Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

BBC: Ετσι ακουγόταν η αρχαία ελληνική μουσική- Ερευνητές από την Οξφόρδη την ζωντανεύουν (Βίντεο)

Την αρχαία ελληνική μουσική η οποία δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες «ζωντανεύει» το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με το BBC, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί το τολμηρό αυτό εγχείρημα. «Φανταστείτε σε 2.500 χρόνια από τώρα, να είχαν από μείνει μόνο μερικοί στίχοι των Beatles και μερικές λέξεις από τις όπερες του Μότσαρτ και του Βέρντι χωρίς την μουσική. Φανταστείτε πόσο ενθουσιώδες θα ήταν να αναδημιουργήσουμε την μουσική, να ανακαλύψουμε εκ νέου τα όργανα που την έπαιζαν και να ακούγαμε τις λέξεις με την ορθή τους σειρά. Αυτό θα γίνει και με τα κλασσικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας. Συχνά οι Δυτικοί λογογράφοι ξεχνούν ότι τα έπη του Ομήρου, τα ερωτικά ποιήματα της Σαπφούς και οι τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη ήταν όλα αρχικά μουσική» δηλώνει ο Armand D' Angour, μουσικός και καθηγητής κλασσικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εκπληκτικές εικόνες: Γεωμαγνητική καταιγίδα έδωσε χρώμα στη νύχτα(Βίντεο)

Έλαμψε η νύχτα σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία. Σπάνια γεωμαγνητική καταιγίδα έκανε το Βόρειο Σέλας ορατό σε πολύ μακρινές περιοχές
Με εκπληκτικά χρώματα γέμισε ο ουρανός σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας χθες εξαιτίας μιας σπάνιας γεωμαγνητικής καταιγίδας, η οποία προκάλεσε το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό σε πολύ μακρινές περιοχές.
Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό στις δύο πιο πάνω χώρες. Μάλιστα αν η εν λόγω καταιγίδα παραμείνει σε υψηλή ένταση, το φαινόμενο αναμένεται να γίνει ορατό από την Αλάσκα, στον Καναδά και σε μέρος της Ευρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίθεση Τσίπρα σε Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Κοστέλλο! «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα από όσα έχουμε εξαγγείλει!»


- «Τους απαντάμε υψώνοντας τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας στην Βουλή», είπε ο πρωθυπουργός
- Ο κ. Τσίπρας είπε πολλές φορές ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου
- Είπε ακόμα ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις απ' όπου κι αν προέρχονται
- Προειδοποίησε: «Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα ανάκρισης υπουργών»
- Κάποιοι θέλουν η Ελλάδα να γίνει και πολιτικό εκτός από οικονομικό πειραματόζωο, είπε ο πρωθυπουργός
- «Υπάρχουν κάποιοι στο εσωτερικό που είναι τροικανότεροι των τροικανών», είπε ο κ. Τσίπρας
- Να κρατήσει τις απειλές για τον εαυτό του, κάλεσε ο πρωθυπουργός τον Σόιμπλε

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με ένα από τα σπάνια και πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα της φύσης θα υποδεχτούμε την έλευση της φετινής εαρινής περιόδου: μία ολική έκλειψη Ηλίου, το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου, περίπου 13 ώρες πριν από την Εαρινή Ισημερία.
Η σκιά της Σελήνης θα καλύψει πλήρως τον ηλιακό δίσκο, λίγο πριν από τις 12:00 της Παρασκευής, όμως ελάχιστοι θα είναι οι τυχεροί κάτοικοι της Ευρώπης, οι οποίοι θα είναι σε θέση να δουν το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο. Η έκλειψη θα γίνει ορατή ως ολική για περίπου δυόμιση λεπτά, μόνο από τις Νήσους Φερόες, ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισλανδία, και από το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

Θρασύτατη η Άγκυρα: Συγκρότησε "αγωνιστική επιτροπή" για τη διεκδίκηση 16 ελληνικών νησιών!-AΠΟ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Στην Τουρκία το θράσος περισσεύει και προχωρούν σε σύσταση «αγωνιστικής επιτροπής» που θα αγωνιστεί για να τερματιστεί η… «παράνομη» όπως υποστηρίζουν, ελληνική κατοχή δεκαέξι νησιών και νησίδων του ανατολικού Αιγαίου!
 
Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, συγκροτήθηκε η εν λόγω επιτροπή για να μας τραβήξουν το "αυτί" που τολμάμε και κατέχουμε το έδαφός μας!

Rosselkhoznadzor: "Τα ελληνικά προϊόντα θα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ρωσικά ράφια"

"Τα ελληνικά προϊόντα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ρωσικά ράφια" δίνοντας μια τεράστια "ανάσα" στην ελληνική οικονομία δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της  Rosselkhoznadzor, Sergei Dankvert.
 
Τα προϊόντα τροφίμων από την Ελλάδα,την Κύπρο και την Ουγγαρία θα είναι τα πρώτα προϊόντα που θα επιστρέψουν στα ράφια των ρωσικών supermarkerts όταν τελειώσει το εμπάργκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Sergei Dankvert.

Μετά τον Ντάισελμπλουμ και ο Μοσκοβισί μιλά για σενάριο Κύπρου στην Ελλάδα

Ο Γάλλος Επίτροπος χαρακτήρισε εμπεριστατωμένες τις σκέψεις του επικεφαλής του Eurogroup και στήριξε Κοστέλο λέγοντας: «Εχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Κομισιόν» - Προηγουμένως ο Μοσκοβισί είπε στη Welt: «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος - Οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν!»
Δεύτερο «χαστούκι» μέσα σε μία ημέρα απ' τον Επίτροπο Μοσκοβισί. Μετά τη δήλωση του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος, σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Κομισιόν χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένες τις σκέψεις Ντάισεμπλουμ για εφαρμογή σεναρίου Κύπρου και στην Ελλάδα με έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων».

Σόιμπλε: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει

Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης για τη χώρα μας - Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δεν είναι θύμα της Γερμανίας, της ευρωζώνης ή της Τρόικας, αλλά των δικών της ελίτ
Δυσοίωνες εξελίξεις για την Ελλάδα προμηνύουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκτιμά ότι ο χρόνος για τη χώρα μας «λιγοστεύει».