Ρητή δέσμευση να τα επιστρέψει μετά τον πόλεμο.
Στη δημιουργία πρωτόγνωρου μετώπου στην Ελλάδα με την προσδοκία διεκδίκησης διά της νομικής οδού ''όσων μας χρωστούν οι Γερμανοί'' από τον πόλεμο, καθώς και στην αντίδραση, με προφανή διάθεση απαξίωσης των ελληνικών συμφερόντων, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδήγησε η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Χάθηκαν 291 εκατ. ευρώ από την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Μειωμένα έσοδα από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης.
Περίπου 291 εκατομμύρια ευρώ έχασε σε έσοδα το ελληνικό Δημόσιο από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να αυξήθηκαν τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης, ωστόσο λόγω της μείωσης των πωλήσεων κατά 17 εκατομμύρια τόνους του πετρελαίου, το ελληνικό δημόσιο απώλεσε στο ΦΠΑ.

Δολοφονικό αμόκ στη Μάνη - Σκότωσε το θείο του για μια θέση πάρκινγκ!!!

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σπυρόπουλος από το newsit.gr

- Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σε χωριό της Μάνης
- 44χρονος μετά από καυγά σκότωσε με καραμπίνα τον 65χρονο θείο του
- Ελαφρά τραυματισμένα από σκάγια άλλα 4 μέλη της οικογένειας!
- Ανάμεσα στους τραυματίες και η επτάχρονη εγγονή του 65χρονου!
- Ο καυγάς ξεκίνησε ανάμεσα σε δύο ξαδέρφια για μια θέση πάρκινγκ!

Ανείπωτη τραγωδία για ασήμαντη αφορμή σε χωριό της Μάνης.

Μονομαχία Μαδούρο-Καπρίλες Το διάδοχο του Ούγκο Τσάβες εκλέγει η Βενεζουέλα

Καράκας: Ένα μήνα μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, οι ψηφοφόροι καλούνται σήμερα Κυριακή, να εκλέξουν το διάδοχο του. Η εκλογική διαδικασία είναι μια μονομαχία μεταξύ του «κληρονόμου» του Τσάβες, Νικολά Μαδούρο και του ηγέτη της ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, η οποία επί 14 συναπτά έτη ζει την «σοσιαλιστική επανάσταση» του εκλιπόντος Τσάβες.

Γιατί σβήνει ο Ήλιος;

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα του Ήλιου την οποία κατέγραψε την Τρίτη το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο. Η εικόνα αποκαλύπτει την… ηρεμία που επικρατεί στον Ήλιο σε ορισμένες περιοχές του οποίου μάλιστα δε φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το φαινόμενο διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που έχει εκπλήξει τους επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, αφού αυτή την εποχή ο Ηλιος θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους δραστηριότητας.

Τι φοβάται ο Σόιμπλε

Στη δημιουργία πρωτόγνωρου μετώπου στην Ελλάδα με την προσδοκία διεκδίκησης διά της νομικής οδού «όσων μας χρωστούν οι Γερμανοί» από τον Πόλεμο, καθώς και στην αντίδραση, με προφανή διάθεση απαξίωσης των ελληνικών συμφερόντων, του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδήγησε η αποκάλυψη του «Βήματος» για την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι στην απόρρητη έκθεση αναφέρεται ρητά ότι η Γερμανία πήρε από την Ελλάδα 13,5 εκατομμύρια χρυσές λίρες με τη δέσμευση ότι «θα τα επιστρέψει μετά το τέλος του πολέμου». Το ποσό αυτό δεν επιστράφηκε ποτέ ενώ στα 79 χρόνια που έχουν περάσει οι τόκοι έχουν εκτοξεύσει την οφειλή στα 60-70 δισ. ευρώ.

«Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη

Πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη δηλώνουν πως είναι στο πλευρό των συλληφθέντων από την Ιερισσό κι εκδηλώνουν τη συμπαράσταση τους. Eνώπιον του ανακριτή θα βρεθούν το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Η απολογία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο δικαστικό μέγαρο, όπως αιτήθηκαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.

ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ "Φέρτε πίσω (και) τα κλεμμένα αρχαία"!

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα αρχαία» λέει τώρα στους Γερμανούς ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ενοχλήθηκε από τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα Die Welt απαντά στον γερμανό υπουργό Οικονομικών και του καταλογίζει άγνοια αφού, όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το θέμα του κατοχικού δανείου δεν έχει λήξει τη στιγμή που η Γερμανία έχει εξοφλήσει το κατοχικό δάνειο που αναγκαστικά εισέπραξε από την πρώην Γιουγκοσλαβία αλλά και από την Πολωνία.

ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ "Ποια Προανακριτική; Λυπάμαι, την... κοπανάω για Λας Βέγκας"!

«Πολύ θα το ήθελα, αλλά λυπάμαι, δεν θα μπορέσω, πάω Βέγκας...». Κάπως έτσι φέρεται να αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να βρεθεί στη Βουλή ενώπιον της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να περάσει από τα μέρη μας καθώς στις 22 Απριλίου πρέπει να παραδώσει το τελευταίο του μάθημα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και μετά θα μεταβεί στο Λας Βέγκας όπου θα δώσει ομιλία στον υπερπολυτελή «ναό» του τζόγου, το καζίνο – ξενοδοχείο Bellagio (ίσως το θυμάστε από την ταινία Ocean's Eleven...).

Τουρκικό σκάφος βγαίνει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» (πρώην «Polarcus») βγάζει η Τουρκία για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ενεργειακό «παιχνίδι» πέριξ της Κύπρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Άγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που αγόρασε πρόσφατα από τη Νορβηγία, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Κύπρου επισκέπτονται το Ισραήλ και επαναβεβαιώνουν την ειλημμένη απόφαση Λευκωσίας και Τελ Αβίβ να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Ξανακούστηκαν Ελληνικά στον Ταξιάρχη της Προύσας

Ξανακούστηκαν ελληνικά στον Ταξιάρχη της Προύσας (ΦΩΤΟ)
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία τέλεσε ο μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος για πρώτη φορά μετά το διωγμό των Ελλήνων από τη Συγή - Δάκρυσαν οι πιστοί στο ναό των Ταξιαρχών που ανοικοδόμησε ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Στ’, γιος της Ειρήνης της Αθηναίας, όταν ακούστηκε το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»
 
Πρώτη φορά μετά το διωγμό του 1922 ξανακούστηκαν ελληνικά σε ένα από τους παλαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, στο ναό των Ταξιαρχών στη Σύγη των Μουδανιών. Την πρωτοβουλία έλαβε ο μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, ο οποίος τέλεσε την ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών σε κλίμα έντονης συγκίνησης και κατάνυξης.

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Ανάλυση: Βελισσάριος Δραγάτσης από το newsbomb

Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος
Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, από την οποία πλήττεται και το ηθικό του Στρατεύματος.

Στο «σκαμνί» 13 Γερμανοί για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

SIEMENS

Οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται πάνω από τρία χρόνια τις έρευνες για τα «μαύρα ταμεία» απέστειλαν στις γερμανικές δικαστικές αρχές κλήσεις προς απολογία για 13 υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού Siemens.
Πρόκειται για στελέχη που διετέλεσαν σε νευραλγικές θέσεις του λεγόμενου τομέα «16», ο οποίος είχε την ευθύνη διεθνώς των τηλεπικοινωνιών στη μητρική του γερμανικού κολοσσού, όπως και άλλα στελέχη της εταιρείας που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση του παράνομου χρήματος.
Οι κλήσεις σε απολογία εστάλησαν στις γερμανικές δικαστικές αρχές καθώς, από τις πολυετείς ανακρίσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και τις έρευνες της γερμανικής Δικαιοσύνης, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία που εμπλέκουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» και στις δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Xωρίς απασχόληση των 1/3 των Ελλήνων

ΑΝΕΡΓΙΑ
Το ποσοστό της ανεργίας, που πλέον στην Ελλάδα αγγίζει το 27,2%, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2009 
Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς  αυξάνεται η λίστα των ανέργων καθώς 1.348.742 άνθρωποι δεν εργάζονται. Αυτό σημαίνει ότι το 1/3 του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι χωρίς εργασία και μάλιστα οι 270.000 από αυτούς έχασαν την δουλειά τους τον τελευταίο χρόνο.
Η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς και τους μακροχρόνια ανέργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, αλλά και τους νέους 18-24 ετών που τώρα βγαίνουν στην αγορά εργασίας.

Νέα εποχή στο ΚΚΕ: Νέος γ.γ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας-Αποχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα ύστερα από 22 χρόνια

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το newsbomb

Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξελέγη ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος.
Η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει επί λέξει: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Αναγνώστης Στριφτόμπολας (1778 – 1821)

Από το sansimera

Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης από τα Καλάβρυτα. Έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Λεβίδι, στις 14 Απριλίου 1821.
Ο Δημήτριος Στριφτόμπολας, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1778 στην Κέρτεζη Καλαβρύτων. Ήταν γιος του Αργύρη Στριφτόμπολα, εγγονός του οπλαρχηγού Δημητρίου Στριφτόμπολα και ανιψιός εκ μητρός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Οι γονείς του θέλησαν να τον μορφώσουν και τον εμπιστεύτηκαν σε αυστηρούς δασκάλους. Επιμελής ως μαθητής, ο νεαρός Δημήτριος έμαθε τα βασικά γράμματα και γι’ αυτό ονομάστηκε Αναγνώστης, όνομα το οποίο δινόταν σε όσους ήξεραν γραφή και ανάγνωση στους χαλεπούς εκείνους καιρούς.