Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

"Ανακάλυψη Ελληνικής μούμιας..."

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!

Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

Στην Παναγιά της Δαμασκού άκουσε χριστουγεννιάτικα ο Άσαντ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ παρακολούθησε τις πρόβες μιας εκκλησιαστικής χορωδίας ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων σε έναν ιερό ναό που βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπου μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών.
Στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο διακρίνονται ο Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα ενώ επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της νύχτας τον καθεδρικό ναό της Παναγίας της Δαμασκού, όπου ο Σύρος πρόεδρος συνομίλησε με τα μέλη της χορωδίας. Κατόπιν κάθισε κοντά στην Αγία Τράπεζα και παρακολούθησε ένα ρεσιτάλ από χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Το μυστηριώδες δάσος του Εκουαδόρ όπου τα δέντρα περπατούν Θαύμα της φύσης και παράδεισος βιοποικιλότητας που απειλείται - Δείτε τις φωτογραφίες

Χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα για να ταξιδέψει κανείς από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, στην καρδιά του αναγνωρισμένου από την Unesco καταφυγίου Sumaco Biosphere Reserve, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων προς τα νοτιοανατολικά.
Το ταξίδι περιλαμβάνει τρεις ώρες μετακίνηση με αυτοκίνητο ως την άκρη του δάσους και μετά μεταφορά ου διαρκεί από 7 έως 15 ώρες με βάρκα, μουλάρια και με τα πόδια. Το τελευταίο κομμάτι είναι ένας ανηφορικός λασπώδης δρόμος με προορισμό το εσωτερικό του δάσους.

Οι ξυλοκόποι και τα γιγάντια δέντρα μιας άλλης εποχής Δείτε το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που προκαλεί δέος

Αυτές οι φωτογραφίες ξυλοκόπων στις ΗΠΑ τραβήχτηκαν από το 1892 μέχρι το 1937.
Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το μέγεθος των κορμών που κοβόντουσαν!

Ανεξήγητες στήλες φωτός που ακτινοβολούν προς τον ουρανό! (Φωτό)

Μοιάζουν σαν μετεωρίτες που πέφτουν αλλά το ίχνος τους παραμένει ορατό για αρκετή ώρα ή ακόμη και σαν μια εξωγήινη δύναμη που εισβάλλει στον μικρό πλανήτη μας.

Στην πραγματικότητα όμως είναι απλά ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός Πυλώνα Φωτός. Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με πτυχές κρυστάλλων πάγου με αποτέλεσμα να αναπηδήσει.

Εκλογές ΝΔ: Έχουν ψηφίσει 330.000 ψηφοφόροι - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη παράταση (Φωτό-Βίντεο)

Μεγάλο το ενδιαφέρον και η προσέλευση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας με 330.000 ανθρώπους να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 5 το απόγευμα με τη Vodafone να εκτιμά ότι μέχρι τις 8 το βράδυ θα ψηφίσουν 400.000 ψηφοφόροι ενώ η συμμετοχή έχει διαμορφωθεί στο 68% στη περιφέρεια και 32% στο λεκανοπέδιο με χιλιάδες ψηφοφόρους να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ κρίνουν αναγκαία να υπάρξει παράταση και μετά τις 8 το βράδυ και γι αυτό το λόγο συνεδριάζει η ΚΕΦΕ για να πάρει αποφάσεις.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κίνα μετά από κατολίσθηση

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγοι για τουλάχιστον 27 αγνοούμενους. Τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τόνους χώματος. Τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή
Αντιμέτωπες με μια βιβλική καταστροφή βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι κινεζικές αρχές στην πόλη Σενζέν με 7 ακτομμύρια κατοίκους,  μετά την  κατολίσθηση που προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον 22 μεγάλων κτιρίων στην βιομηχανική περιοχή.

«Νέα Ρεπούση» η Αναγνωστοπούλου: Ζητά σχολικά βιβλία Ιστορίας χωρίς εθνικές αναφορές

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξουν τα σχολικά συγγράμματα χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου» και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ - Πώς συνδέει τη Μικρασιατική καταστροφή με το προσφυγικό
Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου», και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δηλώνει σε συνέντευξη της, στην «Καθημερινή» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μετά την πολύμηνη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την ιδεολογική της αντίθεση για τους τελευταίους, εκφράζεται θετικά, αποκλείοντας κάθε περίπτωση πολιτικού καιροσκοπισμού.