Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ, Η ΝΕΜΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΒΥΣΣΟΣ!!!!

Από Faceof

Ελληνίδες και Έλληνες , φτάσαμε δυστυχώς μπροστά στην ζοφερή τρύπα της αβύσσου και ακόμα την παρατηρούμε , το απίστευτο σκότος της σαν μαγική εικόνα μας έχει μαγνητίσει , μας έχει ακινητοποιήσει .....μας καλεί γλυκά στην απύθμενη, αχόρταγη αγκαλιά του!!!  


Κάθε στιγμή που περνάει αποδεικνύουμε την πραγματική εικόνα μας , αυτή του μύθου που μας περιβάλει ........προσπαθήσαμε να ζήσουμε τον μύθο μας και  αυτός μας απέρριψε σαν άχρηστο υποπροϊόν μια κακογραμμένης  παραλλαγής του από πανούργους λογοκλόπους που ήθελαν να καπηλευτούν την αιώνια αξία του , την απαράμιλλη ομορφιά του και τον αληθή λόγο του !!!


Δεν είμαστε εμείς αυτοί , δεν ΕΙΜΑΣΤΕ οι πραγματικοί Έλληνες και Ελληνίδες οι κληρονόμοι μιας ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΞΙΑΣ , ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ!!!!!


Είμαστε τα καταθλιπτικά απομεινάρια ενός αξεπέραστου μεγαλείου και υποκρινόμαστε καθημερινά ακόμα και στον εαυτό μας ότι είμαστε οι κληρονόμοι  κάποιων αξεπέραστων πνευματικών ΑΝΘΡΩΠΩΝ , που όμως ηθελημένα η αθέλητα δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί τους παρά μόνο εκβιαστικά προς όλους τους υπόλοιπους το χρησιμοποιούμε..... γιατί όπως ο τυφλός σίγουρα θέλει και αποζητεί το φως του , εμείς σαν άλλοι κομπογιαννίτες αγύρτες ψευτογιατροί  , εκβιάζαμε τους τυφλούς , τους αρρώστους με αυτό , την ΓΝΩΣΗ που δεν κατείχαμε !!!!!

Όμως όπως για λίγο μπορείς να κοροϊδεύεις όλους , έτσι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να εκβιάζεις όλους!!!

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ με την μορφή της ΝΕΜΕΣΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΝΗΜΗ , ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ , ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ , ΣΥΛΗΤΕΣ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ  ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΤΙΝΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ , ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΎ ΈΛΛΗΝΟΣ ΛΌΓΟΥ!!!!


Η ΝΕΜΕΣΗΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ!!!!!


Κάποτε, κάπου .......υπήρξαν οι Έλληνες ???
ΜΥΘΟΣ!!!!


'Ερρωσθε

Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/



Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους. Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.

Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.
Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό   
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την αφαίρεση οπλισμού από τα Τάγματα Εθνοφυλακής στη Μακεδονία

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12310#more-12310

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την απόφαση παράδοσης του ατομικού οπλισμού των Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, για την οποία εκδόθηκε Υπουργική Aπόφαση την 12η Απριλίου 2011, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ). Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η παράδοση του οπλισμού των Εθνοφυλάκων είναι οι εξής: α. Δεν υφίσταται επιχειρησιακό έργο στην ειρήνη, λόγω της χωροταξικής κατανομής των συγκεκριμένων Μονάδων β. Δεν επιτυγχάνεται σημαντικό κέρδος χρόνου, από επιχειρησιακής άποψης, με την τήρηση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες των συγκεκριμένων Μονάδων γ. Σε ότι αφορά στους Εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού-φρούρησης, την οποία εκτελούν με το ατομικό τους τυφέκιο, είναι δυνατή η εκτέλεση αυτής με ατομικό οπλισμό που θα παρέχεται από τις Μονάδες πρόσληψης αυτών.
Σύμφωνα με την απάντηση του ΥΕΘΑ, οι Μονάδες Εθνοφυλακής παραμένουν ενταγμένες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και η παράδοση του οπλισμού από τους Εθνοφύλακες σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και απενεργοποίηση ή κατάργησή τους. Τέλος, η εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στις Μονάδες αυτές, θα συνεχίσει να διεξάγεται με οπλισμό της Μονάδας, που θα τους χορηγείται για την προγραμματισμένη ημέρα εκπαίδευσης.
Ερώτηση 17414/2-6-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Συμφώνως με δημοσιεύματα των αμυντικών σελίδων του τύπου, επισημαίνεται ότι, την αφαίρε­ση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται, με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα(;) τα όπλα τους! Είναι η πρώτη φορά, όπως διαπιστώνεται στα ίδια δημοσιεύματα, που μεταπολεμικώς, αφαιρείται από την Εθνοφυλακή, ο οπλισμός της, σε αυτές τις τόσο ευαίσθητες περιοχές, που συνορεύουν και με την Αλβανία και με τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, (όχι μόνον από ξένα, βαλκανικά και άλλα ΜΜΕ), για επικείμενη επαναδραστηριοποίηση μονάδων του «UCC», ειδικώς στην δυτική Μακεδονία.

