Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Kolossos Project

Κολοσσός της Ρόδου - Colossus of RhodesΟ Κολοσσός της Ρόδου δεν είναι μόνο ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ούτε μόνο ένα άγαλμα που απεικόνιζε τον Ήλιο. Ο Κολοσσός της Ρόδου δεν είναι μόνο το έργο του Χάρη του Λίνδιου, μαθητή του Λύσιππου, ούτε μόνο το σύμβολο του προστάτη της στην πολιορκία. Ο Κολοσσός της Ρόδου δεν αντανακλά μόνο το φως του ήλιου με την μπρούντζινη επιδερμίδα του, ούτε αντιπροσωπεύει μια απλή ανθρώπινη μορφή. Ο Κολοσσός της Ρόδου έχει όλες αυτές τις ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα αναγνωρισμένο σύμβολο, διαχρονικό, από όλη την Ανθρωπότητα. Είναι ένα άγαλμα ελευθερίας πριν καν γεννηθεί αυτή η ιδέα στο μυαλό του Γάλλου γλύπτη Bartholdi. Είναι ένα σύμβολο που δείχνει ότι η ελευθερία προέρχεται από την αντίσταση και αυτή από τη γνώση, γιατί οι Ρόδιοι κράτησαν τη θέση τους δίχως να υποκύψουν στην πολιορκία μέσω των τειχών της πόλης. Αυτό το σύμβολο δεν είναι μόνο σύμβολο ειρήνης αλλά και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επισημαίνει την αξία της γνώσης, της αντίστασης, της ελευθερίας. Με άλλα λόγια αντιπροσωπεύει μια μορφή Homo Universalis που αποτελεί Humanitatis Opus, δηλαδή έργο της Ανθρωπότητας που με την καινοτομία και την αισθητική του κατάφερε να αποκαλεστεί θαύμα αφού κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει αυτό το επίτευγμα που υλοποιεί αυτήν την υπέρβαση. Αυτό είναι για μας, ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα δώρο του Ελληνισμού στην Ανθρωπότητα.
Νίκος Λυγερός
www.lygeros.org

Στοιχεία χρονοστρατηγικής

Του Ν. Λυγερού

Δίχως χρονοστρατηγική δίνουμε έμφαση στο χώρο και θεωρούμε ότι η κυριαρχία του επαρκεί για τη συνέχεια, ενώ εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο η συνεκτικότητα, η οποία δεν εξασφαλίζει τίποτα για το μέλλον, διότι επικεντρώνεται μόνο και μόνο στο παρόν σαν να ήταν αιώνιο. Μπορούμε να εντοπίζουμε αυτήν την τάση σε όλα τα ισχυρά συστήματα που καταλήγουν και στο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και βέβαια στη γενοκτονία, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους. Ενώ η αντίσταση βρίσκεται μέσα στο χρόνο, διότι αυτός είναι ο χώρος της. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λειτουργεί και η έννοια της αντεπίθεσης.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ THN ΒΟΛΗ ΤΩΝ S-300PMU1 Ξεκινά μπαράζ ασκήσεων μετά την τουρκική πρόκληση στα Δωδεκάνησα

Με το τέλος της μεγάλης διακλαδικής άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013" και αντίθετα με ότι αναμενόταν για μια περίοδο ανασυγκρότησης και μελέτης-ανάλυσης των συμπερασμάτων της άσκησης, το ΓΕΕΘΑ απαντά στις τουρκικές προκλήσεις περί ύπαρξης "τουρκικής μειονότητας" στα Δωδεκάνησα - πέρα από την Θράκη - με ένα μπαράζ νέων ασκήσεων.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Επιτελείου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί μεγάλη διακλαδική άσκηση ειδικών δυνάμεων, κάτι ως "Παρμενίων" των ειδικών δυνάμεων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα τουρκικής μειονότητας και στα Δωδεκάνησα

Ζήτημα "τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα, θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις "ανεπίσημες" δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου και του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογαν και εκμεταλλευεόμενο την παντελή ανυπαρξία της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα.
Έτσι, πριν από λίγο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που σίγουρα αποτελεί προάγγελο δεινών για την σταθερότηητα της περιοχής, αφού το σχέδιο κοσοβοποίησης της Θράκης δείχνει ότι εισέρχεται στην τελική του φάση:
"Είναι γνωστά τα βήματα που έγιναν στον τομέα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη χώρα μας την τελευταία περίοδο και αυτά αντιμετωπίζονται με εκτίμηση από όλους όσους παρακολουθούν το θέμα.

"ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ" Δ.Παπαδημούλης: "Ολοι υπό δυνητική παρακολούθηση"



 
Κανείς δεν είναι 100% ασφαλείς με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες κατήγγειλε στον Αlpha989 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι

 "Καλό είναι όσοι μιλάνε στα τηλέφωνα να είναι προσεκτικοί. Το απόρρητο δε διασφαλίζεται"...

Συρία: Χτύπησαν με οβίδες Ορθόδοξη συνοικία - 8 νεκροί

Επίθεση με οβίδες δέχθηκε χθες ο ορθόδοξος Ναός του Τιμίου Σταυρού σε χριστιανική συνοικία της Δαμασκού. Οι οβίδες εκτός από τον Ναό έπληξαν και άλλες περιοχές της συνοικίας με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές ζημιές.

Από την επίθεση στην χριστιανική συνοικία σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και 24 τραυματίστηκαν ενώ από την επίθεση στον Ναό τραυματίστηκαν τρείς.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ναός δέχθηκε απευθείας χτύπημα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο εσωτερικό του.

Αλέξης - Λούκα... συμμαχία...

