Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Γιατί Η Ελλάδα Έχει Εισχωρήσει Τόσο Βαθιά Μέσα Μας; Εκπληκτικό Βίντεο

Γιατί η Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά μέσα μας; Γιατί ξανά και ξανά όλα τα μονοπάτια μας οδηγούν σε εκείνη; Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξαν κι άλλοι πολιτισμοί… αλλά το βέβαιο είναι, πως κανένας, μα κανένας άλλος δεν έχει τόσο επανεκτιμηθεί, επανερμηνευτεί, διασωθεί και οικουμενοποιηθεί όσο ο Ελληνικός πολιτισμός!

Λόγια του Pedro Olalla de la Vega…

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των Ελληνικών στην Ισπανική Εκπαίδευση. Αριστούργημα … Ένας Ισπανός, μας μαθαίνει σε 41 λεπτά ποιοι είμαστε και τι έχουμε κληρονομήσει… Αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς θα το δούνε ολόκληρο; … Δυστυχώς απαισιοδοξώ… Σχόλιο από κάποιον που είδε το βίντεο, ελπίζω να τον διαψεύσουμε!!!

Δείτε το…

O Πατριάρχης Άγιος Γρηγόριος ο Ε(1746-1821)-'Η επιχειρηθείσα αλλοίωση της ιστορίας

Ο  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε’
 Η επιχειρηθείσα αλλοίωση της ιστορίας

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ
ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΑΠΟ ΤΟ impantokratoros
 
1. Ο Σταυρός του Χριστού
Τον Σταυρό του Κυρίου προβάλλει σήμερα η Εκκλησία εις προσκύνησιν για να μας ενισχύσει στην πορεία προς το Πάσχα. Από την εξουθένωση και την καταισχύνη του Σταυρού επήγασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Συντρίβονται τα ανθρώπινα κριτήρια, οι ανθρώπινες εκτιμήσεις και αξιολογήσεις με το Σταυρό του Χριστού. ό,τι φαίνεται σκάνδαλο, μωρία και ανοησία και καταφρόνια αποδεικνύεται δύναμη, σοφία, αγιασμός και δόξα. Το ξύλο της ντροπής και της αισχύνης, πάνω στο οποίο άφηναν την τελευταία τους πνοή οι μεγαλύτεροι λησταί και κακούργοι, μεταβάλλεται σε σύμβολο και όργανο αγιασμού και δόξης. Μ’ αυτόν εκφράζουμε οι Χριστιανοί την πίστη μας σημειώνοντάς τον στο στήθος μας, αυτόν δίνουμε σαν φυλακτό στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αυτός κοσμούσε και κοσμεί τα σκήπτρα των βασιλέων και τις μίτρες των αρχιερέων, αυτός θρονιάζεται στις κορυφές των ναών. Είναι το ακαταμάχητο όπλο εναντίον των αντιθέων δυνάμεων, η δόξα των αγίων της Εκκλησίας.

Εκφράσεις και γνωμικά του Σωκράτη

Ο Σωκράτης (5ος αιώνας π.χ.), δάσκαλος των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων, αρχικά εξάσκησε την τέχνη του πατέρα του, τη γλυπτική. Την φιλοσοφία την γνώρισε χωρίς τη βοήθεια κάποιου δασκάλου.

 Αν και παρακολούθησε μαθήματα των φυσικών φιλοσόφων και των σοφιστών. Σκοπός της ζωής του ήταν να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του και να τους παροτρύνει να σκεφτούν για το καλό τους και γενικότερα για το νόημα της ζωής.

Εκφράσεις και γνωμικά του Σωκράτη
Ού τό ζήν περί πλείστου ποιητέου,αλλά τό εύ ζήν.
(Δεν πρέπει να βάζουμε σε ανώτερη μοίρα την πεζή ζωή, αλλά την έντιμη,ηθική,
ανώτερη ζωή).


Αισχρόν δε μήδεν πράττε, μηδέ μανθάνε
Ούτε να πράττης ,ούτε να μανθάνης κάτι το αισχρόν
Αν έχεις κάτι δύσκολο να κάνεις, ανάθεσέ το σε έναν τεμπέλη. Θα βρει έναν εύκολο τρόπο να το κάνει.

Ξεπερνούν κάθε όριο οι Τούρκοι -Δείτε την προκλητική διαφήμιση για τα Κατεχόμενα

«Χαλαρώστε στη Βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει ο φόβος του Ευρώ» είναι το σλόγκαν της τουριστικής καμπάνιας του ψευδοκράτους.
Η οικονομική κρίση στην Κύπρο φαίνεται πως είναι βούτυρο στο ψωμί των Τουρκοκύπριων που δεν έχασαν ευκαιρία να «χτυπήσουν» τον τουρισμό της Κύπρου.
Καλούν τους ξένους να επισκεφθούν τη «Βόρεια Κύπρο» γιατί εκεί θα είναι ασφαλείς... αντίθετα, όπως υπονοούν με το... Νότιο τμήμα του νησιού!

