Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Της Καρολ Γρίβα

Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»
Στρατηγός Γ. Γρίβας Διγενής

Ποιος χρειαζόταν την Αμφίπολη;

Της Πολυξένης Αδάμ-Βελένη
Από το parallaximag

Σε πρόσφατη στατιστική που έγινε στις δύο πρώτες δεκαετίες της ετήσιας, επί 28 τώρα χρόνια, αρχαιολογικής συνάντησης του Αρχαιολογικού Έργου στη Μακεδονία και στη Θράκη διαπιστώθηκε ότι οι αρχαιολόγοι του βορειοελλαδικού χώρου κατά μία μεγάλη πλειοψηφία προτιμούν να ανασκάπτουν τάφους και νεκροταφεία ή μεμονωμένα ταφικά μνημεία και σύνολα. Αντίθετα, χαμηλά στην προτίμησή τους βρίσκονται οι ανασκαφές πόλεων ή άλλων κτηριακών συνόλων δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Τυχαίο; Καθόλου. Η ενασχόληση με την «ταφολογία» είναι άμεσα επικερδής, είναι αυτή που φέρνει γρήγορα κι εύκολα αποτελέσματα κατ’ αρχάς στον ίδιο τον ανασκαφέα, αφού αποπερατώνεται σε πολύ συντομότερο διάστημα, από ό,τι η ανασκαφή δημόσιων κτηρίων, σπιτιών, ναών κ.ο.κ.

Βρέθηκε ο τάφος του Θερβάντες(Βίντεο)

Βρέθηκε ο τάφος του Θερβάντες
Τι μπορεί να κρύβει ένα ξύλινο φέρετρο με τα αρχικά MC; Πιθανώς κάτι που αναζητά η Ισπανία εδώ και πολύ καιρό.
Τα οστά ενός δοξασμένου τέκνου της, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (στα ισπανικά γράφεται Cervantes). Ο τάφος του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, ώστε να μπορούν οι πολυπληθείς ανά τον κόσμο θαυμαστές του να τον επισκέπτονται.
Φαίνεται όμως πως η ώρα έφτασε. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» οι ερευνητές, που ψάχνουν τα κατάλοιπα μιας εκκλησίας του 17ου αιώνα, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στη Μαδρίτη, βρήκαν το Σάββατο ένα φέρετρο με τα αρχικά MC φτιαγμένα από πρόκες που εξέχουν κατά ενάμιση πόντο.

Ενεργειακές γαλλοκυπριακές διαπραγματεύσεις

Του Ν. Λυγερού

Τώρα που βλέπουμε αντικειμενικά ότι υπάρχουν ενεργειακές γαλλοκυπριακές διαπραγματεύσεις όσον αφορά στην αδειοδότηση, ενώ είχε ανακοινωθεί από όλους ότι υπάρχει ήδη αποχώρηση, κανείς δεν λέει ότι είχε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του, που μάλιστα παρουσίασε ως ξεκάθαρα δεδομένα. Έτσι, ο κόσμος που έχει ήδη ηττοπάθεια, άκουσε αυτές τις πληροφορίες και γονάτισε ακόμα περισσότερο για το τίποτα. Επίσης, διευκρινίζεται πλέον ακόμα και από τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα όσον αφορά στις τροποποιήσεις του συμβολαίου μεταξύ της Κύπρου και της γαλλικής εταιρείας.

Η συνέχεια του αγώνα

Του Ν. Λυγερού

Η συνέχεια του αγώνα καθορίζεται από τους αγωνιστές και από την ανάγκη που νοιώθουν να εκπληρώσουν μια αποστολή. Όταν αυτό αφορά το εθνικό πλαίσιο, τίποτα δεν αλλάζει λόγω των κομμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ΑΟΖ, διότι είναι απαραίτητο για το μέλλον της. Η θάλασσα δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένη από τις προοπτικές μας, επειδή δεν έχουμε τα κότσια να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει για τον ζεόλιθο και την καινοτομία. Έτσι όσοι νομίζουν ότι οι κομματικές κινήσεις έχουν κάποια σημασία πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ουσία είναι μόνο οι εθνικές πράξεις.

