Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σίλβια Κόστα: «Να αναγνωριστεί ως μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO» η Αμφίπολη

“Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση όπως αυτή που ένοιωσαν οι αρχαιολόγοι όταν ανακάλυψαν το μνημείο. Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα και το επίπεδο του έργου”, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σίλβια Κόστα μετά την έξοδο της από το αρχαιολογικό μνημείο του λόφου Καστά στο οποίο ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη η ίδια και η οκταμελης αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Το μέγεθος του μνημείου είναι μοναδικό και η ποιότητα των σφιγγών και των καρυάτιδων είναι εντυπωσιακή” απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κόστα ερωτηθείσα για το αν είχε συναντήσει παρόμοιο ταφικό μνημείο στην Ελλάδα.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΡΧΑΙΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΑΛΜΠΕΚ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ - THE MYSTERIOUS ANCIENT RUINS OF BAALBECK IN LEBANON


Τα μυστηριώδη αρχαία χαλάσματα του Μπαάλμπεκ. Ένα από τα μεγαλύτερα τοπία δύναμης του αρχαίου κόσμου. Για χιλιάδες χρόνια τα μυστικά του έχουν τυλιχθεί στο σκοτάδι, ή έχουν λουστεί σε ένα τεχνητό φως από εκείνους που θα μας πρόσφεραν μια απλοϊκή λύση στα μυστήρια του. Βλέπετε τις στήλες του ναού του Δία - ο μεγαλύτερος ναός που οι Ρωμαίοι έχουν κτίσει ποτέ - ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σε αυτή τη μακρινή περιοχή στη κοιλάδα Μκεκάα του σημερινού Λιβάνου, οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ταξίδευαν 1.500 μίλια για να κάνουν τις προσφορές στους θεούς τους και να λάβουν τους χρησμούς για το πεπρωμένο της αυτοκρατορίας τους.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η γεωπολιτική του λαθραίου"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η γεωπολιτική του λαθραίου". 
Αίθουσα εκδηλώσεων Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, 
Δευκαλίωνος 18 & Πατρόκλου, 4ος όροφος. 
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Με αφορμή την προσωρινή διακοπή της σελίδας του ΑΡΚΑ στο facebook. Τα επίμαχα σκίτσα

Με αφορμή την προσωρινή διακοπή της σελίδας του ΑΡΚΑ στο facebook. Τα επίμαχα σκίτσα

Πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας από ιταλική εφημερίδα-«Εγώ παραιτούμαι από το χρέος»

«Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» (Io rinuncio al mio debito greco) ονομάζεται η πρωτοβουλία-έκκληση της ιταλικής αριστερής εφημερίδας «Il Manifesto» υπέρ της Ελλάδας.
Η ιδέα ανήκει στη δημοσιογράφο, ιστορική μορφή της ιταλικής αριστεράς, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή, Λουτσιάνα Καστελίνα (φωτό).
Στην έκκληση που δημοσιεύει σήμερα η Il Manifesto αναφέρεται:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διώξει την Ελλάδα. Η αιτία: δεν θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας για αναβολή της αποπληρωμής του χρέους. Η Ιταλία συμμετέχει στις πιστώσεις προς την Ελλάδα με 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απίστευτο: Βιβλίο από το 1952 περιγράφει τι θα συμβεί στη σημερινή Ελλάδα

ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΟΣΔΑΓΛΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων, όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος το 1952.
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.

Όταν ο Λεβέντης προέβλεψε το δημοψήφισμα 'Ο Τσίπρας θα κάνει τις βλακείες του Γιωργάκη' (Βίντεο)

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν από εκείνους που αιφνιδιάστηκαν με το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, καθώς είχε προβλέψει ότι αυτό θα είναι το Plan B του πρωθυπουργού. Τι έλεγε για το αποτέλεσμα. Δείτε το βίντεο
"Τι θα κάνει ο Τσίπρας; Τις βλακείες του Γιωργάκη θα κάνει. Θα ζητάει δημοψήφισμα και θα κάνει καμπάνια κατά της Ευρώπης!" έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου σε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

Παρέμβαση Καραμανλή: Άφρονες επιλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός με γραπτή δήλωση τοποθετείται στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρει:

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επ’ ουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού.

Deutsche Bank:Ανοιξε επίσημα το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ως ιδιαίτερα αρνητική έκβαση χαρακτηρίζει η Deutsche Bank την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα.
Μάλιστα, σε σημείωσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τώρα έχει «επίσημα ανοίξει» το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Παράλληλα, επικεντρώνεται σε τρία σημεία για να εκτιμήσει τις επόμενες εξελίξεις, στις αντιδράσεις της Ευρώπης και του ΔΝΤ, στη στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ, αλλά και στην επικρατούσα άποψη ανάμεσα στον ελληνικό λαό.

Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή απόφαση το δημοψήφισμα - Τέλος στις διαπραγματεύσεις

«Εχω εκπλαγεί αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup -Καμία δήλωση από Βαρουφάκη - Αμίλητοι προσήλθαν στο χώρο και οι  Σαπέν-Ντε Γκίντος - Υφυπουργός Οικονομικών Ολλανδίας Ερίκ Βιμπς: «Η διορία παραμένει»
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινά το πιο κρίσιμο Eurogroup, μια συνεδριαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να καθορίσει την περαιτέρω συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, όπως είπε να απαντήσει ο λαός «στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των θεσμών». Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου θα είναι «η αποδοχή ή η απόρριψη των προτάσεων των θεσμών».
«Μετά από 5 μήνες οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση τελεσίγραφο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

Τσίπρας: Την άλλη Κυριακή δημοψήφισμα με ερώτημα ναι ή όχι στη συμφωνία

Δραματικές στιγμές για την Ελλάδα. Δείτε σημεία από το διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου.
  • Εδώ και 6 μήνες η κυβέρνηση δίνει μάχη για μια βιώσιμη συμφωνία
  • Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες
  • Ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε