Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η ζωή και το έργο του Πλάτωνα μέσα από ένα βίντεο έξι λεπτών

Ο Πλάτων ήταν ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους φιλόσοφους στον κόσμο. To σύνολο του έργου του, συχνά τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με τον δάσκαλο του, Σωκράτη, και τον μαθητή του, Αριστοτέλη.
Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο ενώ άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι τις μέρες μας.

Δεν υπάρχει Κυπριακό χωρίς εδαφικό - Διαπραγματευτικό λεξιλόγιο

Δεν υπάρχει Κυπριακό χωρίς εδαφικό
Του Ν. Λυγερού

Οι πρόσφατες δηλώσεις περί διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού εμπεριέχουν στοιχεία ουσίας, αφού μαθαίνουμε επίσημα, ακόμα και με παράξενο τρόπο βέβαια, τα θέματα των συνομιλιών, αλλά και τα θέματα που δεν μπήκαν καν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, τουλάχιστον προς το παρόν. Έτσι από την ανάλυση της θεματολογίας αντιλαμβανόμαστε ότι τέθηκαν τα πιο εύκολα ή τουλάχιστον διαχειρίσιμα σε πρώτο στάδιο, ενώ οι διαπραγματευτές απέφυγαν τα δύσκολα και ειδικά το εδαφικό. Με άλλα λόγια η σειρά των διαπραγματεύσεων αποτελεί μια ένδειξη καλής θέλησης, όχι όμως μια στρατηγική επίλυσης του Κυπριακού, ειδικά όταν αυτή παρουσιάζεται ως ένα πρόβλημα που είναι επιλύσιμο σε μερικούς μήνες.

Από τον τζόγο στο πετρέλαιο - Το άνοιγμα των προσφορών υδρογονανθράκων

Το άνοιγμα των προσφορών υδρογονανθράκων
Του Ν. Λυγερού


Με μία θεαματική καθυστέρηση, αφού το περιμένουμε εδώ και μήνες, θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών υδρογονανθράκων. Βέβαια έχει προηγηθεί ο διωγμός από όλα τα πολιτικά και δογματικά εμπόδια που υπήρχαν. Διότι πριν υπήρχε ακόμα και θεσμική αντίδραση προς τους υδρογονάνθρακες. Το είδαμε με ξεκάθαρο τρόπο στον μεγάλο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, αφού καταλήξαμε να έχουμε μόνο τρία θαλάσσια οικόπεδα με μοναδικές υποψηφιότητες μάλιστα.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ-Πούτιν σε Γερμανούς δημοσιογράφους:Δεν είμαι φίλος ή γαμπρός σας! Είμαι ο Πρόεδρος της Ρωσίας!(Βίντεο)

Καμία σχέση με τον Alexis!
Αυτά δήλωσε ο Πούτιν αφήνοντας άφωνους τους δημοσιογράφους της BILD!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΛΛΑ… Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Ο πόλεμος με τους Κούρδους στην Τουρκία συνεχώς γίνεται όλο και πιο άγριος. Τώρα οι συγκρούσεις γίνονται μέσα στην ίδια την Κωνσταντινούπολη, όπου σχεδόν καθημερινά, ιδιαίτερα τις νύχτες, σε πολλά προάστια ακούγονται πυροβολισμοί και διεξάγοντα κανονικές μάχες μεταξύ της Στρατοχωροφυλακής και των Κούρδων.

Δήλωση - βόμβα: Μόνον τυχαίος δεν ήταν ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (Βίντεο)

Ο πιο στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε ο ίδιος στο πλευρό του ιεράρχη.
«Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτω», είπε ο αρχιμανδρίτης Επιφάνειος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Astra του Βόλου.
«Η χώρα θα ήταν διαφορετική αν ζούσε. Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκίνησαν από την επομένη του θανάτου του. Θα τα πω όπως τα νιώθω. Ο Χριστόδουλος θα ήταν μεγάλο αγκάθι στην ιστορία αυτή. Μεγάλο εμπόδιο. Γιατί θα μετουσίωνε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για αντίσταση και ανάκαμψη», είπε.

Ξεσηκωμός στο νησί - Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους Ο Καμμένος προσγειώθηκε στην Κω με τη... δεύτερη(Βίντεο-Φωτο)

Από το protothema

Το Σινούκ που μετέφερε τον Καμμένο έφυγε για Λέρο γιατί δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κω - Εκεί ο υπουργός βγήκε για 20 λεπτά αλλά σε διαφορετικό σημείο από το ακίνητο που προορίζεται για hot spot - Το πρωί ειδική πτήση C-130 είχε μεταφέρει ΜΑΤ στο νησί
Μπορεί οι κάτοικοι της Κω να βγήκαν σήμερα στους δρόμους και να μην άφησαν το Σινούκ που τον μετέφερε να προσγειωθεί στο hot spot, εκείνος όμως επέμεινε και αφού πήγε στη Λέρο επέστρεψε στο νησί του Ιπποκράτη και προσγειώθηκε κρυφά σε κάποιο άλλο σημείο.

Θα κλείσουν και τα λιμάνια οι αγρότες - Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τη απόρριψη της πρότασης Κατρούγκαλου αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες στη σημερινή μεγάλη συνέλευση της Κομοτηνής - «Μπλόκο» στα σύνορα με Τουρκία και Βουλγαρία - Κλειστά για 12 ώρες και σήμερα τα Τέμπη - Δείτε πού υπάρχουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και πότε κλείνουν οι δρόμοι
Σε ήπιο κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης η μεγάλη πανελλήνια συνέλευση των αγροτών στην Κατερίνη. Στην σημερινή συνάντηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00, πάρθηκαν οι αποφάσεις σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν από εδώ και στο εξής οι αγρότες, κυρίως αναφορικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό.