Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ιπποκράτης: Ιδρυτής της ιατρικής γεωλογίας

«Έπειτα έρχονται τα νερά που πηγάζουν από βράχους ή από έδαφος όπου υπάρχουν θερμά ύδατα ή από περιοχές που παράγουν σίδηρο, χαλκό, άργυρο, χρυσό, θειάφι, στύψη, πίσσα ή ανθρακική σόδα. Από τέτοια εδάφη βγαίνουν ανθυγιεινά, σκληρά, θερμαντικά νερά που προκαλούν δυσκοιλιότητα και δυσκολεύουν την διούρηση…»
Περί αέρων, υδάτων και τόπων- Ιπποκράτης [460 – 370 π.Χ.]

H φύση αποτελεί πυλώνα της ιπποκρατικής λογικής. Για τον Ιπποκράτη η μελέτη φυτών, ορυκτών και άλλων οργανισμών είναι σημαντική στην κατανόηση, πώς κόσμος και γεωπεριβάλλον λειτουργούν και συμπεριφέρονται γύρω μας.

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Μας προκαλεί θλίψη η Συνθήκη της Λωζάννης - Φοβάμαι αναβίωση εκείνης των Σεβρών» - ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Σε μια σαφή προσπάθεια να αλλάξει την αρνητική για την Τουρκία «ατζέντα» o Tουρκος πρόεδρος επανέφερε τις αλυτρωτικές απαιτήσεις του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης καθώς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχεται η χώρα φοβάται μια νέα Συνθήκη των Σεβρών «ακρωτηριασμό» δηλαδή της τουρκικής επικράτειας.

Πέταξαν αλεύρι στον Μανουέλ Βαλς στο Στρασβούργο Δείτε Βίντεο από το περιστατικό

Επίθεση με… αλεύρι δέχτηκε ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία και πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Στρασβούργο.
Ένας νεαρός πλησίασε τον Βαλς σε ένα καφέ και του πέταξε αλεύρι, φωνάζοντας: «Δεν ξεχνάμε το 49.3». Αναφερόταν στο άρθρο του Συντάγματος της Γαλλίας το οποίο χρησιμοποίησε η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς προ μηνών για να περάσει τη μεταρρύθμισή της στα εργασιακά χωρίς να λάβει την ψήφο της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Δεν πήραν όλοι οι συνταξιούχοι το έκτακτο βοήθημα Πρόβλημα διαπιστώθηκε για περίπου 8.500 δικαιούχους

Την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής από συνταξιούχους, μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης στους συνταξιούχους της έκτακτης οικονομικής παροχής. Συνολικά, διατέθηκαν 629.483.000 ευρώ σε 1.577.503 συνταξιούχους.
Η διαδικασία αυτή αποτελεί και την πρώτη πράξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), που ξεκινά τη λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στη Βουλή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη.

Ξεχωριστό θέαμα Φωτογραφίες: Το χιόνι έφτασε στη θάλασσα στη Νότια Κρήτη

Για πρώτη φορά στα τελευταία 25 χρόνια η παραλία του Μακρύ Γιαλού άσπρισε
Ένα πολύ ασυνήθιστο θέαμα είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας στην Νότια Κρήτη την Πέμπτη.

Για πρώτη φορά, στα τελευταία 25 χρόνια, η παραλία του Μακρύ Γιαλού άσπρισε από το χιόνι, που σκέπασε την άμμο και έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από… παραμύθι και πολλοί έσπευσαν να απαθανατίσουν τις μοναδικές σκηνές.

Νέα επιτυχία της Κυπριακής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Όσοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τα οφέλη της έννοιας της ΑΟΖ τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, αυτή την περίοδο τρώνε νοητικές σφαλιάρες συνεχόμενα. Η αλλαγή φάσης άρχισε με το θαλάσσιο οικόπεδο 2 της Ελληνικής ΑΟΖ με την τριπλή κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια, Edison και Total, συνέχισε με το 10 και τα Ελληνικά Πετρέλαια και τώρα με την Κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι, στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 θα έχουμε την κοινοπραξία Eni και Total, στο θαλάσσιο οικόπεδο 8 την Eni και στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 την κοινοπραξία Exxon Mobil και Qatar Petroleum.