Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ (ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ)Βίντεο


Οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ ερμηνεύουν τον Υμνο προς τιμήν του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε μαχόμενος για την Ελευθερία της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου. Αθάνατος! 

Σύνθεση: Αρτ Κυδωνάκης - Στίχοι: Γιώργος Κατσίφας. 

Ακολουθούν οι στίχοι: 

"ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ" 

Απειθαρχία ή πρωτοβουλία; Ο στρατηγός Κατσιμήτρος

Ιωάννης Παρίσης

Αφορμή για το κείμενο αυτό μου έδωσε το άρθρο Ανωνύμου, με τίτλο «Ο αφανής ήρωας της εποποιίας του 1940, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος! Μια ηρωική και τραγική μορφή!» που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μαζί με άλλα παρόμοια άρθρα που μιλούν για “αγνόηση των διαταγών της ανωτάτης Ηγεσίας“, για «διαταγή που ρίχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων», για «απείθεια», για το ότι «έγραψε στα παλιά του υποδήματα» τους ανωτέρους του και άλλα πολλά που, αν δεν ήταν όντως τραγικά, θα μπορούσαμε σίγουρα να τα χαρακτηρίσουμε ως φαιδρά.

Η ελληνική στρατηγική στις αρχές του ελληνοϊταλικού πολέμου

Πολεμικές Προπαρασκευές και διάταξη δυνάμεων

Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '30, πλήθαιναν οι ενδείξεις για μία επικείμενη επίθεση της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας. Το φασιστικό καθεστώς Μουσσολίνι, παγιδευμένο μέσα στις φαντασιώσεις του για μία ανασύσταση του αυτοκρατορικού παρελθόντος της αρχαίας Ρώμης, θεωρούσε την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος των επεκτατικών σχεδίων του. Η κατοχή της Λιβύης από το 1914, η κατάκτηση της Αβυσσηνίας το 1933 και ο υποβιβασμός της Αλβανίας σε ιταλικό προτεκτοράτο το 1939 προκαλούσαν τεράστια ανησυχία στην ελληνική πλευρά (και δικαίως).

Ο Ντούτσε αφηγείται (1945)(Βίντεο)

  

Αυτή η μικρού μήκους ταινία τύπου Μίκυ Μάους είναι η πρώτη του είδους της 

που γυρίστηκε στην Ελλάδα το 1945

Β' Π.Π: Πως η Ελλάδα προετοιμάστηκε για πόλεμο(Βίντεο)

 
                                               Β' Π.Π: Πως η Ελλάδα προετοιμάστηκε για πόλεμο.

Ποιοι ήταν οι σύμμαχοι των Γερμανών στην Ελλάδα; - Η ιστορία ξέρει(Βίντεο)

  

                             Ποιοι ήταν οι σύμμαχοι των Γερμανών στην Ελλάδα; - Η ιστορία ξέρει

Πίστυρος: Ένα σπουδαίο μεταλλευτικό κέντρο στην αρχαία Μακεδονία

Η Πίστυρος ιδρύθηκε από Θάσιους τον 7ο π.Χ. αιώνα στα όρια Καβάλας-Ξάνθης και οι τεχνίτες της επεξεργάζονταν άργυρο, χαλκό, σίδηρο και χρυσό.

Μια μικρή αρχαία πόλη σε ένα κομβικό σημείο στη Μακεδονία, με πλούσια αποθέματα σε άργυρο, χαλκό, σίδηρο και χρυσό, από τα γειτονικά μεταλλεία της Λεκάνης στο Παγγαίο, ήταν το κέντρο προμήθειας σε μετάλλευμα για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Η Πίστυρος έφερε ισχυρή οχύρωση, ένα εντυπωσιακό ιερό και η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πλήθος ευρημάτων που μαρτυρούν την σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Πιστύρου βρίσκεται δίπλα στην παλαιά οδική αρτηρία Καβάλας-Ξάνθης,

Τσακαλῶτος: Νά μήν εἴμαστε καί τόσο… πατριῶτες!

Ὁμιλία-σόκ τοῦ τέως ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν στήν Κεντρική Ἐπιτροπή – Ἠγνόησε τίς προειδοποιήσεις πού ἀπηύθυνε ὁ Ἀλέξης Τσίπρας στήν εἰσήγησή του – Μετά τήν ἐπίθεση Φίλη στήν μεσαία τάξη καί τήν Ἐκκλησία, τρίτο κτύπημα ἀπό τήν ἐσωκομματική ἀντιπολίτευση

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ἔδωσε μέ τήν πρωτολογία του στήν Κεντρική Ἐπιτροπή τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τό μήνυμα, ὅτι δέν θά ἐπιτρέψει τήν ἐπιστροφή στίς «παιδικές ἀσθένειες» τοῦ κόμματος, μέ τίς συσπειρώσεις, τόν φραξιονισμό, τίς διαφορετικές στρατηγικές καί τούς διαγκωνισμούς, χωρίς ἀρχές καί πολιτικό περιεχόμενο. Ὅμως, ὅπως φαίνεται, δέν εἶναι εὔκολο νά ἐπιβάλει τήν γραμμή. Ἡ ἐσωκομματική ἀντιπολίτευσις τόν προκαλεῖ διαρκῶς γιά νά προκαλέσει κρίση μέ διαγραφές, ἀλλά αὐτός λεονταρίζει. Διστάζει νά σηκώσει τό γάντι.