Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ε.Ο.Κ.Α. ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ


 Δείτε ακόμα:
Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
(Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)
ΑΠΟ ΤΟ egolpion


      Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». Στις 17 Δεκεμβρίου 1954, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας. Έτσι, την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε τη δράση της η Ε.Ο.Κ.Α. Όπως προανέφερα, πολιτικός αρχηγός της υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, και Στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής. Σκοπός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας αγκαλιάστηκε απ' όλο το λαό της Κύπρου, κι ανέδειξε αγωνιστές, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, είτε πέφτοντας νεκροί στα πεδία των μαχών, είτε ξεψυχώντας από τα βασανιστήρια, ή δι' απαγχονισμού.

Η απαράδεκτη συμφωνία

Όσοι προσπαθούν
Ν. Λυγερός


Όσοι προσπαθούν
να μας πουν
ότι η Τουρκία
είναι ασφαλής
για τους πρόσφυγες
είτε ψεύδονται
είτε αγνοούν
την πραγματικότητα

Το Απάνθρωπο κράτος

Του Ν. Λυγερού

Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η Τουρκία αποτελεί ένα απάνθρωπο κράτος που καταπατεί όχι μόνο τους ίδιους της τους πολίτες, αλλά και τους πρόσφυγες που εκμεταλλεύεται στο έπακρον για να τους εξαντλήσει με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση για να διακινήσει λαθραίο πετρέλαιο με λαθρεμπόριο όπλων αλλά και κλοπή αρχαιολογικών έργων. Και η υποκρισία της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν εξαπατά κανέναν ειδικό. Κάνει ό,τι μπορεί για να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο, το γεγονός ότι αποτελεί πέρασμα αναγκαστικό για όλους τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα δεν αναγνωρίζει επίσημα ότι έχουν περάσει από την κυριαρχία.

Η ΦΥΣΙΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΜΥΡΙΑ ΚΑΚΑ ΕΠΟΝΤΑΙ - Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙ



 Η ΦΥΣΙΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΜΥΡΙΑ ΚΑΚΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΣ
ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙ

1.4.2016


ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

1. Ἀνεγκέφαλοι πολιτικοί, προφανῶς παρασυρόμενοι ἀπὸ ἀναιδέστατους καὶ ἰδιοτελέστατους πολεοδόμους, γεωλόγους, περιβαλλοντολόγους καὶ μηχανικοὺς τῆς «οἰκονομισιᾶς» ἔθαψαν 5 ποτάμια καὶ 700 παραποτάμους καὶ ρύακες καὶ τὰ νερὰ αὐτῶν διασχίζουν τὶς πολυκατοικίες, ὁδοὺς καὶ πλατεῖες τῆς Ἀττικῆς ὑπογείως καὶ καταλήγουν στὴν θάλασσα.

Ο 'Αρίσταρχος' μετράει τ' άστρα: Στο Μοριά το 2ο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ευρώπης(Βίντεο-Φωτο)

Στο όρος Χελμός στην Πελοπόννησο, πάνω από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, βρίσκεται ο "Αρίσταρχος", το 2ο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το WE μίλησε με τον διευθυντή λειτουργίας και σας παρουσιάζει το έργο και την ιστορία του τηλεσκοπίου μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ένα μαγευτικό timelapse video 
Adtech Ad
Σε μια από τις ψηλότερες κορυφές του όρου Χελμός, στην τοποθεσία Νεραϊδοράχη, η ιστορία και οι θρύλοι του «μυθικού βουνού» της Πελοποννήσου συναντούν τ’ αστέρια. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο σκοτεινές περιοχές της Ευρώπης. Τα γύρω βουνά κρύβουν τα φώτα των κοντινών πόλεων, διευκολύνοντας τον ακούραστο παρατηρητή του σύμπαντος που στέκει αγέρωχος στα 2.340 μέτρα. Ο λόγος για τον «Αρίσταρχο», το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που εγκαταστάθηκε στο Αστεροσκοπείο Χελμού πριν από μία περίπου δεκαετία, με σκοπό να δώσει ώθηση στην ελληνική αστροφυσική.

Η Παλμύρα πριν και μετά -Μνημεία 2.000 χρόνων έγιναν κομμάτια από το ISIS - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ AFP ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (Εικόνες & Βίντεο)



ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
Την έκταση της καταστροφής που άφησε πίσω του Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα αποκαλύπτουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το πριν και το μετά της ιστορικής πόλης.
Οι εικόνες δείχνουν πως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κατεδαφίστηκαν χωρίς οίκτο από φανατικούς τζιχαντιστές.