Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ : Α' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1912 (ΜΕΡΟΣ Α΄)

 

Γενικά περί των δύο Βαλκανικών Πολέμων

Εισαγωγή

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-1913 έχουν εξαιρετική σημασία για την ιστορία του 20ού αιώνα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειές τους επηρέασαν τις πολιτικές, κοινωνικο-οικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις της περιοχής για πολλές δεκαετίες και ορισμένες από τις επιπτώσεις τους αποτελούν και σήμερα αντικείμενο επιστημονικών αλλά και δημόσιων συζητήσεων. Οι ιστοριογραφίες των χωρών που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους πρότειναν αντιφατικές μεταξύ τους ερμηνείες. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό ότι διαφοροποιήσεις δεν παρουσιάζονται μόνο μεταξύ των διαφορετικών χωρών αλλά και μέσα στα σύνορα της ίδιας χώρας...

Σαν σήμερα η δεύτερη ΜΑΧΗ του Μαραθώνα! Όταν οι Έλληνες απέκρουσαν τους Οθωμανούς

 

Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των 3.000 Οθωμανών Τούρκων του Ομέρ Πασά και 600 Ελλήνων υπό τον Γιάννη Γκούρα, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, εκεί όπου ο Μιλτιάδης είχε νικήσει τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. Η δεύτερη μάχη του Μαραθώνα έγινε στις 5 Ιουλίου 1824 και έληξε, όπως και η πρώτη, με επικράτηση των ελληνικών όπλων.

Τιμή στον ήρωα που στα 19 αγνόησε τον θάνατο για την πατρίδα του

 

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης – Μέλος του ΙΗΑ

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Έλληνας επαναστάτης και ποιητής που γεννήθηκε στην Πάφο στις 26 Φεβρουαρίου 1938 και απαγχονίστηκε από τους Άγγλους στην Λευκωσία, στα 19 του χρόνια,  στις 14 Μαρτίου 1957.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος και η δύναμη της εικόνας στον πόλεμο του 21ου αιώνα

 

Οι «παρεμβάσεις» Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας, με το βλέμμα στις κάλπες

 

Του  Δρ. Γιώργου Φίλη PhD Διδάκτορος Γεωπολιτικής, Καθηγητή Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτή Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητή γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Η Μαδρίτη και το «αλλού η θάλασσα κι άλλου το πλοίο»: Οι λάθος αναγνώσεις για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, που ακόμη «δεν κρίθηκε»

 

NATO Secretary General Jens Stoltenberg (c), together with Turkey’s Foreign Minister, Mevlut Cavusoglu (l), and President Recep Tayyip Erdogan (r), after signing an agreement to unlock the Turkish veto on access from Finland and Sweden to NATO, in Madrid, Spain, 28 June 2022. EPA, Kiko Huesca

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ζούμε, ακόμη, στον απόηχο των όσων διαδραματίσθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και όπως πάντα, επιχειρείται μία συνολική αξιολόγηση, με τα θετικά και τα αρνητικά, τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται.

Η Αμμοχωστοποίηση του Κυπριακού ξανά και οι άθλιοι δημαγωγοί που την έχασαν…

 

Σάββας Ιακωβίδης

Διαχρονικά, η Αμμόχωστος είναι η προσφιλής καταφυγή δημαγωγών και λαϊκιστών. Παίζουν με τον πόνο των Αμμοχωστιανών και περιπαίζουν τους πολίτες ότι αγωνίζονται για τη διάσωσή της. 

Επτά χρόνια από το Δημοψήφισμα: Πώς ο Σύριζα ανήλθε στην εξουσία

 

  Οραματικός μηδενισμός, εθνομηδενισμός, εμφύλια διαμάχη

του Γιώργου Καραμπελιά

Συμπληρώνονται σήμερα επτά χρόνια από το καταστροφικό, διχαστικό και αχρείαστο (εκ του αποτελέσματος) δημοψήφισμα του 2015. 