Γνωστοποίηση UFO και Βατικανό - Εξωγήινα αρχεία 2013(Βίντεο)

Γνωστοποίηση UFO και Βατικανό - Εξωγήινα αρχεία 2013
Αυτό το επεισόδιο διερευνά την πιθανότητα ότι το Βατικανό έχει επίγνωση της νοήμονος ζωής στο σύμπαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τους θεωρητικούς των UFO, το Βατικανό έχει στην κατοχή του γνώση για εξωγήινη ζωή, εδώ και αιώνες και θα μπορούσε να είναι το μέρος, μίας από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία των UFO.


Να πω ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι το Βατικανό έχει ήδη αποδεχθεί το γεγονός ότι "κατά πάσα πιθανότητα" υπάρχει και άλλη νοήμον ζωή στο σύμπαν, και αυτό ήταν μια πολύ περίεργη δήλωση λόγο του ότι η γραφειοκρατική οργάνωση του αργεί να κινηθεί προς τα εμπρός για κάθε θέμα που αντιμετωπίζει.

Εξωγήινος σε στομάχι δεινοσαύρου.

Εξωγήινος σε στομάχι δεινοσαύρου.
Πρόσφατα στην πόλη της OKLAHOMA βρέθηκαν κόκκαλα ενός γιγαντιαίου δεινοσαύρου. Αυτό δεν είναι το περίεργο. Το περίεργο είναι ότι μέσα στην κοιλιά του δεινοσαύρου βρέθηκε ένας αρσενικός σκελετός που δεν είναι άνθρωπος ούτε πίθηκος όπως λέει ο Δρ Δαβίδ Posvby, ηγέτης μιας κυβερνητικής ομάδας που μελετά τα οστά του δεινοσαύρου. Ο σκελετός που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά του δεινοσαύρου είναι ελαφρύς , έχει ένα δυσανάλογα μεγάλο βολβοειδές κρανίο και οι υποδοχές των ματιών είναι αμυγδαλοειδείς. Το όλο εύρημα χρονολογείται ότι είναι 110 εκατομμύρια χρόνια πριν .


"Δεν μπορώ να σας πω ακόμα ακριβώς τι είναι εκείνο το πράγμα που κατάπιε ο δεινόσαυρος ,αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα θετικά. Δεν είναι άνθρωπος και δεν είναι βεβαίως οποιοδήποτε είδος πίθηκου." Αυτά είπε ο Δρ Δαβίδ....

Πανελλήνιες: Αλλάζουν όλα και... επιστροφή στις δέσμες!

Πανελλήνιες: Αλλάζουν όλα και... επιστροφή στις δέσμες!
Επιστροφή στο παλιό Λύκειο των Δεσμών φαίνεται να ετοιμάζει το υπ. Παιδείας, αφού σύμφωνα με την πρόταση της άτυπης επιτροπής του υπουργείου καταργούνται οι κατευθύνσεις για τη Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών.
Οι κατευθύνσεις καταργούνται και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο 1ος κύκλος εστιάζει στις Κλασικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ο 2ος κύκλος στις Θετικές, στις Τεχνολογικές και τις Επιστήμες Υγείας και ο 3ος κύκλος στις Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.

Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των Γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα Απορούν διεθνείς μελετητές με τη μη πειστική διεκδίκηση όσων χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα

γερμανικες αποζημιωσεις
Με μία τεράστια απορία μένουν όσοι διεθνείς αναλυτές ασχολούνται με το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου που επέβαλε η ναζιστική Γερμανία κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μιας και κανένας δε μπορεί να βρει πειστική δικαιολογία για ποιο λόγο η χώρα μας δεν διεκδίκησε ποτέ τα οφειλόμενα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να δώσει στους κατακτητές περισσότερα από 3.5 δισ. κατοχικές δραχμές κάθε μήνα από το 1942 έως το 1944 προκειμένου να συντηρήσουν τα στρατεύματα τους.
Για τη νομιμότητα και το ύψος τον οφειλών μάλιστα, ουδέποτε έχει διατυπωθεί σοβαρή αντίρρηση από τη γερμανική πλευρά μιας και τα στοιχεία είναι αδιάσειστα.

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να δει την αντικειμενική αδυναμία δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους απέναντι στις τράπεζες έκανε τα αδύνατα δυνατά σε βαθμό γελοιοποίησης των θεσμών, για να περάσει το επενδυτικό νομοσχέδιο μαζί με το κατάπτυστο άρθρο του επενδυτικού νομοσχεδίου που απαλλάσσει από ευθύνες τραπεζίτες και κόμματα για τα «θαλασσοδάνεια» τους!
Η Ολομέλεια της Βουλής για πολλοστή φορά μετατράπηκε σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης με σύσσωμη την αντιπολίτευση να στηλιτεύει τις πρακτικές αυτές και τον Πάνο Καμμένο να προειδοποιεί τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τράγακη με πρόταση μομφής σε βάρος του. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος της αντιπαράθεσης ήταν η μη πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συνόλου του επενδυτικού νομοσχεδίου, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί η επίμαχη διάταξη.

