Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μετά την Σταύρωση έρχετε πάντα η Ανάσταση...Καλή Ανάσταση


 

Τούρκος αρθρογράφος: «Απειλή για την Τουρκία η γενοκτονία των Ποντίων»

Ποντιακό ζήτημα: Σχόλιο του Zafer Şahin στη Milliyet υποστηρίζει, ότι μετά τους Αρμενίους σειρά έχει η γενοκτονία των Ποντίων και καλεί τους Τούρκους σε επαγρύπνιση.

Η 24η Απριλίου αποτελεί ιστορική μέρα λόγω της διακήρυξης Μπάιντεν με την οποία αναγνωρίζονται τα γεγονότα του 1915 ως «αρμενική γενοκτονία». Οι αντιδράσεις στην Τουρκία ήταν εντονότατες. Στο τραπέζι έπεσε το θέμα της αμερνικανικής βάσης του Ιντζιρλίκ στην Αντάνα με τις τουρκικές εφημερίδες να ζητούν μέσω πρωτοσέλιδων χτυπημάτων να κλείσουν οι βάσεις.

Ισραηλινή έκθεση: Αντισημίτες, ρατσιστές, οι Τούρκοι “γκρίζοι λύκοι”

Ως αντισημιτική, ρατσιστική απέναντι στις μειονότητες, και αντιδημοκρατική, περιγράφει μια πρόσφατη μελέτη την οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» και ζητάει από το κράτος και τις αρχές ασφαλείας να αναλάβουν επειγόντως δράση, αναφέρει η γερμανική Tagesschau.

Η μελέτη διενεργήθηκε από την Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) του Βερολίνου, η οποία τάχθηκε υπέρ της συνεπούς δράσης στην αντιμετώπιση της οργάνωσης στη Γερμανία. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ένωση δεν υστερεί ιδεολογικά σε καμία περίπτωση κατώτερη από άλλες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας εισηγείται αλλαγή στρατηγικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία

Μετά το αμερικανικό «χαστούκι» στην Τουρκία του Ερντογάν, με την απόφαση του πρώτου Αμερικανού προέδρου στην ιστορία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τεράστια αίσθηση προκαλούν οι προτάσεις προς τον Τζο Μπάιντεν, για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει απέναντι στην Τουρκία, από το Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA).

Ειδικότερα, την αλλαγή στρατηγικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η νέα αμερικανική διοίκηση την κυβέρνηση Ερντογάν, αναδεικνύει η πρόσφατη έκθεση (Μάρτιος 2021) του Ινστιτούτου JINSA, με τίτλο «Όχι πια πολύτιμη; Μια αμερικανική στρατηγική για μια μοναχική Τουρκία» («Precious No More? A U.S. Strategy for a Lonely Turkey»).

U.S Army: Εντυπωσιακά πλάνα του πεδίου μέσα από τα νέα κιάλια νυκτερινής όρασης(Βίντεο)

Μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες του αμερικανικού Στρατού Ξηράς (U.S Army), η Ταξιαρχία «Lancer» της 2ης Μεραρχίας Πεζικού, δημοσίευσε εντυπωσιακά πλάνα, από την χρήση των νέων οπτικών μέσων που διαθέτει, τα οποία επιτρέπουν στους Αμερικανούς στρατιώτες να κάνουν «τη νύχτα μέρα», με τα υπερσύγχρονα κιάλια νυχτερινής όρασης ENVG-B.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα νέα αυτά κιάλια που ονομάζονται «Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars» επιτρέπουν στους στρατιώτες να έχουν μια πιο καθαρή και πιο σαφή εικόνα μέσα

Η αγορά των νέων φρεγατών συμβόλαιο ασφαλείας έναντι των Τούρκων;

Η Ελλάδα θα πάρει μία σημαντική απόφαση τους επόμενους μήνες για την αγορά νέων φρεγατών. Προηγήθηκαν οι αποφάσεις για την αναβάθμιση των F-16 και την απόκτηση των Rafale, και η αντιμετώπιση ορισμένων ανοικτών μακροχρόνιων «πληγών». Ταυτόχρονα υλοποιούνται αποφάσεις όπως αυτή για την ενιαία διοίκηση των ειδικών δυνάμεων, η οποία συζητείται από την κρίση των Ιμίων και μετά. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια λαμβάνονται αποφάσεις και γίνονται πράγματα στον χώρο της άμυνας, που είχε μείνει πολύ πίσω λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η αγορά των φρεγατών είναι μία δύσκολη, σύνθετη απόφαση. Αν η Ελλάδα ήταν ένας κλασικός