Πολεμική Αεροπορία: Στην «πρώτη γραμμή» με δεκάδες αποστολές αεροδιακομιδών και αεροπυρόσβεσης

 

Είκοσι ασθενείς, ανάμεσά τους 6 παιδιά, μετέφεραν τα πτητικά μέσα που ανέπτυξε η Πολεμική Αεροπορία από νησιά του Αιγαίου, την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων το τελευταίο τετραήμερο, ενώ συμπληρώθηκαν 45,2 ώρες πτήσης σε 17 αποστολές.

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε «κενό αέρος» η αγορά και αναβάθμιση Τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ- «Βέρτιγκο» στην Άγκυρα – «No jets for Τurkey» και με τροπολογία του Κογκρέσου

 

του Κώστα Σαρικά

Ενώπιον αυτής της ζοφερής για την TuAF πραγματικότητας η Άγκυρα δίνει μάχη για να επιτύχει στις ΗΠΑ την αγορά καινούργιων μαχητικών και τον εκσυγχρονισμό των 80 F-16.Ενώπιον αυτής της ζοφερής για την TuAF πραγματικότητας η Άγκυρα δίνει μάχη για να επιτύχει στις ΗΠΑ την αγορά καινούργιων μαχητικών και τον εκσυγχρονισμό των 80 F-16.

Τουρκικό άγχος: ”Οι Έλληνες αγοράζουν όπλα, κάτι ετοιμάζουν” – Πτήσεις Bayraktar μόνο στα τουρκικά παράλια σήμερα – Ανησυχούν για το σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι Τούρκοι φαίνεται πως ανησυχούν ιδιαιτέρως με την εξοπλιστική ρελάνς της χώρας μας. Έτσι λοιπόν, ο γνωστός Cihat Yaycı ανέφερε:

Η Βουλή ενέκρινε 5 εξοπλιστικά – MQ-9B SeaGuardian και AAV7A1 συζητήθηκαν έντονα

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από τις πιο έντονες σε επίπεδο ερωτήσεων, ήταν η χθεσινή ενημέρωση του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου προς τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων &

Σε κατάθλιψη η Άγκυρα: H αεροπορική υπεροχή έχει χρώμα μπλε από τα Βαλκάνια μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο

 

Η υπεροχή έναντι της Τουρκίας έγκειται στο γεγονός της απόφασης να αναβαθμιστούν 83 F-16 σε Viper, άλλα 38 F-16 Block 50 στο επίπεδο Advanced, την αγορά των 24 Γαλλικών Rafale και ταυτόχρονα το αίτημα της Ελλάδας για 20+20 F-35 που από το 2030 θα εμφανιστούν στην Ελλάδα. Φωτογραφία Πολεμική Αεροπορία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η «αμερικανοποιημένη» σε κουλτούρα TuAF έχει τελειώσει προ πολλού, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές και εξηγούν, ότι οι ιπτάμενοι της γείτονος που συναντούσαν στις Νατοϊκές ασκήσεις είχαν αφήσει πίσω τους τις συνήθειες εξ ανατολών και ασπάστηκαν απόλυτα το δυτικό δόγμα.

La Tribune: Πέντε κορβέτες Gowind στα 2 δισ. ευρώ, ενώ οι Ιταλοί με τις κορβέτες Doha “παίζουν” με τους Τούρκους;

 

Ένα ενδιαφέρον άρθρο φιλοξενεί η γαλλική La Tribune και αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

MQ-9B SeaGuardian: Πιθανότατα το νέο UAV του ΠΝ, χαρακτηριστικά και δυνατότητες

 

Χθες, η επιτροπή εξοπλιστικών συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων και η απόκτηση των MQ-9B SeaGuardian με προϋπολογισμό $ 400 εκατομμύρια. 

«Kαίνε» τον Ερντογάν oι αποκαλύψεις του Πεκέρ για το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Μπάιντεν


 Νέες αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ για το παρασκήνιο της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν

A.P

Άνθρωπος του περιβάλλοντος Ερντογάν επικοινώνησε με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο και πολέμιο του Τούρκου προέδρου Σεντάτ Πεκέρ και του ζήτησε να αναβάλλει τις αποκαλύψεις μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Μπάιντεν, αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

Βέμπερ για τα ελληνοτουρκικά: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας- Τουρκίας αλλά Τουρκίας - Ευρώπης

 

Αποσταθεροποιητικό χαρακτήρισε τον ρόλο της Τουρκίας, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η επάνοδος Νετιανιάχου «ταφόπλακα» στο «φλερτ» Τουρκίας – Ισραήλ

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΚΟΣ 

Όπως είναι φυσιολογικό, το πρώτο πράγμα που θα πράξει ο Νετανιάχου θα είναι η επανασύνδεση του έργου σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο. 

Στις ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για να δει από κοντά τα F-35 – Όλο το πρόγραμμα

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναχωρεί για την Ουάσινγκτον, έχοντας στις βαλίτσες του πολλά θέματα προς συζήτηση ενώ θα δει από κοντά τα F-35 στο εργοστάσιο παραγωγής τους.

του Χρήστου Μαζανίτη

Το σήμα με τη γαλοπούλα σε Rafale που έκανε έξαλλους τους Τούρκους - Νόμιζαν πως είναι επίσημο

 

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν στην Τουρκία ραφτά σήματα (patches) που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες από ιδιωτική επιχείρηση  και τα οποία τουρκικά ΜΜΕ θεώρησαν πως πρόκειται για επίσημα μέρη της στολής των πιλότων των Rafale.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ

 

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τουρκία: Έκλεισαν τα φώτα σε φοιτητές γιατί διάβασαν τον Όρκο του Ιπποκράτη

 

Οι καθηγητές ήθελαν να διαβαστεί μια τροποποιημένη εκδοχή του Όρκου του Ιπποκράτη σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας

Τουρκία: «Ήταν να πάρουμε 110 F-35 αλλά…», λέει τούρκος αναλυτής

 

«Αφού δεν έγινε δυνατό να αγοραστούν τα F-35, προέκυψε εντέλει η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση σε F-16», είπε ο τούρκος αναλυτής

Η εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας, εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο στην Τουρκία.

Anti-drone "ομπρέλα" στο Αιγαίο που "τυφλώνει" τα τουρκικά Bayraktar

 

Του Paul Iddon

Τα περίφημα τουρκικά drones αποτελούν σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα, μια πρόκληση που η Αθήνα άρχισε πρόσφατα να αντιμετωπίζει με τη συμβολή της ισραηλινής τεχνογνωσίας.

Ο δεκάλογος της μπλόφας του Ερντογάν.- Η Τουρκία δεν μπορεί.

 

Τουρκία: Ο Ερντογάν ψαρεύει προβλήματα στο Αιγαίο – Ξανά

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο συνεδριακό κέντρο Ifema στη Μαδρίτη, στις 30 Ιουνίου 2022. (Φωτογραφία GABRIEL BOUYS / AFP) (Φωτογραφία GABRIEL BOUYS/AFP μέσω Getty Images )

Τουρκία – Εκλογές: Όσοι ψηφίσουν για πρώτη φορά σταθμίζουν κάτι άγνωστο γι’ αυτούς, την χώρα χωρίς τον Ερντογάν

 

Αφορά περίπου έξι εκατομμύρια πολίτες

Εξι εκατομμύρια πολίτες, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εκτιμάται ότι θα αποφασίσουν ουσιαστικά αν θα παραταθεί η παραμονή του προέδρου Ερντογάν στη εξουσία για τρίτη δεκαετία ή αν θα συμβεί κάτι που δεν έχουν ποτέ γνωρίσει – η Τουρκία να βρεθεί υπό έναν διαφορετικό ηγέτη.

