Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν Σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Η καταστροφή της Χίου
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή κόκκινη κλώσα, που σκάλιζε το χώμα στη φάρμα που ζούσε, μέχρι που ανακάλυψε μερικούς σπόρους σιταριού. Φώναξε τότε τους γείτονές της και τους είπε ‘Αν φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους, θα μπορέσουμε να έχουμε ψωμί να φάμε. Ποιος θα με βοηθήσει στο όργωμα και στο φύτεμα;’ Ρώτησε η μικρή κόκκινη κλώσα.
‘Όχι εγώ’, είπε η αγελάδα, ‘τέλειωσε το ωράριο μου’.
‘Όχι εγώ’, είπε η πάπια, ‘σήμερα έχω ημιαργία’.
‘Όχι εγώ’, είπε το γουρούνι, ‘έχω πάρει άδεια αιμοδοσίας’.
‘Όχι εγώ’, είπε η χήνα, ‘ψάχνω για δουλειά’.
‘Θα το κάνω τότε μόνη μου’, είπε η μικρή κόκκινη κλώσα. Κι έτσι κι έκανε. Όργωσε το χωράφι, φύτεψε τους σπόρους, πότισε το χωράφι, το σιτάρι ψήλωσε κι ωρίμασε, που έγινε ψηλό και ολόχρυσο. ‘Ποιος θα με βοηθήσει να θερίσω το σιτάρι;’ Ρώτησε τότε η μικρή κόκκινη κλώσα.

Χουανίτα, το παγωμένο κορίτσι των Ίνκας που βρέθηκε 500 χρόνια μετά τον θάνατό του! Η μούμια που συγκλόνισε τους επιστήμονες όταν βρήκαν αίμα στις φλέβες της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Σεπτέμβριο του 1995 οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με μια σπουδαία ανακάλυψη.

Στο βουνό των Άνδεων δυο ανθρωπολόγοι είχαν βρει παγωμένο ένα ανήλικο κορίτσι που είχε πεθάνει το 1450! Πρόκειται για την καλύτερη διατηρημένη μούμια που βρέθηκε ποτέ. Ήταν καλυμμένη από πάγο και φαινόταν να είχε πεθάνει μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, η ενδυμασία της μαρτυρούσε ότι ερχόταν από το παρελθόν. Ήταν τυλιγμένη με ένα ταφικό ένδυμα, το κεφάλι της ήταν διακοσμημένο με φτερά παπαγάλου και φορούσε ένα μάλλινο σάλι που έδενε με ένα μεταλλικό κούμπωμα. Τα υφάσματα που φορούσε προέρχονταν από την ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, την Κούσκο….

Ναός της Μεγάλης Άρκτου από το 5.000 π.Χ. ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Ήρθε στο φως και ένα σύνολο 189 τάφων, μέσα στα ξύλινα φέρετρα οι σκελετοί είχαν τυλιχθεί με σεντόνια

Ερείπια που χρονολογούνται πριν από 5.000 χρόνια και πιστεύεται ότι ανήκουν σε αρχαίο ναό που είχε το σχήμα της Μεγάλης 'Άρκτου, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην κεντρική επαρχία Χενάν.

Στα ερείπια βρέθηκαν εννέα κεραμικά δοχεία στο σχήμα της Μεγάλης Άρκτου, με έναν στρογγυλό βωμό στην ανατολική πλευρά.

Παράταση στη διακοπή νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης -«Στέγνωσε» η πόλη - ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που έχει προκαλέσει προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η ΕΥΑΘ.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εταιρείας μέχρι και τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής τελικά θα συνεχιστεί η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν άσκηση με πραγματικά πυρά κοντά στο Καστελλόριζο

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ NAVTEX - ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ Η ΑΓΚΥΡΑ

Τουρκικές προκλήσεις | Καστελλόριζο: «Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς την Παρασκευή (30/03/2018) οι Αρχές της Τουρκίας εξέδωσαν μια νέα παράνομη ναυτική οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύουν και αποκλείουν, για πολλοστή φορά, τη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελλόριζου, προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος να πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά.

Ερντογάν κατά Μακρόν: Ποιος είσαι που θα μεσολαβήσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τρομοκράτες;

Όσοι συνεργάζονται και δείχνουν αλληεγγύη στους τρομοκράτες, θα γίνουν και αυτοί στόχος της Τουρκίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας
Εσφαλμένη προσέγγιση χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κίνηση της Γαλλίαςνα παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μετά από συνάντηση που είχε ο Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι με αντιπροσώπους και της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG).