Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ



ΓΙΑ ΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Ξεκάθαρη, υπεύθυνη, σύγχρονη και επικαιροποιημένη θέση χαρακτήρισε την τροπολογία που  κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο ο βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Ο Μιχάλης Μπεκίρης μιλώντας από το βήμα της Βουλής επεσήμανε την ανάγκη να γίνει δεκτή η σχετική τροπολογία της Ν.Δ. καθώς έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την έννοια του κράτους δικαίου , την τήρηση των νόμων και την προστασία των πολιτών. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην στρεβλή κατάχρηση του ασύλου, ευθύνες που επιμερίζονται και στις πρυτανικές αρχές που για γνωστούς λόγους αδυνατούν να προφυλάξουν τα ιδρύματα που διοικούν, αλλά και στην ισχνή μειοψηφία φοιτητών που δυστυχώς ελέγχουν τα πανεπιστήμια και πολλοί εξ αυτών έχουν επιτρέψει να μετατραπούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε άντρο διακίνησης όπλων , ναρκωτικών , μελών τρομοκρατικών οργανώσεων και οργανωμένου εγκλήματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΑΦΥΛΑΚΤΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Η ΑΧΑΙΑ


Αφύλακτη πολιτεία χαρακτηρίζει την περιοχή της Αχαΐας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης,  λόγω του «κύματος» συνταξιοδότησης  αστυνομικών υπαλλήλων.
Ο Αχαιός πολιτικός  εκφράζει την ανησυχία του και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έλέγχου κατέθεσε ερώτηση προς  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας ότι η έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων στην περιοχή μας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς αφενός την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και, αφετέρου, το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Το μέλλον της Παναγίας Σουμελά στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι Ρώσοι ανέλαβαν πρωτοβουλία. Ο Δρούτσας δίνει συνεντεύξεις
Το θέμα της πνευματικής, βυζαντινής κληρονομιάς (σημ.: την οποία διεκδικούν οι Ρώσοι) και ειδικότερα του μέλλοντος της ορθοδόξου Μονής της Παναγίας Σουμελά, στον ιστορικό Πόντο, τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της...

... Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από τον Ιβάν Σαββίδη, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, βουλευτή της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.