Την συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε η Λούκα Κατσέλη στο ιντερνετικό ραδιόφωνο readyo.gr, τονίζοντας ότι «αγωνίζεται για να γίνει μια ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων στον προοδευτικό χώρο, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας".
Όπως αποκάλυψε οι συζητήσεις ξεκίνησαν ουσιαστικά από το 2012 και από φέτος τον Αύγουστο με πρωτοβουλία της Κ.Σ. και επισήμανε "νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο και πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις τον επόμενο καιρό και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ".

Αντάρτικο από τους βενζινοπώλες: Δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης

Ενάντια στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου με τιμή λίτρου 1,30 ευρώ, 44 ενώσεις βενζινοπωλών. Διαβάστε για ποιο λόγο βάζουν φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια
Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Ιδιωτικοποιούνται οι συντάξεις Σχέδιο για εθνική σύνταξη στα 360 ευρώ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Από το newmoney.gr

Το σχέδιο της τρόικας με βάση την πρόταση της γερμανικής Allianz για υποχρεωτική ασφάλιση ζωής που θα καλύπτει τη σύνταξη.

Τεκτονικές αλλαγές ετοιμάζονται στο συνταξιοδοτικό τομέα με τις ευλογίες της τρόικας και την υπογραφή του μεγάλου πολυεθνικού ασφαλιστικού και θεσμικού οικονομικού παράγοντα της Γερμανίας Allianz Group. Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» πριν από τέσσερις εβδομάδες, όταν μιλούσε για σχέδιο παρέμβασης της ομάδας του κ. Ολι Ρεν στις συντάξεις με σκοπό τη δραστική μείωσή τους κάτω από τον μέσο όρο των 903 ευρώ/μήνα, το υπουργείο Εργασίας διά χειρός της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που κυρίαρχα αποτελείται από ξένες πολυεθνικές, έλαβε και επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο η εθνική σύνταξη θα φτάνει μόλις τα 360 ευρώ.

20 χρόνια κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο

20 χρόνια κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο
-Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους με εξαίρεση τον Νικόλαο Ζήγρα  
 Ποινή κάθειρξης 20 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Σε ότι αφορά την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Βαριά ήταν η «καμπάνα» και για την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου στην οποία επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, τόσο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και στους λοιπούς κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση τον εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νικόλαο Ζήγρα, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ποιο συγκεκριμένα οι ποινές έχουν ως εξής:

Νέα φοροεπιδρομή: Υπερδιπλάσιοι φόροι για εκατομμύρια πολίτες

Νέα φοροεπιδρομή: Υπερδιπλάσιοι φόροι για εκατομμύρια πολίτες
Φόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια - Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές - Σύστημα εσόδων εξόδων στα χωράφια - Ανεβαίνει ο φορολογικός συντελεστής για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επιπλέον φόρους ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσουμε τη νέα χρονιά ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος των 2.8 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα επιτευχθεί κυριολεκτικά μέσα από τις τσέπες των πολιτών μιας και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς εισοδήματα από ενοίκια, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τις κύριες πηγές.

Σημαντικές απώλειες στην Wall Street απουσία συμφωνίας στην Ουάσιγκτον

Dow14.971,43-101,15 -0,67%  



  Nasdaq3.807,7533,41 0,89%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Παραμένουν τη Δευτέρα "στην τσουλήθρα" οι δείκτες της Wall Street μετά από δύο εβδομάδες απωλειών, καθώς διατηρείται το πολιτικό αδιέξοδο στο αμερικανικό Καπιτώλιο για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας.

Οι συνεντεύξεις που έδωσαν πολιτικοί και στελέχη του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ το σαββατοκύριακο διόγκωσαν τις επενδυτικές ανησυχίες πως οι ΗΠΑ μπορεί να ξεμείνουν από ρευστό σε δέκα ημέρες από σήμερα. «Αναμένουμε ότι κάθε κίνηση της Ουάσιγκτον καθώς θα προχωρά η εβδομάδα θα παρακολουθείται όλο και πιο στενά, ωστόσο εάν δεν δούμε ουσιαστική πρόοδο, τότε η επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να είναι κάπως χαοτική», αναφέρουν σε σημείωμα προς τους επενδυτές οι αναλυτές της Monex Capital.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 123,20 μονάδες (-0,82%) και βρίσκεται στις 14.949,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 21,90 μονάδων (-0,58%) φτάνοντας τις 3.785,80 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 11,80 μονάδων (-0,70%) και βρίσκεται στις 1.678,60 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση η εικόνα ήταν αρνητική, με τον Dow Jones να υποχωρεί 1,2%, τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% και τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο 0,7%. 

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σε θετικό έδαφος έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά κατά την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη του ΧΑΚ να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,49%, κλείνοντας στις 92,75 μονάδες.

Άνοδο σε ποσοστό 0,92% παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 33,98 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 23.627,90 ευρώ.

Εντυπωσιακό τριήμερο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνολικά κέρδη 8,2% για τον Γενικό Δείκτη και 12,41% για τον δείκτη των τραπεζών «μετράει» σε τρεις συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που αυτονομήθηκε την Δευτέρα από τις πτωτικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών.

Αν και ξεκίνησε επιφυλακτικά και με εναλλαγές προσήμου, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε μετά τις 15:30 να διευρύνει τα κέρδη του, για να ολοκληρώσει τελικά οριακά χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας και σε απόσταση «αναπνοής» από τις 1.100 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε στο σύνολο σχεδόν των τίτλων τόσο του FTSE Large Cap όσο και του FTSE Mid Cap.