Πάτρα: Ξυλοκόπησαν φαντάρο επειδή παρεξήγησαν τη... μπλούζα που φορούσε

Απιστευτο περιστατικο στη διαρκεια των σημερινων διαδηλωσεων


Στο νοσοκομείο τραυματισμένος απο χτυπήματα αγνώστων που συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας διακομίστηκε ένας νεαρός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια απο τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί, κυκλοφορούσε με το ποδήλατό του στην πόλη το πρωί.
Την ώρα που πορεία περνούσε απο τους κεντρικούς δρόμους, ο νεαρός επιχείρησε να διασχίσει την Αγίου Ανδρέου στην ουρά της πορείας, κάποιοι του επιτέθηκαν πιθανών επειδή ... παρεξήγησαν την μπλούζα παραλλαγής με το εθνόσημο που φορούσε.
Καταστηματάρχες της περιοχής έσπευσαν να περιποιηθούν τα τραύματα του νεαρού, ο οποίος χτυπήθηκε με καδρόνια, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ thebest

Σενάρια τρόμου για την Ελλάδα από τους Financial Times Deutschland

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Mε δύο σενάρια, το ένα τρόμου και το δεύτερο "ηπιότερο", περιγράφουν σήμερα σε ολοσέλιδο άρθρο τους οι Financial Times Deutschland, η γερμανική έκδοση των FT, το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, αν αύριο η Βουλή ψηφίσει "Όχι" στο Μεσοπρόθεσμο (κάτι που ως defencenet.gr εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να συμβεί).
Τα σενάρια έχουν τίτλο «Το τέλος πλησιάζει» και υπότιτλο «Κρίσιμη εβδομάδα για τις τύχες της Ευρώπης: Αν αύριο οι Έλληνες δεν συναινέσουν στο πρόγραμμα λιτότητας, τότε – τι θα γίνει τότε; Άλλοι μιλούν για το επόμενο ‘κραχ΄ ή τη Lehman II και άλλοι λένε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας μπορούμε να την αντέξουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς: Κανένας δεν το ξέρει. Γι’ αυτό και περιγράψαμε τις επόμενες ημέρες με βάση δύο σενάρια». Στο ένα σενάριο ξεχωρίζει η υλοποίηση της απειλής Πάγκαλου ότι "Θα κατεβάσουμε τον Στρατό". Διαβάστε τα, είναι ανατριχιαστικά, κυρίως για το το γράφουν οι κατά τεκμήριο έγκυροι FTD
Πρώτο σενάριο: «Πάει, τέλειωσαν όλα»
Οι αρθρογράφοι περιγράφουν σκηνές απογοήτευσης και τρόμου εντός και εκτός Βουλής των Ελλήνων, αμέσως μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος – υποτίθεται με 149 ψήφους υπέρ από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Δύο βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας φερόταν μεθυσμένος τις τελευταίες μέρες και άλλοι δύο φερόμενοι ως δωροδοκηθέντες από τη ΝΔ καταψήφισαν το πρόγραμμα κι έτσι δεν συγκεντρώθηκε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Οι διαδηλωτές εκτός Βουλής πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα, φωνάζοντας: «Νικήσαμε τους Ναζί!» Έξω από τις τράπεζες όμως αρχίζει να μαζεύεται κόσμος, ενώ κάποιοι προκαλούν ζημιές στα ΑΤΜ. Η αστυνομία προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος είχε προειδοποιήσει από το Σαββατοκύριακο να βγουν τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες. Η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» βγαίνει με τίτλο «Καληνύχτα, Ελλάδα».
Στην Καγκελαρία, στο Βερολίνο, η Μέρκελ τηλεφωνεί στον Σαρκοζί και συνεννοείται μαζί του να συναντηθούν σε 6 ώρες στις Βρυξέλλες. Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Άκερμαν και τους άλλους τραπεζίτες και τους επιπλήττει γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση της «ήπιας αναδιάρθρωσης» που πρότειναν οι Γάλλοι.
Την Πέμπτη το πρωί τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών είναι άδεια. Τα υποκαταστήματά τους έχουν σπασμένα τζάμια και ορισμένα βρίσκονται στις φλόγες. Ο υπουργός εσωτερικών θέλει να στείλει στρατιώτες, αλλά ο πρωθυπουργός Παπανδρέου διστάζει. Τη νύχτα, πολλά δισεκατομμύρια καταθέσεων μεταφέρθηκαν ηλεκτρονικά στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελβετία. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σταματά τις συναλλαγές μέχρι να εκδοθεί διάταγμα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων. Η κυβέρνηση ανακοινώνει προσωρινή αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν για να ελέγχει στα σύνορα όσους φεύγουν με πολλά μετρητά μαζί τους. Οι μετοχές κατρακυλούν και το ΧΑΑ αναγκάζεται να κλείσει.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί διαβεβαιώνουν από τις Βρυξέλλες μπροστά στις κάμερες ότι το ευρώ δεν θα αποτύχει. Ήδη όμως έχουν κλείσει οι τράπεζες στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και τα διεθνή χρηματιστήρια κατρακυλούν...
Ο Σαρκοζί, παρουσία του Ρομπάι και του Τρισέ, προτείνει να δοθούν άνευ όρων άμεσα 7 δις. ευρώ στην Ελλάδα. Η Μέρκελ αντιτείνει ότι τότε θα πέσει ο κυβερνητικός συνασπισμός της, μαζί με άλλους τρεις στην Ευρώπη. Ο Γιουνκέρ προτείνει να σταλεί ευρωπαϊκή αποστολή στην Αθήνα, αλλά ο χρόνος πιέζει. Τα spread των πορτογαλικών, ιρλανδικών και ισπανικών ομολόγων έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και οι βελγικές και γαλλικές τράπεζες δεν μπορούν να δανειστούν από άλλες χρήματα.
Χτυπά το τηλέφωνο και είναι ο Παπανδρέου, που θέλει να ανακοινώσει την παραίτησή του. Όσοι είναι στις Βρυξέλλες τον παρακαλούν να μην το κάνει. Εκείνος τους λέει: «Έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η χώρα είναι ακυβέρνητη». Η Μέρκελ τηλεφωνεί στον Στάινμαγιερ και του προτείνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Δεύτερο σενάριο: «Θα τα φτιάξουμε πάλι»
Με μικρές παραλλαγές οι αρθρογράφοι περιγράφουν μια πιο «ήπια» εξέλιξη μετά την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με κόσμο να ξεχύνεται να πανηγυρίσει στους δρόμους της Αθήνας γιατί «έφυγε ο ζυγός της Ευρώπης» από πάνω του. Μόνο σε λίγες τράπεζες κάνει ουρές ο κόσμος.
Στη γερμανική Καγκελαρία η Μέρκελ στέλνει sms στον υπουργό οικονομικών Σόιμπλε: «Δεν ρισκάρω. ΑΜ», γράφει. Μετά τηλεφωνεί στον Σαρκοζί και κανονίζουν να συναντηθούν νωρίς το επόμενο πρωί στις Βρυξέλλες. Ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άκερμαν, που ανακοινώνει στη Μέρκελ ότι οι γερμανικές τράπεζες δέχονται το γαλλικό σχέδιο κράτησης ελληνικών ομολόγων και ανταλλαγής τους με νέα 30ετούς διάρκειας. Η καγκελάριος τον ευχαριστεί.
Στην Αθήνα, η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής τελείωσε στις 5 το πρωί. Στη διάρκειά της ο πρωθυπουργός Παπανδρέου πρόσφερε δύο φορές την παραίτησή του, αλλά όλοι τον παρακάλεσαν να παραμείνει. Τη νύχτα έγιναν βανδαλισμοί σε τράπεζες και μία από αυτές στη Θεσσαλονίκη έπιασε φωτιά.
Το ΧΑΑ ανοίγει με απώλειες 5%, αλλά οι συναλλαγές συνεχίζονται. Ο DAX πέφτει κάτω από τις 7000 μονάδες και το ευρώ κάτω από 1,40 δολάρια, αλλά γενικά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Μια αντίδραση όπως μετά την κατάρρευση της Lehman έχει αποφευχθεί.
Στις Βρυξέλλες, Μέρκελ και Σαρκοζί δηλώνουν μπροστά στις κάμερες ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο το ευρώ. Συγκαλείται έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εξετάζονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας με 6-7 δις.ευρώ άνευ όρων, προκειμένου να γλιτώσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες το ρεζιλίκι της κατάρρευσης του ευρώ επί της θητείας τους. Η Μέρκελ πάντως αντιδρά: «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», λέει. Αντιπροτείνει λοιπόν ένα επενδυτικό πρόγραμμα με πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, που η Ελλάδα δεν έχει ακόμα απορροφήσει. Όλοι συμφωνούν και βρίσκουν την ησυχία τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η συνέντευξη του Ναούμ Ντίσιου στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR

Από το ιστολόγιο http://toorama.blogspot.com/


Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος Ομόνοιας Παραρτήματος Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιος στο ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ και την εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR, με την Αθηνά Κρεμμύδα και τον Αλέξανδρο Κορακίδη, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Έχουμε μαζί μας τηλεφωνικά τον πρόεδρο του Παραρτήματος της Ομόνοιας στην Περιφέρεια Κορυτσάς τον κύριο Ναούμ Ντίσιο. Κύριε Ντίσιο καλησπέρα σας, καλησπέρα και στην όμορφη Κορυτσά.

Ναούμ Ντίσιος: Καλησπέρα και από ‘μένα. Καλησπέρα Ελλάδα. 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Είχατε μία περιπέτεια τελευταία κύριε Ντίσιο και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μιλάμε για το μνημείο, έναν τεράστιο σταυρό που υπάρχει στο χωριό Μπομποστίτσα στην Κορυτσά, το οποίο έχει στηθεί στη μνήμη των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών του 1940, όπου εσείς κάνατε κάποια έργα και καταδικαστήκατε γι’ αυτό. Τι ακριβώς συνέβη;

Ναούμ Ντίσιος: Η  Μπομποστίτσα είναι ένα χωριό που έχει απόσταση 6 χλμ από την πόλη της Κορυτσάς, όπου είναι θαμμένοι δύο Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του 1940. Εμείς σαν Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς κάθε χρόνο 28η Οκτωβρίου κάνουμε εκεί τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Στο χώρο αυτό όμως που είναι ο σταυρός, στο Μοναστήρι της Θεοτόκου Μαρίας, υπήρχε πολύ λάσπη. Πήραμε λοιπόν την απόφαση να φτιάξουμε ένα δρομάκι...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Πήρατε εσείς την πρωτοβουλία για να το κάνετε αυτό;

Ναούμ Ντίσιος: Δεν χρειαζόταν πρωτοβουλία. Πήγαμε στην Επαρχία Ντρενόβας, που ανήκει η Μπομποστίτσα για να πάρουμε την άδεια και μας είπαν ότι «δεν χρειάζεται έγκριση γι’ αυτό που θα κάνετε».

ΓΕΕΘΑ και στα Σώματα Ασφαλείας.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6635

Συντονιστικό επιτελείο που θα παίζει το ρόλο ενός “ΓΕΕΘΑ” περιλαμβάνεται στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που τιτλοφορείται "σύσταση, οργάνωση και λειτουργία συντονιστικού επιτελείου στο υπουργείο προστασίας του πολίτη”.


Στα πιο σημαντικό κεφάλαιο και άρθρο του σχετικού π.δ., με το οποίο όπως υποστηρίζεται, αλλάζει η φυσιογνωμία όλης της διοίκησης και των 3 σωμάτων ασφαλείας καθώς μετατρέπονται σε "υπουργικοκεντρικά" καθώς το νέο "ΓΕΕΘΑ" προορίζεται να φορεθεί καπέλο στα κεφάλια των τριών αρχηγών έχουν ως εξής.

