Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ! Η εικόνα που προκαλεί ΤΑΡΑΧΗ στην Τουρκία (Βίντεο - Φωτο)

Χαμογελούν στο ΓΕΕΘΑ!!!
Ο Ελληνισμός το πήρε απόφαση! Ελλάδα και Κύπρος σφίγγουν τα χέρια απέναντι στην τουρκική απειλή! 

Η συμμαχία τους «ευλογείται» από τις διεθνείς συγκυρίες και τα κακό timing που η Τουρκία αποφάσισε να νέο-οθωμανίσει…

Γράφει το ΓΕΕΘΑ:

Liberation: Η σκοτεινή πλευρά της μεθόδου Μέρκελ και τα λεφτά στον Ερντογάν

Αρχιτέκτονας της συμφωνίας με τον Ταγίπ Ερντογάν το 2016, για να αποφευχθεί η άφιξη προσφύγων, η Γερμανία άφησε τους Έλληνες μόνους τους να διαχειριστούν την υποδοχή των προσφύγων και κατέστησε αυστηρότερη την πολιτική της για το άσυλο.

Τα παραπάνω τονίζει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Liberation, Maria Malagardis, σε άρθρο της σχετικά με τη γερμανική πολιτική ασύλου και τη μοναχική πορεία της Ελλάδας, ως προς την αντιμετώπιση του

“Πλάτη” από γερμανικά ΜΜΕ στην τουρκική προπαγάνδα… φταίει η Ελλάδα!

Την τουρκική εκδοχή ότι η Αθήνα τορπίλισε την τριμερή του Βερολίνου υιοθετεί σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά σε συμφωνία αποκλιμάκωσης στις αρχές Αυγούστου.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συμφωνήσει μετά από πιέσεις του Βερολίνου σε μια κοινή δήλωση η οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα η προσπάθεια αυτή ναυάγησε από την συμφωνία για ΑΟΖ που ανακοίνωσε μια ημέρα νωρίτερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Γάλλος ΥΠΕΞ: Η παραβίαση του θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία είναι «απολύτως απαράδεκτη»

Η παραβίαση του θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία είναι «απολύτως απαράδεκτη» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν σε ομιλία του στο Παρίσι, παρουσία του Γερμανού υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας στο σεμινάριο εργασίας των πρέσβεων της Γαλλίας στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν σοβαρό σφάλμα να αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων».
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι, σε έναν ολοένα και σκληρότερο κόσμο που ανασυντίθεται,

Γαλλικό μήνυμα στην Τουρκία: Άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle - Πυρά Παρισιού κατά Άγκυρας

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο.

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης, δημοσιεύματα τα οποία αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Ελληνική λίμνη η Αν.Μεσόγειος! Κύπρος: «Καμία διαφωνία με την Ελλάδα πάνω στην οριοθέτηση ΑΟΖ»

Πιο κοντά από ποτέ μία πολυπόθητη εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ώρα μηδέν για την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο!
Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, εδώ και αρκετές ημέρες έχει αρχίσει να επικοινωνείται η ανάγκη διευθέτησης ενός ανοικτού θέματος που πάντα αποτελούσε «αγκάθι» στις διμερείς σχέσεις δύο αδελφών κρατών.
Έτσι τις δηλώσεις Δένδια το περασμένο Σαββατοκύριακο περί άμεσης οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο διαδέχονται οι υπέραισιόδοξες εκτιμήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ποια τα αντίμετρα της Αθήνας στην τουρκική επιθετικότητα – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Ενα εξαιρετικά δύσκολο, γεμάτο παγίδες, πολιτικό σκηνικό τις επόμενες εβδομάδες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η αποθράσυνση του Ταγίπ Ερντογάν, που προκαλεί πλέον ανοιχτά και ανερυθρίαστα την Ελλάδα και τους συμμάχους της, αψηφώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για την πιθανότητα επιβολής οδυνηρών για την τουρκική Οικονομία κυρώσεων, αλλά και η σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία -που αντιπροσωπεύει η αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού- προοιωνίζονται ένα εξαιρετικά δύσκολο, γεμάτο παγίδες, πολιτικό σκηνικό τις επόμενες εβδομάδες για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η μάχη των 12 μιλίων και το τουρκικό σενάριο για «ναυτικό αποκλεισμό» του Καστελλόριζου

Από τον Ιούνιο του 1995 η τουρκική Βουλή εξουσιοδότησε με ψήφισμά της (8/6/1995) την τουρκική κυβέρνηση, εν λευκώ και στο διηνεκές, να κηρύξει πόλεμο (casus belli) στην Ελλάδα σε περίπτωση που η τελευταία επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της πέραν των 6 ν.μ.

Η αφορμή ήταν η κύρωση από την Ελλάδα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Ν. 2321/1995) και η ρητή δήλωσή της ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει σε οιοδήποτε χρόνο το δικαίωμά της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ.

Από τότε το κυρίαρχο ζήτημα για την Τουρκία δεν ήταν η ΑΟΖ αλλά η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Κρίσιμος Σεπτέμβριος για Αθήνα και Αγκυρα

Για ένα μήνα εξαιρετικά ευαίσθητων ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο προετοιμάζεται η Αθήνα, μετά και το πολύ σαφώς οριοθετημένο χρονοδιάγραμμα που φαίνεται ότι δημιουργείται κατόπιν των αποφάσεων για πλαίσιο κυρώσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και της εμφανούς πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να αποφύγει την κλιμάκωση σε προεκλογική περίοδο. Η ένταση των τελευταίων εβδομάδων οδήγησε ακόμα και το συνήθως προσεκτικό ΝΑΤΟ να αναλάβει πρωτοβουλίες άνευ προηγουμένου. Οπως εκείνη που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αντιμετώπισης και εν συνεχεία αποκλιμάκωσης των κρίσεων ανάμεσα σε κράτη-μέλη. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στην ιστορία του ΝΑΤΟ.

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μας ανήκουν… επειδή είναι κοντά! (Βίντεο)

Ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης είχε κάποτε πει ότι, «Ποτέ μην διακόπτης τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη». Το ρητό αυτό βρίσκει σαφέστατη εφαρμογή στην περίπτωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού οι “φίλοι και σύμμαχοι” Τούρκοι δεν σταματούν να εκφράζουν δημοσίως τις απειλές τους για την σχεδιαζόμενη κατάκτηση ελληνικών εδαφών, για την κατάκτηση στην πραγματικότητα ευρωπαϊκών εδαφών.
Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε στο πλαίσιο μιας διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι και όχι μόνο, να αντιληφθούν ότι το