Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Η συνοδοιπορία του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στη μεγάλη πορεία με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ..(ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ερχονται στιγμές στη ζωή που «δεν έχει νόημα να φυτεύεις λουλούδια στην άσφαλτο. Μπήζεις έναν σταυρό και κάθεσαι στον ίσκιο του, ζώντας με το καρτέρεμα της ανάστασης». Κι η ανάσταση μπορεί να φαίνεται κάποιες φορές πως αργεί να έλθει, κάποια στιγμή όμως έρχεται και τότε πια όλα μοιάζουν ουρανός, ή μάλλον όλα είναι ουρανός γιατί έχει σημάνει η φυγή από την επιγειοποίηση και το φίλιωμα με το βόλεμα και την αταραξία.
(Διαβάστε στο “Περιοδικό”: Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Ιάκωβος, αυτοί που δεν σώπασαν)
Αυτό ακριβώς τόλμησε ο Ιάκωβος, να μοιραστεί το όνειρο της απελευθέρωσης των μαύρων από τον αδυσώπητο ρατσισμό και τον κατατρεγμό γιατί ο πλαστουργός είχε βάψει το κορμί τους αλλιώτικο και διέφερε από το δικό μας. Κι όμως ακόμα το όνειρο δεν έχει ολοκληρωθεί…

DW: Αφημένοι στη μοίρα τους νιώθουν οι ψαράδες στον Έβρο..

Το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία δημιουργεί ανασφάλεια στον Έβρο. Ο καθ. Σωτήρης Σέρμπος πιστεύει ότι οι εντάσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα αποτελούν απότοκο ευρωπαϊκής πολιτικής, που δεν μιλά με μια φωνή.
Εικόνες καθημερινότητας από τον Έβρο. Ο Θανάσης Καμηλάρης, ψαράς και έφεδρος τους ελληνικού στρατού, έχει αναλάβει μαζί με άλλους ψαράδες και τον ρόλο του φρουρού των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία. Ξέρει κάθε σπιθαμή γης από την ελληνική πλευρά του ποταμού, που λόγω των πολλών καναλιών, νησίδων και λιμνοθαλασσών, είναι δύσκολο να ελεγχθεί από Έλληνες μεθοριακούς φρουρούς.

Γαλλικά Rafale ''κυνήγησαν'' τουρκικό κατασκοπευτικό: CN-235 παρακολουθούσε το Charles de Gaulle

Σύμφωνα με το λογαριασμό BabakTaghvaee, πριν λίγα 24ωρα εξελίχθηκε το απόλυτο ''θρίλερ'' κοντά στην Κυπριακή ΑΟΖ. 
Όπως αναφέρει, τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235, έκανε πτήση σχεδόν κοντά στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Τότε σήμανε συναγερμό και αμέσως οι Γάλλοι σήκωσαν δύο μαχητικά Rafale και το ανάγκασαν να φύγει. 
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν πέφτει σχεδόν ποτέ ''έξω'', καθώς έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις. 

Εντός κυπριακής ΑΟΖ το Ορούτς Ρέις με κατεύθυνση τα οικόπεδα 4 και 5

Στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», επιστρέφοντας από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου εισήλθε την Παρασκευή, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση στην Αθήνα.
 

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το τουρκικό σκάφος καταγράφηκε να πλέει ήδη στις 9.30πμ του Σαββάτου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με προορισμό την περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη navtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5.
 
Η ίδια πηγή εκτιμά ότι η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους να κατευθυνθεί σε περιοχή

Τρελάθηκε ο καιρός! Ερχεται θερμή εισβολή με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας! Και μετά πτώση - ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Φωτογραφία:Shutterstock
Ο καιρός τρελάθηκε! Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ ζεστές, ωστόσο θα ακολουθήσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας!

Σύμφωνα με το meteo πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, που καλύπτουν από την Παρασκευή ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επηρεάζουν ήδη και τη χώρα μας, γι' αυτό ο καιρός είναι σχετικά ζεστός. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.

Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα

Η Βρετανία πέταξε προς την Ελευθερία! - Βγήκε από την ΕΕ - Διάγγελμα Μ.Τζόνσον(Βίντεο)

Το Ηνωμένο Βασίλειο «πέταξε» προς την ελευθερία: Αποχωρεί οριστικά από την ΕΕ και πλέον η Βρετανία ανακτά την εθνική της ανεξαρτησία.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός της νέας εποχής της χώρας, αυτός που με πείσμα και μεθοδικότητα ανέλαβε να κάνει πράξη την εντολή του βρετανικού λαού και να το οδηγήσει εκτός ΕΕ.