Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οι Σφίγγες της Λακωνίας και οι Ελληνικές Πυραμίδες

Ποιος θα το φανταζόταν πως μια σφίγγα θα προκαλούσε τόσο μεγάλο σαματά στο διαδίκτυο, λίγες μόνο μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου;
Αφορμή της όλης ιστορίας στάθηκε μια φωτογραφία την οποία είχα αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και απεικόνιζε ένα κεφάλι αγνώστου ταυτότητος λαξευμένο πάνω σε βράχο, το οποίο είχε καταπληκτική ομοιότητα με κεφάλι αιγυπτιακής σφίγγας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, άναψε φωτιές στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Το μυστηριώδες αυτό πρόσωπο βρέθηκε στα Βάτικα Λακωνίας, στο χωριό Βιγκλάφια, κοντά σε θεμέλια αρχαίας πυραμίδας. Τέτοια παρόμοια ευρήματα, τα οποία αναπαριστούν σφίγγες ή άλλα μυθολογικά τέρατα, έχουν βρεθεί και στον Ταΰγετο.

Το συγκλονιστικό βίντεο όπου ένας γορίλας προστάτεψε ένα 5χρονο αγοράκι, όταν έπεσε στον «χώρο» του από ένα τοίχο ύψους 3,5 μέτρων σε ζωολογικό κήπο της Αγγλίας

Ο γορίλας Τζάμπο, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, έγινε διάσημος από την ευγένεια που επέδειξε όταν ένα 5χρονο αγοράκι έπεσε στο χώρο που ήταν περιφραγμένοι οι γορίλες στον ζωολογικό κήπο Τζέρσεϊ της Αγγλίας. Η εξέλιξη του γεγονότος διέλυσε τον μύθο ότι οι γορίλες είναι πάντα άγριοι και επικίνδυνοι.

Μια Κυριακή τον Αύγουστο του 1986, η οικογένεια Μέριτ αποφάσισε να επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Βιβλίο «φωτιά» ετοιμάζει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Βιβλίο φωτιά για πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της χώρας έχει στα σκαριά σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Secret Των Παραπολιτικών» η έκδοση δεν είναι σίγουρο αν θα έχει την δική του υπογραφή ή αν ο τέως θα αναθέσει σε άλλο πρόσωπο την συγγραφή της . Στο βιβλίο θα περιγράφεται η ζωή του Κωνσταντίνου,από τα παιδικά του χρόνια έως σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος όπως έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του θέλει εδώ και πολλά χρόνια τη συγγραφή ενός βιβλίου που θα φιλοξενεί τη δική του οπτική και εκδοχή για την ιστορία τις δεκαετίες του ’60 και του ΄70.

"Ταξίδι" στην Ανταρκτική με drone (Βίντεο)

Ένα ταξίδι στο πιο κρύο και αφιλόξενο μέρος του πλανήτη έγινε μέσα από τα μάτια ενός drone, στην Ανταρκτική. Το 98% καλύπτεται από πάγο, ενώ πουθενά δεν μένουν μόνιμοι κάτοικοι.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Kalle Ljung κατά τη διάρκεια ενός 20ημερου ταξιδιού στην Ανταρκτική από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Πρόταση-σοκ από τους τοκογλύφους! ΔΝΤ: "Αφαίρεση εθνικής κυριαρχίας σε όσους δεν πληρώνουν!"

Πρόταση-σοκ επεξεργάζεται το ΔΝΤ εκμετελλευόμενο φυσικά τις δοσίλογες κυβερνήσεις των κρατών που "φρόντισαν" να δανειστούν από το Ταμείο χωρίς να εξασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα και να διασφαλίσουν την κρατική κυριαρχία τους. Συνεπώς, υψηλόβαθμα στελέχη που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία υποδούλωσης των λαών εκφράζουν πλέον απροκάλυπτα τις απόψεις τους περί αφαίρεσης της εθνικής κυριαρχίας!

Νιγηρία: Ο στρατός απελευθέρωσε 234 γυναίκες και παιδιά ομήρους της Μπόκο Χαράμ

«Απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν μαζί με άλλους πρώην ομήρους σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο στρατός
Οι αρχές της Νιγηρίας απελευθέρωσαν 234 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν από τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στο προπύργιό τους στη βορειοανατολική χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού.

Οι όμηροι αυτοί απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από τις περιοχές Καουούρι και Κοντούγκα του δάσους Σαμπίσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νιγηριανού στρατού, ο οποίος συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση ομήρων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, μετά την απελευθέρωση περίπου 500 άλλων τις τελευταίες ημέρες.

Γκάουκ: Να εξετάσουμε το ζήτημα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα

Eνα ιστορικό έθνος όπως η Γερμανία πρέπει να εξετάσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, δήλωσε ο Γιοακίμ Γκάουκ στην Suddeutsche Zeitung
Η Γερμανία πρέπει να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο πρόεδρος της χώρας Γιόακιμ Γκάουκ.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών,

FT: Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει ενωμένα τα «βαγόνια» της Ελλάδας και της Ευρώπης

Δείτε το σκίτσο της εφημερίδας για τις διαπραγματεύσεις - Το ελληνικό βαγόνι είναι «συντετριμμένο» και στο ευρωπαϊκό βαγόνι δεσπόζει η Μέρκελ
Με ένα σκίτσο που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί εναγωνίως να κρατήσει κοντά τα «βαγόνια» της Ελλάδας και της Ευρώπης σχολίασε ο σκιτσογράφος των Financial Times Ίνγκραμ Πιν τις εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της Ελλάδας.

Βαρουφάκης: Θα επανεξεταστεί η συμφωνία με τη Siemens

Στο επίκεντρο της νέας έρευνας που προτίθεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, θα βρεθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού Δημοσίου με το γερμανικό κολοσσό, όπως αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποδεικνύοντας πως στο Μαξίμου παραμένουν πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για πλήρη διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς - Ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά ένα Grexit θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, τονίζει παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχουν γίνει ήδη παρασκηνιακές συζητήσεις για το χρέος  - Εκτεθειμένος για μία ακόμη φορά ο Μάκης Βορίδης που έβαλε μαζί με τον Άδωνι το... χεράκι του στην κατακρεούργηση της Δημόσιας Υγείας.