ΑΟΖ και κυπριακή Εκκλησία

Του Ν. Λυγερού

Το θέμα της ΑΟΖ αγγίζει τους πάντες όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Όμως καθώς στην Κύπρο έχει περάσει σε πρακτικό επίπεδο, έχει ακόμα περισσότερη σημασία. Επίσης βλέπουμε το εξής φαινόμενο, κάθε φορά που έχουμε νέα δεδομένα όταν είναι πολύ θετικά, θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικά. Διότι είμαστε στο πλαίσιο της ηττοπάθειας. Και μερικοί το εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν ιδέες του ραγιαδισμού. Έτσι εμφανίζονται πληροφορίες που δεν είναι ολοκληρωμένες για να προκαλέσουν πανικό μέσω κινδυνολογίας.

Επί τάπητος το Κέντρο Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού

Το θέμα της ίδρυσης του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου.
 
«Συζητήσαμε την ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην περαιτέρω αξιοποίησή του, κάτι που εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνουμε για την πολιτισμική αναβάθμιση του δήμου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Θρήνος στην ΠΑ - Ποιοι ήταν οι δύο άτυχοι πιλότοι της μοιραίας πτήσης του F-16 στην Ισπανία

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του μοιραίου F-16 Block 50 που συνετρίβη στην Ισπανία, όπως επισήμως επιβεβαιώνει ανακοίνωση του ΓΕΑ η οποία εκδόθηκε πρίν απο λίγη ώρα. Πρόκειται για δύο έμπειρους πιλότους, τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη και τον επίσης σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα. Και οι δύο έγγαμοι με παιδιά.
Η είδηση έχει προκαλέσει από χθές το απόγευμα θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη τη χώρα, καθώς ήταν εξαιρετικά απίθανο να έχουν διασωθεί από την τραγωδία στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε, στην οποία έχασαν τη ζωή του συνολικά 10 άνθρωποι (οι περισσότεροι Γάλλοι πιλότοι) και τραυματίστηκαν 21.

ΕΕ: Διαχωρίζει τη θέση της η ελληνική κυβέρνηση για την κρίση στην Ουκρανία - Σχετικά με τις κυρώσεις στη Μόσχα

«Δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας», επισημαίνει, για την επιβολή κυρώσεων, σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στο Μαξίμου, Δημήτρης Τζανακόπουλος
Μπορεί η Πολωνία και η Λιθουανία να απαίτησε περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα έπειτα από την επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, όμως, η Ελλάδα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει την δυσαρέσκειά του με την απόφαση αυτή.

Βενιζέλος: Δεν παραιτούμαι

«Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Όλα -και το θέμα της ηγεσίας- θα συζητηθούν στο συνέδριο»
Διαψεύδεται από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ η πληροφορία ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραιτείται και δρομολογεί τις διαδικασίες για τη διαδοχή του μετά το ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 4,68% που έλαβε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ορκωμοσία με νέο στιλ από τη νέα κυβέρνηση

Εννέα υπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο - Η ορκωμοσία καθυστέρησε επειδή δεν είχαν διευθετηθεί οι λεπτομέρειες της θρησκευτικής ορκωμοσίας και του πολιτικού όρκου - Με μοτοσυκλέτα έφτασε ο υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης - Με παλτό σε έντονο κίτρινο χρώμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Δερμάτινο φορούσε ο Γ.Βαρουφάκης
Μία ώρα καθυστέρησε η έναρξη της ορκωμοσίας των μελών της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Η νέα κυβέρνηση που θα κληθεί να αλλάξει την ιστορία είναι γεγονός. Το υπουργικό σχήμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και η είδηση κάνει τον γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δείτε αναλυτικά τους νέους υπουργούς στην ειδική εφαρμογή EXPOSURE στο τέλος της ανάρτησης.
Ισχυρή κυβέρνηση με μικρό και ευέλικτο σχήμα επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να στείλει μήνυμα προς το εξωτερικό και τους δανειστές, αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας.
Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί έχουν κατά γενική ομολογία πλούσια εμπειρία στον τομέα τους, ενώ το πολιτικό και επαγγελματικό τους παρελθόν είναι κρυστάλλινο.