Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΥΠΑΤΙΑ η Αλεξανδρινή (370 - 415 μ.Χ)

Η Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ. ήταν ο χώρος μιας μικρής επιστημονικής αναγέννησης και αυτή φωτίστηκε από την πιο διάσημη ανάμεσα στις γυναίκες επιστήμονες και φιλοσόφους.

Για δεκαπέντε αιώνες η Υπατία θεωρείται ότι ήταν η μόνη γυναίκα επιστήμονας στην ιστορία. Ακόμα και σήμερα συχνά είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται στην ιστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας. Αυτή η ευγενής γυναίκα ξεχωρίζει στις σελίδες της ιστορίας σαν η μεγαλύτερη από τους μάρτυρες Εθνικούς.
 
Η Ζωή της
Όταν γεννήθηκε η Υπατία το 370 μ.Χ., η διανοητική ζωή της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε κατάσταση επικίνδυνης σύγχυσης.

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Δεν αλλάζει τίποτα για τον αγωγό East Med

Μια μακρά και δύσκολη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Δευτέρα 8/3, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Την πρωτοβουλία της επικοινωνίας είχε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα του east med και να τον διαβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο. Αυτό πάντως που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία είναι το πως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές την επικοινωνία τους.

Ο σύμβουλος αποδεικνύει το τουρκικό αδιέξοδο… θέλουν λύση, μα χωρίς υποχωρήσεις

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Αίγυπτο για την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν λέγοντας ότι «ένα νέο κεφάλαιο για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα μπορεί να ανοίξει με την Αίγυπτο και άλλα κράτη του Κόλπου». Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα στην ατζέντα τους με την ΕΕ από τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Μπλούμπεργκ, ο Ιμπραχίμ Καλίν εξέφρασε την πεποίθησή ότι «η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το PYD/YPG είναι λανθασμένη πολιτική». «Αυτό είναι ένα ζήτημα

Τα Σκόπια μας κάνουν πλάκα με τις Πρέσπες…

Είχαμε προειδοποιήσει και το περιμέναμε. Σε κάποιους άλλους προκαλεί έκπληξη. Κι όμως από τη πρώτη στιγμή που υπεγράφη η βλαπτική για την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ολοφάνερο: Οι βόρειοι γείτονές μας έβαλαν μία υπογραφή για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και – ίσως αργότερα- στην Ευρ. Ένωση και δεν είχαν καμία διάθεση για περιορισμό των εθνικιστικών και αλυτρωτικών τάσεών τους.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικός Επιστήμων)
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο πολιτικός κόσμος στη γειτονική μας χώρα αξιοποιεί τα δώρα που έλαβε από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Η βιαστική διαπραγμάτευση έδωσε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε κουραστεί με την υπεράσπιση της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας και ήθελε να απαλλαγεί από ένα διπλωματικό «βάρος».

Υπεγράφη το μνημόνιο για την ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

Στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για την προώθηση του έργου EuroAsia Interconnector, που αφορά τη διασύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων των τριών χωρών. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου με μεταφορική ικανότητα 2.000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.200 χιλιομέτρων. Ο EuroΑsia Interconnector, ο οποίος αποτελεί έργο Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI), θα επιτρέπει την αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα επιτρέψει στις χώρες να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Πυροτέχνημα με πλάνα αρχείου η άσκηση «γαλάζια πατρίδα»: Η προπαγάνδα και οι απειλές Ερντογάν – Η απάντηση της Ελλάδας

Η κόπωση πλέον είναι ξεκάθαρο ότι κυριαρχεί στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και κυρίως σε ναυτικό και αεροπορία παρά την προσπάθεια των γειτόνων να αποδείξουν το αντίθετο.

Τα επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» έσβησαν αυτή τη φορά πολύ νωρίς για την πολυδιαφημισμένη «γαλάζια πατρίδα» του Ταγίπ Ερντογάν. Η αυλαία για την δήθεν μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η οποία θα επισφράγιζε-όπως τόνιζαν οι γείτονες-την κυριαρχία τους στις θάλασσες γράφτηκε με ένα «φθηνό» σόου διανθισμένο με τις γνωστές «κορώνες» του Τούρκου προέδρου αλλά και πλάνα αρχείου από δραστηριότητες του Τουρκικού ναυτικού.

CNNTURK-Όργιο προπαγάνδας κατά της Ελλάδας: ¨Η αστυνομία πέταξε τους πρόσφυγες στον δρόμο” !(Βίντεο)

Σε ένα όργιο παραπληροφόρησης κατά της Ελλάδας, το CNNTURK, παρά το ότι το βίντεο τους διαψεύδει, αυτοί υποστηρίζουν πως “Η αστυνομία πέταξε τους πρόσφυγες στον δρόμο”… Χωρίς να υπάρχει κανένα σημείο που να δείχνει βία !

Στο βίντεο ακούμε τα εξής :

¨Η Ελλάδα συχνά έρχεται στην επικαιρότητα με τη βία και την κακή συμπεριφορά που εφαρμόζει σε βάρος των προσφύγων. Τελευταία στόχος κακής συμπεριφοράς έγιναν πρόσφυγες που διέμεναν σε ένα ξενοδοχείο στην χερσόνησο  της Πελοποννήσου. Έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν δια της βίας οι πρόσφυγες που έμεναν στο ξενοδοχείο. Ενώ υπήρξαν κάποιοι που έπαθαν νευρική κρίση¨