Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δείτε ποιες σημαίες του 1821 θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώνει ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα ξεδιπλωθούν και θα παρελάσουν οι Επαναστατικές Σημαίες του 1821.

Αυτές είναι οι ακόλουθες:

Όλοι κάνουμε το ταξίδι του Οδυσσέα


Ο Οδυσσέας είστε εσείς. Κι εγώ. Το ταξίδι του θα το κάνουμε όλοι αργά ή γρήγορα. Θα επιστρέψουμε. Στην αληθινή πατρίδα μας. Μέχρι τότε είμαστε πλάνητες όπως ο ήρωας του Ομήρου. Ταξιδεύουμε από ζωή σε ζωή κι από εμπειρία σε εμπειρία.

Γευόμαστε τους γλυκούς καρπούς των Λωτοφάγων, ξεχνιόμαστε από το τραγούδι των Σειρήνων, συντριβόμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, λαχταρώντας πάντα την επιστροφή στην Ουράνια Πατρίδα και στην Πηνελόπη-ψυχή μας. Η Οδύσσεια είναι το τραγούδι της νοστ-αλγίας μας. Το άλγος του νόστου. Η λαχτάρα και ο πόνος μας για τον γυρισμό στην Πηγή μας.

Δείτε το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ντοκιμαντέρ που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το πώς η Ελλάδα καταστρέφεται προς όφελος της ευρωζώνης και των τραπεζών (Βίντεο)

111Ένα Γερμανικό ντοκιμαντέρ για την σκόπιμη καταστροφή της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που κανείς επώνυμος Έλληνας δημοσιοκάφρος δεν τόλμησε να κάνει.

Το ντοκυμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15

Εναντίον της Τουρκίας ο δήμος Πεντέλης για τους εμπρησμούς του 1995

O δήμος Πεντέλης προσφεύγει στην δικαιοσύνη κατά της επίσημης τουρκικής κυβερνησης για την καταστροφή του όρους από τον εμπρησμό των Τούρκων πρακτόρων.
 
Η μηνυση θα βασιστεί στις ομολογίες των μελών της Εργενεκον που αποκάλυψαν την ολέθρια δράση του τουρκικού κράτους. 

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας προς Δανία: «Το Ναυτικό σας θα γίνει στόχος των πυρηνικών μας πυραύλων εάν ενταχθείτε στην αντιβαλλιστική ασπίδα του ΝΑΤΟ»

Κλίμα πολέμου στα σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ύστερα από τις ασκήσεις που πραγματοποιεί η συμμαχία στα Βαλτικά κράτη.
Οι ασκήσεις ουσιαστικά σχηματοποιούν μια «γραμμή» με επιθετική διάταξη κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας την ώρα που η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια σε τουλάχιστον 9 διαφορετικές ζώνες ώρας σε όλη την επικράτειά της.
Ταυτόχρονα η Ρωσία απεύθυνε σκληρή ανακοίνωση προν την Δανία, (τη χώρα που κατά δήλωση της πρωθυπουργού της "κρατά τα πιλοτήρια των F-16 της... ζεστά") να μην συμμετάσχει στην αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ καθώς το Ναυτικό της χώρας θα βρεθεί στο στόχαστρο των πυρηνικών πυραύλων της ρωσικής Αεροπορίας!

H Bild έκανε πρώτο θέμα τον Κατρούγκαλο!

Δεν χάνει ευκαιρία η γερμανική εφημερίδα να αναδείξει θέματα που αφορούν στην Ελλάδα - Πώς περιγράφει την υπόθεση, τι λέει για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, έπειτα από δημοσίευμα που θέλει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

Κατρούγκαλος: «Συμβόλαιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»... υπάρχουν όμως και άλλου τύπου συμφωνητικά(Βίντεο)

Μαξίμου: Τέσσερα ψέμματα και μία αλήθεια για την υπόθεση

Aγρια αντιπαράθεση και βαριές κατηγορίες του αναπληρωτή υπουργού καί του διευθυντή του ΒΗΜΑ FM - Σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν για το θέμα που ανέκυψε με δικηγορική προμήθεια 12% του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για επαναπροσλήψεις απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων - Β. Χιώτης: «Θα δούμε στην πορεία ποιος είναι ψεύτης»

Πατρινέλα: Το ...φάντασμα που "έσωζε" την Πάτρα, τρόμαζε τους νέους, και έγινε μύθος, ποίημα και θεατρική παράσταση...Το στοιχειό των Πατρών και οι λαϊκές δοξασίες

Η Πατρινέλα, γράφεται και Πατρινέλλα, είναι στην λαϊκή παράδοση το στοιχειό των Πατρών.
Αποτελείται από τμήματα δύο αγαλμάτων , ο κορμός και το κεφάλι, ακρωτηριασμένου γενειοφόρου αντρός εντοιχισμένο σε κοίλωμα του κάστρου της Πάτρας.
Παλιότερα ήταν ορατό από όλη την πόλη και στην λαϊκή παράδοση έπαιρνε μορφή γυναίκας και προστάτευε την πόλη.
Το άγαλμα βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο νότιο τείχος του κάστρου αλλά δεν είναι πλέον ορατό όπως παλαιότερα λόγω δημοτικών κτιρίων που έχουν κτιστεί μπροστά του.