Figaro: Η Τουρκία δεν θέλει πλέον να ονομάζεται γαλοπούλα

 

"Το ζήτημα δεν είναι γλωσσικό, αλλά πολιτικό", δηλώνει στην γαλλική εφημερίδα ο Μπαϊράμ Μπαλτσί, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών

Μάικ Πομπέο: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και αυτήν τη στιγμή την έχουμε χάσει

 

Ερωτηθείς αν θα διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ακόμη κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ θέσει επίσης υποψηφιότητα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί στην αρχή του 2023.

Τζ. Τσούνης - Εconomist: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

 

"Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ειρήνη και να διασφαλίσουμε ότι το συντομότερο δυνατό θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία", δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης

Γιώργος Καπόπουλος: Αβεβαιότητα στη Μαύρη Θάλασσα

 

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος


Με δεδομένη την απομόνωση της Ρωσίας στην Βαλτική με την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φιλανδίας, η ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας στον 
Εύξεινο Πόντο αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε υψηλή στρατηγική προτεραιότητα της Μόσχας.

Στόλτενμπεργκ: «Με 32 έθνη θα είμαστε πιο ισχυροί» - Υπεγράφη το πρωτόκολλο για Φινλανδία- Σουηδία

 

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή «για την Φινλανδία, τη Σουηδία, το ΝΑΤΟ και την κοινή ασφάλειά μας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ @FinMissionNATO/Twitter

Για ποιο ισχυρό και ασφαλές ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, στην εισαγωγική του τοποθέτηση πριν από τη συνεδρίαση για την υπογραφή των πρωτοκόλλων προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας

Eγχώρια Παραγωγή Υδρογονανθράκων Μετά την "Υστερία" της Υπερθέρμανσης

 

 του Γιάννη Μπασιά*

Με την ενεργειακή κρίση να κυριεύει την Ευρώπη, η στάση των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας άλλαξε ξαφνικά. 

Ο “Γερμανός Ασθενής” βάζει σε κίνδυνο το ευρώ

 

ΑπόΝίκος Σακελλαρίου

Το Ευρώ υποτιμάται έντονα έναντι του δολαρίου αλλά και της στερλίνας εξαιτίας όχι μόνο των αντικειμενικών προβλημάτων των οικονομιών της Ευρωζώνης αλλά κυρίως λόγω των οξυμένων προβλημάτων στη Γερμανία.

Επισκόπηση τύπου Γερμανία: Προμηθευτές ενέργειας υπό το φάσμα χρεοκοπίας

 

Δύσκολες εποχές για προμηθευτές ενέργειας

Οι γιγαντιαίες προσπάθειες της κυβέρνησης να προλάβει τα χειρότερα στον ενεργειακό τομέα στις σελίδες του Τύπου. “Ασκήσεις” εξοικονόμησης ενέργειας για καταναλωτές.

Αέριο: Σε λειτουργία εντός Ιουλίου η νέα δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

 

Κώστας Δεληγιάννης

Στη σκιά των ανησυχιών για διακοπή προμήθειας με ρωσικό αέριο της βορειοκεντρικής Ευρώπης, οι οποίες προέρχονται από την επικείμενη συντήρηση του αγωγού Nord Stream 1 από τις 11 Ιουλίου και για 10 ημέρες, η

Mεντβέντεφ: Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει τα 300-400 δολάρια το βαρέλι αν μπει πλαφόν στην τιμή

 

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διερευνήσουν κατά πόσον είναι εφικτό να ορίσουν προσωρινά ανώτατα όρια τιμών εισαγωγής στα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, περιλαμβανομένου του πετρελαίου

Ουκρανία: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της χώρας

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε χθες, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο δείπνο εργασίας της Διάσκεψης για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.

