Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Έγχρωμες φωτογραφίες από τον Β' ΠΠ που προκαλούν δέος - ΔΙΝΟΥΝ «ΧΡΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Β'ΠΠ που δείχνουν την τραγική δύναμη των γεγονότων της εποχής. Ο Β' ΠΠ ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία της Ανθρωπότητας τουλάχιστον μέχρι την επόμενη καθώς 60.000.000 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Η δύναμη της φωτογραφίας είναι εξ'ορισμού τεράστια καθώς απαθανατίζει την στιγμή φανερώνοντας σε αυτόν που την βλέπει λεπτομέρειες που δεν τις αντιλαμβάνεται όταν παρακολουθεί ένα βίντεο (που είναι συνεχής ροή εικόνων μη επεξεργάσιμων από τον εγκέφαλο).

Έξυπνη Ιστορία και Συνθήκες - Η Ιταλία στα Δωδεκάνησα

Του Ν. Λυγερού

Σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής, ο Κλεμανσώ έγραφε ότι: «Δεν υπογράφουμε Συνθήκες για να τελειώσουμε πολέμους, αλλά για ν’ αρχίσουμε τους επόμενους». Στην έξυπνη ιστορία η χρήση της στρατηγικής είναι θεμελιακή, όμως το υπόβαθρό της το πιο βαθύ είναι βέβαια η ίδια η Ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια είναι όχι μόνο υπέρ των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας για το μέλλον, αλλά ήδη από τώρα υπέρ των Δικαιωμάτων των Αυτόχθονων Λαών.

Η Συνθήκη Σεβρών ως επίλυση προβλημάτων

Του Ν. Λυγερού

Όσοι μιλούν για τη Συνθήκη της Λωζάνης ξεχνούν ότι είναι απαράδεκτη, επειδή δεν σέβεται τους αυτόχθονες λαούς της Μικράς Ασίας. Έγινε μόνο και μόνο προς όφελος της Τουρκίας λόγω φοβιών και ραγιαδισμού. Και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Μικρά Ασία οφείλονται στο γεγονός ότι ουσιαστικά και πρακτικά αυτή η Συνθήκη δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στους Αρμένιους, στους Ασσύριους, στους Έλληνες, στους Κούρδους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλεβίτες και οι Σουφί είναι ανάλογα αν και δεν είναι του ίδιου τύπου. Σε κάθε περίπτωση αυτή η Συνθήκη που ήταν προβληματική εξ αρχής, παραμένει ένα πρόβλημα και τώρα.

Η Μικρά Ασία δεν ανήκει στην Τουρκία

Του Ν. Λυγερού

Αντί ν’ ακούμε κάθε ιστορική γελοιότητα λόγω άγνοιας και βαρβαρότητας και κάθε φορά να ψάχνουμε το κατάλληλο επιχείρημα για ν’ απαντήσουμε, θα ήταν καλό να επικεντρωθούμε στα θεμελιακά ερωτήματα. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια αν η Τουρκία έχει δικαιώματα στη θάλασσα και στα νησιά, διότι πολύ απλά δεν έχει. Δεν δημιούργησε τίποτα και μόνο κατάστρεψε. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι πιστεύει ότι η Μικρά Ασία της ανήκει εξ ολοκλήρου. Σ’ αυτήν την προσέγγιση, που έχει το χαρακτηριστικό του μονόπλευρου, έχει ξεχάσει γιατί θεώρησε αναγκαίο να διαπράξει μια τριπλή γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων και να συνεχίζει τώρα με τους Κούρδους.

Προκαλεί ο Έντι Ράμα: Η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς - Τρικυμία εν κρανίω από τον Αλβανό πρωθυπουργό στο Facebook

Φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Αθήνα κάποτε κατοικούνταν κυρίως από αλβανόφωνους - Πώς συγκρίνει την Αθήνα με την Χειμάρρα και τι λέει για τον επίσκοπο Δούσμανη και τον Μοροζίνι
Με προκλητικό τρόπο αντέδρασε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών στην Χειμάρρα.

Ο Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο Facebook,  δηλώνει ότι η Ακρόπολη διασώθηκε από έναν Αλβανό, αλλά αναφέρει ακόμα ότι η Αθήνα κατοικείτο από αλβανόφωνους.