Reuters:Η Κύπρος πουλάει αποθέματα χρυσού

Η Κύπρος αναμένεται να πωλήσει αποθέματα χρυσού προκειμένου να εξασφαλίσει 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο επικαλείται το Reuters.
«Η Κύπρος συμφώνησε να πωλήσει πλεονάζοντα αποθέματα χρυσού για να εξασφαλίσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλύψει μέρος της δικής της συνεισφοράς στην δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει με τους διεθνείς πιστωτές, σύμφωνα με μια αποτίμηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Λευκωσίας που προετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο ειδήσεων.

Χάγη: Απομακρύνθηκε από το δικαστήριο ο Μλάντιτς

Το δικαστικό συμβούλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απομάκρυνε τον κατηγορούμενο για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς από τη δικαστική αίθουσα, επειδή φώναζε δυνατά και είπε στον προστατευόμενο μάρτυρα της εισαγγελίας που κατέθετε, ότι ψεύδεται.

Ο Ράτκο Μλάντιτς οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της κατάθεσης του μάρτυρα. Αρχικά, ο προεδρεύων δικαστής Άλφονς Όρι τον προειδοποίησε να μην φωνάζει και στη συνέχεια του είπε να περάσει έξω.

Διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία προανήγγειλε ο Αβραμόπουλος

Τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχθηκε στο προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για όλες τις διεθνής εξελίξεις, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος προανήγγειλε την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Μετά από την ερώτηση του κ. Παπούλια «τι γίνεται με τις αποζημιώσεις;», ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «υπεβλήθη ένα πόρισμα το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Διότι εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική. Διότι η πολιτική βάση είναι δεδομένη, η κυβέρνηση προώθησε -ως όφειλε- αυτό το θέμα και βέβαια, περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

ΚΚΕ: Ούτε σύνεδροι οι διαφωνούντες Σκυλλάκος και Μπογιόπουλος

Με εισήγηση της απερχόμενης γενικής γραμματέως κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κρατά σταθερά τα τελευταία 22 χρόνια το τιμόνι της κομματικής ηγεσίας, ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου (Προγραμματικού) Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Το κύριο ζητούμενο του Συνεδρίου είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που θέλουν την κυρία Παπαρήγα να μην επιδιώκει την ανανέωση της θητείας της, το βράδυ της Κυριακής, οπότε θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος.

«Σιγή ιχθύος» -και- από τα Σκόπια για τη νέα πρόταση Νίμιτς

«Σιγή ιχθύος» σχετικά με τη νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων τηρούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μία ημέρα μετά την υποβολή της πρότασης του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στους πρέσβεις της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, η κυβέρνηση της γείτονος δεν έχει σχολιάσει τη νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας.

«Χθες παραλάβαμε νέες ιδέες από τον κ. Νίμιτς, αλλά δεν θα τις σχολιάσω, για να μην διαταραχθεί η διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του μεσολαβητή» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, (μην) απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Συμπλοκές και συλλήψεις στην Κόρινθο(Βίντεο)

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

Πολυπληθής ομάδα Αφγανών κρατουμένων εξεγέρθηκε, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και κατά την διάρκεια του προαυλισμού, άναψε φωτιές καίγοντας στρώματα, έβαλε φωτιά κι έκαψε έναν οικίσκο που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να κάψουν και το υπόγειο του κτιρίου, που βρίσκεται λεβητοστάσιο.

Είχε κάνει το σπίτι του θησαυροφυλάκιο

Το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης εμπορίας και διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων, και ξεπλύματος μαύρου χρήματος πραγματοποίησε ελέγχους με κοινή επιχείρηση της Περιφερειακής Δ/νσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης και Ε΄ Τελωνείου Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του Οικονομικού Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ανεπάγγελτος Έλληνας υπήκοος κατείχε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης τα ακόλουθα:

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις στην Ιερισσό

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα, κατά την επιχείρηση προσαγωγής από την αστυνομία δύο ατόμων, ως υπόπτων για εμπλοκή στην επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

Κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει έξω από το χωριό οδοφράγματα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο Νόαμ Τσόμσκι στο πλευρό των Ελλήνων... «Γερμανοί θέλουν να αποκτήσουν ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα!»(Βίντεο)

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες». Αυτό εκτιμά ο κορυφαίος αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος μιλώντας στο Δουβλίνο, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, αναφέρθηκε στην κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην κατάσταση της Ελλάδας.

