Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...


Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".

3 εκατ. ευρώ για ιστοσελίδα & ξενάγηση στο Πολ. Μουσείο! - Το "έκοψε" ο Φ.Φράγκος!


(Ανανέωση 12.20): Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου εντός μίας ώρας μετά το δημοσίευμα του defencenet.gr, κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης ... 3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μιας ... ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο!
Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.
Σχολιάζοντας το γεγονός σε στενούς συνεργάτες του ο υπουργός και στρατηγός ε.α. ανέφερε ότι "Με τρία εκατομμύρια ευρώ φτιάχνω δέκα οχυρωματικά έργα στα νησιά και στον Έβρο!

Κατασχέσεις ακινήτων, Ι.Χ. και ενοικίων για χρέη στο Δημόσιο

Κατασχέσεις ακινήτων, Ι.Χ. και ενοικίων για χρέη στο Δημόσιο
Αφόρητες πιέσεις προς τους φορολογουμένους για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους
Με κατασχέσεις ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και ενοικίων απειλούνται χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.
Οι εφορίες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία των συγκεκριμένων οφειλετών, προκειμένου να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, διασφαλίζοντας έτσι την άμεση εξόφληση των οφειλομένων.
Σε λίστα που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προς τις εφορίες όλης της χώρας περιλαμβάνονται ονόματα οφειλετών του Δημοσίου οι οποίοι:

Ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία GRexit ή... «Τισπανικός»;

Ανοιχτή ψηφοφορία διεξάγει από σήμερα και για δύο μέρες η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Guardian μέσω ίντερνετ.

«Ποια χώρα της ευρωζώνης προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία;» διερωτάται η Guardian και προσφέρει τις επιλογές «Ελλάδα» και «Ισπανία».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ηλεκτρονικής φηφοφορίας, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας πιστεύει πως η ισπανική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση σε ποσοστό 76,6%, ενώ αυτοί που ανησυχούν για την Ελλάδα είναι το 23,4%.

Τρομολαγνικά σενάρια από γερμανόφωνα Μέσα «Θα κλείσουν τα σύνορα αν υπάρξει χάος στην Ελλάδα»!

Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την «τύχη» της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Σφαγή» στη Φυσική με τα περισσότερα γραπτά κάτω από τη βάση

Κάτω από τη βάση έχει γράψει ένα συντριπτικό ποσοστό 70%-80% των υποψηφίων που εξετάστηκαν στο μάθημα της Φυσικής.

Αυτό δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 6 ή 7, με άριστα το 20.

Εκτέλεσαν τον Γερμανό όμηρο

Ο Έντγκαρ Φριτς Ράουπαχ, Γερμανός μηχανικός ο οποίος είχε απαχθεί τον Ιανουάριο στη Νιγηρία, εκτελέσθηκε από τους απαγωγείς του κατά τη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας για την απελευθέρωσή του στο Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από πηγές των νιγηριανών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ο Γερμανός που είχε απαχθεί τον Ιανουάριο σκοτώθηκε από τους απαγωγείς του νωρίς το πρωί", στο Κάνο, μεγάλη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε. Στρατιώτες "πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον του κρησφύγετου όπου κρατείτο από τους απαγωγείς του, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι ότι είναι το τέλος για αυτούς, τον σκότωσαν".

Απαγωγή τουριστών από βεδουίνους στην Αίγυπτο

Δύο αμερικανοί τουρίστες απήχθησαν αργά χθες Τετάρτη στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο από βεδουίνους που διαμαρτύρονται για τη σύλληψη ενός από τα μέλη της φυλής τους, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δύο τουρίστες βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους κοντά στο θέρετρο Νταχάμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν τους σταμάτησε ομάδα βεδουίνων που είχε αποκλείσει το δρόμο. Οι απαγωγείς οδήγησαν τους Αμερικανούς σε άγνωστο σημείο με στόχο να ασκήσουν πίεση στις αρχές για να απελευθερώσουν ένα μέλος της φυλής του που έχει συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών.

Γκέρχαρντ Σρέντερ vs Άvγκελα Μέρκελ

Όσα η κυβέρνηση του Βερολίνου επιβάλλει στην Αθήνα δεν έχουν ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό νόημα», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση, το να λέει δηλαδή στην Ελλάδα ότι πρέπει να εφαρμοσθούν συγχρόνως οι μεταρρυθμίσεις και η πολιτική λιτότητας, δεν έχει νόημα. Είναι σαφές ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο», σημείωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και πρόσθεσε:

Στα αρνητικά ρεκόρ επανήλθε το Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Επανήλθαν την Τετάρτη οι σημαντικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, οδηγώντας την αγορά σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο, μετά το θετικό πρόσημο που παρουσίασε στις δύο πρώτες χρηματιστηριακές συναντήσεις της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε την Τετάρτη στις 138,26 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση της τάξης του 2,41%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE20 σημείωσε απώλειες της τάξης του 2,04% και έκλεισε στις 51,89 μονάδες.

ΧΑ: Κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, πιέσεις στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το  capital.gr

Ανοδικά προς τις μονάδες 530 κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

Την ανοδική τάση δεν ακολουθεί ωστόσο ο δείκτης των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου κινούνται πτωτικά οι ΕΤΕ, Alpha Bank, Εurobank και Attica Bank.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της ΕΤΕ που νωρίτερα βρέθηκε υποχωρεί μέχρι τα 1,10 ευρώ (-5,17%).

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκεται η μετοχή των ΚΑΕ με κέρδη 7,67%, ενώ ακολουθούν οι Coca-cola 3E, ΟΠΑΠ και Motor Oil με άνοδο άνω του 7%.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο τίτλος του ΟΤΕ, που καταγράφει απώλειες 3,50% στα 1,38 ευρώ. 

Έκθεση ποιήματα και σκετσάκια του Νίκου .Λυγερού



Ανησυχίες ευρωπαϊκής προέλευσης έφεραν πίσω τις "αρκούδες" στην Wall

Dow12.419,86-160,83 -1,28%  



  Nasdaq2.837,36-33,63 -1,17%  

Η Wall Street χθες
Νέα "επιδρομή" φόβων για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εξανέμισε τα κέρδη που κατέγραψε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο, υποχρεώνοντας τους δείκτες σε απώλειες άνω του 1%. Η "προσγείωση" της τιμής του αργού σε χαμηλό επτά μηνών έχρισε τις μετοχές ενέργειας οδηγό της πτώσης.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών για την μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη βρίσκεται η υγεία των ισπανικών τραπεζών. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι ισπανικές τράπεζες είδαν τις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών να υποχωρούν κατά 31,44 δισ. ευρώ. Ως αντίδραση, η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς αυξήθηκε στο 6,682% από 6,463% προηγουμένως.

Στο μεταξύ ο αμερικανικός οίκος Egan-Jones υποβάθμισε για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας επικαλούμενος την άσχημη εικόνα του τραπεζικού κλάδου και την επιδείνωση της θέσης των ισπανικών περιφερειών. Πλέον η διαβάθμιση της Ισπανίας στην κλίμακα του Egan-Jones διαμορφώνεται σε «B» από «BB-« προηγουμένως.

Η Κομισιόν πάντως φέρεται να εξετάζει την παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ισπανίας κατά ένα χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.Το θέμα συζητήθηκε κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τελικές αποφάσεις, δήλωσαν στο πρακτορείο οι αξιωματούχοι.