Είναι η κατάσταση στην Ουκρανία μια αποτυχία της αμερικανικής στρατηγικής;

 

Σωτήρης Παναγιώτης

Με το συσχετισμό στην Ουκρανία να αλλάζει υπέρ της Ρωσίας προκύπτουν ερωτηματικά για την αμερικανική στρατηγική

Economist 2022- B. Ζελένσκι: Να υιοθετηθούν όλες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Κ), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Maia Sandu (Δ) και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (διαδικτυα)   -   Πνευματικά Δικαιώματα  ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ 2022 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Όλες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να υιοθετηθούν 100%, χωρίς εξαιρέσεις, και να συνεχιστούν, γιατί αν δεν τη σταματήσουμε εδώ, η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην

Πρόεδρος της ρωσικής βουλής: Η Μόσχα δεν θα περιορίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, επειδή σ’αυτό την ωθεί η Ουκρανία

 

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία κάνει «τα πάντα» για να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματα της Μόσχας δεν θα σταματήσουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στα σύνορα των αυτανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Πούτιν ξεκινά το σφυροκόπημα του Ντονέτσκ - Ποια εδάφη έχει καταλάβει ως τώρα - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του

 

Πώς κινούνται οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία - Στην τελική φάση για την κατάληψη του Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Νο1 στόχος του στρατού του Πούτιν

 

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, με τον ρωσικό στρατό να καταγράφει νίκες. Πού μεταφέρεται το επίκεντρο των μαχών.

Ρωσία: «Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά»

 

Τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία για υποστήριξη στον πόλεμο κατά της Ρωσίας καταλήγουν στη «μαύρη αγορά» και στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη Ρωσία, η οποία κατακρίνει ξανά τις ενέργειες των δυτικών χωρών.

Νέα κυβέρνηση Μακρόν: «Χλιαρή», «κυβέρνηση φίλων», «ακατανόητη», λέει η Le Monde

 

Η οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης Μακρόν

Έπειτα από δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η ελπίδα να προκύψει μια σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία στη Γαλλία, με τη συμμετοχή βουλευτών της αντιπολίτευσης, έσβησε, γράφει η «Le Monde» σε άρθρο της.

Βόρεια Μακεδονία: Για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με τη Βουλγαρία

 

Συνεχίστηκαν απόψε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, με αίτημα την απόρριψη από την κυβέρνηση της χώρας της πρότασης που κατέθεσε η μέχρι προ ημερών γαλλική προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

Ραντεβού των ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Κίνας στην G20 με τριπλή ατζέντα

 

Θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στο Μπαλί, στο περιθώριο της συγκέντρωσης υπουργών που εκπροσωπούν τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους του State Department.

Ο Στρατός της Λιβύης υποστηρίζει τις Διαμαρτυρίες αλλά προειδοποιεί για χειραγώγησή τους από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

 

Ιούλιος 4, 2022. Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες στους λιβυκούς δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η Αδελφότητα εκμεταλλεύεται το κύμα των κοινωνικών διεκδικήσεων, προκειμένου να πετύχει τη δική της στενή ατζέντα, σημειώνει  το αραβικό δημοσίευμα.

Ι. Μπασιάς: «Κινηματογραφική κωμωδία η ενεργειακή πολιτική διαχρονικά στην Ελλάδα»

 

Ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΔΕΥ  Ιωάννης Μπασιάς, μιλάει σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 για την ενεργειακή κρίση που έχει δέσει χειροπόδαρα όλη την Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα ειδικά στην Ελλάδα εξελίσσεται σε «κινηματογραφική

Γιάννος Χαραλαμπίδης στο “Monitor”: Ελλάδα-Κύπρος να πάρουν θέση για την τρομοκρατία της Τουρκίας (Vid)

 

Την άποψη, ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, έγινε ένα ανατολίτικο παζάρι με τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία εξέφρασε στην εκπομπή Monitor ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Φίλης Γ: Είναι πολύπλοκο το παιχνίδι στη Συρία & θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για το τι ακριβώς μπορεί να συμβεί στη Συρία (03-07-2022).