"Συνίσταται συνοντιστικό επιτελείο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη... με την οποία ο υπουργός υποβοηθείται στην άσκηση των καθηκόντων του, ιδίως στους τομείς του ανθρώπινου δυναμικού, του εξοπλισμού, του γενικού προγραμματισμού, του συντονισμού, της παρακολούθησης του έργου και της παροχής κατευθύνσεων και νομικής υποστήριξης στα υπαγόμενα στο υπουργείο σώματα και υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η διακλαδικότητα της δράσης τους στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου.

Επίσης, το συντονιστικό επιτελείο μεριμνά για την ενιαία και ορθή τήρηση των κανόνων και των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου, στο πλαίσιο βελτίωσης της ρυθμιστικής διακυβέρνησης".
Στην παράγραφο 2 ο συντάκτης κι ερμηνευτής σπεύδει να ισορροπήσει κάπως το πράγμα, όταν ασμένως κι αφού έχει εκχωρήσει τα πάντα διευκρινίζει ότι:


"Το συντονιστικό επιτελείο δεν έχει ιεραρχική σχέση με τα επιτελεία των σωμάτων... αλλά συνεργάζεται με αυτά προς εκπλήρωση της αποστολής τους". 
Στην παράγραφο 3 διαβάζουμε:

"Το επιτελείο επικουρεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην άσκηση των καθηκόντων της, ασκεί τις αρμοδιότητες του σε συνεργασία με τα αρχηγεία των σωμάτων και τις υπηρεσίες που υπάγονται στο υπουργείο και διαρθρώνεται στα ακόλουθα τμήματα:


α. τμήμα οργανωτικών μελετών και διακλαδικού συντονισμού


β. τμήμα νομικής υποστήριξης και καλής νομοθέτησης.

γ. τμήμα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.

δ. τμήμα διοικητικής και οικονομικοτεχνικής μέριμνας".
"Πρόκειται για τη σύσταση ενός διακλαδικού επιτελείου", διαβεβαιώνει αντίθετα η πολιτική ηγεσία, που δεν θα λειτουργήσει ως καπέλο, αλλά συμβουλευτικά προς τον υπουργό, για την έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών προς τις ηγεσίες, για τις θέσεις και προθέσεις ώστε να "μεταποιούνται" σε εφαρμογές. Θα δούμε τα scripta και η ερμηνεία τους ποια από τις δύο πλευρές δικαιώνει.

  

Πρόκειται για την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/28/109137/


Υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να τον βαδίσει μονάχα ένας. Ποιος; Εσύ! Πού πηγαίνει; Μη ρωτάς Βάδισέ τον!
Είναι ένα από τα αποφθέγματα που ταιριάζουν αυτές τις δύσκολες για τους Έλληνες, ημέρες. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μέσα σε αυτό και οι πολίτες έξω από αυτό έχουν να βαδίσουν το δικό τους δρόμο. Κατά τη γνώμη των περισσότερων, δεν είναι δύο οι δρόμοι. Δεν είναι “Μνημόνιο” και “όχι στο Μνημόνιο”. Η επιλογή που πρέπει να κάνουν όλοι είναι αν οδηγούμαστε σε απίστευτα δεινά, αν η Ελλάδα που ξέραμε θα ζει και αργότερα. Και δεν εννοούμε την Ελλάδα της λαμογιάς, της διαφθοράς, της ρεμούλας, των χιλιάδων προσλήψεων στο Δημόσιο, της απουσίας κοινωνικού κράτους και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτά τα έχουν καταδικάσει όλοι σοβαροί άνθρωποι αυτού του τόπου.
Δε μιλάμε μόνο για την ουσιαστική αλλαγή που πρέπει να επέλθει στην ελληνική κοινωνία και είναι ευπρόσδεκτη.
Μιλάμε για την αξιοπρέπεια ενός λαού, για την περηφάνια του, για τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι που δεν τα λες πολλές φορές στη ζωή.
Ο δρόμος που λέει ο Νίτσε είναι ένας και ο κάθε πολίτης πρέπει να τον βαδίσει μοναχός και παράλληλα μαζί με όλους τους άλλους. Χωρίς να κοιτάξει που πηγαίνει, αρκεί να πιστεύει σ’ αυτόν.
Ακόμη κι αν τις επόμενες ημέρες ψηφιστούν όλα αυτά τα άθλια μέτρα, δεν έχουν τη νομιμοποίηση της κοινωνίας και δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.
Όταν θα επιστρέφονται στις εφορίες τα μπιλιετάκια για την έκτακτη εισφορά.
Όταν θα βουλιάζουν τα κρατικά ταμεία γιατί κανείς δε θα μπορεί να πληρώνει τους φόρους του.
Όταν η λαϊκή οργή θα είναι τόσο μεγάλη που η πίεση στην κυβέρνηση θα είναι αφόρητη.
Όταν από Σεπτέμβριο που θα γυρίσει ο κόσμος από τα μπάνια του θα καταλάβει στο πετσί του τι σημαίνει εκτελεστικό νόμος.
Τότε θα είναι θέμα χρόνου η πτώση της κυβέρνησης. Διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Νομίζει ότι έχει τη στήριξη του λαού.
Και για να κλείσουμε όπως τελειώσαμε, δηλαδή με απόφθεγμα του Νίτσε διαβάστε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πέσει σύντομα:
«Το κράτος είναι το πιο ψυχρό απ’ όλα τα ψυχρά τέρατα: ψεύδεται ψυχρά και να το ψέμα που βγαίνει απ’ το στόμα του: «Εγώ, το κράτος, είμαι ο λαός».
Αριστερός Ψάλτης

'Αρχισαν τα όργανα....Oι προβοκάτορες διαλύουν την συγκέντρωση..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/500-2.html

http://www.newsit.gr/files/Image/28-06-11/resized/SYNTAGMAKAINE_476_355.jpg
- Καίνε και σπάνε τα πάντα πάνω από 500 κουκουλοφόροι
- Οι Αγανακτισμένοι παραμένουν στην πλατεία
- Συνεχείς επιχειρήσεις της αστυνομίας

'Ενταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν άρχισαν μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Οι συμπλοκές έχουν μεταφερθεί στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, την Βουκουρεστίου και την Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση κρότου - λάμψης. Περίπου 300 άτομα με κράνη, ξύλα και βαριοπούλες σπάνε, καίνε και καταστρέφουν οτι βρούν μπροστά τους.