Τό κρυφό χαστούκι Μπάιντεν στόν Ἐρντογάν

Πῶς οἱ Ἀμερικανοί ἄσκησαν βέτο στήν κύρωση τοῦ τουρκο-λιβυκοῦ μνημονίου στό Κοινοβούλιο τῆς Λιβύης – Τήν εἶχε ἀπαιτήσει ἀπό τόν μεταβατικό Πρωθυπουργό Ντμέιμπα ὁ Ἐρντογάν προσφάτως στήν Ἄγκυρα

ΒΑΡΙΔΙ ἀποδεικνύεται γιά τό καθεστώς Ἐρντογάν καί τό παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, τό ὁποῖο δέν ἔχει ἀκόμη ἐπικυρωθεῖ ἀπό τήν Βουλή τῆς Λιβύης. Λίγες ἡμέρες μετά τό ἠχηρό ράπισμα πού ὑπέστη ἡ Τουρκία ἀπό τόν Ἀμερικανό Πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, ὁ ὁποῖος ἀπεριφράστως ἐχαρακτήρισε «γενοκτονία» τό ἔγκλημα κατά τῶν Ἀρμενίων, ἀποκαλύπτεται ὅτι ἡ ἀμερικανική διπλωματία διαδραματίζει ἐνεργό ρόλο στήν προσπάθεια γιά σταθεροποίηση στήν Μεσόγειο.

Κυπριακό: Τίναξαν στον αέρα την Πενταμερή Τουρκοκύπριοι και Άγκυρα

Σε εκτροχιασμό των συνομιλιών για το Κυπριακό στην Γενεύη οδήγησε όπως αναμενόταν η άκαμπτη θέση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για δύο κράτη.

Ένα ναυάγιο που χρεώνεται και ο ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες, ο οποίος, παρ' ότι δεν είχε προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία της συνάντησης, εντούτοις επέμεινε να συγκληθεί, ενώ κατά την διάρκεια της υπέκυψε και στις πιέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσω του εγγράφου που διέρρευσε χθες, για την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο.

Το ναυάγιο των συνομιλιών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος μάλιστα

Ο Εύζωνας και η συγκίνηση της αδερφής του

Από τον ilias proufas
Από το kranosgr

Μια ανάρτηση για την υπερηφάνεια που νιώθουν οι οικογένειες των ευζώνων έκανε η Προεδρική Φρουρά στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω….δακρύζω», τιτλοφορείται η ανάρτηση στην οποία έχει παρατεθεί η φωτογραφία ενός εύζωνα τον οποίο κοιτάει η αδερφή του γεμάτη υπερηφάνεια.

Τὸ ἀναστάσιμον Μέγα Σάββατον

Διονυσίου Ἀνατολικιώτου
διδάσκοντος καθηγητοῦ τοῦ Τυπικοῦ,
στὸ Εὐρωπαϊκὸ Παν/μιο Κύπρου

symbole@mail.com

  

Σὲ παλαιότερο ἄρθρο μου εἶχα σημειώσει ὅτι «δύο εἶναι τὰ μόνα Σάββατα τοῦ ἔτους ποὺ ἔχουν περιεχόμενο ἀναστάσιμο σὰν τὶς Κυριακές, τὸ Σάββατον τοῦ Λαζάρου καὶ τὸ Μέγα Σάββατον».  Καὶ τότε μὲν εἴχαμε ἀσχοληθῆ μόνον μὲ τὸ Σάββατον τοῦ Λαζάρου («᾿Εκκλησιολόγος», φ. 357, Πάτραι 12/4/2014), γι᾿ αὐτὸ τώρα θὰ δοῦμε μὲ συντομία τὰ ἀναστάσιμα στοιχεῖα τοῦ Μ. Σαββάτου.