Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Γράμματα Σπουδάματα-Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία του Ελληνισμού(Βίντεο)

Γράμματα Σπουδάματα
Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και η Μακεδονία του Ελληνισμού

Στους Βουλιαράτες μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν τα οστά των 100 Ελλήνων Πεσόντων του έπους 1940 (Φωτο)

¨"Μυστική" τελετή ενταφιασμού χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης 
 
Τα οστά 100 πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στο αλβανικό μέτωπο που βρεθήκαν κατά την εκταφή στην περιοχή Ντραγκοτ του Τεπελενίου, μεταφέρθηκαν στο ελληνικό νεκροταφείο στους Βουλιαράτες του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.
Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές με επικεφαλή την πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή και παρουσία του Γενικού πρόξενου της Ελλάδος κ. Βασίλη Τόλιο πραγματοποίησαν τελετή ταφής καθώς και τρισάγιο στην μνήμη των ηρώων του έπους 1940 όπου βρίσκονται στο συγκεκριμένο κοιμητήριο.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

Από το nikosxeiladakis

Οι εξελίξεις στην κεντρική Βαλκανική και όχι μόνο άρχισαν να τρέχουν με μια ταχύτητα που δύσκολα μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει και εκ του γεγονότος της εμπλοκής πολλών δυνάμεων. Διαγράφεται πλέον ορατός ο κίνδυνος να πληγούν ανεπανόρθωτα τα εθνικά μας συμφέροντα, ακόμα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας με ανυπολόγιστες συνέπειες, γι αυτό επιβάλλεται να υπάρξει εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση κάθε… «ενδεχομένου» και κυρίως να κρατηθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες.
Ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας φαίνεται ότι επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δίνη ενός κυκλώνα που κανείς δεν ξέρει την εξέλιξή του. Οι απειλές για απελάσεις διπλωματών και οι φήμες για αναβολή του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ στην Αθήνα, αλλάζει τα δεδομένα.

Μαξίμου: Λέγοντας «διευθέτηση συνόρων» με την Αλβανία ο Τσίπρας εννοούσε τις πυραμίδες και τα… βάτα(Βίντεο)

Aντιδράσεις και ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
Ενώ η Κομισιόν «μάζεψε» άρον – άρον τη δήλωση του επιτρόπου της Γιοχάνες Χαν ότι Αθήνα και Τίρανα συζητούν για τροποποίηση συνόρων, και ο ίδιος ο επίτροπος ζήτησε συγγνώμη, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, είπε χαρακτηριστικά:

Μόσχα στον Ελληνα πρέσβη: Παράλογες οι απελάσεις, είναι δάκτυλος των ΗΠΑ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Λαβρόφ-Κοτζιάς /Φωτογραφία Αρχείου: ΑΡ
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, στη Μόσχα μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.
Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Νέος υποψήφιος πρώτος αριθμός με 900.969 ψηφία

Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος που ξεκινήσαμε, ανακαλύψαμε έναν υποψήφιο πρώτο αριθμό που πέρασε όλα τα τεστ πριν την ολοκληρωτική πιστοποίηση, ο οποίος έχει 900.969 ψηφία.

Η μαθηματική του μορφή είναι του τύπου τ(18172559-1). Έχει κατασκευαστεί με τη μεθοδολογία LR, δηλαδή με τη χρήση των πρώτων αριθμών 181 και 72559 στους οποίους