Εντολές για ωμή βία από την Αστυνομία - Βράζει η κοινωνία και τα ελικόπτερα δεν φτάνουν...

Από το ιστολόγιο  http://www.elkosmos.gr/
Πάνοπλο το σύστημα από σήμερα για να καταστείλει τις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων Ελλήνων που καταφθάνουν ήδη από κάθε γωνιά της χώρας στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της Βουλής.
Περισσότεροι από 5.000 ασφαλίτες, ειδικοί πράκτορες της ΕΥΠ σε κομβικά σημεία, μερικές ντουζίνες χακί διμοιρίες επιπλέον από την επαρχία στην πρώτη γραμμή του πυρός εναντίον των διαδηλωτών, ειδικοί κινηματογραφιστές της Αστυνομίας, "κουκουλοφόροι" της γνωστής πρεσβείας, φράχτες, τόνοι απο χημικά, κανόνια νερού μέχρι και πλαστικές σφαίρες περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μην εμποδισθεί η προσέλευση των βουλευτών για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Οι εντολές για ωμή και σε αρκετές περιπτώσεις απρόκλητη βία είναι ξεκάθαρες...
Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και αύριο όλα είναι πιθανά. Από το να πέσει η κυβέρνηση ειρηνικά για να μην καεί η Ελλάδα μέχρι και να κατεβάσουν στρατό έξω από τις τράπεζες αλλά και αμούστακα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν και να ψεκάζουν άνεργους πενηντάρηδες οικογενειάρχες.

Αν η ΕΥΠ, όπως έκανε για τα στημένα, έδινε στην δημοσιότητα και τις συνομιλίες πολιτικών και παρατρεχάμενων, για το πώς πλούτισαν κατακλέβοντας την χώρα και πως έστελναν τα λεφτά στην Ελβετία, η Ελλάδα να είχε πολύ διαφορετική διαδρομή σήμερα.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις πιέσεις. Έχει αντιληφθεί ότι αυτό που της ζητά η πράσινη χούντα του Πάγκαλου δεν είναι μόνο να θυσιάσει τα εισοδήματα του για να πληρώσει το χρέος που εκτίναξαν οι βουτιές στο δημόσιο χρήμα και οι λοβιτούρες με τις μίζες και να διασώσει την χώρα. Η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και ειδικότερα ο εφαρμοστικός νόμος που παραχωρεί αδιακρίτως όλη την δημόσια περιουσία προς πώληση, θα σημάνει τον όλεθρο.
Μάνος Μεϊμαράκης

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες εντολές"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο»  σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, σε περίπτωση που δεν θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και δεν θα λάβουμε την 5η δόση του δανείου των 110 δις. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.
Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».
Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»
Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr
«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.
Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές του οιουδήποτε (σ.σ. εννοεί της πολιτικής ηγεσίας) οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του υπέρτατου νόμου της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα  να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».
Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.
Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…
Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: η Σλαβομακεδονία είναι η καλύτερη λύση για το όνομα

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_6781.html#more

Ιούνιος 27, 2011.

 «Η ‘Σλαβομακεδονία’  είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση του ονόματος, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης,  προς το Κανάλ 5.  Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι από τους λίγους Έλληνες από το βόρειο τμήμα της χώρας που δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι  η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», αναφέρει, σήμερα, το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι σε ανταπόκριση της  Σάνιας Ριστόβσκα-Сања Ристовска.


«Νομίζω  ότι το πιο σωστό όνομα είναι  Σλαβομακεδονία. Αυτό θα δείξει την ιστορική αλήθεια και τη γεωγραφική θέση της χώρας. Η ταυτότητα είναι αυτή που είναι. Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι Σλαβομακεδόνες», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Όταν οι άνθρωποι καταντούν ιδεοληπτικοί και επικίνδυνοι…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13764

Και ο λαϊκισμός, το εθνικό μας σπορ, δεν μπορεί παρά να έχει τα όριά του! Κάτι που φαίνεται ότι ορισμένοι του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν μπορούν να το αντιληφθούν και έχουν… κατακτήσει νέα ρεκόρ αερολογίας και εξειδίκευσης στο τάισμα των οπαδών τους με κουτόχορτο.
Τι να πει κανείς όταν ακούει εκπρόσωπο του κόμματος να ωρύεται στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής ότι «οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο λιγότερο από το παράβολο που πληρώνουν οι μετανάστες», για να συμπληρώσουν ότι «ο πλούτος ανήκει στον ελληνικό λαό».
Προφανώς ο άνθρωπος είναι ή απατεώνας ή ανόητος. Άλλη εξήγηση δεν χωράει. Διότι ας του πει κάποιος ότι οι εταιρείες των Ελλήνων εφοπλιστών ΔΕΝ έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, άρα τα κέρδη τους θα φορολογηθούν, είτε του αρέσει είτε όχι, στη χώρα δραστηριοποίησης.
Επίσης, να πει κάποιος σε αυτούς τους φαιδρούς σαλτιμπάγκους της πολιτικής – ορδές εξ αυτών φύονται και σε άλλα κόμματα, λέγοντας άλλες ανοησίες περιωπής – ότι αυτοί με την αλλοπρόσαλλη «ιδεολογία» τους συμπεριφορά τους έχουν στερήσει από τον ελληνικό λαό πολύτιμους πόρους τους οποίους χάσαμε επειδή κάποιοι εμμένουν στον παραλογισμό της υπέρογκης φορολόγησης, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα, διότι οι υπηρεσίες που «απολαμβάνουμε» είναι απλώς άθλιες, στην κυριολεξία ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ για την επίδειξη «πατριωτικής φορολογικής συμπεριφοράς».
Διότι όταν κάποιοι λεβέντες σαν και του λόγου του «αγωνίζονταν» σε καθημερινή βάση, άλλοι δούλευαν και παρήγαγαν πλούτο, τον οποίο θέλει να κατασχέσει ο εν λόγω ρεμπεσκές για να υλοποιήσει το «όραμα» του σοσια-ληστρικού του παραδείσου! Και για να μη μας κατηγορήσουν ότι… κρύβουμε «φασιστικά αντανακλαστικά», να αναφέρουμε ότι προσυπογράφουμε απολύτως το: «Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, σοσιαλισμός είναι… το ακριβώς αντίθετο»! Και σκασίλα μας αν μας κατηγοριοποιήσει στην «απολιτίκ» νεολαία με τις τάσεις μηδενισμού. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε άτομα τα οποία δηλητηριάζουν και κοιμίζουν τον κόσμο – τους ελάχιστους που πείθονται από τέτοιες, εξόφθαλμα, μπαρούφες – με τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματά τους.
Διότι αφού τους αρέσει αυτή η αερολογία, θα πρέπει να εξηγήσει το ΠΑΜΕ τις τρομακτικές του διαχρονικές ευθύνες (παλαιότερα λεγόταν αλλιώς ο «αγωνιστικός» συνδικαλισμός ορισμένων εργατοπατέρων) για το ότι περισσότερα από 4.000 ελληνόκτητα πλοία δεν περνάνε ούτε απ’ έξω από τα ναυπηγεία, όπως καταγγείλαμε σε πρόσφατο κεντρικό θέμα που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι. Διότι αυτά τα πλοία που δημιούργησε το ελληνικό επιχειρηματικό – εφοπλιστικό δαιμόνιο ΔΕΝ είναι περιουσία του λαού όπως οι σύγχρονοι Γκέμπελς υποστηρίζουν. Είναι περιουσία αυτών που τα δημιούργησαν, είτε αρέσει είτε όχι, επειδή συχνά έφυγαν με μια αλλαξιά ρούχα στην ξενιτιά και δημιούργησαν πλούτο. Και αυτοί με τις παράλογες απαιτήσεις τους έχουν στερήσει πολύτιμους πόρους από την κοινωνία που τόσο τους χρειάζεται. Διότι με το επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει, μόνο συναισθηματικοί λόγω καταγωγής, ή καθυστερημένοι νοητικά επιχειρηματίες θα ερχόντουσαν να επενδύσουν.

«Ακριβώς όπως συμφωνήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=76985&catID=2


Έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση, πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα γίνει μόνον εφόσον δεν αλλάξει τίποτε, δηλαδή μόνον εάν η ελληνική Βουλή, κατά τη διαδικασία ψήφισής του, δεν αλλάξει προς το ηπιότερο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ (του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), σε συνέντευξή της στην αυστριακή λαϊκιστική εφημερίδα «Εστεραιχ».

«Μόνο εφόσον δεν αλλάξει τίποτε, θα εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση», δηλώνει κατηγορηματικά η κ. Φέκτερ για να προσθέσει πως «αν ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις ακριβώς όπως συμφωνήθηκαν, στο τέλος της διαδικασίας θα δώσουμε τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ», σημειώνοντας ότι το μήνυμα προς τους Έλληνες είναι ξεκάθαρο: Χρήματα θα δοθούν μόνο εφόσον γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Η υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της πως μετά τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι Έλληνες τώρα πρέπει να φροντίσουν ώστε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα να ψηφιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ερώτηση ως προς τις προοπτικές ανάκαμψης της Ελλάδας, απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά είναι εφικτό μέσα σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η ίδια, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζει ότι λείπουν οι ξεκάθαρες αποφάσεις για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αν και επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν συζητείται τι θα συμβεί σε περίπτωση καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να μπει η χώρα ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Η Αυστριακή υπουργός δηλώνει στη συνέντευξη εκ νέου ότι η Αυστρία δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ από τη συμμετοχή της στην ελληνική βοήθεια, ενώ αντίθετα έχει εισπράξει ήδη 31 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους, τονίζοντας συγχρόνως πως στο δεύτερο πακέτο στήριξης είναι απαραίτητη η συμμετοχή των πιστωτών. 

Τον Ιούλιο οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις από το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας – Ποιες θα είναι οι δραστηριότητες λειτουργίας της νέας Ανώνυμης Εταιρείας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Σε εφαρμογή τίθεται από τον Ιούλιο η λειτουργία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που θα αποτελέσει το νέο φορέα συντονισμού των αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2011-2015.
Πρόκειται για την Ανώνυμη Εταιρεία η οποία θα αναλάβει να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει το  πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δις. ευρώ που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.
Σύμφωνα με τα υφιστάμενα χρονοδιάγραμμα τα στόχος είναι μέσα στο 2011 να εισπραχθούν 5 δισ. ευρώ από την πώληση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών αλλά και από την διάθεση του πρώτου χαρτοφυλακίου των ακινήτων σε θεσμικούς  επενδυτές.
Άλλα 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται να εισπραχθούν το 2012 και 10 δισ. ευρώ το 2013.
Στο Ταμείο στο οποίο τον επόμενο μήνα θα μεταβιβασθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα του Δημοσίου, να παρέχει εγγυήσεις στο Δημόσιο για να δανείζεται είτε από την αγορά είτε από την τρόικα, αλλά και να εκδίδει ομόλογα που θα τα ανταλλάσσει με αυτά του κράτους.
Να σημειωθεί ότι στο Ταμείο θα μετέχουν τεχνοκράτες με εμπειρία στις μετοχοποιήσεις αλλά και δύο παρατηρητές της Τρόικας.
Την λειτουργία του Ταμείου προβλέπει ο νέος Εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε  χθες στην Βουλή. 

Απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ το "Καλημέρα Ήλιε" η κόρη του Λοΐζου

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/330625.html

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του κορυφαίου μας συνθέτη, Μάνου Λοΐζου, με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις το τραγούδι "Καλημέρα Ήλιε", το οποίο αποτελεί έργο του πατέρα της.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της, σύμφωνα και με το pitsirikos.net, η Μυρσίνη Λοΐζου απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζει χαρακτηριστικά “Όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.”
Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου έχει ως εξής:

"Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει."

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τώρα ή ελεγχόμενη το 2013

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/863/ent.10863.asp
Αυτό είναι το δίλημμα για τους βουλευτές
Με φόβητρο την χρεοκοπία, με πιέσεις, απειλές, ακόμη και με τα… τανκς οδηγούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην λαιμητόμο – τόσο για τον λαό, όσο και για τους ίδιους – του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.

Οι δηλώσεις, οι συνεντεύξεις, αλλά και οι προβλέψεις περί χρεοκοπίας, είτε το Μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί είτε όχι, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό, αλλά και πολλαπλασιάζουν τα διλήμματα.

Ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του Μνημονίου 2, πληθαίνουν τα μηνύματα υπέρ της υπερψήφισης του Μεσοπροθέσμου, που όμως στην πράξη ακυρώνονται από σειρά δηλώσεων, σύμφωνα με τις οποίες είτε ψηφιστεί, είτε όχι η (τουλάχιστον ελεγχόμενη) χρεοκοπία είναι βέβαιη.

Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος και το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί και η χώρα να χρεοκοπήσει – κάτι που ενισχύει τις αμφιβολίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της γερμανικής ηγεσίας, που προειδοποιεί για μεγάλη κατάρρευση στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρώπη, σπεύδοντας να προσθέσει πως προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Χαρακτηριστικές υπήρξαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Σόιμπλε στην εφημερίδα Μπιλντ της Κυριακής.

Όπως είπε, η Ευρώπη περιμένει να ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο, σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για μεγάλη κατάρρευση, για την οποία έχει ήδη ετοιμαστεί ένα σχέδιο.

Χαρακτηριστική είναι και η εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ παραδοχή στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ότι με τις συνεχείς ενέσεις βοήθειας προς την Ελλάδα, ουσιαστικά η Ευρώπη «αγοράζει χρόνο» μέχρι το 2013, οπότε και θα αποκτήσει ο αποφασισθείς στις 11 Μαρτίου μόνιμος μηχανισμός στήριξης τα αναγκαία εργαλεία για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Καθίσταται έτσι σαφές ότι η υπερψήφιση του Μεσοπροθέσμου αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο, ώστε να δοθεί τόσο η πέμπτη δόση, όσο και το επόμενο δάνειο, προκειμένου να σπρώξουμε τον χρόνο ως το 2013, οπότε και θα περάσουμε σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες συνέπειες στην Ευρώπη και δεν θα πληρωθούν τα cds, καθώς πολλοί έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας και περιμένουν τώρα να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Γι’ αυτό άλλωστε και γίνονται με εντατικό ρυθμό σε Γαλλία και Γερμανία οι συζητήσεις ώστε οι ιδιώτες πιστωτές να μπουν στη διαδικασία σε εθελοντική βάση, προκειμένου να μην  θεωρηθεί η συμμετοχή τους εξαναγκαστική – γεγονός που θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τόσο η Pimco, η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης ομολόγων, όσο και ο γνωστός μαέστρος της κερδοσκοπίας Τζορτζ Σόρος (που πριν από καιρό είχε γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό), «σπρώχνουν» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, ο Σόρος, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, ξεκαθάρισε πως αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ και ότι η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, που ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελ Μούντο», κατέβασε τα… τανκς.

Όπως είπε, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειάζονταν τα… τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες.

Ο κ. Πάγκαλος προχώρησε και σε μια περιγραφή από το… μέλλον, λέγοντας πως «την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ευρωζώνη συνολικά». 

Επιπλέον, αποκάλεσε «βλάκες» όσους λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ είπε πως θα ψηφιστεί μεν το Μεσοπρόθεσμο, αλλά θα υπάρξουν προβλήματα με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και των αποκρατικοποιήσεων, καθώς θεωρεί πιθανό κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν.

Αλλά και ο έτερος αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει γραπτή δήλωση, όπου αναγνωρίζει πως τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα, αλλά τα αποκαλεί «υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις» - για τις οποίες θα προσπαθήσει να πείσει και τους βουλευτές που έχουν δηλώσει πως δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και εξακολουθούν να έχουν τους ενδοιασμούς τους.

Μάλιστα, η κ. Τόνια Αντωνίου υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, ενώ φωνές ακούγονται και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πατάξει την φοροδιαφυγή – κάτι που υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Το συμπέρασμα που εξάγεται από όλα αυτά πάντως, είναι πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο θα πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τώρα – καθώς δεν θα δοθούν ούτε η δόση ούτε το νέο δάνειο – και αν ψηφιστεί θα πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία το 2013.