Ο κ. Τσόμσκι πρότεινε τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις «απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά», ενώ υπογράμμισε πως τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο αντιγερμανισμός βρίσκεται σε έξαρση, κάτι που αφήνει περιθώρια σοβαρών διεκδικήσεων.

Τι συζητήθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας

Πεντέμιση ώρες διήρκεσε η μαραθώνια συνάντηση των επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 17:45 το απόγευμα, αφού προηγουμένως συμπληρώθηκαν πεντέμιση ώρες διαπραγματεύσεων.

Οι υπάρχουσες ενδείξεις δείχνουν ότι η συμφωνία δεν είναι προ των πυλών και έτσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να μεταβεί στο Δουβλίνο για το Γιούρογκρουπ της Πέμπτης χωρίς τη συμφωνία με την Τρόικα στις βαλίτσες του. Όπως έλεγε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την πολύωρη συνάντηση με την Τρόικα της Τρίτης «υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα σε εκκρεμότητα. Δεν θα κλείσουμε έως την Παρασκευή. "Αγκάθι" παραμένει το δημόσιο, για αυτό και καλέσαμε και τον κ. Μανιτάκη στη σύσκεψη» τόνιζε η ίδια πηγή.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο 0,01% κινείται μέχρι τις 13:32 ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΚ στις 101,47 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,4 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,03%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν, την ίδια ώρα στις €30.264,62.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο Δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,11%, της Εναλλακτικής Αγοράς 0,08% και των Επενδυτικών 0,25%.

Τριήμερο... "φωτιά" για τις τράπεζες στο Χ.Α. - Ανοδικό χατ-τρικ για τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το  capital.gr

Στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 900 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, συμπληρώνοντας έτσι τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 9,74%.

Σε αυτό το τριήμερο… «φωτιά» για τις τράπεζες, με αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών, η Eurobank «μετράει», από το κλείσιμο της Παρασκευής, αθροιστικά κέρδη 96%, ενώ στο ίδιο διάστημα η Τρ. Πειραιώς ενισχύεται συνολικά κατά 39,38% και η Alpha Bank κατά 28,25%!

Παπαφλέσσας (1788-1825) - Ο Λεωνίδας της Επανάστασης του 1821

Από το pare-dose
«Θα πολεμήσω τον Ιμπραήμ και θα πεθάνω ή θα νικήσω...».
Παπαφλέσσας.
Ο Παπαφλέσσας ήταν κληρικός, πολιτικός, φλογερός κι ενθουσιώδης αγωνιστής, ήρωας αλλά και πρωτεργάτης της Eλληνικής Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε στην Πολιανή Μεσσηνίας το 1788 και ήταν το 28ο παιδί του Δημητρίου Φλέσσα και της Κωνσταντίνας Ανδροναίου, δευτέρας συζύγου του Δημητρίου. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Φλέσσας.
Φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, και μόνασε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς, στην Καλαμάτα. Όταν χειροτονήθηκε ιερομόναχος έλαβε το εκκλησιαστικό όνομα Γρηγόριος (Γρηγόριος Φλέσσας, παπάς=Γρηγόριος Παπαφλέσσας). Εξαιτίας του χαρακτήρα του και επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τους Τούρκους, εγκατέλειψε την Πελοπόννησο, απειλώντας (σύμφωνα με τα απομνημονεύματα Φωτάκου) «Βρε κερατάδες Τούρκοι να πάτε πίσω εις τον αφέντην σας τον κερατά, να του ειπείτε ότι εγώ φεύγω δια την Πόλιν, και δεν θα γυρίσω πίσω απλούς καλόγηρος. Ή δεσπότης θα έλθω, ή πασάς».

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Dow14.673,4659,98 0,41%  



  Nasdaq3.237,8615,61 0,48%  

Η Wall Street χθες
Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο βιομηχανικός Dow Jones σε κλίμα αισιοδοξίας καθώς ξεκινά στις ΗΠΑ η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων με την Alcoa να ανοίγει χθες την αυλαία ανακοινώνοντας καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Η Alcoa άνοιξε χθες την περίοδο των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ ανακοινώνοντας αύξηση 59% στα κέρδη του α΄ τριμήνου από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του αλουμινίου ανακοίνωσε κέρδη 149 εκατ. δολ. ή 13 cents ανά μετοχή από 94 εκατ. δολ. ή 9 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 11 cents ανά μετοχή από 10 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα έσοδα υποχώρησαν 2,9% στα 5,83 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 8 cents ανά μετοχή με έσοδα 5,88 δισ. δολ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 59,90 μονάδες (0,41%) κλείνοντας στις 14.673,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 15,60 μονάδων (0,48%) και έκλεισε στις 3.237,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,50 μονάδων (0,35%) κλείνοντας στις 1.568,60 μονάδες.