Η Σοφία Σακοράφα με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής καταγγέλλει για εκβιαστικές και εκφοβιστικές μεθοδεύσεις και απέχει

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/blog-post_8915.html


Η ανεξάρτητη Βουλευτής Σοφία Σακοράφα ξεκαθαρίζει ΑΝΤΡΙΚΙΑ (σε αντίθεση με τους συναδέλφους της που αποδεικνύονται για άλλη μια φορά κότες λυράτες) τη θέση της. Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων δηλώνει πως θα απέχει της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό νόμο (ξεπουλήματος της πατρίδας) καθώς η η Βουλή μετατράπηκε σε επικυρωτικό σώμα και έχει πάψει να είναι κυρίαρχο.... 
Η επιστολή της Βουλευτίνας μας:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων ,

Με βαθιά συναίσθηση του πολιτικού μου καθήκοντος ως βουλευτής του ελληνικού λαού, αναγκάζομαι να μην συμμετάσχω στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου, καθώς θεωρώ ότι δυστυχώς η Βουλή έχει μετατραπεί από σώμα κυρίαρχο, σε σώμα επικυρωτικό.
Τα βουλευόμενα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενο δημοκρατικής ζύμωσης, αλλά είναι αποτέλεσμα εκβιαστικών πρακτικών και εκφοβιστικών μεθόδων, με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και ανεπανόρθωτα η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπονομεύεται η εντολή του λαού μας.

Η αποχώρησή μου από τη διαδικασία δεν την καταγγέλλει απλώς ως προσχηματική, αλλά υπογραμμίζει ευθέως ότι το ίδιο το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είναι ώρα βαριάς ευθύνης κι ελπίζω η πολιτική συνείδηση ενός εκάστου βουλευτή να υπερβεί εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες.

Με την παράκληση η παρούσα να αναγνωσθεί στο Σώμα,


                                                                                                            με ιδιαίτερη εκτίμηση,


                                                                                                            Σοφία Σακοράφα

Τι εννοεί ο Πάγκαλος όταν λέει για τα τάνκς

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=3741

koutipandoras.gr

Η Πρότασή Μας προς την Ευρώπη: Εκδώστε EuroCDS!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια αιρετική οικονομική λύση του αδιεξόδου της ΕΕ , αλλά ανεφάρμοστη καθότι δεν περιέχει τα απαιτούμενα κίνητρα (π.χ πλουτοπαραγωγικές πηγές) που χρειάζονται για να γίνει μια τέτοια καλή πράξη......προς την Ελλάδα!!
Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/

Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί όλο αυτό το διάστημα για "μεσσίες", "μαγικές λύσεις", και "συνταγές" για το γνωστό πια "ελληνικό ζήτημα". Πιθανόν ό,τι θα μπορούσε να έχει διατυπωθεί ήδη διατυπώθηκε. Στην παρούσα φάση και μετά από την εξακολουθούμενη αδυναμία της Ελλάδας (κράτους και τραπεζών μην το ξεχνάμε) να δανείζεται χρήμα από την ελεύθερη αγορά, όπως περιγράφαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, φαίνεται ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που διακρατείται από ιδιώτες επενδυτές, υπό τη μορφή μετακύλισης και με την ευρωπαϊκή εποπτεία. Τα περισσότερα αγαπητέ αναγνώστη θα τα έχεις διαβάσει κι αλλού. Εγώ όμως έρχομαι να κάνω δυο πράγματα:


  • Να επισημάνω το "οικονομικό παράδοξο" της όλης διαδικασίας.

  • Να προτείνω μια προσέγγιση για την οποία πιθανόν να μην έχεις ακούσει από αλλού.

Πρώτα λοιπόν, που βρίσκεται το "οικονομικό παράδοξο" στο επιχειρούμενο rollover, δηλαδή στην εθελοντική διακράτηση και μετακύλιση του ελληνικού χρέους και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελέσει πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια μερική αθέτηση της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους από το ελληνικό κράτος. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν.

Η Ευρωπαϊκή ηγεσία θα ήθελε πάρα πολύ να μας πείσει, τόσο τους φορολογούμενους ευρωπαίους πολίτες όσο και τους εμπλεκόμενους με το ζήτημα (τράπεζες, οίκους αξιολόγησης, επενδυτές κλπ) ότι μπορεί να υποστηρίξει αλλά και να εγγυηθεί πολιτικά και οικονομικά μια διαδικασία μέσα από την οποία θα καταστήσει ελκυστική την διακράτηση ελληνικών ομολόγων, με απλά λόγια να μην ζητήσουν οι πιστωτές μας να πληρωθούν τα συνομολογηθέντα με το ελληνικό δημόσιο κατά την αγορά του ομολόγου αλλά εθελοντικά να τα επανεπενδύσουν στην ελληνική οικονομία, επαναγοράζοντας ελληνικό χρέος. Αν πχ. η Χ ευρωπαϊκή ή άλλη τράπεζα έχει αγοράσει ένα ομόλογο που λήγει το 2012 ας πούμε και πρέπει να εισπράξει 1 δις, να μην προβεί στην είσπραξή του αλλά με αυτό το 1 δις να επαναγοράσει "αυτόματα" ελληνικό χρέος, πιθανόν με διαφορετικούς όρους, όπου και πάλι ας πούμε ότι είναι ευνοϊκότεροι για την ίδια την Τράπεζα ή τον πιστωτή ευρύτερα. Αυτή με απλά λόγια είναι η ευρωπαϊκή προσέγγιση για το ελληνικό χρέος. Εδώ η Ευρωπαϊκή ηγεσία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις ώστε να καταστεί ακόμη πιο ελκυστική η όλη διαδικασία.